Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

+1 traži garanciju po svaku cenu. kakvo bre fizičko oštećenje, to se misli na slučaj da sam polomiš komponentu i sl, nisi sigurno ložio vatru na njoj pa da se ovo desi

+1 Ako nece garanciu dovlaci inskeciju i zauzmi "stav" za ovakve slucajeve i postoji garancija bre ..

neka oni P*** K***C sa tim *******cijama oko toga "fizicko ostecenje"

Poslednja izmena:
Nije polomio kartu na pola pa da bude fizicko ostecenje. Teraj to na kraja matori, ne popustaj ni mrvicu i sto glasnije ;)

Vredi teranja do kraja ipak je to karta od 350e...

Ma ja cu da teram kolko mogu ali mi je prodavac vec napomenuo da 90% nece da moze garancija da vazi. Kaze da vec ima kod sebe grafu kojoj nisu uvazili garanciju,neka nvidia je upitanju.

ja sam imao slicnu situaciju sa Ga 7950 kartama (2 kom) oba crkla (izgorela sa rupom u stampanoj ploci) i za oba modela su mi vratili pare (naravno uz malo natezanja), ali samo spominjanje advokata i inspekcije cuda cine, znaci ne odustaj, reci da ces ih tuziti i prijaviti inspekciji

Hajde ti nama reci o kojoj prodavnici je rec. Razlog zbog kojeg insistiram uvek na tome je to da ljudi vide gde ne treba da kupuju HW. Cena nije i ne treba bas uvek da bude odlucujuci faktor. Za tako skupe stvari ja volim da platim 1000din vise i da uzmem u proverenoj radnji i da ne razmisljam.
1. Obavezno stisni prodavca i zapreti inspekcijom.
2. Kontaktiraj uvoznika i objasni o cemu se radi.
3. Slike posalji i proizvodjacu grafike i objasni im da jos nisi slike kacio na poznatim svetskim forumima ali da ces rado to uraditi ukoliko ti garancija ne bude priznata.

Kreni lepo redom i polako teraj, jedno po jedno. Verujem da se stvar resiti vec kad stisnes prodavca.

Hajde ti nama reci o kojoj prodavnici je rec. Razlog zbog kojeg insistiram uvek na tome je to da ljudi vide gde ne treba da kupuju HW. Cena nije i ne treba bas uvek da bude odlucujuci faktor. Za tako skupe stvari ja volim da platim 1000din vise i da uzmem u proverenoj radnji i da ne razmisljam.
3. Slike posalji i proizvodjacu grafike i objasni im da jos nisi slike kacio na poznatim svetskim forumima ali da ces rado to uraditi ukoliko ti garancija ne bude priznata.

Kreni lepo redom i polako teraj, jedno po jedno. Verujem da se stvar resiti vec kad stisnes prodavca.

Kupio sam u radnji Duocom,a uvoznik je Asbis.

koje napajanje je bilo na kartici i dali su bili 6+8pin kablovi iz napajanja ili je struja išla preko PCI-E power adaptera ?

Jel vredi nabaviti standardni ventilator, sto bi se reklo onaj "kineski" da duva odma pored rig-a ? Probao neko sigurno ?

Jel vredi nabaviti standardni ventilator, sto bi se reklo onaj "kineski" da duva odma pored rig-a ? Probao neko sigurno ?

Kupi što kvalitetniji, oni veliki na stalku od ~1000-2000 dinara ni približno nisu predviđeni za 24h rad, tj. vrlo su skloni samozapaljivanju. Imao sam par takvih i posle samo par sati rada preko leta im je plastika kućišta gde je motor vrela.

Moj prijatelj je našao neki veliki, industrijski, na 220V predviđen za ugradnju u zid za ventiliranje prostorija, metalni, duva kao blesav, kaže da je skinuo nekih 7-8C sa istim.

Imate za 500-600din arctic dvanajsticu sta ce vam ti ventilatori

Pogledajte prilog 138189 Pogledajte prilog 138190 Pogledajte prilog 138191

Pozdrav ljudi,evo sta mi se desilo sa R9 280x DUAL X. Posle mesec dana koriscenja eksplodirao kondenzator. Zvao sam prodavca i on mi je rekao da maltene nemam nikakve sanse da mi uvaze garanciju. :mad: U svakom slucaju poslacu je distributeru,a ako je neko imao slicnog iskustva molim za info.

http://zastitapotrosaca.gov.rs/najcesci-problemi-resenja.php?naslov=kvar-elektricnog-uredjaja

Pregledaj...

Ukoliko ti budu pravili problem kontaktiraj me na PM, dobices novu kartu ili novac sa fiskalnog racuna.

Nije samo ekspodirao kondenzator, tebi je skroz izgorela štampa kod 8pin konektora. Kartica je definitivno otišla u večna lovišta. Šteta. Šansa da ti uvaže garanciju je skoro nikakva.

Prevelik OC, full load ... kabum. Jel kartica bila undervolt-ovana, tj. jesi li spustio napon za GPU, na koliko si je držao i koje si joj klokove zadao?

"E crkao mi sporet, u Gorenju me pitaju da li si palio rernu cesto na 280c ... ja potvrdno odgovorim ... eeee nema garancije... pa sto ste stavili da moze da se navrne na 280c."

Svaka ti je k'o Njegoseva :)

Kupi što kvalitetniji, oni veliki na stalku od ~1000-2000 dinara ni približno nisu predviđeni za 24h rad, tj. vrlo su skloni samozapaljivanju. Imao sam par takvih i posle samo par sati rada preko leta im je plastika kućišta gde je motor vrela.

Moj prijatelj je našao neki veliki, industrijski, na 220V predviđen za ugradnju u zid za ventiliranje prostorija, metalni, duva kao blesav, kaže da je skinuo nekih 7-8C sa istim.

Ja koristim taj od 2000 din,koristio sam ga celo proslo leto i bio mi je extra i duva dosta jace od 12tice.Ne kazem da su idealni itd ali meni vrsi posao...

Ne treba mi ventilator tipa 120mm nego onaj "kucni" il sta vec. Za to jurim preporuku kvalitetnog a dobrog. Gledao sam neke od 60W snage, nisu skroz Chajna, oko 2500din su...

Ja koristim taj od 2000 din,koristio sam ga celo proslo leto i bio mi je extra i duva dosta jace od 12tice.Ne kazem da su idealni itd ali meni vrsi posao...

Meni se jedan takav bukvalno zapalio pre par godina, srećom bio sam na par metara od njega pa sam skočio i iščupao produžni iz utičnice. Od tada izbegavam da ih koristim ako nisam u blizini.

meni je zablokirao, verovatno da nisam video na vreme upalio bi se, prvo pocne da se greje i kad se pregreje blokira mu osovina elise, a jos stoji u brzini da okrece i onda se sve vise i vise greje, pricam za one velike kineske sa plasticnim perajima

Ja imam jako losa iskustva u vezi ekstendera sa molexom.

Najmanje 6-7 komada mi se spalilo, i to ne ekstender, nego zuta zica od molexa. Sva sreca ni jednog grafickoj nista nije bilo. Nisma siguran koje graficke su tacno tada bile jer sam imao sve i svasta ali poslednje na cemu mi je crklo jeste ona MSI 7850 OC 1GB koji ima 6x pin. Oko 65-70W je prolazilo kroz molex, tako da od sada uzimam smao grafe koje se mogu napajati preko pci-e konektora i jedno tako mogu mirno da spavam i odem na leto/zimovanje i ostavim masine 10-15 dana bez da ih iko pazi

Zuta zica, ili ti 12v vod, ili ti molex napajanje, sagori iz prostog razloga sto sam konektor na kraju zice, nije krimpovan (zakacen) kako treba..

Vremenom taj konektor popusti i zica se stvrdne.. i tada dolazi do, u najboljem slucaju, spaljivanja te zice..

Dosta kolega mi je dolazilo i sa spaljenim 12v vodom na samom extenderu, i problem smo resili odlemljavanjem tog istog 12v voda sa samog extendra. U tom slucaju obavezno molex zutu zicu, tj konektor na toj zici, zaliemim preko mesta gde je krimpovan, i do sada ni jednom prilikom vise nisam imao isti problem..

Ako je zica vec nagorela, odlemi i baci tu zicu, odseci komad nove zice (0.5 kvadrata licnasta) i stavi molex konektor na nju.. (20-30 din je nov molex sa 4 konektora - dovoljno za 4 extendera)

Kod mene, sve grafe bez izuzetka, rade sa extenderima koji imaju molex napajanje.. i na svakom extenderu sam odlemio 12v vod i na molex zutoj zici nalio kalajem konektor..

Nemoj majning spominjati ni po razno, kazi igrao si pes 2h i zadimila se!!!
Jos ih napadni da ti je mogla upaliti kuci i da ces pitati advokata da tuzis za nastalu stetu, ali otom potom!

Meni se neka top gigashit ploca zapalila isto tako pregorela, komp bio na idle, sve kvalitetne komponente i samo tokom noci pocelo da se pusi... eksplodirao kondenzator ali verovatno je prvo otkazao mosfet i dao kratak spoj..., da nisam bio tu ko zna sta bi bilo

Ako ti odbiju obavezno trazi izjavu zasto i ko je potpisao/procenio... sa imenom i prezimenom, zajedno sa imenom uvoznika...

Kad tako idete đonom odmah ja da sam servis nikad vam ne bih pomogao.

+1 traži garanciju po svaku cenu. kakvo bre fizičko oštećenje, to se misli na slučaj da sam polomiš komponentu i sl, nisi sigurno ložio vatru na njoj pa da se ovo desi

Meni se u pocetku mining price dogodilo da sam spalio plocu.. tj na mgpumon vidim masinu kako ne radi.. odem i pregledam opremu i vidim da se 16x pcie slot na toj gigashit ploci bukvalno istopio.. raskacim sve grafe, napajanje, mem, proc.. prepakujem na novu rezervnu plocu i sve proradi bez problema..

Spakujem tu istopljenu plocu i posaljem na reklamaciju i odbiju mi je naravno. Razlog fizicko ostecenje.. tu ih najcrnje napusim penisom i svasta im saspem u lice.. i posle par dana prepucavanja jer nisam hteo da im oprostim tih 40e, pozove me prodavac i kaze da je gazda odobrio zamenu o njihovom trosku, jer su jelte, videli koliko sam hardvera povukao od njih pa kao u znak zahvalnosti ovo ono.. cak sta vise dobije asus plocu koja je izmisljena za taj gigashit..

Tako da ne znam sta da mislim.. cinjenica je da je ploca stopljena zato sto tada nije bilo molexa na extenderu, pa je grafa silovala slot.. al s druge strane, nisam ja lozio vatru na ploci pa je unistio..

*** nismo mi bas skroz u pravu kad trazimo reklamaciju za spaljene komponente,realno to je NESTRUCNO RUKOVANJE,ali zakon je takav kakav jeste i prodavci i distributeri moraju sa proizvodjacem,lancano,da postignu dogovor i da zastite sebe.Svaki spor od kupca ce izgubiti tako da treba da se nauce kako se vodi posao a ne kao sto su navikli,kupi sto jeftinije prodaj sto skuplje.

Smijem li koristiti sata konektore za napajanje kartica? Nasao sam adapter sata-molex pa me zanima.

Edit:
Jedna msi 270x undervolt na 1.163v bi se tako naoajala. Ostale idu preko pci.

SS 860xp je napajanje

^Licno ne bih to radio. SATA konektori prave slab kontakt, nisu predvidjeni za snazne potrosace.

EDIT: Wiki kaze da za svaki kontakt postoje 3 pina i svaki od njih "should be able to carry 1.5 A". To i nije lose na papiru, na 12V max 4.5A = 54W. Naravno u teoriji. I dalje je to po meni za izbegavanje...

S druge strane postoje oni USB ekstenderi koji se napajaju sa SATA prikljucka. To izgleda da moze da prodje, ali napajati 6pin PCIe preko sata konektora bih i dalje izbegao.

Poslednja izmena:
Mogu li makar 1x6pin za tako povezem? Drugi 6pin bi isao direktno iz napajanja.

^Licno ne bih to radio. SATA konektori prave slab kontakt, nisu predvidjeni za snazne potrosace.

EDIT: Wiki kaze da za svaki kontakt postoje 3 pina i svaki od njih "should be able to carry 1.5 A". To i nije lose na papiru, na 12V max 4.5A = 54W. Naravno u teoriji. I dalje je to po meni za izbegavanje...

S druge strane postoje oni USB ekstenderi koji se napajaju sa SATA prikljucka. To izgleda da moze da prodje, ali napajati 6pin PCIe preko sata konektora bih i dalje izbegao.

ja to nikad nisam racunao u vatima , ali ove koristim odavno i za sada bez problema a njima napajam 5850-ice:
Pogledajte prilog 138262

ala ti očajnički želiš da ti neko kaže "može" :D

Nikad na to ne bih stavio karticu, ja ne zelim ni molex da opterecujem , a ne nesretni SATA konektor. Jednostavno, nije predvidjen za tako nesto, svi gledamo da ustedimo, ali onda budi spreman da snosis posledice.

Ako smem da preporucim Seasonic SS-850AM2

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno