Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

OptiPlex je napisao(la):
Ma jok bre, to je malko dalja buducnost, nego su ljudi debelo osakaceni nakon dogadjaja iz HL1 i sabijeni su u par gradova (Grad 1, Grad 2, Grad 3...Grad 17 u kome se sve dovija - interesantno, zar ne ?) a van tih gradova lutaju monstrumi, vanzemaljci i mutanti (neko rece Doom 3 ? ) U samim gradovima su na vlasti surovi rezimi koji podsecaju na komunisticke u smislu "beskompromisnog sprovodjenja pravila". Inace i u gradovima zive vanzemaljci i sa jednim delom njih ljudi su postali prijatelji i tako to...
Eh, da, a korporacija koja upravlja gradom se zove Kombajn :d

Drugim recima oprace ga Stalker :smoke:
Nije mislio da se igra desava '84 nego je mislio na Orvelovu 1984 pa jos + vanzemaljci :D

da bre i ja sam mislio na orvela ;)

negde prochitah da se prelazi za 15h (za vampire bloodlines se predvidja oko 40h) ? pa to je premalo...

Pa dobro, ali Vampiri su igra a ne demonstracija endzina.

Ali nemojte molim vas sada da svi udarate kontru da ne valja nista, kad ni to nije tacno...Vec vidim gomile likova koji su ljuti na valve koji ih je razocarao, koji ne mogu da shvate na sta su developeri potrosili silne godine itd. Da je prati ogromna reklamna masinerija - tacno je, da je dobra - tacno je, da je najbolja - stvar ukusa, po mom misljenju nije. Ali treba preci sve pre nego sto se donese finalna konkluzija :) iliti zakljucak, necu da izigravam D3 mrzitelje koji odustanu posle 3. nivoa i pricaju posle nesto o igri :D

MichaelZ je napisao(la):
Desni klik daje :
Install game...
Update news
Create desktop shortcut
Manual
Properties

-ne vidim nigde backup ?

Ne znam koju verziju steam-a imas - mozda ti treba update preko neta. Slike=1000 rechi

Prilozi

• steam.gif
    steam.gif
    8.9 KB · Pregleda: 203
Ja preko steama jos uvek nista nisam uradio.Jel ima neko da mi napise tacno od cega se sastoji procedura nabavljanja igre...?

Skot je napisao(la):
Ne znam koju verziju steam-a imas - mozda ti treba update preko neta. Slike=1000 rechi
Hvala , provericu mada sam video i faq na steam-u za offline igranje tako da mi verovatno nece trebati ali...ko zna :D
Upravo sam prebacio na hdd na poslu pa cu da proverim veceras :type:

@ByMax :
skines Steam sa http://www.steampowered.com/index.php?area=getsteamnow (600 Kb) i instaliras ga na komp .
On se sam pokrene i poveze sa serverom a zatim pokrene update .
Kreiras korisnicko ime na Steam-u , a tu negde ti trazi i aktivacioni kod sa kupona .
Nakon toga dobijes prozor u donjem desnom uglu sa opcijama ...My Games i biras iz gomile HL2 :d
Dalje ide skidanje 4.2 Gb fajlova , pa valjda Play posle cega ide skidanje jos oko 182 Mb kada se ustvari i formira poddirektorijum u Valve/SteamPoweredGames sa tvojim korisnickim imenom kao imenom foldera i hl2.exe u root-u ...i onda mozes da startujes igru .
Imas faq na http://www.steampowered.com/index.php?area=faq&id=1050915505,27362300,1050915714,91503900
kako da startujes igru offline .
Neka me Skot dopuni ako sam negde nesto izostavio .
Happy Play :smash:

@Skot :

Sad sam shvatio zasto nisam imao Backup (a mozda taj info znaci jos nekom) ...iako mi je davao opciju Launch Game , na properties je pisalo negde 72% acquired :zgran: pa sam ga samo pustio da dodje do 100% (nema nigde progress bar a trebalo mu je vise od 30 min za to , napomena dl je negde oko 256 Kb/s) i onda sam dobio opciju za backup na 4 CD-a zapakovano ili na 1 DVD .

Pozdrav , Misa...

verovatno sutra ide na satelit...

Napravio sam backup na 1 DVD, velicina .exe fajla je 2,1GB ili ako nekome tako vise odgovara - 4 CD-a.

Inace igra je fenomenalna!!! Sve pohvale...

Jooooooj bre, jedva cekam!!!!!! Svidja mi se to sto je neko rekao da je svetla, mrzim mracne igre i klaustrofobicna okruzenja!

+ izgleda da ce moci bez problema da se igra na najprosecnijoj konfiguraciji (vidim da je mimimum neka tuga) sto je stvarno sjajno!

Poslednja izmena:
Ko hoce, moze da proveri da li ce mu i kako raditi Half Life 2:

http://www.half-life2.org.uk/check.php

Inace, kod mene na sledecoj konfiguraciji:
Barton @ 220x11
2x256MB 11-3-3-2.0
Ati 9800SE @ 9800Pro

1024x768, grafika sve na high, iskljuceno AA i AF zbog framerate-a
sound quality smanjen na medium zbog "stucanja" zvuka ponekad
radi bez seckanja, dok ne krene da ucitava nivoe, tad malo swapuje
ali kapiram da bi sa giga rama radilo kao sat.

Ja cu samo reci da je ovako trebao svaki fps do sada da izgleda. Prvi put nisam suocen sa logikom prelaska nivoa koja je teska samo za amebe. Igra ima atmosferu, pricu, grafiku, akciju i kompleksnost sve u jednom paketu sto je mislim prvi put do sada...

Skot je napisao(la):
Ja cu samo reci da je ovako trebao svaki fps do sada da izgleda. Prvi put nisam suocen sa logikom prelaska nivoa koja je teska samo za amebe. Igra ima atmosferu, pricu, grafiku, akciju i kompleksnost sve u jednom paketu sto je mislim prvi put do sada...

Iskreno se nadam i da cemo mi obicni smrtnici bez kupona od sutra imati isto misljenje! :D

Falcon je napisao(la):

Barton @ 220x11
2x256MB 11-3-3-2.0
Ati 9800SE @ 9800Pro

Koliki ti je prosecan fps?

Falcon je napisao(la):

Barton @ 220x11
2x256MB 11-3-3-2.0
Ati 9800SE @ 9800Pro

Ovaj check nema smisla.
Nakon sto sam upisao podatke koji su trazili ispalo je da mi komp sve savrseno zadovoljava. Ajde probam jos jednom, tek da vidim koji je minimum rama dovoljan za dobru igru i upisem 128 MB kad ono:

"You have a good ammount of RAM, but more would help."

I sad treba da poverujem u to? :S:

Poslednja izmena:
Jel neko presao igru :d
E ima da se koknem ako je gameplay stvarno samo 20-tak sati

jel istina da bolje radi na ATi-ju nego li na nVidia-i ??? tako su bar najavljivali :)

Falcon, jel mogu nekako da dobavim taj bekap dvd, pa cu sam da registrujem igru...? Nema seme da svlacim 3 giga...

ica je napisao(la):
Kako mislis "bolje"? Lepse ili brze? :)
brže!!
bilo je najave da ce HL2 biti optimizovan za ATi, pandan DOOM-u za nVidia-u!
:)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
Skot je napisao(la):

E to sam bas hteo da kazem :D
Prvih par minuta kako je igra krenula bio sam blago razocaran , valjda sam ocekivao da onaj telefon u javnoj govornici nema nalepljenu losu teksturu koja predstavlja brojcanik i ostatak prednje ploce , ali ... :D
Za takve detalje cemo morati da sacekamo mnogo mocnije graficke .
Kako vreme prolazi , polako zaboravljam na nerealna ocekivanja i uzivljavam se u pricu - pa ja sam igrao HL sa 0 - 2 fps nekada i niko me nije mogao skloniti sa stolice :d
Treba doziveti atmosferu igre , nesto zbog cega vredi utrositi sate svoga zivota ;)
Inace , R9600XT , 512 Mb , Barton 2500+ igram na 1024x768 sve high (pa i sound) , bez AA i AF i ume da secne pri rotaciji u zahtevnijim nivoima dok ne iskeshira inace je O.K. , je'l prodaje neko X700 u AGP verziji ? :D

P.S.
Uspeo sam u kombinaciji da skinem 4 Gb sa posla gde imam brzu vezu i da nateram tu instalaciju da radi kod mene kuci :type:
Zahteva malo zongliranja sa instalacijom Steam-a , pa se valjda iskopira svih 4 Gb u taj folder s tim sto se noviji fajlovi od Steam-a ne overwrite-uju , pa se pokrene Steam online , zatim se on update-uje , pa Launch Game nakon cega se opet update-uje neki .cfg vezan za igru - onda disconnect pa startujes Steam u offline modu i ...igraj :banana:

Kako se pokrece igra u offline modu, ne videh nigde opciju... Smara me da kad god pokrenem igru, cekam da pokrene Steam, pa da nesto proveri sa neta, i tek onda udje u igru. Cekam minut-dva, bas nervira...

Inace imam kablovski, non stop sam online. Da mu zabranim izlaz ne net preko firewall-a ili ima neka druga fora??

Falcon je napisao(la):
Kako se pokrece igra u offline modu, ne videh nigde opciju... Smara me da kad god pokrenem igru, cekam da pokrene Steam, pa da nesto proveri sa neta, i tek onda udje u igru. Cekam minut-dva, bas nervira...

Inace imam kablovski, non stop sam online. Da mu zabranim izlaz ne net preko firewall-a ili ima neka druga fora??
Poenta je u pokretanju Steam-a kada nisi online , u kom slucaju ti ponudi opciju da se startuje u offline modu .
Samo blokiraj Steam aplikaciju preko firewall-a !

Hvala MichaelZ, radi :banana:

@byMax
imas PM ;)

MichaelZ je napisao(la):
Inace , R9600XT , 512 Mb , Barton 2500+ igram na 1024x768 sve high (pa i sound) , bez AA i AF i ume da secne pri rotaciji u zahtevnijim nivoima dok ne iskeshira inace je O.K. , je'l prodaje neko X700 u AGP verziji ? :D

Uraaaaaaaaaaaa!!!!!

P.S. Ljudi, sta je Steam, kakav proveravanja sa net-a pre ucitavanja, o cemu pricate!?? Hoce li bre to moci normalno da se igra kao svaka druga igra kada stigne do "obicnih" korisnika kakav sam ja? :)

Koliko ja znam , Steam je Valve-ov klijent koji omogucava vezu sa serverom i MP ne samo za HL2 vec i za gomilu drugih igara (ko je rekao CS:source ?) , takodje neophodan za one sa kuponom :D
Mogu samo da pretpostavim da ce "smarati" i na "obicnoj" instalaciji sa instalacijom i update-om istog...

Nazad
Vrh Dno