Hvala na odgovorima.
Danas je to postalo komplikovano kupiti dobru kartu za mining koja bi trebala da traje i zivi u rudniku.
Ranije smo gledali koliko SP-a ima i unapred znali koliko ce davati.
Sada mora proizvodjac, tip memorije, kolicina memorije, dual bios must have, da ima 8 pin-a, da ima votage control itd...
I onda nadjes kartu koja ima skoro sve to, dodjes cisto da vidis misljenja ljudi, kad ono odgovor - ne valja. Pa da je je*es. :d
Sapphire ne bih jer ima 1x6 Pin-a, tako da se bojim cim struja mora ici preko extendera/ploce.
Koliko te graficke uopste trose, recimo sa def voltazom vs underclock.
Hvala na odgovorima.
Danas je to postalo komplikovano kupiti dobru kartu za mining koja bi trebala da traje i zivi u rudniku.
Ranije smo gledali koliko SP-a ima i unapred znali koliko ce davati.
Sada mora proizvodjac, tip memorije, kolicina memorije, dual bios must have, da ima 8 pin-a, da ima votage control itd...
I onda nadjes kartu koja ima skoro sve to, dodjes cisto da vidis misljenja ljudi, kad ono odgovor - ne valja. Pa da je je*es. :d
Sapphire ne bih jer ima 1x6 Pin-a, tako da se bojim cim struja mora ici preko extendera/ploce.
Koliko te graficke uopste trose, recimo sa def voltazom vs underclock.
Jel ima neko MSI RX470 4GB Gaming?
Da li se moze spustati voltaza na tim kartama i kakav je hashrate kod ETH-a? Jel moze dobaciti do 26 MH/S?
imao si srece , cela serija ne valja , karte prave probleme i te kakve, od zaglavljivanja rig-a pa do ispadanja karata i BSOD ekrana, koliko im je 380 dobra toliko su usrali sa 470, XFX 470 je ispala jakoo dobra karta, kao i Sapphire Nitro , kao da su brendovi namerno usrali neke svoje serije
goldi
pusti price RX serija MORA da ide na extendere sa napajanjem ili usb, a to da li se nekom zapalilo ili nije NEMA veze, jer BEZ extendera sa napajanjem ZADIMICE se kad tad
90-100w
nego ako neko zna kako da otkljucam bios na asus 470 jer je zakljucan i ne mogu da flesujem kartu preko dos-a a kad je flesujem u windowsu odmah je brikujem...
probao sam sa komandama -i -ai da je pronadje ali pise adapter not found pokusao sam i komandu -unlockrom 0 ponovo pise adapter not found.
Ne brikujes nista nego treba da cekas 45-50s koliko traje flash i za to vreme je sve zamrznuto...Moras koristiti najnoviji flasher i pokrenuti ga kao administrator
brate veruj mi 3x sam vec probao preko windowsa i sva 3 puta sam brikovao kartu sreca pa sam naucio da je unbrikujemnece iz windowsa mozda zato sto je win 10 evo ako je uspesno flesujes preko wind ja ti placam
opet zavisista se kopa i sa kojim taktovima. Za solo eth dovoljno je 1100/2000 i tu napon moze ispod 0.9v i tad je potrosnja u prosjeku 130w po karti, a pokrenes li na def taktovima recimo 1306/1750 i default napon povuku 200w danas mi nestalo struje i kako sam pustao rigove zaboravim na rigu sa 480 da podesim taktove i napon pokrenem eth+sia na defaultu za neki 5min osjetio sam smrad kao da nesto se topi prisao rigu sa 480 i onda se sjetim pipnem kablove vreli 8pin pcex.... znaci sve zavisi sta ces kopat i sa kojim taktovima.
Daj tv na PM
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari