target
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 24.12.2011
- Poena
- 170
Za max se koristi modifikovani cgminer (keccak algoritam) a za ltc regularni scrypt. Dakle nemoj da pokusavas sa istim minerom![]()
to znam
Za max se koristi modifikovani cgminer (keccak algoritam) a za ltc regularni scrypt. Dakle nemoj da pokusavas sa istim minerom![]()
Na 270x stavljate molexe na ekstenderu prikljucene ili jok? Ss 860km napajanje, AsRock Pro btc h61 ploca, msi 270x gaming kartice.
Imam i dvije safirke 270 bez molexa ekstenderi , dal da ih mijenjam? Chieftec BPS 850 ih gura.
Na 270x stavljate molexe na ekstenderu prikljucene ili jok? Ss 860km napajanje, AsRock Pro btc h61 ploca, msi 270x gaming kartice.
Imam i dvije safirke 270 bez molexa ekstenderi , dal da ih mijenjam? Chieftec BPS 850 ih gura.
Samo napred, saveti su besplatni, zato ih niko ni ne slusa. Bice tu vremenom spaljenih extendera, a bogami i ploca...
Stavljen extender sa molexom na safirke 270 (inace trose oko 130w iz zida).
Na msi-eve 270x nisam povezivao molex na ekstenderu. 2x6pin + 2 molexa u plocu mislim da nece biti problema.
Ako karta ima 1x6 pin i zove se R9 270, zdrava logika kaze da trosi oko 170W u punom opterecenju. Ako 6pin konektor obezbedjuje 75W ispada da karta "vuce" sa ploce skoro pa 100W.
Ljudi cuvajte hardware, obicno sve sljak bez greske, bez problema i onda od jednom iznenada "kvrc". Ako karta ima 1x6 pin i zove se R9 270, zdrava logika kaze da trosi oko 170W u punom opterecenju. Ako 6pin konektor obezbedjuje 75W ispada da karta "vuce" sa ploce skoro pa 100W. Ocigledno da za tako nesto na duze staze treba extender sa molexom.
Merenje opovrgava tvoju "zdravu logiku" za jedno 25-30%. Pratio sam potrošnju na nekoliko rigova sa 270-cama, nikad nisu prešle 120W OC-ovane na 1060/1460 na 1.1V naponu.
Probe radi OC-ovane na 1080/1460 na fabričkih 1.215V izmerili smo oko 145-150W, ali sumljam da bi iko držao tako prvenstveno zbog temperature i ventilatora.
Da povuče 170W stvarno ne znam šta bi toj 270-ci morao da radiš?
Inače naleteo sam na neke fine ekstendere, imaju od molex-a po dve deblje žute žice za 12V, po jednu za svaku stranu slota, plus dva ground-a, fino zalemljene i zatopljene plastikom preko, imaju kondenzatore.
Za svaki slučaj presekao sam i 12V vodove do slota.
Pa dobro, ljudi prže karte na 90+C, uništavaju ventilatore na 3000+ obrtaja, što ih ne bi spaljivali kad sve to već rade![]()
Pa dobro, ljudi prže karte na 90+C, uništavaju ventilatore na 3000+ obrtaja, što ih ne bi spaljivali kad sve to već rade
Meni su 270-ce na extenderima bez molex-a ako su na x16 slotovima, a sa molex-om ako su na x1 slotu. Undervolt je obavezan.
Inače naleteo sam na neke fine ekstendere, imaju od molex-a po dve deblje žute žice za 12V, po jednu za svaku stranu slota, plus dva ground-a, fino zalemljene i zatopljene plastikom preko, imaju kondenzatore.
Za svaki slučaj presekao sam i 12V vodove do slota.
A nemojte misliti da je 6pin PCIe konektor nekako magično "zakucan" na 75W, to je samo specifikacija, ali kartica može da povuče i više preko njega.
Razlog zašto češće strada extender nego 6pin PCIe kabl ako dođe do preopterećenja je zato što su vodovi ekstendera daleko tanji od žica 6pin kabla pa se ekstender u slučaju preopterećenja mnogo brže zagreje i izgori.
Ja imam jako losa iskustva u vezi ekstendera sa molexom.
Najmanje 6-7 komada mi se spalilo, i to ne ekstender, nego zuta zica od molexa. Sva sreca ni jednog grafickoj nista nije bilo. Nisma siguran koje graficke su tacno tada bile jer sam imao sve i svasta ali poslednje na cemu mi je crklo jeste ona MSI 7850 OC 1GB koji ima 6x pin. Oko 65-70W je prolazilo kroz molex, tako da od sada uzimam smao grafe koje se mogu napajati preko pci-e konektora i jedno tako mogu mirno da spavam i odem na leto/zimovanje i ostavim masine 10-15 dana bez da ih iko pazi.
Gigabyte R9 270 Best buy po meni od cele 270/270x serije, sa ovim novim cgminerom (modifikacija) bacaju preko 500 kh/s, imaju 2x6pina, trose ~140W a mogu i 120w kada se underwoltuju, tihe i hladne.
Od 280x po meni je najbolje (izuzev matrixa) 280x asus dc2t v2 sa tri slota, zatim vapor-x pa toxic, tek onda asus dc2t v1 i ostali.
http://forum.benchmark.rs/showthrea...PU-CPU-itd-)&p=3670193&viewfull=1#post3670193Koja cgminer modifikacija je u pitanju?
http://forum.benchmark.rs/showthrea...PU-CPU-itd-)&p=3670193&viewfull=1#post3670193
probao licno na gigabyte 270 i daje mi 496khs
Moras da ubacis novi bios sa sajta i videce ti karte, imao sam ja isti problem sa Asus 280x na toj ploci.
http://forum.benchmark.rs/showthrea...PU-CPU-itd-)&p=3670193&viewfull=1#post3670193
probao licno na gigabyte 270 i daje mi 496khs
da evo testiram upravo, prvi rezultati... (sve je preko teamviewer-a pa verujem da bacaju koji procenat manje nego inače):
GBT 270 (voltaža 1.206, default tj. zaključana)
Powercolor 270x PCS+ (voltaža 1.163, zaključana ali iz nekog razloga podržava ovu vrednost... default je 1.200)
Ista setovanja za obe masine:
-g 2 --thread-concurrency 8193 --auto-fan --temp-target 70 --gpu-engine 1060 --gpu-memclock 1250 --lookup-gap 2 --gpu-powertune 20 --queue 0 --log 5 --xintensity 4
PS. Kako menjate voltažu ovim 270kama GBT i powercolor 270x?
Bili ste u pravu, bios je bio problem, kada sam skinuo i ubacio novi prihvatio je odmah sve kartice.
Cacanin, koji su ti klokovi za Vapor-x i na kojoj temperaturi rade?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari