Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hvala na odgovorima.

Danas je to postalo komplikovano kupiti dobru kartu za mining koja bi trebala da traje i zivi u rudniku.

Ranije smo gledali koliko SP-a ima i unapred znali koliko ce davati. :)

Sada mora proizvodjac, tip memorije, kolicina memorije, dual bios must have, da ima 8 pin-a, da ima votage control itd...

I onda nadjes kartu koja ima skoro sve to, dodjes cisto da vidis misljenja ljudi, kad ono odgovor - ne valja. Pa da je je*es. :d

Sapphire ne bih jer ima 1x6 Pin-a, tako da se bojim cim struja mora ici preko extendera/ploce.

Koliko te graficke uopste trose, recimo sa def voltazom vs underclock.

E pa Sapphire valja :D Nitro ima 8 pina trosi u defaultu u gpu-z 125-130w undervoltovana trosi oko 90w....Ne znam koliko vuce iz zida jer nemam merac...

Hvala na odgovorima.

Danas je to postalo komplikovano kupiti dobru kartu za mining koja bi trebala da traje i zivi u rudniku.

Ranije smo gledali koliko SP-a ima i unapred znali koliko ce davati. :)

Sada mora proizvodjac, tip memorije, kolicina memorije, dual bios must have, da ima 8 pin-a, da ima votage control itd...

I onda nadjes kartu koja ima skoro sve to, dodjes cisto da vidis misljenja ljudi, kad ono odgovor - ne valja. Pa da je je*es. :d

Sapphire ne bih jer ima 1x6 Pin-a, tako da se bojim cim struja mora ici preko extendera/ploce.

Koliko te graficke uopste trose, recimo sa def voltazom vs underclock.

3 komada saphire nitro rx470 4gb sa matorom plocom- amd-om am2 , 1050/1900 sa undervoltom 455w (kao sto rekose ova ima 8pinac)

Poslednja izmena:
Jel ima neko MSI RX470 4GB Gaming?

Da li se moze spustati voltaza na tim kartama i kakav je hashrate kod ETH-a? Jel moze dobaciti do 26 MH/S?

Mozda najbolja karta za mining...Moze solo eth bez problema na 27.5 pri potrosnji od oko 600W za rig sa 5 kartica, ili 26.5+400 eth+sia uz 690W opet 5 kartica, naravno iz zida sa platinum napajanjem. Pri tome radi na 50 stepeni sa ventom koji moras forsirati da radi stalno jer hladnjak ne pokriva memoriju, inace se vrti na 25% i gasi, sjajno hladjenje za gpu. Modovan bios se podrazumeva, voltaza moze da ide do -100mV. Inace Sapphire i MSI (obe imaju 8-pin napajanje) skoro nista ne vuku kroz extender, odnosno izmereno je nesto jako sitno. Tako da molex grana nije ugrozena. Ono sto je sigurno to je Asus Strixx 470 nikako ali nikako za mining.

Poslednja izmena:
Cek ko je mjerio da 470 Nitro ne vuce kroz extender jel to provjereno? da ih stavim sata to molex ako je tako.

imao si srece , cela serija ne valja , karte prave probleme i te kakve, od zaglavljivanja rig-a pa do ispadanja karata i BSOD ekrana, koliko im je 380 dobra toliko su usrali sa 470, XFX 470 je ispala jakoo dobra karta, kao i Sapphire Nitro , kao da su brendovi namerno usrali neke svoje serije

goldi
pusti price RX serija MORA da ide na extendere sa napajanjem ili usb, a to da li se nekom zapalilo ili nije NEMA veze, jer BEZ extendera sa napajanjem ZADIMICE se kad tad

Poslednja izmena:
Kako se ponasaju 4x480 nitro 4gb na rigu ? Kad ste se raspisali vec :-D potrosnja me interesuje i fan speed.

Ps. Jel ko zna cenu fana kad stane salju ti novi kad softver detektuje otkaz ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
saphire ima 8 pin isto i msi ali msi je los, asus xfx ima 6pin a i powercolor nije losa ima 8 pin
nego ako neko zna kako da otkljucam bios na asus 470 jer je zakljucan i ne mogu da flesujem kartu preko dos-a a kad je flesujem u windowsu odmah je brikujem...
probao sam sa komandama -i -ai da je pronadje ali pise adapter not found pokusao sam i komandu -unlockrom 0 ponovo pise adapter not found.

imao si srece , cela serija ne valja , karte prave probleme i te kakve, od zaglavljivanja rig-a pa do ispadanja karata i BSOD ekrana, koliko im je 380 dobra toliko su usrali sa 470, XFX 470 je ispala jakoo dobra karta, kao i Sapphire Nitro , kao da su brendovi namerno usrali neke svoje serije

goldi
pusti price RX serija MORA da ide na extendere sa napajanjem ili usb, a to da li se nekom zapalilo ili nije NEMA veze, jer BEZ extendera sa napajanjem ZADIMICE se kad tad

Ma i ja sam istog misljenja, ali et reko da pitam :)

@coldej ja ih imam strasne karte fan speed logicno zavisi od toga sta se kopa na ethu mogu biti tihe i hladne, eth +sia bgmi mora malo fan gore da budu hladne, ja konkrento imam domacu garanciju pa fan drzim malo agresivnije 45-50% temp nikad preko 60c
Eth+sia= 29.3 +360sia modovan bios strap 1500 taktovi 1150/2000 napon zavisno od primjerka svi su ispod 0.95v

Ja hocu da uzmem kod nas rm1000i napajanja , 8 kom 2 riga lako za manipulisanje.

Poslednja izmena:
koliko para strasna napajanja i to imam :D na ethu drze 6x 480 pozeljno da se napravi cpu to PCEx adapter da se moze vise od 4 karte staviti

Full imam z87 mpower plocu ima 7 pci-e :-D

Goldi@ Koja je potrosnja sa modom biosa 480 nitro 4gb ?

Poslednja izmena:
90-100w
nego ako neko zna kako da otkljucam bios na asus 470 jer je zakljucan i ne mogu da flesujem kartu preko dos-a a kad je flesujem u windowsu odmah je brikujem...
probao sam sa komandama -i -ai da je pronadje ali pise adapter not found pokusao sam i komandu -unlockrom 0 ponovo pise adapter not found. a kad probam da flesujem bios dobijem ovo
Failed to read ROM ERROR 0FL01 : press '1' to continue

Poslednja izmena:
opet zavisista se kopa i sa kojim taktovima. Za solo eth dovoljno je 1100/2000 i tu napon moze ispod 0.9v i tad je potrosnja u prosjeku 130w po karti, a pokrenes li na def taktovima recimo 1306/1750 i default napon povuku 200w danas mi nestalo struje i kako sam pustao rigove zaboravim na rigu sa 480 da podesim taktove i napon pokrenem eth+sia na defaultu za neki 5min osjetio sam smrad kao da nesto se topi prisao rigu sa 480 i onda se sjetim pipnem kablove vreli 8pin pcex.... znaci sve zavisi sta ces kopat i sa kojim taktovima.

90-100w
probao sam sa komandama -i -ai da je pronadje ali pise adapter not found pokusao sam i komandu -unlockrom 0 ponovo pise adapter not found.

Ne brikujes nista nego treba da cekas 45-50s koliko traje flash i za to vreme je sve zamrznuto...Moras koristiti najnoviji flasher i pokrenuti ga kao administrator

Ne brikujes nista nego treba da cekas 45-50s koliko traje flash i za to vreme je sve zamrznuto...Moras koristiti najnoviji flasher i pokrenuti ga kao administrator

brate veruj mi 3x sam vec probao preko windowsa i sva 3 puta sam brikovao kartu sreca pa sam naucio da je unbrikujem :D nece iz windowsa mozda zato sto je win 10 evo ako je uspesno flesujes preko wind ja ti placam

brate veruj mi 3x sam vec probao preko windowsa i sva 3 puta sam brikovao kartu sreca pa sam naucio da je unbrikujem :D nece iz windowsa mozda zato sto je win 10 evo ako je uspesno flesujes preko wind ja ti placam

Daj tv na PM

daj snimajte pa kacite video :p ako je ti unbrikujes ja te castim :Dsamo je ne flesujes kako treba a ti mislis da si je brikovao, brikovanje je kad kartu nikako ne vidi windows kad je ne vidis iz Dos-a kad ne postoji nikako.

opet zavisista se kopa i sa kojim taktovima. Za solo eth dovoljno je 1100/2000 i tu napon moze ispod 0.9v i tad je potrosnja u prosjeku 130w po karti, a pokrenes li na def taktovima recimo 1306/1750 i default napon povuku 200w danas mi nestalo struje i kako sam pustao rigove zaboravim na rigu sa 480 da podesim taktove i napon pokrenem eth+sia na defaultu za neki 5min osjetio sam smrad kao da nesto se topi prisao rigu sa 480 i onda se sjetim pipnem kablove vreli 8pin pcex.... znaci sve zavisi sta ces kopat i sa kojim taktovima.

Super ja sam hteo da idem na 10 rx470-ice ali nisam znao da je 480 serija posle onakvog starta ispala odlican za mining. Naravno monitoring rigova je neophodan ja sam malo freek po pitanju toga ali nije na odmet.

Poslednja izmena:
Sta je tacno razlika izmedju 4GB i 8GB, daju slicno bese?

8gb ima brzu memoriju veci potencijal za OC i msm da se njima ugradjuje samsung memorija za ostalo nzm pitaj nekog ko ima od 8gb karte.

ne tacno, ima gomila karti koja imaju istu brzu memoriju, na pr rx 470 4 gb ima memoriju postavljenu na 7000 mhz isto kao i sapphire nitro modeli, tako ako niste imali karte u rukama, NEMOJTE da iznosite raznorazne gluposti i time dovodite ljude u zabludu

saphire nitro 8gb sa samsung memorijom, veci klok i daje vise.

Nazad
Vrh Dno