Danas sam sastavio masinu sa Hasetom 4770k i Maximus VI Hero plojkom, radim prve testove i oc i ono sto sam video do sad je blago ali blago receno zastrasujuce. Imao sam predstave iz rivjuova da se CPU greje mimo svega do sad vidjenog ali kad sam odradio preliminarni overklok na umerenih 4.3GHz i 1.2 vcore i pogledao u real temp ostao sam u neverici! Ljudi, ovo cudo nabija skoro 80c u Cinebechu(dobro ste procitali, ne Prime, ne LinX nego Cinebench 11.5!)
Pustanje AVX LinX-a i posebno IntelBurn-a je vec oglasilo uzbunu pa sam momentalno odradio demontazu hladnjaka(inace H100 sa bloverima na 2500rpm koji je bez problema izlazio na kraj sa zverski klokovanom Visherom) te novo nanosenje paste (odlicni Arctic MX4), a sve uopste ne sumnjajuci da sam sigurno napravio gresku prilikom montaze H100. Sve odradjeno jovo-nanovo, ukljucenje, opet LinX i-hladan tus, ista situacija, nakon nekih par minuta ulazak temperatura u zonu 100c i shut down!
Ne znam da li je moguce da je primerak felerican ili je jednostavno extremno los ili nesto radim pogresno(mada nema sta) ali evo kako to izgleda, dva shota, prvi na defaultu, drugi na 4.3 i 1.2v:
Pogledajte prilog 116613 Pogledajte prilog 116614
Vidim da su na xbitlabs-u imali slican ali ipak nesto bolji primerak, sa slicnim klokovima i temperaturama ali ako se pokaze da je ovo neki prosek sto se Haswella tice onda je to zaista ispod svakog nivoa. Ima li ko ideju sta bi moglo da se uradi jer mi ovo stvarno deluje previse, pitam se sta bi tek bilo na boxu, pa on ne bi mogao da izgura ni na defaultu koliko mi se cini.