Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

Koristi gravity gun da prevrnes kola. Smor...

Zbog ovakvih izjava mi dodje da te banujem! Znas sta ti je smor? Oni Vampiri, eto!

skroz zaboravio na gravity gun bas sam hhh
tnx optiplex ;)

c3 je napisao(la):
skroz zaboravio na gravity gun bas sam hhh
tnx optiplex ;)

Pa ona riba shto te spustila kranom, kaze "use gravity gun" :D:D:D

Nego, jel neko preshao dva nivoa posle ovoga, kada si opet na plazi, bube smaraju itd, i dolazish do mosta kome fali parche...Slichan most postoji i u tom prvom nivou sa bagijem, ali moze da se zaobidje da se ne preskochi (nisam provalio kako, nije dovoljno brz bagi), ali ovde ne moze....Smara me neki onaj "helish", puca na mene ko lud, a ne mogu da ga ubijem nikako, izgleda da on samo tu smeta i ne treba da se ubije...Ali i dalje ne mogu da preskochim taj polomljeni most...Da mozda bagi nema nitro, a ja nisam provalio ? :)

Stvarno bi ste mogli vi sa problemima u novi topic. Mi koji se jos nismo zaglavili sada sve unapred znamo kako da predjemo. :(

@Twi$ter Postoji neki direktorijum CSTRIKE ali ne znam za sta sluzi, mislio sam da je to mozda neki Counter medjutim u njemu nema nikakav .exe ili tako nesto...

driver je napisao(la):
Nego, jel neko preshao dva nivoa posle ovoga, kada si opet na plazi, bube smaraju itd, i dolazish do mosta kome fali parche...Slichan most postoji i u tom prvom nivou sa bagijem, ali moze da se zaobidje da se ne preskochi (nisam provalio kako, nije dovoljno brz bagi), ali ovde ne moze....Smara me neki onaj "helish", puca na mene ko lud, a ne mogu da ga ubijem nikako, izgleda da on samo tu smeta i ne treba da se ubije...Ali i dalje ne mogu da preskochim taj polomljeni most...Da mozda bagi nema nitro, a ja nisam provalio ? :)

Pritisni shift da bi bagi dobio ubrzanje i preleteo most.

bagi ima nitro :) koristi "sprint" dugme (default shift) E sad, ne secam se drugog polomljenog mosta, ali se ne secam ni da je bio neki problem, verovatno mozes da ga zaobidjes ili treba da koristis "sprint"

Imate u jednom drugom threadu instrukcije kako da pokrenete CSSource ali ajde jos jednom:
Napravite novi shortcut od HL2.exe iz root dira igre (verovatno ga i nema drugde ali ajde... :) ) i otvorite properties od te precice da bi upisali -steam -console -game cstrike u nastavku putanje do HL2.exe - kod mene to izgleda ovako:

E:\Games\hl2\hl2.exe -steam -console -game cstrike

Eeeeto :)

I da, sve verzije imaju CSS.

Prilozi

• CSSProperties.jpg
    CSSProperties.jpg
    18.7 KB · Pregleda: 132
BojanPA je napisao(la):
Posto profesionalno ubijam sate igrajuci CounterStrike i kako sam probao novi u Sourceu rekao bih da je mnogo zahtevan.Kako najbolje igraone imaju u najboljem slucaju nesto tipa nVidije 5700 ili slicno,a za dobro igranje ti treba min 100 fpsa u 800*600 rezoluciji,doticne karte to ne mogu da izvuku u DX8.1 modu.

p.s. ZverBre izgleda da nisi obavesten.U petak se na streli otvara nova igraonica sa P4 2.4,1GB rama,5900...ludilo..:) Ima da leti source pa svrati da se igramo malo(ceo vikend dzabaka) :banana:

Pa meni na mom shitu od 5600 td256 na 800x600 ne pada ispod 90 fpsa

shtaps je napisao(la):
Imate u jednom drugom threadu instrukcije kako da pokrenete CSSource ali ajde jos jednom:
Napravite novi shortcut od HL2.exe iz root dira igre (verovatno ga i nema drugde ali ajde... :) ) i otvorite properties od te precice da bi upisali -steam -console -game cstrike u nastavku putanje do HL2.exe - kod mene to izgleda ovako:

E:\Games\hl2\hl2.exe -steam -console -game cstrike

Eeeeto :)

I da, sve verzije imaju CSS.

hmmm uspeo sam da pokrenem CS, ali samo do menija. Nece da podigne server, cak ni video stress test da odradi - izbacuje gresku sledece prirode:
OnGameRulesCreationStringChanged: missing gamerules class "CCSGameRules" on the client

I šta se to na kraju desilo? Ubi me ako sam skapirao. Ruku na srce prvi deo nisam odigrao, pa mi verovatno zato nije jasno. Ajde ako nekoga ne mrzi.... :)

Nemojte to ovde da komentarisete. Otvorite novi thread za pitanja u vezi prelazenja igrice. I ja sam ranije ovde post-ovao pitanja u vezi igrice, ali je definitivno bolje da se otvori novi thread za to, da ne bi oni koji ne zele da saznaju neki deo igrice saznali.

Ovde moze da se prica o tome kakva je igrica gledano s aspekta zahtevnosti, igrivosti, mozda neki sitni spoiler-i, grafici.....

P.S. Zaista mislim da ne bi trebalo da se razgovara o kraju igrice kada ima toliko ljudi koji je nisu presli. :d

Poslednja izmena:
Ok, imam jedno pitanje koje se tice Counter Strike-a tako da mislim da se moze staviti u ovaj topic. Radi se o Source-u.

Uradio sam bas onako kao sto je neko u ovom topicu rekao i ucitao sam Counter Strike: Source. Medjutim, posto sam ja totalni laik sto se tice CS igara (igrao sam samo onaj stari, prvi CS u igraonici) zanima me da li se ova igra moze igrati sa botovima, off-line i ima li to uopste smisla? Da li je koncepcija igre ista kao i u starim CS-ovima? Postoji neka opcija CREATE SERVER i FIND SERVER i nisam video opciju koja mi omogucava da igram sa botovima. Radi se o igri koju sam dobio sa HL-om 2, da li je to ISTO kao i da sam kupio igru samostalno, jer mi je malo cudno sto su sve opcije u podesavanjima iste kao i u HL-u - cak mi je u opcijama za grafiku u advanced meniju sve po defaultu na medium i high a sudeci po zahtevnosti ove igre ne bih rekao da moja masina moze sve to da izgura.

I jos nesto, ranije je neko pomenuo i nesto sto se zove HL: Source. Sta je to?

Graficka podesavanja ostavi onako kako ti je preporucio (sve sa *), idi na Create server i izaberi mapu (u game tabu u istom prozoru imas razna podesavanja pa namesti kako ti najvise odgovara) i startuj server. Otvori konzolu kada ti ucita mapu i kada izaberes sta ces biti (CT ili T) sa ~. Komande koje ces sigurno koristiti su sledece:

bot_add - dodavanje botova - znaci bot_add i enter onoliko puta koliko botova zelis da dodas - meni je ostala navika iz igraone da igram 5 na 5, tako da uvek dodajem 9 botova - on ih sam rasporedi u sledecoj rundi
bot_difficulty 3 - skill botova na skali od jedan do tri - i tri je lako - naravno da nije ni blizu onome sta dobijes kada igras protiv ljudi ali znaju i botovi da iznenade ;)
mp_restartgame 1 - restart partije i za koliko sekundi
cl_dynamiccrosshair 1 - posto u Sourcetu nema pravog auto - resize nisana ovom komandom ga ukljucujes
bot_kill - kada te ubiju da se ne bi smarao dok se botovi stekaju pozeleces da ih eliminises i zavrsis partiju trenutno - pobednik je tim koji je imao vise zivih botova
quit - trenutno gasenje igre

Sada, mozda sam propustio ili pogresio koju komandu (dopunite/ispravite me)...

Najbolje je da sam probas - sada imas sve sto ti je potrebno pa prosudi sam.

HL: Source bi trebala da bude jedinica na novom engineu, bilo je price o njemu ranije, pitam se jesu li je ukljucili u ovaj paket ili treba da izadje kao dodatak/posebna igra...? Ako je u paketu napisite kako se startuje!

Evo ja sam sad igrao sa botovima i mogu da kazem da su smesni za jednog recimo Ji 4Tze-a;)

Botovi su smesni za ljude koji iole igraju CS ali su sjajni za pocetnike. Bukvalno ti "daju fore", 1-2 sekunde neposredno nakon vizuelnog kontakta gde ti dozvoljavaju da odreagujes brzo. To vreme je za neke mnogo vise nego sto treba da pokose bota, ali je sjajno za ljude koji ne znaju bas mnogo da igraju igre tog tipa. Inace, nakon isteka te 1-2 sekunde botovi odlicno (naravno, u relativnom smislu) pocinju da se ponasaju i vrlo brzo mogu da ubiju u slucaju nepaznje...

Da, primetio sam koliko su losi, dobijem metak u glavu cim me vide. ;) Meni ni te 2 sekunde nije dovoljno. ;)

Problem je sa bot_add, jer kada ukucam na primer bot_add 9, kao sto je Shtaps rekao u konzoli mi se ispise neki error!? O cemu se radi? Bot_add je sigurno, jer cim prvu rec ukucam u konzolu pojave se neke postojece komande od kojih je jedna bot_add.

Sto se HL-a tice imam neka zapazanja, barem je kod mene tako:

1) Save game ne pokazuje vreme snimanja, ispod svakog save-a pise 00:00:00

2) Nikako nece da mi zapamti kod kontrola Q za Gravity Gun i SUBTITLES u Audio. Ostalo sam promenio kada sam prvi put ucitao igru, ovo sam promenio naknadno ali kada god udjem u igru, sve se vrati na staro.

3) U konzoli mi non stop tokom igre prijavljuje gomilu gresaka iako to nema nikakvog uticaja na igru.

4) Posle dobrih sat i po-dva igranja, temperatura procesora mi je 54C a kada igram bilo koju drugu (noviju) igru temperatura ide preko 60C. Valjda i to govori nesto o grafici - ocigledno je da HL2 grafika ne zamara toliko graficku.

Ring any bells?

Poslednja izmena:
Ogi. je napisao(la):
Da, primetio sam koliko su losi, dobijem metak u glavu cim me vide. ;) Meni ni te 2 sekunde nije dovoljno. ;)

Problem je sa bot_add, jer kada ukucam na primer bot_add 9, kao sto je Shtaps rekao u konzoli mi se ispise neki error!? O cemu se radi? Bot_add je sigurno, jer cim prvu rec ukucam u konzolu pojave se neke postojece komande od kojih je jedna bot_add.

Sto se HL-a tice imam neka zapazanja, barem je kod mene tako:

2) Nikako nece da mi zapamti kod kontrola Q za Gravity Gun i SUBTITLES u Audio. Ostalo sam promenio kada sam prvi put ucitao igru, ovo sam promenio naknadno ali kada god udjem u igru, sve se vrati na staro.

3) U konzoli mi non stop tokom igre prijavljuje gomilu gresaka iako to nema nikakvog uticaja na igru.

4) Posle dobrih sat i po-dva igranja, temperatura procesora mi je 54C a kada igram bilo koju drugu (noviju) igru temperatura ide preko 60C. Valjda i to govori nesto o grafici - ocigledno je da HL2 grafika ne zamara toliko graficku.

Ring any bells?

1) isto je i kod mene
2) nece jer si verovatno stavio read-only config.cfg kad su ubacivao norebuildgrapfh
3)isto
4)kakve ima veze temp procesora sa zamaranjem graficke?!?

Poslednja izmena:
Zavrsio sam remek delo. Ukupno vreme igranja oko 40h. Od svih neprijatelja, odusevili su me stridersi, mada su i antlioni ok. Kraj igre , jako cudan,

borab je napisao(la):
Zavrsio sam remek delo. Ukupno vreme igranja oko 40h. Od svih neprijatelja, odusevili su me stridersi, mada su i antlioni ok. Kraj igre , jako cudan,

Kako unistavas portal na kraju? Smarao sam se pola sata i nikako da ga predjem, uspem da ga pogodim 2 puta u centar... onda sve iz pocetka. Jel ima neka fora?

Poslednja izmena:
@OGI
nemoj da posle komande bot_add stavljas broj, nego samo lupi enter i dodace ti bota na protivnickoj strani, pa posle toga samo pritisnes strelicu nagore , pojavi ti se komanda bot_add (jer je to zadnja komanda koju si ukucao u konzoli) i opet lupis enter ......... i tako n puta pri cemu n-broj botova na mapi :)

Ogi. je napisao(la):

Pretekli ste me me. Bas sam hteo da napisem da mi se ovo desava, samo sto meni nije 00:00:00 nego neko drugo vreme. :d Jel uspeo neko ovo da resi.
Inace, mislim da je ceo koncept snimanja pozicija jako los! :mad:

Poslednja izmena:
kumimoda je napisao(la):
Kako unistavas portal na kraju? Smarao sam se pola sata i nikako da ga predjem, uspem da ga pogodim 2 puta u centar... onda sve iz pocetka. Jel ima neka fora?

Fora je da odes u "Half Life 2 - zaglavio sam se!" thread u ovoj istoj "sobi" i da tamo pitas! :smash: ;) :D

chek nemojte mi reci da posle ima i bagi da se vozi? pa shta je ovo ljudi? na kraju i helikopter ce da vozi... mene igra nije neshto impresionirala po tom revolucionarnom gameplayu koji su toliko preprichavali.. fps ko fps sa prijatnom grafikom... ocena max 90% (a moze i manje zbog smornih delova sa voznjom, mutavosti lika, nemogucnosti za 'naginjanje', lakoce igre...)

btw nekog banovati zato shto mu se igra ne svidja iz nekih relativno objektivnih razloga? pff...

@Milanlj Lupio sam ovo za graficku, odnosno pogresio sam :) poenta je bila u procesoru, da se on daleko manje zagreva a ne u grafickoj. :)

@Black Rider To za snimanje pozicija sam rekao jos ranije ali su me svi iskulirali. I ja mislim da je jako lose uradjem. Na primer, quick save radi, ali jako cesto mi se desava da ako hocu rucno da ucitam igru (znaci da kliknem ESC pa onda LOAD GAME) te pozicije uopste nema u spisku (!?!?) a kada kliknem na SAVE GAME tamo je ima kao da je snimljena. Onda sam jednom obrisao neku iz LOAD GAME i pojavila se ta druga umesto nje, ta koja je meni trebala.

Sto se tice tog vremena kojeg ne pokazuje (sto meni licno znaci kada imam puno save-ova da zam koji je poslednji) to je verovatno posledica "nase verzije igre" . Generalno nam je igra bagovita zbog toga, verovatno.

@G!!! U pravu si za naginjanje, stvarno je cudno sto toga nema jer je to bas jako potrebna opcija, a i za mutavost lika si u pravu. Pa ako je tolika interakcija trebalo bi i on da zna nesto da kaze.

config.cfg sam stavio readonly i na to sam potpuno zaboravio, moguce da zato nece da pamti. A stavio sam ga tako jer je neko ovde napisao da tako treba.

Jos jedan glas za dobru optimizaciju.

XP1600+, MSI KT3Ultra, 512 RAM i HIS Radeon 9550 na 350/250, sve na max sa 4XAA, preko 25 fpsa! Great!!!

Ponekad dropnu frejmovi dok sve ne iskresira ali u sustini sve radi kako treba.

Stize Patch Za Hl2

Izgleda da problem naglog gubitka performansi nije do kesiranja.
Valve uskoro izbacuje PATCH koji ce to da popravi, kaze Gamespot.

"Valve admits Half-Life 2 stuttering issue, promises patch soon

Developer acknowledges frame-rate problems experienced by many players of the shooter, says a fix is on the way.

Since its release last week, Half-Life 2 has been scooped up many-a-PC gamer. However, many of those same gamers have encountered recurring problem with the long-awaited shooter. As conveniently summed up on blep.net, many Half-Life 2 players have "characterized by a sudden massive drop in frame rate when turning corners or moving into new areas of the game." Said frame-rate drop is "usually accompanied by looping or stuttering sound."

Given the high quality of the majority of Half-Life 2's graphics, this glitch has many-a-PC gamer more than a little irked. After dodging the issue for a while, Valve confirmed on numerous forums that it is working to release a patch as quickly as they can. (Or as quickly as they can stuffed with turkey over Thanksgiving weekend.). The fix was supposed to be released this week, but the series of bugs causing the problem are proving elusive to stamp out, so expect it next week.

pa ajd da se nadamo da ce patch nesto popraviti, ali meni se to cini kao nedostatak sistemske memorije, posto kad pocne sttutering i to HDD drlja punom parom (imam 512mb rama) mada sam na nekom sajtu procitao da se isto desava i sa 1gb rama. Jel ima neko sa 1gb rama ovde i jacom grafickom da potvrdi ovo ? Pogotovo mislim na nivoe posle nova logica, znaci ulicne borbe, one zgrade itd.

PS. Neverovatno mi je da i posle 5 godina rada na ovoj igrici nisu resili ovaj ne tako mali problem.... :S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno