Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

*** ljudi, izvinite, video sam sliku, ali me zbunilo sto pise na sajtu.

Nego, koliko vam trose rx 470 na lbry(ako neko kopa lbry sa njima)?

Kol*****ta da se napravi jedan pcie kabal ( daa ne pricam koji je da ne bude reklama)

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Da li je bezbedno modovati bios na rx 480 na mojoj konfiguraciji iz potpisa?Sad mi baca 25mh/s a hocu da mi baca oko 29mh/s....

ni na jednoj konfiguraciji nije bezbedno modovati bios, a kamoli na tvojoj

Da znam da je dual bios samo da li modovanje bios-a ima veze sa maticnom plocom posto je moja maticna stara jedno 6 godina pa je bolje da ne pokusavam nista?
Napajanje je novo takoreci staro oko godinu dana a i graficka je nova...
Samo jedna graficka je u pitanju....

Pa naravno da ima veze sa plocom a i sa grafickom koju flesujes takodje, bios flash ne stize do bios cipa preko PciE 8- pinca... :(

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tako sam i mislio samo sam hteo da potvrdim hvala svima na odgovorima :) spasili ste me da ne spalim nesto :)....

inace nije neko znanje flesovati bios, ali ako nemas iskustva i nisi spreman da rizikujes, bolje zaboravi :)

Znam kako da flesujem bios ima preko DOS-a i u Windows-u samom citao sam i svi se slazu da je sigurnije preko DOS-a ali necu da fleshujem ista brine me maticna jer je stara i nekvalitetna nije ona predvidjena za ovo sto ja hocu...Sad zaradjujem oko 180 din. dnevno sa 25 mh/s preko Dwarfa dovoljno mi je to :) kada budem nabavio bolju maticnu bice druga prica :) ovako je veliki rizik...Moze ceo racunar da zablokira i da ne mogu uopste da ga koristim....

Znam kako da flesujem bios ima preko DOS-a i u Windows-u samom citao sam i svi se slazu da je sigurnije preko DOS-a ali necu da fleshujem ista brine me maticna jer je stara i nekvalitetna nije ona predvidjena za ovo sto ja hocu...Sad zaradjujem oko 180 din. dnevno sa 25 mh/s preko Dwarfa dovoljno mi je to :) kada budem nabavio bolju maticnu bice druga prica :) ovako je veliki rizik...Moze ceo racunar da zablokira i da ne mogu uopste da ga koristim....

Pa ako ti radi kopanje , igranje igrica i sl. zasto ne bi mogao da flesujes bios. Ako se vec bojis uzmi GPU-Z i iscitaj bios, pa ako radi, to je to. Nema tu neke nauke , imas rezervni bios u svakom slucaju. Nije da te nagovaram al mislim da starost maticne ploce nema nikakve veze sa reprogramiranjem biosa a i pcie protokol postoji dosta duze nego tvoja maticna.

ne treba se igrati karticama koje nemaju dual bios ja sam se opeko pa sam jedva uspeo da unbrikujem moju rx 470asus, a ako imate dual bios naravno da mozete da pokusate i ako ne uradite kako treba prebacicete na drugi bios i vratiti stari to je barem lako :)

ma daj bolan teamviwer flesnuci ti ja za minut sta se bojis karta koja ima dual bios ne moze joj nista biti.

Cak sta vise moze samo da bude jos bolje sa modovanim biosom jer je smanjena potrosnja kartice, a zategnute latencije memorije koje nemaju veze sa maticnom. Ovde ocigledno neko prica napamet :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nikad nisam koristio Team Viewer :D evo sada sam ga instalirao sta treba da mu dam?Moj ID i password?

Pa ima dual bios switch na ovoj mojoj karti ali evo sta je Bojan napisao :) zato ne zelim da se igram....
Ja sam tu bio sarkastican ali za tvoje dobro, zakljucio sam po tvojim postovima da ipak ti to nebi trebao sam da radis... Bitno je samo da je komp stabilan u radu da se ne desi neki blue screen ili restart tokom procesa upisivanja novog biosa koji traje manje od 30sec.

Ima neko sapphire r9 280x dual x karticu ? Zeznuli me kinezi, naručio sam nove ventilatore za jednu od mojih vapor x-a, na sajtu pisalo da je univerzalna dakle kao može i na vapor i na dual a ono prc...priključiti se može ali žice loše stoje pa se bojim da ne zakače ventilator. Uglavnom da skratim, imam jedan ventilator za dual x i ako nekom treba pokloniću mu jedino da plati poštarinu.

Pogledajte prilog 211676

Poslednja izmena:
Ja sam tu bio sarkastican ali za tvoje dobro, zakljucio sam po tvojim postovima da ipak ti to nebi trebao sam da radis... Bitno je samo da je komp stabilan u radu da se ne desi neki blue screen ili restart tokom procesa upisivanja novog biosa koji traje manje od 30sec.

Hehe :) ja te shvatio ozbiljno :D nisam fleshovao bios nikad sad treba prvi put da to uradim....Pa sad je stabilan a za posle ne znam sta ce biti...Ovaj switch na karti pre fleshovanja da ga pomerim na levo pa tek onda da pocnem da radim flash bilo kakav?

Hehe :) ja te shvatio ozbiljno :D nisam fleshovao bios nikad sad treba prvi put da to uradim....Pa sad je stabilan a za posle ne znam sta ce biti...Ovaj switch na karti pre fleshovanja da ga pomerim na levo pa tek onda da pocnem da radim flash bilo kakav?

procitaj na netu ja msm da ide switch na silent bios, e sad mozda gresim ipak proveri imas gugle pa kucaj on ti je najveci izvor podataka :p

Evo nasao sam ovaj clanak jako zanimljivo stivo https://www.techpowerup.com/forums/threads/amd-ati-flashing-guide.212849/ :) ali nigde ne pise da li pre ikakvog flash-a treba da se dira bios switch...Ali verovatno treba prvo da se stavi na levu stranu pa tek onda da se flesh radi bilo bi nelogicno da tek posle flashovanja treba da se povuce taj prekidac na grafickoj na levu stranu....

Ugasi racunar, pomeri prekidac u smeru prema konektorima(DVI,HDMI .. ), upali racunar i flesuj,restart i to je to.

Nazad
Vrh Dno