Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

1150-1200 obrtaja pratiti hwinfo temperatura naponske da ne predje 60. Ventilatore postaviti da topao vazduh odnesu dalje od riga.
Ovo je single eth.
cb0b44e4ff08b77643358480e994c0e5.jpg

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Imam sledecu ponudu
ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING po komadu je
310€ + PDV

DUAL-RX580-O4G JE 335€ +PDV

Sta uzeti, i kakva je razlika izmedju obicne verzije i rog strix?

Sent from my iPhone using Tapatalk

1150-1200 obrtaja pratiti hwinfo temperatura naponske da ne predje 60. Ventilatore postaviti da topao vazduh odnesu dalje od riga.
Ovo je single eth.
cb0b44e4ff08b77643358480e994c0e5.jpg

Ni blizu nisu moje temperature :) :)

Padaju nesto cene, pitam se sto. :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

RX 580 8GB Nitro+ povezane preko ekstendera, pitanje, da li je potrebno ubaciti 8 pin + 6 pin ili je bezbedno samo 8 pin?

Gtx 1060 strix

Исто и мене интересује, ишао бих на две картице за почетак.

nvidia se nemoduje,to samo ima na amd
vrv je od prvih 1060 dok im nisu s.. tajminge i sad je to nedostizno kolko znam
ima nvidia posebne majnerske verzije sa napucanim tajminzima al im je garancija par meseci
treba za koju nedelju da se omasove p104 karte,ustrojene 1070 sa 4gb rama koje bacaju preko 40mhs,dok obicne 1070 sa 8gb daju 32mhs

A kakva je razlika izmedju obicne i rog strix? Jel samo u hladjenju ili ove obicne ne mogu dostici rog strix po oc mogucnostima?

nvidia se nemoduje,to samo ima na amd
vrv je od prvih 1060 dok im nisu s.. tajminge i sad je to nedostizno kolko znam
ima nvidia posebne majnerske verzije sa napucanim tajminzima al im je garancija par meseci
treba za koju nedelju da se omasove p104 karte,ustrojene 1070 sa 4gb rama koje bacaju preko 40mhs,dok obicne 1070 sa 8gb daju 32mhs
104p su ustvari 1080 sa ddr5 ili ja nisam razumeo dobro ?

po broju cuda pre bi rekao da je 1070,mad po netu spominju da je 1080,sta god da je dobra ce biti sa 38mhs stock clock

po broju cuda pre bi rekao da je 1070,mad po netu spominju da je 1080,sta god da je dobra ce biti sa 38mhs stock clock

To je GPU chip kao na 1070 samo sa memorijom kao na 1080 i sa utegnutim tajminzima.
Pa trebalo bi više da daje u algoritmima koji cene brzu memoriju.

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-NP104D5X-4G#sp

Inače 3 meseca garancije, ako ne baca takav hashrate da se isplati za ta 3 meseca onda ne vredi. (šta ako crkne ili padne cena drastnično).
A i uvek ostaje ono pitanje šta kad prođe majning ludilo, šta sa ovim čudom, može da posluži za neki rendering i ništa drugo.

Koliko daje mh-a

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Promeniš na Tools: Any time -> Past month i
i eto ti odgovora...
http://bfy.tw/GPTj

To je GPU chip kao na 1070 samo sa memorijom kao na 1080 i sa utegnutim tajminzima.
Pa trebalo bi više da daje u algoritmima koji cene brzu memoriju.

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-NP104D5X-4G#sp

Inače 3 meseca garancije, ako ne baca takav hashrate da se isplati za ta 3 meseca onda ne vredi. (šta ako crkne ili padne cena drastnično).
A i uvek ostaje ono pitanje šta kad prođe majning ludilo, šta sa ovim čudom, može da posluži za neki rendering i ništa drugo.

Promeniš na Tools: Any time -> Past month i
i eto ti odgovora...
http://bfy.tw/GPTj
Imam ideju da bi takvu mining karticu bez video izlaza mogao da stavis u neki nazovi gaming server preko koga bi radio recimo steam in house streaming na neki drugi slabiji komp ili laptop
Samo ne znam da li je osakacena dodatno u nekom smislu osim sto nema video izlaze, pa da ne moze da tera igre...

Zasto?

Zato sto je jaci cip. Ne vole sve valute samo memoriju, nije svaka kao eterijum niti ce se eth kopati u beskonacnost.
Takodje, jaci cip=bolji sale value, bolje performanse u igrama kad/ako dodje vreme.
Takodje, strix 470/570 nisu nista posebno, jedne od losijih polaris karti. Kad je vec tako, onda moze i dual
Inace, imam i jedne i druge i trece (580 dual sam imao nesto kratko, prodao je po vrh ceni).

Poslednja izmena:
^Asus je je**no zaj**an za podesavanje napona.
Ja sam 570 strix doterao na 0.88 a 580 dual na 0.92 i po tome je za mining isplatljivija 570, narocito u preiodu koji dolazi, toplo vreme i pad isplativosti kopanja.
Ako imas neki savet kako da to jos smanjim ja sam voljan da saslusam.

Aj da pitam ponovo, RX 580 8GB Nitro+ povezane preko ekstendera, da li je potrebno ubaciti 8 pin + 6 pin ili je bezbedno samo 8 pin?

Moze i samo 8pin. Ista pitanja se vrte non stop zato niko ne odgovara.

Zato sto je jaci cip. Ne vole sve valute samo memoriju, nije svaka kao eterijum niti ce se eth kopati u beskonacnost.
Takodje, jaci cip=bolji sale value, bolje performanse u igrama kad/ako dodje vreme.
Takodje, strix 470/570 nisu nista posebno, jedne od losijih polaris karti. Kad je vec tako, onda moze i dual
Inace, imam i jedne i druge i trece (580 dual sam imao nesto kratko, prodao je po vrh ceni).

Kolika je razlika u cijeni, tolika je i u performansama, tako da je zaista svejedno sta ce da kupi.
Dalje, ni Dual, ni Strix nemaju hladjenu naponsku, ni memoriju, mada su korektne karte za mining.
Dakle, cisto da bude jasno, da je apsolutno svejedno, kad su ta dva modela u pitanju.

@ Frenky

Moduj bios, spusti napon, sweet spot je vecini ~120W sa ~28Mh/s.

Vrh Dno