Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

Grafika je odlichna ali shto se tiche animacije lica (u krupnom planu) i pokazivanja emocija, pomeni je to mnogo bolje uradjeno u Broken Sword 3 nego u HL2.
Mozda bolje izgleda na DX9 karticama.

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):
HL2 ima najbolju grafiku do sada vidjenu i ja koji sam se kleo u FarCry i Doom III, kad to kazem, mora da je tako. Igra ima MNOGO poligona, mnogo sitnih detalja i da bi se videla mora da se igra u MNOGO velikoj rezoluciji. Ja kad igram Doom III, pa cak i FC, ne vidim previse aliasing u 1024 i to mi je dovoljno, a u 1280 x 960 je ovde izrazen aliasing zbog mnogo detalja... jednostavno, onaj 4x AA, pored 8x AF mi treba da se ne nerviram... I sa maksimumom detalja, ovo je najlepsa igra koja je do sada izasla. Ukljucujuci FC, a ne mracni Doom III...

Jel pod tim podrazumevas i bmp slike trave koja se okrece ka tebi tj. za tobom dok ides pored/oko nje ? :d :-devil-:

Mene je grafika pomalo razocarala, pogotovo zidovi kad im pridjes, zgrade u daljini, poneki NCP likovi, refleksije na vodi u obliku malih kockica i sve to na 6800 aa4x, af4x sve high?!

brate, vi ste mnogo razmazeni, keve mi.. jadne vase zene!

byMaX je napisao(la):
HL2 ima najbolju grafiku do sada vidjenu i ja koji sam se kleo u FarCry i Doom III, kad to kazem, mora da je tako. Igra ima MNOGO poligona, mnogo sitnih detalja i da bi se videla mora da se igra u MNOGO velikoj rezoluciji. Ja kad igram Doom III, pa cak i FC, ne vidim previse aliasing u 1024 i to mi je dovoljno, a u 1280 x 960 je ovde izrazen aliasing zbog mnogo detalja... jednostavno, onaj 4x AA, pored 8x AF mi treba da se ne nerviram... I sa maksimumom detalja, ovo je najlepsa igra koja je do sada izasla. Ukljucujuci FC, a ne mracni Doom III...

Max, kakav si ti graficki ekspert kada iznosis ovakve tvrdnje ?
Kod mene je igra podesena na 1024x768 i sve na max, ukljucujuci i drajvere na best, a video sam kako izgleda i na 1280x1024 na monitoru od 21 inch i Ati Radeon x800xt (kod mog prijatelja Meaculpe) i kazem ti da je grafika ocajna. Mozda si ti terao igru u 4000x pitaj Boga koliko. Daj molim te opovrgni moje tvrdnje da su sporedni likovi bedno odradjeni...
Ove vase tvrdnje me podsecaju na navijacke tabore zvezde i partizana, nikada ni jedna strana nece da prizna drugoj. Ja kazem, HL2 je bolja igra od Doom-a ali je Doom ima daleko bolju grafiku i to neces da priznas zato jer si fan HL2-jke.
Voda u HL2 nije ni blizu one u Far Cray-u, likovi (narocito sporedni) imaju premalo detalja, vozila izgledaju kao iz neke igre od pre par godina, voz takodje...
Ljudi, ovde pricam o grafici a ne o tome da li je igra dobra ili ne.
Da igra ima bar priblizno lepu grafiku kao Doom pa da diskutujemo o tome ali ovde jednostavno nema mesta diskusiji, zato budite realni i priznajte da je igra graficki podbacila i to debelooo.

Igra je opasna, grafichki sjajno odradjena, ne razumem oko chega kukate...

Ma pusti ih, traze opravdanje za kupovinu kartica od 300 - 400e, za neke od njih nisam ni cuo... :)

Ja nisam rekao da je grafika loshe uradjena naprotiv sjajno je dizajnirana, osvetlenje vrhunsko, enterijeri odlichni...itd. Ali nije revolucionarna shto jest jest.

A Mosova tvrdnja da je "graficki podbacila i to debelooo" je shit of the week ako ne i shit of the year.

CHAK i da je to tachno (shto nikako nemoze biti jer je shit of the year :) ) ima neshto shto se zove IGRIVOST shto je pomeni 3 puta vaznije od toga da li je grafika bolja of Far Cry-a, DOOM-a...you name it. A igrivost je neshto vrlo rijetko u danashnjim igrama i HL2 je ima i te kako.

Anyway HL2 jeste best FPS ever i tachka. :guitar:

[ulje na vatru] i naravno da grafika nije zahtevna kad je prepuna bmp slika koje sam u fpsu zadnji put video u Serious Samu a u ostalim igrama na Colinu 3 umesto 3d objekata[end_ulje na vatru]
:D

Naravno, igrivost je odlicna...ali nista revolucionarno. Sto ne znaci da je lose, naprotiv, odlicno je ! Mada jos nisam stigao do voznji (a u principu me nerviraju te fore sa voznjom bagija/kola/tenka u fpsovima), videcemo kako su one odradjene...

Jos od Doom 1 naovamo odigrao sam preko 90 % FPS igara koje su izasle jer samo ovaj tip igara i volim, tako da dobro znam o cemu pricam. I evo kako A1200 pokusava da me demantuje: igrivoscu. Pa, nisam ja pricao o igrivosti vec o grafici. U pravu je Opti, previse bmp slicica a premalo 3d objekata, zato i klizi na slabijim masinama.

Ljudi, pa kakva je grafika u HL2 smo i ranije znali sa shotova i iz filmica. Tu nema iznenadjenja.
Postavlja se pitanje sta je revolucionarna grafika? Logicno je da se grafika razvija sa razvojem kartica koje mogu da je izdrze i tu nece biti revolucije po pitanju softvera bez revolucije hardvera odnosno neceg extra po pitanju grafickih cipova.
Hl2 pre svega cini gameplay, atmosfera, fizika i neke sitne fore koje su i ranije isticali u prvi plan. Ako su u ovome uspeli da pobede konkurenciju to je ono sto su i hteli. Ako ni po ovom pitanju igra nije revolucionarna mnogo su nas lozili. Pisite kako vam se svidjaju fore sa gravity gunom, kakav je AI koji su bas uzdizali u nebesa, interakcija sa objektima i koliko je ona uopste neophodna tokom igranja. Da li Strideri zaista "znaju da se ponasaju prema okruzenju ( sagnu i prodju ispod mosta ), da li su u filmicima bile samo skriptovane sekvence ili je u igri atmosfera stvarno takva?
Inace kako vidim iz postova ono sto je bilo obecano i ispunjeno je sto moze samo da nas raduje. Isto kao u Doomu izgleda da su ljudi uradili ono sto su i obecali, a ako je neko ocekivao nesto drugo....

Posle visecasovnog igranja mislim da je igra nadprosecna(ali svakako bolja od D3 :p :D)
Sto je vrlo cudno,nisam mogao da verujem da su odredjeni objekti bmp!Ali to je sve odradjeno zbog sto bolje optimizacije,da bi je ljudi igrali i na starijim masinama!
Atmnosfera je do *a*a :),zvuk je fenomenalan,bas u trenucima kada je situacija napeta krece onaj techno ritam :D....

neee... ne razumem trend da se ubacuje voznja u fps... ako cesh da se vozas uzmesh vzonju i cao.. po meni je to razocharenje.... dobro nisu stavili i 'rpg elemente' ...e tu bih se vec ispovracao :)

p.s. meni josh nije stigla :p

valve je lepo optimizaovao igru uradio je vrlo igrivom
i ima da se prodaje boli glava i lepo ce zaraditi i boli ih uvo sto ima bmp slika :D
a ko ce nprimer da uzima doom3 kad samo mozda 20% kompjutera moze posteno da je odigra a gameplay je :d

S obzirom na dve godine cekanja, nadanja, nagadjanja... :p

Engine je bulja..ne moze da prismrdi D3 koji je namerno zamracen!

bmp slicice!!!
Ala kenyate!!! :d
Igrica odvaljuje!
Jedva cekam HL3

http://www.gamershell.com/news/18665.html

Grdno ceme razocarati Ako ne ubace scenu u kojoj se Alyx skida kako bi obukla Enviroment suite! :-devil-:

Poslednja izmena:
Nedjo, kakav si ti sajber frik :D
Moso, preterujes... Ja sam oduvek govorio da ce HL2 i Doom-u biti tesko posle FarCry-a. Jeste, mozda je voda u FC lepsa, mozda su objekti bolji i detaljniji u Doom-u, ali sveukupno, HL2 ima najrealniju, najfotorealisticniju naj-immersive grafiku od svih igara. Trava je shit, neki detalji kad ih pogledas su shit, npr. male teksture na zidu... ali da su sve nabudzili, a mogli su, kako bi to radilo? Onda bi kukali da ne možete da igrate. Pa imam preko 100 fps sa 8xAF i 4xAA u 1280 x 960... Ej bre!

nisam jos igrao, ali ako je grafika kao na screenshot-ovima onda je to sasvim ok. I HL 1 nije imao bog zna koju grafiku. Meni je mnogo bitniji dizajn nivoa, nego kvalitet textura ili izgled trave i sl. Ove godine sam igrao Doom 3 i The Suffering od FPS igara i sta mislite koja mi se vise svidela :D

ma kakav doom3 svekupni prostor u d3 nije kao pola nivoa u hl2

G!!! je napisao(la):
neee... ne razumem trend da se ubacuje voznja u fps... ako cesh da se vozas uzmesh vzonju i cao.. po meni je to razocharenje.... dobro nisu stavili i 'rpg elemente' ...e tu bih se vec ispovracao :)

p.s. meni josh nije stigla :p

Neeeeeeeeee....G!!! treba da probas voznju camca u igri....nesto FENOMENALNO(trenutno sam na tom nivou)........Ah kako su dobro uradili predele.....HL2 roola :)))))))

Evo sad sam (iako lakse bolestan:)) igrao HL2 cca. 2 sata i mogu da kazem da nije normalno kako dobro izgleda!!!! Kad sam prosao kroz ona vrata i izasao na trg sledio sam se kako izgleda. Napominjem da mi nije sve na najludjim setovanjima, igram na laptopu, 2xAF, medium uglavnom, voda je na high ali je za sada nisam video:D
Doom3? Pihhhh......

Konacno se makar 95% foruma oko necega slozilo! Amin ! :)

Svi pominjete dobre optimizacije novog čuda ventilaša, pa da li mi neko može reći da li će HL2 biti igriv na 1024x768 sve na Max osim AA i AF, na mojoj mašini: Barton 2500+, NF7S2.0, 1024 Mb DDR333, R9700 Pro.

mLaki je napisao(la):
Svi pominjete dobre optimizacije novog čuda ventilaša, pa da li mi neko može reći da li će HL2 biti igriv na 1024x768 sve na Max osim AA i AF, na mojoj mašini: Barton 2500+, NF7S2.0, 1024 Mb DDR333, R9700 Pro.

Ne, nema shanse. Eventualno na 640x480, 16 bita tj. 65 000 boja. Slaba ti matichna. :trust:

E da vam kazem sad i ja bwe

Stvarno ne razumem ljude koji porede uopste FarCry,Doom3 i HL2.
HL2 je nesto najbolje sto sam odigrao u svojoj igrackoj karijeri(pocela sa Elite na ZX_Spectrumu :) )
Gameplay,atmosfera...grafika nesto najblize realnosti do sada(posle fenomenalnog FarCry-ja cija je grafika i dalje "nacrtana" i Dooma3 ciji su modeli likova fenomenalni,teksture ocajne,gameplay...hmm...imali ga?)
Bolje sacekajmo jos koju igru baziranu na pomenuta 3 engina pa da onda pricamo(kad bolje razmislim HL2 nece moci niko da pridje)
Ako ste pak freakovi koji igraju doom3,povecajte iz konzole gammu i brightnes pa se uverite koliko je igra zaista "dobra"
Do tada odigrajte ceo HL2,uzivite se u igru i shvaticete da je zaista fenomenalna

p.s. kada budete prestali da stajete svake 3 sekunde da se nacudite teksturama,modelima,......postacete igraci :)

p.p.s. aj me pa sad demantuj bwe :-devil-:

poz

Alyx will be a playable character in Half-Life 3?
GamesRadar is reporting that during a recent press briefing at Valve HQ, Gabe Newell revealed that they are planning to develop Half-Life 3 with Half-Life 2 female NPC Alyx as a playable character. Well, I guess we will see the first details at E3 2005, or, in the worst case, we will have to wait another 5 years and maybe another 30 September release date.

Ahahaha :)

Pa jedva je ovo cudo pokrenuto a vec pocinju da loze za sledece - Valve - majstori lozenja na duge staze ;)

Danas sam poceo igrati HL2 i odusevljen sam - igra je pre - te - ra - na :)
Ehh, kad bi i ostala izdanja od sada pa ubuduce bila barem blizu ovome...

Ne razumem samo sa kime se svadjaju ovi likovi sto je uvek porede sa Doom III... Ko vas momci placa/izaziva da pljujete po toj igri? Nemojte me pogresno shvatiti, nemam nameru da potezem pitanje koja je bolja igra (meni licno su obe sjajne) ali me zanima zasto se uvek oslanjate na to poredjenje u ovom threadu?

Opusteno Laki, igraces ja i sa malo AA i AF.

mLaki je napisao(la):

Imamo vrlo slicnu konfiguraciju. Ne da ce da radi, nego ce da leti. Moci ces i da upalis mozda AA i/ili AF (naravno, ne preterano...)

Koliko sati igranja je predvidjeno za prelazenje? Recimo za prosecnog igraca (znaci ne za zagledanje svake teksture i detaljne analize zenskih likova ;) )?

Moso je napisao(la):
Jos od Doom 1 naovamo odigrao sam preko 90 % FPS igara koje su izasle jer samo ovaj tip igara i volim, tako da dobro znam o cemu pricam. I evo kako A1200 pokusava da me demantuje: igrivoscu. Pa, nisam ja pricao o igrivosti vec o grafici. U pravu je Opti, previse bmp slicica a premalo 3d objekata, zato i klizi na slabijim masinama.

haha i ti si jedna od vuna koja je pukla 400 eura za graficku pa sad izmishljash
kojeshta da bi opravdao bacanje love. Citam ove "mozgove" sto kazu da su texture lica slabo uradjene pa jebote dal ste normalni? Da bi se sve to uradilo
onako kako vi zamisljate, igra bi izasla na 10 dvd -a ucitavanje bi trajalo celo popodne s obzirom na spore hardove i malu kolichinu ram memorije. Eto ti 3 d mark 03 pa se divi svojoj skupocenoj grafickoj karti (pazi nemoj da se zeznesh
pa da startujesh 3dm 05 :D strefice te srchka :D :D )

PS. jesam preterao malo a? :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno