Hvala na odgovorima.
Danas je to postalo komplikovano kupiti dobru kartu za mining koja bi trebala da traje i zivi u rudniku.
Ranije smo gledali koliko SP-a ima i unapred znali koliko ce davati. 🙂
Sada mora proizvodjac, tip memorije, kolicina memorije, dual bios must have, da ima 8 pin-a, da ima votage control itd...
I onda nadjes kartu koja ima skoro sve to, dodjes cisto da vidis misljenja ljudi, kad ono odgovor - ne valja. Pa da je je*es. :d
Sapphire ne bih jer ima 1x6 Pin-a, tako da se bojim cim struja mora ici preko extendera/ploce.
Koliko te graficke uopste trose, recimo sa def voltazom vs underclock.
Hvala na odgovorima.
Danas je to postalo komplikovano kupiti dobru kartu za mining koja bi trebala da traje i zivi u rudniku.
Ranije smo gledali koliko SP-a ima i unapred znali koliko ce davati. 🙂
Sada mora proizvodjac, tip memorije, kolicina memorije, dual bios must have, da ima 8 pin-a, da ima votage control itd...
I onda nadjes kartu koja ima skoro sve to, dodjes cisto da vidis misljenja ljudi, kad ono odgovor - ne valja. Pa da je je*es. :d
Sapphire ne bih jer ima 1x6 Pin-a, tako da se bojim cim struja mora ici preko extendera/ploce.
Koliko te graficke uopste trose, recimo sa def voltazom vs underclock.
Jel ima neko MSI RX470 4GB Gaming?
Da li se moze spustati voltaza na tim kartama i kakav je hashrate kod ETH-a? Jel moze dobaciti do 26 MH/S?
imao si srece , cela serija ne valja , karte prave probleme i te kakve, od zaglavljivanja rig-a pa do ispadanja karata i BSOD ekrana, koliko im je 380 dobra toliko su usrali sa 470, XFX 470 je ispala jakoo dobra karta, kao i Sapphire Nitro , kao da su brendovi namerno usrali neke svoje serije
goldi
pusti price RX serija MORA da ide na extendere sa napajanjem ili usb, a to da li se nekom zapalilo ili nije NEMA veze, jer BEZ extendera sa napajanjem ZADIMICE se kad tad
90-100w
nego ako neko zna kako da otkljucam bios na asus 470 jer je zakljucan i ne mogu da flesujem kartu preko dos-a a kad je flesujem u windowsu odmah je brikujem...
probao sam sa komandama -i -ai da je pronadje ali pise adapter not found pokusao sam i komandu -unlockrom 0 ponovo pise adapter not found.
Ne brikujes nista nego treba da cekas 45-50s koliko traje flash i za to vreme je sve zamrznuto...Moras koristiti najnoviji flasher i pokrenuti ga kao administrator
brate veruj mi 3x sam vec probao preko windowsa i sva 3 puta sam brikovao kartu sreca pa sam naucio da je unbrikujem 😀 nece iz windowsa mozda zato sto je win 10 evo ako je uspesno flesujes preko wind ja ti placam
opet zavisista se kopa i sa kojim taktovima. Za solo eth dovoljno je 1100/2000 i tu napon moze ispod 0.9v i tad je potrosnja u prosjeku 130w po karti, a pokrenes li na def taktovima recimo 1306/1750 i default napon povuku 200w danas mi nestalo struje i kako sam pustao rigove zaboravim na rigu sa 480 da podesim taktove i napon pokrenem eth+sia na defaultu za neki 5min osjetio sam smrad kao da nesto se topi prisao rigu sa 480 i onda se sjetim pipnem kablove vreli 8pin pcex.... znaci sve zavisi sta ces kopat i sa kojim taktovima.
Daj tv na PM
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari