Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

playerPA je napisao(la):
samo da se ubacim da kazem da je resen problem sa hover-om - igra se zaglupela, treci put kada sam stigao do tog dela alien se sazalio i konacno montirao "pucu" na hover...
evo me sada sa gravity gun-om ... fenomenalno je odradjeno, pogotovo deo kada se dobacujem sa dog-om pomocu gravity gun-a(grdosiija od robota koja se sjaji od bumpmapa :)) Sve je extra optimizovano i leti sa omeginim drajverima 2.5.90 baziranim na 4.10 catalyst. Probao sam sa soft modovanim 4.11 final i 4.12 beta i igrica je radila doooosta losije (vise je drljao hard kao da nije bilo dosta rama). Igram u 1024x768 4xAA, 4xANISO, sve ostalo podeseno na max. Desava se samo u slucaju velikih explozija da zakoci na sec i onda sve glatko :) Konfiguracija je sledeca: XP1700+@10x200Mhz,A7N8X, 768Mb DDR400, club3D9800SE@PRO@400/720Mhz, Audigy... Za sve sa ATI kartama jos jednom da preporucim omegine drajvere, primetno su brzi (kvalitet slike je isti) od zvanicnih mada mislim da bi i sa njima islo "ko po loju" sa 1-1,5Gb ram-a
hahaha mislim da znam zasto je igra "zamrzla" cujem da si dvd koji sam ti dao
drzao u frizideru :d

ZverBre je napisao(la):
haha i ti si jedna od vuna koja je pukla 400 eura za graficku pa sad izmishljash
kojeshta da bi opravdao bacanje love. Citam ove "mozgove" sto kazu da su texture lica slabo uradjene pa jebote dal ste normalni? Da bi se sve to uradilo
onako kako vi zamisljate, igra bi izasla na 10 dvd -a ucitavanje bi trajalo celo popodne s obzirom na spore hardove i malu kolichinu ram memorije. Eto ti 3 d mark 03 pa se divi svojoj skupocenoj grafickoj karti (pazi nemoj da se zeznesh
pa da startujesh 3dm 05 :D strefice te srchka :D :D )

PS. jesam preterao malo a? :p

Ne, samo pojma nemas o cemu pricas.

Hl2 je dobra igra... fino odmerena. Nista vise. Sve je ujednaceno i to je dobro, ali nisam se bas nesto preterano odusevio. (previse outdor nivoa... nigde onaj osecaj hl1)

Desava mi se nesto jako cudno. Prvi put od kada igram razno-razne puchachine, desava mi se da posle deste minuta voznje one skalamerije po kanalima Half Life-a2 osetim mucninu u zeludcu. Nije zezanje. Probao sam i polaku i brzu voznju , ista prica. Bilo je na netu price o ovome, ali sam mislio da se zezaju.Da ne bude isto kao sa "Budweiser" pivom. Pustili su klincima u bioskopu crtani film u trajanju od 1h,ali su na svakih 30 sec ubacili u trajanju 1/100 sec reklamu za doticni proizvod. S obzirom da zbog perzistencije oka nisu bili u stanju da shvate sta su videli, posle odgledanog filma u 90% klincima se pilo dticno pivo.Prica datira iz 1990 god. Da li i Vi imate slicnih problema sa HL2.Usput zasto su ljudi u ljubicasto-crnoj boji?

Imas i na ovom thread-u o tome :D

Kako se skace sa onim j*enim bagijem? Prvi skok sam i uspeo da se provucem okolo i ispenjem ga uz pomoc gravity guna, ali sad me ganja onaj alienski gunship i nema sanse da se skok izbegne. Zalecem ga jos od onog pristansita, prolecem kroz prozor sve vreme panjim gas do daske i svaki put zavrsim u provaliji. Inache uopste nije trebalo da toliko smaraju sa tim vozilima, igrao bih NFS2:U da mi se vozika.... ostatak je vrh :D

ZverBre je napisao(la):
hahaha mislim da znam zasto je igra "zamrzla" cujem da si dvd koji sam ti dao
drzao u frizideru :d

popi*deo sam, zajucala na 72% i nece dalje... Pola sata na -10 (frizider tu ne pomaze, morao sam pribegnem frizu :)) je odradilo svoje i sada ne mogu da se odlepim od komp-a :) Primecujem da su malo izbledele boje u igrici, cekam pravu verziju pa da se izigram :d Hmm mada kad je stizala sa satelita bilo je neko nevreme pa moze biti da je i kisa isprala boje :D
Jel uspeo neko da pokrene CS ili HL u Source engine-u i zpomenutog gold dvd izdanja? :eyebrows:

Meni je bre isto ponekad muka od igranja... Prvi put mi se desava to sa nekom igrom. Izgleda da je toliko realisticna, cim se to desava...

Kako vidim vecina je skepticna dok ne pocne da igra. Posle manje od sata igranja krece sa kritikovanjem grafike,...., a posle visecasovnog igranja je odusevljena i pocinje da lozi druge. Ipak je gameplay najvazniji za ukupni dozivljaj.

borab je napisao(la):
Desava mi se nesto jako cudno. Prvi put od kada igram razno-razne puchachine, desava mi se da posle deste minuta voznje one skalamerije po kanalima Half Life-a2 osetim mucninu u zeludcu. Nije zezanje. Probao sam i polaku i brzu voznju , ista prica. Bilo je na netu price o ovome, ali sam mislio da se zezaju.Da ne bude isto kao sa "Budweiser" pivom. Pustili su klincima u bioskopu crtani film u trajanju od 1h,ali su na svakih 30 sec ubacili u trajanju 1/100 sec reklamu za doticni proizvod. S obzirom da zbog perzistencije oka nisu bili u stanju da shvate sta su videli, posle odgledanog filma u 90% klincima se pilo dticno pivo.Prica datira iz 1990 god. Da li i Vi imate slicnih problema sa HL2.Usput zasto su ljudi u ljubicasto-crnoj boji?
must buy original hl2 :d

borab je napisao(la):

Znaš kako se kaže?! Jedna stvar može biti slučajnost, dve - sreća, a tri - zavera.
Prema tome, ako se javlja mučnina kod dužeg igranja, ljudi su u ljubičasto-crno (omiljena kombinacija psihotičnih ili depresivnih ljudi), pronadjite još jednu "slučajnost" u igri i eto vam zavere. Još samo da se smisli ono glavno. WHO and WHY ??

vuk204 je napisao(la):
Kako se skace sa onim j*enim bagijem? Prvi skok sam i uspeo da se provucem okolo i ispenjem ga uz pomoc gravity guna, ali sad me ganja onaj alienski gunship i nema sanse da se skok izbegne. Zalecem ga jos od onog pristansita, prolecem kroz prozor sve vreme panjim gas do daske i svaki put zavrsim u provaliji. Inache uopste nije trebalo da toliko smaraju sa tim vozilima, igrao bih NFS2:U da mi se vozika.... ostatak je vrh :D
Pa bre, imas turbo dugme, vidi u options, kada ga napanjis sa turbo ide duplo brze.
Poz.

Mene zanima gde mogu da nabavim Half Life 2???
Ima li neko ko bi mi narezao igru ili preporucio nekoga, igra mi se mnooooogo :D

Slusaj zveri, ti mene ne poznajes i nemoj da pretpostavljas stvari. Nisam pukao 400 eura na kartu, vec posedujem FX 5900SP koji sam platio 185 eura i to onda kada se pojavio. Najbolja igra koju sam ikada igrao je HL-1 a mozda ce to sada biti HL-2 (videcu kada je odigram) i sa nestrpljenjem sam cekao da se pojavi HL-2. Medjutim, svi su pricali o grafici koja ce da oduva DOOM 3 a ispalo je da je grafika najprosecnija. Likovi u DOOM-u su uradjeni skoro kao u nekoj dobroj animaciji a ovo mogu da poredim sa Postalom ili nekim slicnim igrama sa tek prosecnom grafikom. To sto su svi ovde toliki fanovi ove igre pa nece da priznaju da grafika nije nista posebno, to je druga prica. Ono sto sam naucio za ovih 12 godina druzenja sa PC-em je da igra sa dobrom grafikom uvek mora da bude zahtevna pa kakva god da je optimizacija uradjena. Ovde igra klizi i na slabijim masinama zbog ocito "tek prosecne grafike".

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ne, samo pojma nemas o cemu pricas.

Hl2 je dobra igra... fino odmerena. Nista vise. Sve je ujednaceno i to je dobro, ali nisam se bas nesto preterano odusevio. (previse outdor nivoa... nigde onaj osecaj hl1)

Jeli ,jesi ti muzichar?? :D il su ti Banjaluchanke pamet popile :d :d

Mene bash ono "indor" smarnje po Black Mesa undergroundu u prvom HL ubilo.
Posto sam skoro pri kraju HL2 mislim da sam kompetentan da iznesem svoje utiske ajmo prvo mane:

- Nerviraju me drveni sanduci .Hoce li se neko ikad setiti da to izabaci iz FPS-a?
- Premalo zagonetki odnosno prelake mozgalice.Igra ovog tipa treba imati vishe logichkih zadataka.Mislim da je debilno non stop napucavati se sa protivnikom.Za to postoji Doom, FarCry, Moh i druge prangijashke igre.
- Nemogucnost prelaska u drugi nivo na vishe nachina odnosno strogo zacrtana ruta kojom igrach mora da prodje.
- Malo su glupa mesta gde se skupljaju resursi (municija,medikit ..etc.)
- Nemogucnost upravljanja svim prevoznim sredstvima na mapi.
- Sijalice su od Titanijuma mozes pucati u njih i nece se razbiti.

Mozda ima jos nekih sitnica koje ovu igru pomalo kvare ali sve to pada u vodu
kad se uzme u obzir atmosvera, igrivost,A.I. i naravno FIZIKA.
Pohvale:
- Prizemna hardverska zahtevnost
- Realna Fizika
- Atmosvera
- Exterier i svetlost imbecilno realni
- Ne preterana nadogradnja na HL 1
- Fantastichan zvuk (sa pravilno rasporedjenim zv. 5.1 sistemom igra je totalno drugachija)

Ovo su zapazanja jednog prosecnog igracha.Znachi ne smatram sebe nekim
grafickim expertom ili bar ne zivim u iluziji da sam to.

Moso je napisao(la):
Slusaj zveri, ti mene ne poznajes i nemoj da pretpostavljas stvari. Nisam pukao 400 eura na kartu, vec posedujem FX 5900SP koji sam platio 185 eura i to onda kada se pojavio. Najbolja igra koju sam ikada igrao je HL-1 a mozda ce to sada biti HL-2 (videcu kada je odigram) i sa nestrpljenjem sam cekao da se pojavi HL-2. Medjutim, svi su pricali o grafici koja ce da oduva DOOM 3 a ispalo je da je grafika najprosecnija. Likovi u DOOM-u su uradjeni skoro kao u nekoj dobroj animaciji a ovo mogu da poredim sa Postalom ili nekim slicnim igrama sa tek prosecnom grafikom. To sto su svi ovde toliki fanovi ove igre pa nece da priznaju da grafika nije nista posebno, to je druga prica. Ono sto sam naucio za ovih 12 godina druzenja sa PC-em je da igra sa dobrom grafikom uvek mora da bude zahtevna pa kakva god da je optimizacija uradjena. Ovde igra klizi i na slabijim masinama zbog ocito "tek prosecne grafike".

Jednu stvar nikako ne shvatate , mislim da ste vecina vas isuvishe mladi ba bi ukapirali kakvu su revoluciju svojeveremeno napravili i Doom i half life. Doom je zachetnik FPS-a na njegovomim principima nastalo je brdo slichnih igara.Sve te igre ostale su usko povezne sa Doomom.Najpoznatije Doom chedo su Quake i Unreal .Quake je sve do treceg nastavka bio ustvari Doom sa modernijom grafikom.Momci iz ID-a su sa quake 3 napravili pametan potez
pa su prangijanje i napucavanje prebacili u multiplayer mod sto se pokzlalo izuzetno pametnim.Istu stvar je uradio i Unreal.Hal-life je hteo da se otrgne od Doom dominacije pa je u sve to napucavanje uveo prichu odnosno scenario ,unapredio fiziku i (u ono vreme neverovatan) A.I. Tako da FPS vishe nije bio puko rokanje monstruma.Po uzoru na Half-life pocheli su da se prave
razni zanrovi poput WWII shootera.Smeo bih da se usudim da kazem da su programeri koji su radili DeusEx ,Star wars serial, System shock ,Project I.G.I...itd. debelo prouchavali Hal-life dok su radili na tim projektima.
Mislim da su likovi u Doom 3 slozenije odradjeni u odnosu na HL2 ali smatram da je to totalno bezpotrebno kad se uzmeu obzir koja se hardverska zahtevnost namece na konto toga.Totalno je svejedno dali ce monstrum na
vratu imati vidno istetoviranu ruzu i sl.Bitno je da ga zveknesh u glavu i pichish dalje.Igre u kojima je prepoznavanje likova poenta, imace opravdanje za lepljenje tolikih textura. U doom -u 3 je to sasvim bezpotrebno.
Eto sad chekamo S.T.A.L.K.E.R. pa cemo videti njihovu viziju modernog FPS-a.

ZverBre je napisao(la):
Totalno je svejedno dali ce monstrum na
vratu imati vidno istetoviranu ruzu i sl.Bitno je da ga zveknesh u glavu i pichish dalje.

100% sam saglasan!! Nema vremena za gledanje cudovista koje ima n miliona poligona. Doom3 smara i ovo je jedan po meni potpuno drugi nivo igre, po svim kriterijumima. Mislim kakva je to igra kad jedan entuzijasta napravi ducktape.exe da bi ispravio budalastinu zvanu "ja sam ljuti specijalac ali ne mogu istovremeno da drzim utoku i baterijsku lampu":)

ZverBre je napisao(la):
Smeo bih da se usudim da kazem da su programeri koji su radili DeusEx ,Star wars serial, System shock ,Project I.G.I...itd. debelo prouchavali Hal-life dok su radili na tim projektima

Danas svako sme da kaze svasta :d Ne znam sta da kazem za IGI (taj ocaj mi niej padalo na pamet da zavrsavam) ali ostale igre ne da nemaju dodirnih tacaka sa HL1 nego je to strasno, osim ako pod dodirnom tackom ne smatramo izvodjenje iz 1. lica :D. Pogotovo System Shock i Deus Ex. Potpuno drugi principi igranja i izvodjenja su u pitanju.

Poslednja izmena:
jeli...jel se neko od vas ispeglao dosad igrajuci dvojku?nisam jos krenuo da igram.....ali imao sam slicnih iskustava sa Forsaken-om ako se neko seca sta je to.Doduse Descent i slicne igre sam picio bez problema...ljudi u cemu je fora??

ehh stiglo i meni ovo chedo... lepo glatko prijatno za oko..

jel se meni chini ili nema opcije da se nagnesh tj provirish iza ugla?

p.s. ochekivao sam malo vishe nelinearnosti ali shta je tu je ... ovde nema nikakve revolucije za sada po pitanju gameplaya manje vishe je sve po starom... fizika i grafika su stvarno sjajni.. idem da igram...

E bas zbog mucnine drzim lavor pored kompa.Za svaki slucaj,posto je bilo tih napada mucnine dok sam igrao misiju sa motorom. :D

Poslednja izmena:
@Ogi
verzija koja kruzi ovim prostorima je 100% ispravna smo sto vune ne kapiraju da u tako
raspakovanom HL2 ima preko 40 000 fajlova.Vecini njih ne padne na pamet da te fajlove kompresuje u RAR. Em manje zauzme mesta em je opasnost od CRC errora manja prilikom rezanja.

@Optiplex
Evo jos jednog experta :D
Mrzi me da polemishem. Izgleda da si sve ove igre koje sam naveo preshishao samo da ih zavrshish, pa neke stvari nisi primetio.

ZverBre je napisao(la):
@Ogi
verzija koja kruzi ovim prostorima je 100% ispravna smo sto vune ne kapiraju da u tako
raspakovanom HL2 ima preko 40 000 fajlova.Vecini njih ne padne na pamet da te fajlove kompresuje u RAR. Em manje zauzme mesta em je opasnost od CRC errora manja prilikom rezanja.

Zato sam ja to fino custu u WinRar, sa max kompresijom i napakovao na 3 cda.

Meni isto bilo muka na hoover-u ( ne mogu da verujem, shokirao sam se kad sam video da ima jos ljudi kojima je muka), jeste da sam se odvalio 4 sata bez pauze ali..., i da sto se tice same igre, hl2 je mozda graficki nekog razocarao (mene ne, pa igrao sam CSS pa videh odprilike sta me ceka, ali i pored toga). A sto se tice vode najbolja sto sam dosada video (farcry <=> plastika fantastika). Imam utisak da sam u nekom dobrom Spielberg-ovom filmu. Exterijer je do jaja, zgrade lice na ove nase ovde, sve nekako odise komunizmom :wall: ! Rezime igra je po meni bolja od d3(mrak) :wave: i fc(vinyl).:d :d :d

Poslednja izmena:
Do sada sam stigao na obalu i moram da pogasim makine koje nabijaju shipove u pesak. Dosao sam, uz pomoc jeep-a, do druge te skalamerije. Uh samo kad sam preziveo hoover-a. A mozda sam samo "halfdead". Igra mi se mnoooogo vise svidja od Farcry-a i Doom3. Nivo prelepo odradjeni, zgrade, ko da je Novi Beograd. Cini mi se da je po atmosferi ova igra odlican uvod u S.T.A.L.K.E.R-a?
Sjajna igra. Za sada nisam primetio nedostatke, to sto skoro 45Mb podataka ne mogu da se iskopiraju sa Dvd-a, na hard.

Boro, ne, ne gasiti te shipove nikako, to je jedino sto odbija send lione dok je ukljuceno. Samo se vozi i ne brini, docices do dela kad moras da ih iskljucujes. E, da odkada se turbo pise SPRINT? :D

Nije zaebancija voznja onog hoovera stvarno drma centar za ravnotezu.Vise od sat vremena igranja u tom delu igre stvara muchninu u zeludcu slicnu onoj koja se javlja na ringishpilu.Hteli ste realnost eto vam je :) :)

ZverBre je napisao(la):
@Ogi

Ne vredi brate, ponovo su mi obrisali post...

Nazad
Vrh Dno