Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nema tu puno pameti, temperatura kartica će ti pratiti temperaturu sobe, tj ako ti je sad temperatura kartica 60*C a u sobi 20*C kad sobna temp naraste na 40*C kartice će ti otići na 80*C (plus minus 2*C). Ako ne čistiš redovno kartice koji stepen više. Ali nema tu preterane pameti :)
Ako budeš hladio sobu na 20*C onda će ti i kartice opet raditi na 60*C i to je to :)

Raduce na 80 ali uz veci broj obrtaja ventilatora. Kao sto ti je Bojan rekao, povacanje temp ne ide linearno na istom rpm.

u februaru sam 90% vremena majnovao UTC koji manje trosi struju od skripta i bio mi racun 4000 dinara nego u januaru (ostalo sam sve trosio isto struju posto mi sve na gas)

Da li ovi nisu lepo ocitali ali uglavno racun mi bas dosta manji

Da razjasnimo...
Vasa misljenja...?
Sta je bolje TEMP 75C VENT 35-45%
Ili
Temp 68C VENT 50-55%
Poz.

Ps: vapor 280x

Za karticu bolje manja temp, za vent bolje manji obrtaji :) između kartice i ventilatora biram karticu :)

50% fan je po meni super cifra, drzi ga na toliko bez problema!!

Da razjasnimo...
Vasa misljenja...?
Ili
Temp 68C VENT 50-55%
Poz.

Kartici nije nikakav problem kada je na 75 stepeni, al fan duže traje na nižim obrtajima.
Naročito se kod vapora vidi razlika, drug je držao na većim obrtajima i pojele su mu se osovine na fanovima, ja na nižim i za sada nisam morao ni podmazivati.

Nasao sam neka podesavanja za asusovu r9 270 x i kopa mi dark 1320 mhs, nista bios nisam cackao neki phm miner koristim i tempera je oko 50-60 c, jel to ok ili da nesto preradim :)

Znaci svasta cu ja procitati na ovom forumu!! Aj bar procitaj 5 postova unapred!!

pa meni je na 50% temp fana skoro 80c,a koliko znam to ne valja

Moje Asus 270-ce držim na ~58-60C na 1900-1950rpm (48-50% fan), a MSI 7850-ce na 60C 1700rpm (46% fan). Sve na 1.1V.

Nabavio sam nekoliko matorih ventilatora sa nekih starih HP računara koji se vrte na par hiljada rpm, jako bučni i duvaju kao blesavi, okačio na rig ispred kartica da duvaju u naponsku sekciju kartica, ispred svake kartice po jedan ventilator i nema problema. Ti matori ventilatori su skinuti sa računara za otpad, nisu me koštali ništa, tako da bolje da oni crknu, nego oni na karticama ili same kartice.

PS. blizu rigova nema nikog kome bi smetala buka, pa me zato baš briga koliko matori ventilatori zvrdnaju, bitno da rade.

Poslednja izmena:
80c temperatura fana,ne karte!dok je na 40% temperatura uskladjena 63c-63c

Poslednja izmena:
Da razjasnimo...
Vasa misljenja...?
Ili
Temp 68C VENT 50-55%
Poz.

Za Vapor-X uvek je bolje manji broj obrtaja ventilatora. Sapphire ima krseve od ventilatora tako da bi ih ja da sam na tvom mestu maximalno cuvao. Sve do 80C je OK za GPU. Za Vapor-X preporucujem fixnih 47% za ventilator.

Poslednja izmena:
Ja sam razmislao da kupim ventove za kuciste, skinem ove sa kartica postavim ih i odvrnem do kraja pa nek riknu i onako im je cijena 2-3e

au *** kako me nervira komp...

izvadio sam komplet maticnu sa ostalim hardverom iz kucista, da bi mi malo opala temp graficke, ocekivao sam da ce se spustiti max 10c, kad ono samo 3 stepena, sa 79 se spustilo na 76, uz nesto nizi rpm nego pre...
mozda zato sto mi je mala i uska soba, pa se lako zagreje...

no nije to ono sto me nervira... vec zvucna kad ubacim u PCI slot, sad... ja nju gurnem do kraja, da ne moze dalje, ali se i dalje bez obzira na to klati levo desno ko luda, msm stoji ona mirno, ali kad je malo pipnes, bez problema se pomeri... izgleda da ju je pre samo sraf u kucistu drzao stabilnom, a sad kad sam izbacio celu maticnu iz kucista i stavio na neku plasticnu resetku, nemam za sta da pricvrstim zvucnu... a za divno cudo, graficka radi bez ikakvih problema i ne pomera se levo desno...

probah sve slobodne slotove, svuda tako, win prepoznaje zvucnu, drajveri su instalirani, ali zvuka nema...
pokusacu jos da reinstaliram drajvere, ako to ne pomogne, vracam celu maticnu u kuciste, gde joj je i mesto, i kupujem pci extender i polovinu rig-a, tj samo deo gde mogu da zakacim graficke, "donji deo" zelim da mi bude u kucistu... *** kolko drkanja oko gluposti...

Ja sam gledao kako se 6950 hladi sa dve dvanestice, i to efikasnije nego sa kulerima koji su bili fabrički :D

Znaci fora pali :D
Kapiram tako da sacuvam fabricke kulere kad jednog dana karte budu na prodaju. Jedino stosad nemam vremena da se zezam sa tim ali vjerovatno cu probati ove sedmice.

Nije u kucistu na rigovima po tri komada.

Hvala drugari, sad cu da im zadam preporucenu temp 78c u cg mineru tako da ce drzati oko 75c..

au *** kako me nervira komp...

izvadio sam komplet maticnu sa ostalim hardverom iz kucista, da bi mi malo opala temp graficke, ocekivao sam da ce se spustiti max 10c, kad ono samo 3 stepena, sa 79 se spustilo na 76, uz nesto nizi rpm nego pre...
mozda zato sto mi je mala i uska soba, pa se lako zagreje...
10 je mozda mnogo ali 3 stepena plus nizi rpm je skroz ok veruj mi. Vrati rpm na ventilatorima na staro pa vidi onda koliko si dobio nizu temp.

Imam plocu H61M-S2PV Nova, i nece da prihvati 4 kartice, odnosno pre instalacije windovsa nije htela da se upali sa svih 4 kartice, vec samo sa dve, prevrnuo sam sve u biosu ali nigde nemogu da nadjem gde mogu to da promenim. Ima li neko ideju sta moze biti u pitanju, odnosno gde to mogu promeniti u biosu.

Gigabyte H61M-S2PV ima samo jedan x16 i jedan x1 PCIe slot, ostala dva su stari PCI slotovi. Na koji način misliš da okačiš četiri kartice, imaš samo dva slota koji primaju PCIe grafike?

7335_m.jpg

10 je mozda mnogo ali 3 stepena plus nizi rpm je skroz ok veruj mi. Vrati rpm na ventilatorima na staro pa vidi onda koliko si dobio nizu temp.

ok...

jel zna neko da mi kaze ista u vezi mog problema sa zvucnom... dal se i vama tako seta zvucna levo desno u PCI slot-u, ako nije zasafrljena za kuciste, tj nista je ne drzi, samo je ubodena u PCI?

ok...

jel zna neko da mi kaze ista u vezi mog problema sa zvucnom... dal se i vama tako seta zvucna levo desno u PCI slot-u, ako nije zasafrljena za kuciste, tj nista je ne drzi, samo je ubodena u PCI?

jel stvarno misliš da ljudi imaju pci zvučne u rigovima :)

To se dve razlicite ploce.
Ovu drugu za koju si ostavio link provereno radi sa 3 280x vapor, 3 270 sapphire dual x ...

Nazad
Vrh Dno