Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

byMaX je napisao(la):
okej... meni ne baguje, mozda zato sto je oriđinale...

Nema veze sa tim. Desava se i jednima i drugima, i obrnuto, oni koji nemaju original se takodje dele na one koji imaju i/ili nemaju problem. Resenje je uraditi ono sto G!!! kaze u prvom postu ove strane.

Btw kako vas nije smorio hover ? Meni dodje da batalim igru koliko smaraju sa vozilima...
I posle kao lavina "nema delova koji su losi", "bez prekida mi je zastajao dah", "nikad vidjeno" komentara :) Ove voznje su prosto smor. Da ne pominjem sto je teren toliko lose uradjen da je to strasno ! Ni sam nisam siguran da li je u pitanju kiselina, tj. radijacijom kontaminirana tecnost ili zemljiste :d

Fora je da se vozikas vozilima i da ne primecujes (eventualne) greske i nesavrsenosti u igri, zar ne? ;)

Pa jeste u principu, ali sta da radim kad trebam stotinama metara da se vozim do sledeceg neprijatelja :)

Filipenko, lupas toliko da je to strasno. Hvalio si onaj glupavi Chaser, koji je loshiji od FC i vecine igara koje su izasle u poslednjih godinu dana, Doom III koji ima katastrofalnih momenata u grafici , a pogotovo u gameplay-u koji je dosadan do zla boga i sada pricas opet budalastine o igri koja jednostavno ni u cemu nema premca. Jednostavno je to najbolji fps, najbolji gameplay, odlicna grafika i overall najbolji ekspirijens do sada... mani nas sprajtova molim te...

Trebas da prodjes sa hooverom kroz metalni kontejner (oznacio sam ga crvenom strelicom na slici).

Prilozi

• resenje za d1_canals.JPG
    resenje za d1_canals.JPG
    73.2 KB · Pregleda: 104
G!!! je napisao(la):
dovoljno je staviti ai_norebuildgraph "1" i zavrshava posao..
n:)

E konačno da mi više ne izlazi ai_disabled, hvala. :type:

P.S
Stvarno je naj. pucačina i ne treba je porediti sa Doom3, iz prostog razloga jer su to dva FPS-a sa potpuno različitim konceptom, Doom3 se fokusirao na kick ass grafiku i horror stvari, dok je HL2 nešto sasvim drugo, ima se poseban osećaj prilikom igranja.

shtaps je napisao(la):
...kao mucnina, vrtoglavica i sl. :)

ma, salim se ;)

Između ostalog i to.
U početku sam mislio da se pojedini zezaju, ali ona silna refleksija okoline na vodi stvarno dovodi do mučnine prilikom vožnje onog howercrafta. Nego, morate priznati da je Ai i optimizacija igre fantastična, mislim ja na mojoj konfg. P4 2,4; 512mb i trulom 5200Fx imam seckanja samo na otvrenim prostorima sa brdo protivnika, ali na 1024/768 full podešavanjima bez A/A. ,)

Izgleda da sam ipak nasao jednu manu igre :p
Elem seo sam u 22h i igru zavrsio u 6-7h sto je ispod 10 sati..:(
A kako sam postao zavisnik od source-a jedva cekam da se otvori nova igraona u kraju sa novim ultra brzim makinama pa da opikamo CT u novom ruhu kako treba :)

zavrsio si igru za 6-7h ? Svaka cast, ja je vec dva dana igram po 5 sati i tek sam izasao iz nova logica i sad kao unistavam neki reaktor...

@Fik: ima u HL2 horora i to po meni boljeg nego u doom3...ovaj me je naveo da poskocim par puta kad sam prvi put susreo predatore....

E, citam neke komentare na Amazonu u vezi HL2, i naidjem na sledece:

I bought the CD version of the game in a local retail shop and trie to install it. After sitting through 5 CDs worth of installation, it then goes online and asks me to create an account with something called Steam - after which I am informed I will be able to authenticate my CD key and "unlock" the game.

Well it is now 7 hours later and Steam is still only 35% finished. I am going to stop the installation and delete it, then return this junk to the local retail store. It baffles me that after I legitimately purchased a copy of what could have been the greatest game ever, that I have to go through this kind of frustration. Not only have Valve lost me as a customer for this release, but for all future releases. Unbelievable.

For those of you interested in the current state of affairs of lots of other users, check the forums over at steam:

http://www.steampowered.com/forums/

Jel to bre znaci da i za retail verziju treba steam? Pa da li su oni normalni? Misle li na modemske korisnike, i one bez interneta at all?

BojanPA je napisao(la):
A kako sam postao zavisnik od source-a jedva cekam da se otvori nova igraona u kraju sa novim ultra brzim makinama pa da opikamo CT u novom ruhu kako treba :)

Pa nije source toliko zahtevan

BojanPA je napisao(la):
Izgleda da sam ipak nasao jednu manu igre :p
Elem seo sam u 22h i igru zavrsio u 6-7h sto je ispod 10 sati..:(

sta lupas kakva nova igraona. U Pancevu se i stare zatvaraju. Face uloze 1 k eura za 5 rachunara i onda deru vune na cs i WC.

ja sam nashao manu da je prosto nemoguce da ne postoji opcija za naginjanje tj provirivanje iza coshka, na shta sam se toliko navikao u dosadashnjim pucachinama da mi ovo sad deluje kao dukenukem3d na tastaturi :p

ne znam meni ta voznja hoverm ne smeta uopshte niti mi je muka od nje.. isustvo valjda shta li ;)

p.s. izgelda da je valve optimizovao ovu igru tako da podejdnako radi dobro na svim nv kartama u 1024 sve na high :)

Igra je zaista FANTASTICNA:)
Sto se grafike tice moje licno vizuelno ubedjenje je da je recimo doom ]I[ dosta bolji, ali to je nebitno jer je u HL2 mnogo bolje dizajnirano sve, efekti inteligentniji ma SVE. Odusevilo me i sto je grafika nekako "cista" tj u funkciji je gameplay-a a ne sama radi sebe.
Jedino sto me malo nervira (a nema veze sa igrom) je znatno bolja optimizacija za ATI kartice, ali pobogu sta da se radi :)
P.S Malo pitanjce
FX5900 je dx9 kartica,jel tako?
ATI radeon 9500 isto tako?
Sto onda na fx stavlja dx81 a ne dx9 kao na atiju kod hardware levela?

I da jos nesto :)
Samo kad zamislim deus ex ili system shock2 sa ovom grafikom :)
Sve u svemu nakon 2 godine razocaranje ponovo se igram sa merakom :)

igor2 je napisao(la):
Igra je zaista FANTASTICNA:)
Sto se grafike tice moje licno vizuelno ubedjenje je da je recimo doom ]I[ dosta bolji, ali to je nebitno jer je u HL2 mnogo bolje dizajnirano sve, efekti inteligentniji ma SVE. Odusevilo me i sto je grafika nekako "cista" tj u funkciji je gameplay-a a ne sama radi sebe.
Jedino sto me malo nervira (a nema veze sa igrom) je znatno bolja optimizacija za ATI kartice, ali pobogu sta da se radi :)
P.S Malo pitanjce
FX5900 je dx9 kartica,jel tako?
ATI radeon 9500 isto tako?

Mozda zato sto FX5900 ocajno radi DX9 :d

igor2 je napisao(la):
Evo zašto :)

Prilozi

• 5512.png
    5512.png
    26.3 KB · Pregleda: 179
ima grafik koji ne mogu da nadjem sada u kome je u radu sa dx9 instrukcijama 9600xt 2-6 puta brzza od 5900xt.
hint: 9500pro je brzzi od 9600xt

_Weasel_ je napisao(la):
Pa nije source toliko zahtevan

Posto profesionalno ubijam sate igrajuci CounterStrike i kako sam probao novi u Sourceu rekao bih da je mnogo zahtevan.Kako najbolje igraone imaju u najboljem slucaju nesto tipa nVidije 5700 ili slicno,a za dobro igranje ti treba min 100 fpsa u 800*600 rezoluciji,doticne karte to ne mogu da izvuku u DX8.1 modu.

p.s. ZverBre izgleda da nisi obavesten.U petak se na streli otvara nova igraonica sa P4 2.4,1GB rama,5900...ludilo..:) Ima da leti source pa svrati da se igramo malo(ceo vikend dzabaka) :banana:

Jel zna neko da li na disku uz HL2 dolazi i CS:Source? Ako dolazi, kako se isti pokrece?

Uspesno sam zavrsio Half-Life 2 (sve sam ih pobio :) ) i nema dileme da ce ovo biti igra godine a verovatno nece biti bolje ni kroz 5-6 godina do pojave npr. Half-Life 3 :). Pre svega prica je odlicna sto je kod igara retkost. Pokreti svih likova su odlicno animirani i sto se toga tice ovo je najrealnija igra koju sam igrao. Mnoge scene su zapanjujuce a definitivno najupecatljivija je ona sa robotom (doggy-em) kad podivlja i pocne da gadja protivnike kamionima. A tek kakav je osecaj kad se gravity gun-om uzme ono secivo i jednim potezom ubije 10 zombija... mmmmmmmmm :). Ajd necu vise da pricam da ne kvarim onima koji igru nisu zavrsili.

A Multiplayer?

Jel ima ova igra multiplayer opciju?
Ako ima na sta lici?

Ja zaglavio. Chapter entlangement. Presao sam glupi bazen sa vodom u kojoj je strujni kabl i dolazim do dela gde u ormaricu stoje 3 turreta( automatski mitraljez na postolju ) To je neka vrsta hodnika na kojoj se nalazi aparat za prvu pomoc i apareat za naduvavanje oklopa. Posatvio sam turrete i usao u ormaric, uzeo shotgun, ali vojnici nikako da prestanu da nadolaze. Alex u jednom moment kaze, da je potrebno ubiti mother of soldiers? Sta uraditi da izadjem iz ove kriticne situacije.

e ljudi osnovna kulturna stvar po forumima o igrama da se najavi kad se spominje negde spoiler...budite kulturni i vi...

Duke2 je napisao(la):
Uspesno sam zavrsio Half-Life 2 (sve sam ih pobio :) ) i nema dileme da ce ovo biti igra godine a verovatno nece biti bolje ni kroz 5-6 godina do pojave npr. Half-Life 3 :). Pre svega prica je odlicna sto je kod igara retkost. Pokreti svih likova su odlicno animirani i sto se toga tice ovo je najrealnija igra koju sam igrao. Mnoge scene su zapanjujuce a definitivno najupecatljivija je ona sa robotom (doggy-em) kad podivlja i pocne da gadja protivnike kamionima. A tek kakav je osecaj kad se gravity gun-om uzme ono secivo i jednim potezom ubije 10 zombija... mmmmmmmmm :). Ajd necu vise da pricam da ne kvarim onima koji igru nisu zavrsili.

Da li ima ona fora kao i u prvom delu kada onaj glavni kaze "I am the last !!!" :)

Inace meni je bilo bas cool setanje po onoj drugoj dimenziji. Da li su pogresili sto nisu ubacili to i u HL2 (jos nisam nabavio igru :( )

poz.

To Bojane, See Y there!!!

Poslednja izmena:
@Twi$teR
@ gx-x

Uspeo sam da predjem. :) Kako niste videli, napisao sam jos odavno u mom prethodnom post-u. :d Hvala u svakom slucaju! :D

borab je napisao(la):
Ja zaglavio. Chapter entlangement. Presao sam glupi bazen sa vodom u kojoj je strujni kabl i dolazim do dela gde u ormaricu stoje 3 turreta( automatski mitraljez na postolju ) To je neka vrsta hodnika na kojoj se nalazi aparat za prvu pomoc i apareat za naduvavanje oklopa. Posatvio sam turrete i usao u ormaric, uzeo shotgun, ali vojnici nikako da prestanu da nadolaze. Alex u jednom moment kaze, da je potrebno ubiti mother of soldiers? Sta uraditi da izadjem iz ove kriticne situacije.

Postavis turette i cuvas ih, cim ti obore neku odmah je podignes, ides levo, desno, pucas... i posle nekog vremena pobices ih sve.

hm opet problem
stigao sam do dela sa bugiem
i podigne me magnet i spust
na plazu ali se kola otkace i padnu
dole prevrnuta,e sad ako ostanem u
njima nista se nedesava
neke bube me napadaju a ovo sa dokova
pucaju i njih i tako jedan minut i ja
poginema,a ako izadjem iz prevrnutog bugija
ubijam bube do besvesti a neki glas govori
"get in the car and get a hell away from here"
ali nista kola stoje prevrnuta i nista se nedesava
a nemogu ni da se vretim u kola!!!
sta da radim de li je ovo opet neki ai bug ili sta????

Vrh Dno