Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

Meni je vec preko steama svukao neki patch... I igra radi nesto bolje. Mislim, morao sam da stavim u 1600 x 1200 / 16AF i 4x AA (probao sam ranije pa je malo seckalo)) da to primetim, posto je benchmarkovanje pokazalo mali dobitak, ali u njemu se mere samo performanse kartice (nema A.I., fizike i sl.), a ne realno igranje...

byMaX je napisao(la):
Meni je vec preko steama svukao neki patch... I igra radi nesto bolje. Mislim, morao sam da stavim u 1600 x 1200 / 16AF i 4x AA (probao sam ranije pa je malo seckalo)) da to primetim, posto je benchmarkovanje pokazalo mali dobitak, ali u njemu se mere samo performanse kartice (nema A.I., fizike i sl.), a ne realno igranje...

Kako da startujem benchmark u HL2?

ma sve to nije uopste fer, a ni u redu. Tako je bilo i sa DeuesEx 2, ja preso igru sa seckanjima sranj*** itd. i posle izbace patch sa kojim igra radi perfektno tj 200% bolje...Tako i sad, namuci te igra, predjes je i onda izadje patch sa kojim igra radi dobro. Garant cu da je prealzim ponovo...

imam jedan problem.disk sa HL2 koji sam kupio(originalni naravno) ima neku gresku, tako da dva fajla ne mogu da se iskopiraju na hd, i to:

...\materijals\metals\metalwall071a.vtf i
...\hl2\models\props_wasteland\interior_fence004a.jpg

pa ako bi bio neko ljubazan da ih posalje na mail

[email protected]

kratki su, manji od 100kb zajedno.
Hvala!

Evo jedan autoexec.cfg za one koji imaju problema sa povremenim zastajkivanjem tokom igranja. Kod mene izgleda pomaze, danas sam igrao oko 2 sata i nije bilo stutteringa skoro uopste (a i tih par puta kad se desilo trajalo je mnogo krace nego ranije). Inace, imam "onu" verziju tako da ne mogu da skinem patch preko steam-a.

Prilozi

• autoexec.zip
    592 bajta · Pregleda: 119
ica je napisao(la):
Nisu dobro narezali "original", a? ;)

pa eto desava se..;)
anyway..hvala. dobio sam fajlove koji su trebali, al opet problem..
po ucitavanju prvog nivoa (ili bilo kog od ona tri moguca na pocetku), posle 5,10,20 sekundi kako kad, izbaci gresku...

connection to steam lost.
could not load nessecery game files.

i odmah posle toga:

the instruction at "0x241f8977" referenced memory at "0x00cef5c0".
The memory could not be "read".
Click on OK ti terminate the program.

klik na ok ,naravno ,izbacuje u windows.

ovo se desava bez obzira bio na netu ili ne i bez obzira dal ga blokira windows-ov firewall ili ne.

kod drugara radi bez problema posto smo zajedno kupili taj disk.

aj ti crni marko procitaj sve txt i nfo fajlove koje si dobio uz half life.

mLaki je napisao(la):
Svi pominjete dobre optimizacije novog čuda ventilaša, pa da li mi neko može reći da li će HL2 biti igriv na 1024x768 sve na Max osim AA i AF, na mojoj mašini: Barton 2500+, NF7S2.0, 1024 Mb DDR333, R9700 Pro.
sve to samo ati 9600 obican ista rezolucija sve max sem aa i af pa ti vidi

shagrath je napisao(la):
Evo jedan autoexec.cfg za one koji imaju problema sa povremenim zastajkivanjem tokom igranja. Kod mene izgleda pomaze, danas sam igrao oko 2 sata i nije bilo stutteringa skoro uopste (a i tih par puta kad se desilo trajalo je mnogo krace nego ranije). Inace, imam "onu" verziju tako da ne mogu da skinem patch preko steam-a.
gde da stavim taj fail u koji folder

Koji su driver-i najbolji za HL2 ako cu da ga teram na ti4200?

Znam da je NVidia najavila neke "optimizovane" drivere, ali ne znam da li su to ovi 67.02 ili 67.42 ili sta vec...

:wall:

67.42... Ne znam koliko ce pomoci u DX8.1 modu, posto je najavljeno poboljsanje za nV4x akceleratore...

Citao sam da NVidia "intenzivno radi sa programerima HL-a" na tome da se u novim driver-ima omoguci bumpmaping na Titanium-ima jer je to sad kao disable-ovano...

Zato pitam...

marko11111 je napisao(la):
pa eto desava se..;)
anyway..hvala. dobio sam fajlove koji su trebali, al opet problem..
po ucitavanju prvog nivoa (ili bilo kog od ona tri moguca na pocetku), posle 5,10,20 sekundi kako kad, izbaci gresku...

connection to steam lost.
could not load nessecery game files.

i odmah posle toga:

the instruction at "0x241f8977" referenced memory at "0x00cef5c0".
The memory could not be "read".
Click on OK ti terminate the program.

klik na ok ,naravno ,izbacuje u windows.

ovo se desava bez obzira bio na netu ili ne i bez obzira dal ga blokira windows-ov firewall ili ne.

kod drugara radi bez problema posto smo zajedno kupili taj disk.

Vjerovatno nisi "onaj" client.dll iskopirao na pravo mjesto!

Ne, izbacuje se naknadno...verovatno ce biti popularan kao i MP keca :d

Kako naterati da Halflife 2 radi DX9 sa FX5600 karticom?

Posto meni tamo prijavljuje hardware DX8, software DX9... Ima li nekih razlika u grafici i ako bi uspedo da forsiram DX9?

Za Valve jedino su samo dve ATI kartice dx9, nemoj da se brines nema nikakve razlike.

Tushe ATI, tushe...

Ne pricaj gluposti, GeForce 6 serija je takodje DX9 recommended, kao i 9500, 9600, 9700 i X familija Radeona...

Ok, pogresno sam informisan... mada je dobar deo dx9 kartica ispao sa tog spiska, cela GeForce 5 serija, zasto? Hoce li mu igra izgledati drugacije na kartici koja nije na tom spisku (a proizvodjac je deklarise kao dx9 karticu)?

Poslednja izmena:
Ne vidim cemu drama. Efekti su toliko ocajni da nema razlike terao ti to u DX9, DX9.1 a maltene i DX7 modu...

shtaps je napisao(la):
Ok, pogresno sam informisan... mada je dobar deo dx9 kartica ispao sa tog spiska, cela GeForce 5 serija, zasto? Hoce li mu igra izgledati drugacije na kartici koja nije na tom spisku (a proizvodjac je deklarise kao dx9 karticu)?

Zato sto Serija 5 jako sporo radi u tom modu... i do 80% sporije. Jednostavno je tako i da sam na mestu vlasnika jedne, prodao bih je i isao i na GeForce 6200 ako treba. FX kartice treba posmatrati ono kao... zlo, ne ponovilo se :d

pa za 20e vise od 9600xt, kolkko sam ja platio fx5900xt, nije uopste zlo. Ono, nemam neke probleme, HL2 sam presao u 1280x1024 sa 4xAF i 2xAA...retko je negde zaseckalo. za ~160e koko ta karta kosta ne radi uopste lose. Evo sad sam i vampire presao u 12x10...zapravo, jedino NFSU2 ne radi najslavnije, ali to je do EA games-a i ponovnog portovanja igre...

E sad sto se tice HL2 i ne postojanja dx9 na FX kartama, opet je kriva igra. Evo vampiri koji su isto na HL2 engineu (source) daju maltene isto fps u dx9 i u dx8 modu, sto ce reci da je HL2 usran,a ne FX serija (koja je stvarno mogla imati malo brze shadere). Drugo u HL2 u dx9 na fx kartama se ne vidi voda, znaci nema je uopste, kad se tome pridoda jos i opadanje performansi, dolazimo do zakljucka da je igrica namerno lose iskodirna za FX seriju (prisetice te se da je FX serija bila aktuelna kada je ATI kupio prava na igru i distribuciju HL2 kupona). Znaci ista situacija kao i sa Doom3 i nVidijom versus ATI :( I naravno da mi na kraju ispastamo. Medjutim, kao sto je Joca krmak bio dobar pa nije suvise spustio performanse na ATI karticama i Doom3-jci, tako je valve bio fer pa nema skoro nikakve razlike izmedju dx8.1 i dx9, one koje ima, tesko se primeti, bas se treba zagledati. Ono sto je dobra vest je to da znamo da ce igre na HL2 (source) enginu raditi dobro na FX seriji kartica kada im se u komand line u shortcutu doda -dxlevel 81 .

Pa, sasvim je moguce da si u pravu. Ali gledano iz perspektive same tehnologije, a ne nekog ko je puko pare na FX karticu (ili sa aspekta isplativosti "onda kad si je kupio - u odnosu na 9600xt"), nV4x je daleko pametniji i prilagodjeniji aktuelnim trendovima u programiranju nego sto je CineFX (bilo koji nV3x) to ikad bio. Sve iz vremena FX-a je bilo natezanje, brilinear, varanja - te skoce performanse, te su manje, te overbrajt... uzas. Sada je sve na svom mestu, a mi opet, ***a, moramo da puknemo pare na nesto novo i bolje... Ukratko, RivaTNT2 je bila zver, GeForce 256, GTS tu i tamo, GeForce 3 tu i tamo, GeForce 4 Ti - zver i GeForce 6800 i 6600 (sve u trenucima kad su bile predstavljene i u svom cenovnom rangu) - zver!

pozdrav

GTS tu i tamo ? :) GTS je bio apsolutni sabijac vaskolikog trzista grafickih karti koji je xy firmi koje su se time bavile oterao ili u penziju ili u druge delatnosti IT industrije

"Tu i tamo" i za GF3??? Tek ovo mi ne ide u glavu. Posebno ako znamo da je tek nesto malo slabija od GF4Ti, a jos kada se pojavila... Secam se da tada nije ni bilo igara koje koriste i trecinu funkcija GF3.

Poslednja izmena:
Vrh Dno