Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Matora ploča, ja bih rekao. Do BIOS-a...

Asus m2n68 am se2 i dve kartice, jedna u pcie x16 slotu, druga na x1 preko extendera...windows je ne vidi, sveže instaliran...do ekstendera nije, jer u drugoj mašini radi bez problema...jel ima neko ideju ?

Mozda je ta ploca jedna od onih gde moras da pravis kratkospojnik za X1 slotove.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=36061.0
http://blog.zorinaq.com/?e=42

EDIT: Pomoglo je kolegi, procitaj par narednih postova:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...nja-odgovori&p=3599635&viewfull=1#post3599635

Poslednja izmena:
moja podesavanja za 270 su 1130 za gpu i 1500 za mem i tada dobijam preko 490,dok mi sapphire 270 skocila sa 440 na 460

moramo,zato su placene,a cooleri su na oko 1900-2100 obrtaja i na 65-70 stepeni sto nije po meni previse

Moje Asus 270 su na 1050/1250 na 1.1V i daju 465KHS sa Kalroth-om, lepo hlađene na 58-60C na ~1900rpm.

To je svega 7% OC za GPU i downclock za memoriju, što sa undervoltom i ovim temperaturama ne bih nazvao baš forsiranjem kartica :)

Meni je juce stao ventilator na jednom asusu 7950 DC2T. Brzina fana je bila na konstantnih 35%,taktovi 1000/1000, nema pravila....

Pa dobro, crkao, dešava se to i u idle, kad prikazuju desktop. K'o da je sad kopanje jedini razlog crkavanja kartica, al vole ljudi da imaju nekog da krive :)

Skoro sam prodao jednu karticu od mog prijatelja, srećom takođe poznaniku. Posle nekih mesec dana ona rikne, dolazi ovaj i viče šta je ovo, znam da ti kopaš, jesi kopao sa njom? Ja ga onako gledam, dal da ga gađam nečim ili šta da mu radim, al ga iskuliram.

Kartica je bila u garanciji, nešto pred sam kraj, GTX 460, dobio novu 650-Ti u zamenu posle 10 dana, tako da je lepo prošao, iako nije zaslužio.

Poslednja izmena:
Ovo se samo meni desava, u rigu sam ubacio dve nove iz radnje r9 280 x Vapor-x jedna radi na dobroj temperaturi, dok druga ide preko 80 C. u roku od minut ili dva, i to dok je vent podesen na automatski i vrti preko 90 %. Menjao sam joj i mesto i kablove i napajanje i extendere, i isto, samo se ona greje, definitifno do je do nje, nadam se da je pasta lose fabricki nanesena, ne znam sta bi drugo probao, ima li neko slicnih iskustva sa ovakvim slucajem i mozda neki savet?
Hvala, pozz

ja imao jednu takvu asus 270, bilo je do karte, nisam ulazio u detalje šta, zamenio za sapphire

I u MSI-ju nije frka, automatski je zakljucan ali se lako otkljucava, ostaje mi jos to da proverim, mada zasto bi bila drugacija voltaza.

Da li je probao neko 280x Vapor-X Tri-X OC?
Koliko iksova :)

Majnujem sa njom. Dobra hladna i tiha bez cvrčanja. Jako lepo svetli plavom bojom i sa nekih 6 zelenih led lampica deluje kao svemirski brod u kućištu. Veoma dugačka i to je to. Hash sa temp targetom na 74 i 1080 clockom iznosi oko 752 u proseku a može i više ako se ne koristi nego se prebaci na integrušu itd.

Ovo se samo meni desava, u rigu sam ubacio dve nove iz radnje r9 280 x Vapor-x jedna radi na dobroj temperaturi, dok druga ide preko 80 C. u roku od minut ili dva, i to dok je vent podesen na automatski i vrti preko 90 %. Menjao sam joj i mesto i kablove i napajanje i extendere, i isto, samo se ona greje, definitifno do je do nje, nadam se da je pasta lose fabricki nanesena, ne znam sta bi drugo probao, ima li neko slicnih iskustva sa ovakvim slucajem i mozda neki savet?
Hvala, pozz

Proveri koji BIOS imaš na karti, hoće da napravi velike razlike u temperaturi. Imaš i biose sa smanjenim naponom za Vapor-X koje sam kačio ovde u temi.

Nije samo ekspodirao kondenzator, tebi je skroz izgorela štampa kod 8pin konektora. Kartica je definitivno otišla u večna lovišta. Šteta. Šansa da ti uvaže garanciju je skoro nikakva.

Prevelik OC, full load ... kabum. Jel kartica bila undervolt-ovana, tj. jesi li spustio napon za GPU, na koliko si je držao i koje si joj klokove zadao?

Poslednja izmena:
Nemora da znaci je usled OC-a... moze i neka komponenta da izgori i napravi kratak spoj... ja da je moja ako bi odbili garanciju neko iz servisa bi je pojeo...

Nije mi jasno kako mogu da odbiju garanciju uz najglupaviju recenicu "fizicko ostecenje"... A kada rikne vent onda prihvataju haha... Tad valjda mogu da zamene pa da uvale nekome kao novo ili "reparirano"...

Nije samo ekspodirao kondenzator, tebi je skroz izgorela štampa kod 8pin konektora. Kartica je definitivno otišla u večna lovišta. Šteta. Šansa da ti uvaže garanciju je skoro nikakva.

Prevelik OC, full load ... kabum. Jel kartica bila undervolt-ovana, tj. jesi li spustio napon za GPU, na koliko si je držao i koje si joj klokove zadao?

Kartica je bila na default clocku 1020/1500. Undervoltovana na 1.121V. A fabricki je na 1.2V. Bila je ekstremno hladna, najhladnija u rigu. Target Temp = 70, a rpm oko 1900. I nije OC...

+1 traži garanciju po svaku cenu. kakvo bre fizičko oštećenje, to se misli na slučaj da sam polomiš komponentu i sl, nisi sigurno ložio vatru na njoj pa da se ovo desi

Nemoj majning spominjati ni po razno, kazi igrao si pes 2h i zadimila se!!!
Jos ih napadni da ti je mogla upaliti kuci i da ces pitati advokata da tuzis za nastalu stetu, ali otom potom!

Meni se neka top gigashit ploca zapalila isto tako pregorela, komp bio na idle, sve kvalitetne komponente i samo tokom noci pocelo da se pusi... eksplodirao kondenzator ali verovatno je prvo otkazao mosfet i dao kratak spoj..., da nisam bio tu ko zna sta bi bilo

Ako ti odbiju obavezno trazi izjavu zasto i ko je potpisao/procenio... sa imenom i prezimenom, zajedno sa imenom uvoznika...

Poslednja izmena:
edit: odgovoreno

svasta

Poslednja izmena:
Što se dešava uz extremni overklok
otkud ti znas da je OC extreman ?? si neki strucnjak??
a sta ako je karta bila undervoltovana i radila na def kloku, molim wex-a da napise napone i klokove cisto da bi imali uvid u podesavanja karte i izbegli pausalne procene pojedinaca ...

ja imam karte koje rade od 2011 godine u rudniku pod OC od 25% i ni jedna nije riknula tako da karta stara mesec dana ako je sve na njoj kako treba nebi smela da riken osim ako nije imala kakvu fabricku gresku ili nedostatak ...

To shto nije OC nema veze sa zivotom. Ova opterecenja, zvana kopanje, su mnogo veca od igranja igara za shta su inache projektovane te karte.

Dzaba trubim da chuvate hw i da ga shto vishe undervoltujete i underklokujete, jer tako smanjujete shansu da se desi bilo shta sa njim.

Nazad
Vrh Dno