Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

ljudi sta raditi kad dodjete sa onim hover scooter-om u kanalizaciji kod one ribe, tipa i alien-a? Otvore mi kapiju, kazu da se parkiram i da su spremni za polazak i NISTA?!? Ne mogu da otvorim drugu kapiju niti bilo ko moze da razgovara samnom od njih?!?! Desava se u toku igre da izbacuje AI DIsabled i onda svi "zivi" likovi zalede, problem je resen u konzoli sa ai_disable 0. Sada je sve OK - Likovi me prate pogledom kada trcim oko njih, ali jednostavno ne znam sta da radim?!?!

U vezi mucnine koju spominjete... meni se to desavalo vec, iskljucivo na FPS-ovima ali ne na svim! Nikada mi nije bilo jasno od cega to zavisi. To mi se mozda desilo na par igara, mislim da je jedna od njih bila Chaser. I to nije mukica nego muka samo takva. Ono, tera te na povracanje i tako to...

Vi procenjujete kvalitet neke igre po tome da li moze da se tera na mx-u ? :zgran:
Ajde malo vise o samoj igri, molim...

Sta ti mozemo kad nemas kupon :D

p.s. ovo za muchninu je istina!!! A meni NIKAD nije bilo muka od igre, bas nikad!

Ma ni ne treba mi kupon ;)
Nego ne mogu da verujem da cemo sad da pricamo da je legendarna igra zato sto radi na gf2mxu. Pa radije bih da radi samo na dx9 kartama, ali da nema onih mana na koje se ljudi zale + da je bar duplo duza. Mislim, svi bi da igre idu ko zmajevi na kartama starim x godina.Sto je najgore, izgleda da je valve zbog toga i otegao ovoliko. Znam da cu sad da dodjem na udar ljudi sa slabijim masinama :) ali takve stvari mi nikad nece biti jasne. Onda bi Tron 2.0 trebao da bude fps veka...i svi su kao neki gejmeri, te atmosfera te prica te zvuk te ovo te ono a onda kad vide dobru grafiku na svojim krsevima odmah se upis*ju u gace od silnog zadovoljstva :d

alo bre jel neko igrao igru il su svi samo pametni da komentarisu tudja iskustva i review-ove na netu? kako preci 4ti chapter? Igra izgleda fenomenalno i tacka. Nema tu sta vise da se prica, jednostavno je opravdala sva iscekivanja i jedva cekam da je nabavim i instaliram (da sutnem ovaj *nuke kroz prozor). Ne znam dal sam se zaglavio u igri il se igra zaglavila :)

playerPA je napisao(la):
ljudi sta raditi kad dodjete sa onim hover scooter-om u kanalizaciji kod one ribe, tipa i alien-a? Otvore mi kapiju, kazu da se parkiram i da su spremni za polazak i NISTA?!? Ne mogu da otvorim drugu kapiju niti bilo ko moze da razgovara samnom od njih?!?! Desava se u toku igre da izbacuje AI DIsabled i onda svi "zivi" likovi zalede, problem je resen u konzoli sa ai_disable 0. Sada je sve OK - Likovi me prate pogledom kada trcim oko njih, ali jednostavno ne znam sta da radim?!?!
... dal' bese to mesto kada treba da otkacis onaj balvan sto se klati da ti razbije kapiju, ili je to posle.... malo mi dosadi ova voznja hoverom....nisam do sada video bolji game play, uh stvarno je max. dobro :)

Poslednja izmena:
meaculpa je napisao(la):
... dal' bese to mesto kada treba da otkacis onaj balvan sto se klati da ti razbije kapiju, ili je to posle.... malo mi dosadi ova voznja hoverom....nisam do sada video bolji game play, uh stvarno je max. dobro :)

ma otkacio sam taj balvan presao sam to, mislim (osecam) da je to na kraju tog chapter-a ... otvori ti riba kapiju, ti se uparkiras i svi cute (bradonja i neki alien)?!? Ne mogu da otvorim ventil koji pokrece sledecu kapiju koje je odmah tu na par metara... smorio sam se exrtra... :wall: uzeo sam drugi put da je igram i zpocetka i opet dotle stigao i :mad: pomagaaaaajteeeeeee :type: Jel uspeo neko da pokrene cs source koji je dosao sa tom verzijom hl2? Pisalo je da je GOLD, jel video neko HL u source engine-u?

playerPA je napisao(la):
ma otkacio sam taj balvan presao sam to, mislim (osecam) da je to na kraju tog chapter-a ... otvori ti riba kapiju, ti se uparkiras i svi cute (bradonja i neki alien)?!? Ne mogu da otvorim ventil koji pokrece sledecu kapiju koje je odmah tu na par metara... smorio sam se exrtra... :wall: uzeo sam drugi put da je igram i zpocetka i opet dotle stigao i :mad: pomagaaaaajteeeeeee :type: Jel uspeo neko da pokrene cs source koji je dosao sa tom verzijom hl2? Pisalo je da je GOLD, jel video neko HL u source engine-u?
ma nista ne otvaras, nikakav ventil, samo udjes u hover, a alien ti ugradio oruzje u masinu, startujes hover i dodjes do kapije, oni ti je sami otvore...
nastavis kroz tunel itd...valjda se dobro secam, ali ima jos dosta voznje sa hoverom...poz. igracima :)

@Opri Sta pricas bre ti!?? I JESTE legendarna igra zato sto moze da radi na mx-u ! I TREBA da se kvalitet igre gleda na osnovu toga jer to i JESTE najveci kvalitet! I ne samo sto moze da radi ma mx-u nego sto moze pristojno i da izgleda! U danadnje vreme to je ogroman uspeh! Navedi mi jos jednu noviju igru sa takvom optimizacijom. Jeste da nisam ni video jos uvek igru ali verujem ljudima na rec. Grafika je sigurno lepsa od onog mraka u DOOM-u, cije ime stvarno vise ne mogu ni da spomenem, NAJOZBILJNIJE osetim neku mucninu na sam pomen te igre. Peace! :)

A sto se mucnine tice prilikom igranja, stvarno bi trebalo da se sprovede neko istrazivanje u vezi toga sta to izaziva. Moguce da je to od silnog okretanja levo desno jer dodje do toga da ti se zavrti u glavi, ali zasto se to onda ne desava sa svakim FPS-om?

Edit: ajde da se ne ponavljamo, objasnjeno je oko 'lekica', 'narodnih verzija' i slichnih doskochica? Da li je moguce da se to ispostuje?

Poslednja izmena od urednika:
ma ok sve to.. nego je stvarno zanimljivo da igra izgleda na mx-u mnogo lepshe nego neke skorashnje igre na top kartama... to zaista jeste legendarno.. dodushe ne mogu to da potvrdim iz lichnog iskustva...josh uvek :)

</offtopic>

@mucnine u stomaku :D

Mislim da znam sta je uzrok ovoga :p Igra izgleda toliko stvarno, da kada recimo ubijes vanzemaljca, krv i ostalo izgleda toliko stvarno da igrac mora da oseti mucninu :)

Nesmem da pomislim sta ce se desiti kada za jedno 5-6 godina izadje Alien vs Predator 3 ili 4 na nekim novim karticama i sound sistemima i 3d monitorima :D

</offtopic>

Imam na Visa kartici nekih 50$ i zeleo bih da kupim HL2 preko interneta. Zanima me da li je moguce da se on naruci preko nekog sajta a da stigne u Srbiju i da li je ovo preporucljivo (recimo da mi neko sa carine mazne igru). Probao sam na www.amazon.com ali pise da nece da salju kod nas. Ili da li je moguce kupiti S/N only a igru skinuti preko STEAM-a? Osecam da "narodna" verzija koja je sisla u narod nosi gomilu problema oko instalacije, ili se varam :).

poz

Poslednja izmena:
igra je hrv hrvova.
ja mislim da je sve reseno sto se tice best game of 2004 ili cak best game of all times
fizika,gameplay,optimizacija,zvuk,muzika...........vao
grafika nije bas perfekcija ali je i ona dobra jer mi se vise svidjao od d3 i fc nije tako sarena i nisu tako izrazene jarke boje

mislim nesvodi se sve na ubiti sve sto puca naci kljuc i otvoriti vrata
zanimljive su zagonetke tipa klackalica isl.

Poslednja izmena:
Half Life:Source je isti kao i original graficki - samo je voda ista kao u HL2. Inace sto je to tek dobra igra... Sad kad sam se malo podsetio potpuno mi je jasno koliko je to genijalna igra i jedina koja moze sa njom da se poredi po kvalitetu je HL2.

Inace nema nikakve mucnine - samo mi secka zvuk kod ucitavanja al ajde...

Boyce je napisao(la):
</offtopic>

@mucnine u stomaku :D

Mislim da znam sta je uzrok ovoga :p Igra izgleda toliko stvarno, da kada recimo ubijes vanzemaljca, krv i ostalo izgleda toliko stvarno da igrac mora da oseti mucninu :)

Nesmem da pomislim sta ce se desiti kada za jedno 5-6 godina izadje Alien vs Predator 3 ili 4 na nekim novim karticama i sound sistemima i 3d monitorima :D

</offtopic>

Imam na Visa kartici nekih 50$ i zeleo bih da kupim HL2 preko interneta. Zanima me da li je moguce da se on naruci preko nekog sajta a da stigne u Srbiju i da li je ovo preporucljivo (recimo da mi neko sa carine mazne igru). Probao sam na www.amazon.com ali pise da nece da salju kod nas. Ili da li je moguce kupiti S/N only a igru skinuti preko STEAM-a? Osecam da "narodna" verzija koja je sisla u narod nosi gomilu problema oko instalacije, ili se varam :).

poz

Moze preko STEAM-a da se kupi i dl... Samo ocekuj dl od 2GB

U nizu glupih pitanja...

Kako da iskljucim opciju "A.I.Disabled..."? Ne umem da objasnim, ali valjda samo po sebi se dogodilo kada sam hteo da nastavim igru...
Protivnik ne mrda...
Kako da iskljucim ovu opciju? :bottle:

Moze jedno poredjenje, prvenstveno Opti ali i ostali:
kakvi su prvi utisci kada se porede HL2 i Vampires, mislim pitam kao da necu da uzmem obe :d
znam da nisu isti zanr, ali neki opsti utisak? Igra godine ce biti jedna, pa da vidimo kako stvari stoje...

Grafika u igri je najblaze receno ocajna a svako ko tvrdi suprotno mora kod ocnog lekara. Glavni likovi tu i tamo imaju malo vise poligona ali svi sporedni likovi su smesni. Sa Doom 3 je smesno i porediti a i Far Cry ima daleko lepsu grafiku. Ovo je na nivou neke igre od pre par godina. U igri sam prisao nekom sporednom liku i imam sta videti : saka ruke nema prste vec sve spojeno u nekakvim trouglovimaa kao pre 5 godina. Smesno... Pa zar su sa ovim pretili Doom-u ?
Da ne bude kako samo kudim, igrivost je super i ovo je igra koja se igra u jednom dahu ali me je grafika strasno razocarala, mozda i zato sto su toliko obecavali.

samo da se ubacim da kazem da je resen problem sa hover-om - igra se zaglupela, treci put kada sam stigao do tog dela alien se sazalio i konacno montirao "pucu" na hover...
evo me sada sa gravity gun-om ... fenomenalno je odradjeno, pogotovo deo kada se dobacujem sa dog-om pomocu gravity gun-a(grdosiija od robota koja se sjaji od bumpmapa :)) Sve je extra optimizovano i leti sa omeginim drajverima 2.5.90 baziranim na 4.10 catalyst. Probao sam sa soft modovanim 4.11 final i 4.12 beta i igrica je radila doooosta losije (vise je drljao hard kao da nije bilo dosta rama). Igram u 1024x768 4xAA, 4xANISO, sve ostalo podeseno na max. Desava se samo u slucaju velikih explozija da zakoci na sec i onda sve glatko :) Konfiguracija je sledeca: XP1700+@10x200Mhz,A7N8X, 768Mb DDR400, club3D9800SE@PRO@400/720Mhz, Audigy... Za sve sa ATI kartama jos jednom da preporucim omegine drajvere, primetno su brzi (kvalitet slike je isti) od zvanicnih mada mislim da bi i sa njima islo "ko po loju" sa 1-1,5Gb ram-a

Spirit je napisao(la):
Moze jedno poredjenje, prvenstveno Opti ali i ostali:
kakvi su prvi utisci kada se porede HL2 i Vampires, mislim pitam kao da necu da uzmem obe :d
znam da nisu isti zanr, ali neki opsti utisak? Igra godine ce biti jedna, pa da vidimo kako stvari stoje...

Pa zavisi kakav si profil igraca i sta ti se dopada...Igre su drugi zanrovi i nezahvalno ih je porediti...neko ko voli kompleksnije stvari ce se sigurno oduseviti vampirima, opet neko drugi ko voli da se maksimalno opusta ce vise voleti HL2. Obe igre su vrhunske, sve zavisi od toga kakav si ti i sta tebi vise odgovara...naravno za igru godine ce biti proglasen hl2 pre vampira jer vise odgovara sirem profilu ljudi koji vole da se igraju...

Igra godine ? Warhammer 40k: Dawn Of War :smoke: :-devil-:

@Moso
da nisi ti mozda od onih sa mx4x0 ili gf2 ili nekom ati rage pro :))) Salu na stranu, meni igra izgleda fenomenalno u svakom pogledu - pogotovo grafickom. Likovi su extra odradjeni, mozes da im citas emocije sa izraza lica. A to za trouglove umesto saka nisam primetio, znam samo da sam video da lik dok nesto sredjuje na kompu koristi svih deset prstiju na rukama i isti se ponasaju kao pravi prlikom pritiskanja tastera... Istina, sporedne likove nisam zagledao mada mi onako "u prolazu" deluju dobro. Sto se tice doom-a meni licno nema sta da trazi pored HL2 dok je graficki farcry tu negde. Kada se uzme game play farcry ostaje daaaaaaleko iza HL2 (ne znam dal ste provalili doom3 nema gameplay ;) )

Moso je napisao(la):
Grafika u igri je najblaze receno ocajna a svako ko tvrdi suprotno mora kod ocnog lekara. Glavni likovi tu i tamo imaju malo vise poligona ali svi sporedni likovi su smesni. Sa Doom 3 je smesno i porediti a i Far Cry ima daleko lepsu grafiku. Ovo je na nivou neke igre od pre par godina. U igri sam prisao nekom sporednom liku i imam sta videti : saka ruke nema prste vec sve spojeno u nekakvim trouglovimaa kao pre 5 godina. Smesno... Pa zar su sa ovim pretili Doom-u ?
Da ne bude kako samo kudim, igrivost je super i ovo je igra koja se igra u jednom dahu ali me je grafika strasno razocarala, mozda i zato sto su toliko obecavali.

Mislio sam da uzmem igru ali sad kad si mi rekao da su mu prsti spojeni nemam nameru da se zamajavam sa HL2. Prsti su osnova gameplaya i od njih se polazi kad se kazi jel' igra dobra ili ne. Ja sam i Doom3 prestao da igram kad sam shvatio da likovi nemaju dobro izmodelirane dlake na rukama...

Nego, jel' "nasa verzija" ima i HL:S i CS:S ili je samo SP HL2 u pitanju?

E, ovo sam vec pitao u posebnom threadu, ali mi (zacudo?) niko odgovara:

Da li neki Radeon 9600xt (TV, ne Vivo) model koji se trenutno moze nabaviti kod nas jos uvek ima i HL2 kupon "included"? Sapphire? Asus ga, ako je verovati njihovom sajtu, ne daje uz TV-out verziju.

HL2 ima najbolju grafiku do sada vidjenu i ja koji sam se kleo u FarCry i Doom III, kad to kazem, mora da je tako. Igra ima MNOGO poligona, mnogo sitnih detalja i da bi se videla mora da se igra u MNOGO velikoj rezoluciji. Ja kad igram Doom III, pa cak i FC, ne vidim previse aliasing u 1024 i to mi je dovoljno, a u 1280 x 960 je ovde izrazen aliasing zbog mnogo detalja... jednostavno, onaj 4x AA, pored 8x AF mi treba da se ne nerviram... I sa maksimumom detalja, ovo je najlepsa igra koja je do sada izasla. Ukljucujuci FC, a ne mracni Doom III...

Onaj hoover je bas smorio, ja nisam mogao da docekam kraj. A pocetak igre je bas obecavao... :wall: Necu da zurim sa kritikama ali ocekivao sam daleko vise.

resenje za AI Disabled i Node Graph Out Of Build: editovati config.cfg iz \hl2\cfg\ - dodati na kraju ai_norebuildgraph 1, snimiti i staviti read only

to duke
radi ona modifikacija cfg-a
ali uz malu izpravku ai_norebuildgraph "1"

Vrh Dno