Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da tako je mislio sam da rudari rudare samo na tim BTC plocama zato sam pitao jeste glupo pitanje al bolje da pitam kad ne znam....
Sad kad ste mi objasnili sve sam shvatio :)

ja sam kupio 775 p5q plocu sa 5pcie koju je grom opalio za 1500din sa neispravnim lan izlazom,i 2 slota za mem,mada sam na kraju skontao da i jedan veliki pcie neradi,al i ovako je dobra i siroka i kontam da netrosi mnogo vise struje od novih dok kopa,
jedino 775/am2 sa nvidia cipsetom je maltretiranje namestiti zbog rajzera

Ljudi koliko mi para treba za komponente da pocnem da kopam, poceo bi sa 2 karte za pocetak, znaci zanima me nesto sto bi izaslo najjeftinije a bilo bi solidno? Al prvo moram da idem kod nekoga na pedavanje sto se tice kopanja jer nemam blage veze :D ranije sam klokovao procesore i grafe to znam al ovo bi nekome platio samo da mi pojasni

Proslo je vreme za kopanje od pocetka, trenutno ne postoji ROI... ili ti reci otplata HW-a ako se uracuna pad profitabilnosti i rast diff

ja msm da ce se uvek naci neki koin za kopanje, mada trenutno stanje je za plakati diff otiso u ... a cena koina konstantno pada

kazi to onima koji.su.(a meddju njima i ja) prodavali hardver kafda je bila susa.preko.godinu dana

moj.trenutni rig, sa serverskim napajanjem, kablovi.radjeni u sopstvenoj reziji
75049187ebe5cc836492e108954dc496.jpg

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
kazi to onima koji.su.(a meddju njima i ja) prodavali hardver kafda je bila susa.preko.godinu dana

svaki posao snosi svoj rizik obicno je to 50/50 ali kako se kaze posle svake suse dodje kisa :) nisam neki optimista oko rudarenja ali nisam ni pesimista. Ja sa 5 kartica ne mogu da izdrzavam porodicu ali ako mi te 5 kartice zarade 200e mesecno ja sam zadovoljan dodatni novac je uvek dobrodosao. kontam ja to ROI nepredvidiv ali ako moze da se vrati za godinu dana ulozeno onda je to profitabilan posao + ostane ti komplet hardwer koji kasnije mozes da prodas ako zelis da prestanes.
e sad koliko ce ovo da traje to nzm nadam se jos 10god :D

Po ovome sto pisete mala je razlika u hasu izmedju 470 i 480. Koliko baca prosecno 480 sa 8G memorije

Znaci nista bez zatezanja latencija tj modovanja biosa, to vazi i za 470. Nebih da se zezam sa modovanjem jer pitanje je kako ce raditi na drugim algo, jer kako pada cena brzo ce se kopati nesto drugo

Znaci nista bez zatezanja latencija tj modovanja biosa, to vazi i za 470. Nebih da se zezam sa modovanjem jer pitanje je kako ce raditi na drugim algo, jer kako pada cena brzo ce se kopati nesto drugo

ti onda vratis original bios ili uzmes kartu sa dual biosom pa samo prebacis :)

moj.trenutni rig, sa serverskim napajanjem, kablovi.radjeni u sopstvenoj reziji
75049187ebe5cc836492e108954dc496.jpg

Svaka čast, ovaj rig ima i umetničku vrednost, ko neka moderna skulptura :p

Je.o te Nesicu kakav ti je ovo haos???
To kod mene ovako izgleda:
8827ac3acafd245df852ca4c38678326.jpg

I to mi rig u kotlarnicu...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moze li nesto da se uradi sa 2 karte?
Druže sve može, u principu računica je prosta, ako ostane ovakvo stanje kakvo je sad, grubo računajuci za isto vreme ti se otplacuje i 1 rig i 10rigova, to je nesto manje od godinu dana, razlika je samo sto posle tih godinu dana 1rig sa 4 karte i dalje donosi samo 150-170e cisto dok 10 komada donosi 1500-1700e cisto, kapiras ?

Sve je to pod uslovom da ostane ovakvo stanje kakvo je sada, mada cisto sumnjam, imam utisak da ce eth da se kopa jos pola godine tj do aprila meseca otp i onda dolazi neki boom opet..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mozes dobro da se igras...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Pa dajte onda neku preporuku za konfu sa 2. Grafulje
Dve je malo jer imas konfiguraciju koju te grafike takođe treba da isplate, znaci psu, mobo, cpu, ram. Ako stvarno ne mozes da nategnes na vise od 2 grafe onda nadji nesto staro sto vec imas pa petljaj kombinuj i uzmi samo novo napajanje, mada iskreno da sam na tvom mestu ne bih se uopste upustao u ovako nesto sa 2 grafike, ja radim sa 4 pa je opet knap..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

ma ovo sam sklepao da radi, sad treba da spakujem i uvezem kablove da lici na nesto, ima 8 grafika na polici, 5 aa kako stvari stoje 6 cee da tera serversko napajanje koje se ne vidi jer je izbaceno na terasu :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

I dalje ti imas potrebu nesto da izbacujes napolje, secam se one cini mi se 5990 koju si stavljao na metalnu okapnicu prozora (sa spoljasnje strane) da se bolje hladi...

Od 4 pa nadalje

Vrh Dno