Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Naravno da je 25e apsolutno nebitna stavka u rigu od par k evra, al dobro, svako nek radi kako hoce. Meni ni iz dzepa ni u dzep.

Poslednja izmena:
Moze i samo 8pin. Ista pitanja se vrte non stop zato niko ne odgovara.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Znam da može nego ne znam koliko je bezbedno, ako karta pokuša da povuče više struje ne znam da li će opteretiti ekstender ili nešto drugo...

Znam da može nego ne znam koliko je bezbedno, ako karta pokuša da povuče više struje ne znam da li će opteretiti ekstender ili nešto drugo...
Moze ona da "pokusava" koliko hoce ako ti podesis odgovarajuci napon, dzabe joj.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ubo sam 19 komada msi 1060 3gb (one obicne sto su teske 100gr) sa samsung memorijom :D :D idu na +600 ladno sad cemo da vidimo koliko je max

zini da ti kazem :D to ce upakovano da se prodaje za 3000e po rigu za ove zeljne zarade iz fotelje. Bogami bilo je daj sta das, iskopao sam 32 komada 1060 6gb, 19 komada 1060 3gb i 56 komada 1050ti, to je sve :( ozbiljno je otanjilo

Malo je neukusno s tvoje strane da mases krmenadlama ispred izgladnele raje :) bar podeli gde si nabavio ako se vec hvalis :)

Ne hvalim se vec delim info da se pojavila samsung memorija u 3gb varijanti 1060 karte sto se nije desilo dobrih 7-8 meseci. A 100ak kartica sto sam uspeo da iskopam metodom daj sta das bez i jednog AMD nije ni za kakvu pohvalu vec nedvosmislen alarm da je vrlo tesko naci karte. Moj dobavljac tvrdi da karte nestaju vec u fabrikama, tako da ta prica kako se dolazi sa vrecom para u fabriku vise dobija na ozbiljnosti i istinitosti

Poslednja izmena:
Što se gtx1060 3gb tiče ja sam u poslednjih mesec dana uzeo 5. kom i sve su bile sa samsung memorijom :)
Da stvar bude zanimljivija nabavljao sam karte na "tri strane sveta" i to 3 x msi oc, 2 x zotac amp. Reklo bi se više sreće nego pameti a tako i jeste ;-)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Da li je bolje uzeti Asus DUAL RX 580 8GB za 380 eura ili Sapphire Nitro + RX 580 8 GB za 480 eura. Pretpostavljam da imaju slicni Mh ali je pitanje zbog hladjenja leti I trajnosti samih grafika , ventilator. Deluje mi da je ipak velika razlika u ceni (takoreci 3 meseca kopanja da pokrije razliku) ali ipak da pitam iskusnije.

Razliku u ceni kroz kopanje nemoj da gledaš, nema svrhe, može da bude 3 meseca može 9 može 3 nedelje to zavisi od diff-a, cena novčića, menjačnica, tvog raspoloženja i jako puno drugih svtvari...
Svako bih kupio Asus, da je 20-30e max razlika u ceni pa da se misliš ovako nema šta da lupaš glavu....

Ne hvalim se vec delim info da se pojavila samsung memorija u 3gb varijanti 1060 karte sto se nije desilo dobrih 7-8 meseci. A 100ak kartica sto sam uspeo da iskopam metodom daj sta das bez i jednog AMD nije ni za kakvu pohvalu vec nedvosmislen alarm da je vrlo tesko naci karte. Moj dobavljac tvrdi da karte nestaju vec u fabrikama, tako da ta prica kako se dolazi sa vrecom para u fabriku vise dobija na ozbiljnosti i istinitosti
Malo mi nejasno jer sad mnogo manja isplativost za kopanje nego pre par meseci kad si mogao da kupis sta hoces ..i cene bile normalne.
Vidim svi i dalje sve pare gomilate u kartice i sa ovim bolesnim cenama..znaci da ste optimsticni u vezi daljeg kopanja

Trziste kartica uvek kaska par meseci za isplativoscu

Malo mi nejasno jer sad mnogo manja isplativost za kopanje nego pre par meseci kad si mogao da kupis sta hoces ..i cene bile normalne.
Vidim svi i dalje sve pare gomilate u kartice i sa ovim bolesnim cenama..znaci da ste optimsticni u vezi daljeg kopanja

Osim da nestanu kriptovalute i da CPU postane znatno bolji od GPU za rudarenje ne vidim razlog da kopanja ne bude, samo je pitanje tržišta i isplativosti da li će moći da se grafe prodaju za 2x više od realne vrednosti i do kada.

Ja sam covjek sa mnogo iskustva u ovome neki 6g, i znam sta se ranije desavalo kad je downtrend, i vidim da je sad ista situacija....kad sam govorio ljudima nije kasno ni na 12k BTC prodat ni na 10 i 8k pisali su mi strucnjaci kao ti ista pitanje: jesam li vidovit? Nisam, ali imam veliko iskustvo, nazalost dok ima ovnova bice i vune.

Naravno. Polarisi su bili od 200 do 320e kad je isplativost bila oko 1 dolar po karti. Ako bude opet, opet ce biti ta cena.

Normalno, bice vrlo uskoro to.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Lagano idemo ka tome. Rx 570-580 je trenutno ispod 2 dolara po karti.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Odlično biće konačno jeftine opreme da se zagreje prostor. :D
Šta mislite za koliko se može očekivati pad cena opreme i normalna dostupnost?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Posto su karte doslovno otimane iz fabrike, dok dodje do nasi maloprodajni kanala, pa vjerovatno jedna -dvije ture pokusace da prodaju po jos nekim suludim cijenama...racunaj da nece prije kraja marta biti kartica po normalnim cijenama i to sve pod uslovom da BTC ode dole i naravno odvuce ETH i ostale altove za sobom (mada je to jako realan scenario).

U konacnici samo prati cijenu BTC-a od njega ti sve ostalo zavisi, isplativost, dostupnost kartica, doslovno sve se vrti oko BTC-a

Ne zaboravite 2014-2015 kada je BTC pukao i pljuska polovnih Tahiti-ja i ostalih modela, sada zamislite to isto samo jedno 20-30x više. E to nas očekuje. Poplava polovnjaka sa modovanim BIOS-ima i pokrljanim ventovima. Trenutno u oglasima iznenadna dostupnost svih modela, bez čekanja i na stanju, čak i sa popustima. Pre 5 dana nigde ni za lek ni jedna.

Ne zaboravite 2014-2015 kada je BTC pukao i pljuska polovnih Tahiti-ja i ostalih modela, sada zamislite to isto samo jedno 20-30x više. E to nas očekuje. Poplava polovnjaka sa modovanim BIOS-ima i pokrljanim ventovima. Trenutno u oglasima iznenadna dostupnost svih modela, bez čekanja i na stanju, čak i sa popustima. Pre 5 dana nigde ni za lek ni jedna.

Ne mogu to zamisliti ovde ljudi koji su usli tek nedavno u pricu jer oni to nisu prosli, ovo sad sto mi njima pricamo to izgleda iz njihovog ugla nestvarno, vjerovatno pljuju po tastaturi i misle da im neko ovde zeli da propadnu tako reci krivo im kad neko napise realnost, ne shvataju ne znam kako pravilno da se izrazim....ali moraju to proci pa ce im biti jasno - nema druge.

Ma gde ima dostupno da se kupi ? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo kod mene dostupno od marta XFX RX580 8gb za 100€.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno