Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Naravno da je malo. Neki bi ti rekli da je i 1000w malo, i nisu mnogo u krivu. Ali ako se karte utegnu lepo, uflesuje se bios sa modovanim taktovima/voltazom, sve ce biti vise nego ok i sa 1000w.

Poslednja izmena:
Kakva je razlika izmedju asus rog strix i obicne 570ke. Moze li se modom biosa i oc izvuci iste vrijednosti za obe kartice?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Naravno da je malo. Neki bi ti rekli da je i 1000w malo, i nisu mnogo u krivu. Ali ako se karte utegnu lepo, uflesuje se bios sa modovanim taktovima/voltazom, sve ce biti vise nego ok i sa 1000w.

Pozdrav,
Pitanje jedno : odradio sam flesh biosa na svima karticama (570 i 580) i parametre podesavam preko AF, hteo bih da naucim da to upisem u Bios i da ne koristim AF, gde ima o tome da se nauci ? ;)

Nikad nisam video ni jedan. Najbolje je kad ti kroz ruke prodje brdo karti, nema tu speed kursa...

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Pa sta treba da sacekam jedno godinu dve da nesto o tome naucim :) :) mozda nesto za pocetak ....

Za pocetak, gadjaj na svaku kartu (polaris) oko 0.9v voltazu, oko 1100mhz klok, mem koliko moze...nabavi strapove za svaku varijantu. Nauci koje karte imaju hladjenu mem koje ne, kojima brze propada vent od nekih drugih, koje su toplije, hladnije....

Imam ja sve od podesavanj samo trebam da upisem to u bios i da flesujem karte: napr. Sapp 570 4gb su elpida i stavio sam bios sa neta, radi super bez problema, ali podesavanja klokova moram u AF, e to hocu da izbegnem ako se resetuje miner ili nestane struje ...

Ljudi, ako moze pomoc.
Imam 6 kartica Nvidia gtx 1060 Msi gaming x + 6gb i kopam zcash sa dstminerom. Kartice mi daju oko 340sols sa sledecim setingsom u MSI AB: PW limit 70%, core clock +100, mem clock +450. Kada sam stavio da merim potrosnju iz zida, pokazuje mi oko 830w sto je bas previse za PW 70%. Onda sam malo poceo da menjam taj limit i nesto se ne menja potrosnja i primetio sam da ne menja ni voltazu kartice (manje vise fiksno stoji 1050mv), ispada da ja ne uticem na njen power limit sa tim sliderom dok kada menjam core clock menja se i potrosnja. Zna li neko u cemu je problem i kako da stvarno spustim power limit i voltazu kartice.
Unapred hvala

@lahaine

Probaj u configu minera (Claymore) da promeniš sve parametre. Npr. dodaš komande. Primer: -cclock 1100 -mclock 2100 -cvddc 850 -mvddc 850. (Ovak gpu radi na 1100, memorija na 2100 pri naponu od 0.85v za GPU i 0.85v za memoriju). Za svaku karticu možeš podesiti posebno.
Pa ako pukne miner ti menjaj. Možeš takodje definistati i temperaturu i brzinu ventilatora preko komandi.

@lahaine

Probaj u configu minera (Claymore) da promeniš sve parametre. Npr. dodaš komande. Primer: -cclock 1100 -mclock 2100 -cvddc 850 -mvddc 850. (Ovak gpu radi na 1100, memorija na 2100 pri naponu od 0.85v za GPU i 0.85v za memoriju). Za svaku karticu možeš podesiti posebno.
Pa ako pukne miner ti menjaj. Možeš takodje definistati i temperaturu i brzinu ventilatora preko komandi.

Mislis da je bolje tako ? Probacu i tako da vidimo da li ce slusati Clay komande

Meni lično radi odlično (Claymore 10.6). Ja sam uvek za što manje programa "izmedju". Mada primetio sam da Claymore neće da fiksira napon na zadatu vrednost nego ga spusta. Npr. zadao sam -cvdcc 800 i i napon je 0.875v-0.889v (mereno GPU-Z). U biosu je 0.950v.

U ranijim verzijama umelo je da zeza zadavanje voltaza iz minera.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Da rade posao obje varijante, rade; postavlja se pitanje koliko su se pouzdano tj sigurno do sada pokazale?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Da li moze neko da postavi ili napise scriptu za dva poola u jednom mineru , i da li to koristi neko , jer cujem da kada hoce da pukne pool , prebaci na drugi ?

Ljudi uzeo sam juče rig sa XFX 580 8gb. Imam problem sa jednom karticom i nikako da nađem rešenje. Dali neko zna u čemu je problem ? Unapred hvala na odgovoru

9ba18351d4fa34d8a911aec55266cf05.jpg
05f3a921bb17ffe83ceef05ff51382f8.jpg

Probaj da smanjiš klok memorije na toj kartici.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Koji je napon? Smanji klok memorije i gpu za po 50 MHz. Proveri ekstender.
I ako ti ventilatori budu tako radili na 70-90%, vrlo brzo ce da odu u vecna lovista.

I ja imam te XFX 8 gb 580 ..mora bar kod mene memorija na default tj 2000 ..preko toga baca duplo slabije serove

Koji je napon? Smanji klok memorije i gpu za po 50 MHz. Proveri ekstender.
I ako ti ventilatori budu tako radili na 70-90%, vrlo brzo ce da odu u vecna lovista.

Vidi vidi , sad sam i ja video na slici ventove. A optimalni % bio bio koji ? Kod mene je oko 50-60%

Meni hladi ispod 60c a vent na 30%. U sobi prosjek 25c.

Prvo jedno veliko hvala.

Smanjio gpu i klok memorije za 50 i sad radi lepo. Ne znam kako da regulišem ventilatore. ?

92ccb018803030d1fd99e6e5d33be04a.jpg

Da sapp. Pa dobro, to je to, i kod mene na 50% je oko 50c. Koliko bude kada stsvis 25-30%?

Nazad
Vrh Dno