Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

Duke2 je napisao(la):
a upravo je stigla i ona druga verzija... :)

Juuuuuuuhuuuuuuuuuuu kliche sirotinja :d :d :d

Nemoj nista da brines i za to ima lek :smoke: . Uvek su postojali offline patch-evi i postojace ;) .

@byMaX

jesi uspeo da instaliras i pokrenes igru? jel komplikovano? koja je procedura?
treba kod ortaka da instaliramo HL2, izboksovali smo nekako jedan kupon...

ma imam ja kupon, nisam ga ni izgrebao ;) Nego hocu da uzmem normalnu verziju, a ne da se cimam i da mi svlaci 200 mega jos preko stima...

Falcon je napisao(la):
@byMaX

jesi uspeo da instaliras i pokrenes igru? jel komplikovano? koja je procedura?
treba kod ortaka da instaliramo HL2, izboksovali smo nekako jedan kupon...
Procitaj ponovo moj post od juce (15:38 , deo pod P.S.) pa ce ti biti valjda malo jasnije , ako zapne javi se...

Ortak od koga nabavljam igre je kasno sinoc (ili rano jutros) nabavio igru. Nabavio ju je na 1 DVD-u ali kaze da sacekam par dana da vidi ako moze da "regulise" instalaciju jer se vrlo komplikovano instalira. Nije klasicna instalacija nego se navodno neki dir prekopira na HD i tako se pusta a pored toga ima nekih 4 crack-a i nekih patch-eva, pa neki rar-ovani fajlovi, sve u svemu komplikacija.

MichaelZ je napisao(la):
Procitaj ponovo moj post od juce (15:38 , deo pod P.S.) pa ce ti biti valjda malo jasnije , ako zapne javi se...

video sam post, ali nisi bio bas najprecizniji... probacu sam, nemoze da bude "rocket science" :d

`ajde ran, prijatelju, javi ljudima utiske, nemoj da ih drzis u neizvesnosti, kako radi `plava svetlost` sa HL2... :) :D :d ;) :p :-devil-:

poz

deki30

deki30 je napisao(la):
`ajde ran, prijatelju, javi ljudima utiske, nemoj da ih drzis u neizvesnosti, kako radi `plava svetlost` sa HL2... :) :D :d ;) :p :-devil-:

poz

deki30

Igra je u najmanju ruku bar 20% optimizovanija i igrivija na prosecnim konfiguracijama od DOOM3. Izgleda odlično i ne krije se u tami gde nećeš moći da vidiš sve mane grafičkog engine-a (ko je rekao DOOM3 ) :) .
"Plava svetlost" koju pominje Deki30 je GA 6800GT (ima flourescentnu svetlost plave boje na kuleru). Na ovoj kartici HL2 pokazuje sve one dobre strane koje se očekuju od ove dugo očekivane igrice. Interaktivnost je na visokom nivou, tako da možeš da razgovaraš sa svim likovima u igri (neki ti samo dobace par reči) kao i da guraš, bacaš i šutiraš sve predmete (konzerve, sanduke, telefonske slušalice) :) ...
Inače, da ne bi ispalo da se samo hvalim sa novom grafičkom, igrica je probana i kod dva ortaka sa 9800pro i 9600 i tu je pokazala dobre strane i sasvim je igriva u 1280 i 1024 respektivno.

Igrao sam igricu samo oko 1 sat do sada i mogu da kažem da je, po meni, zaslužila svaku pohvalu i preporuku za sve one igrače koji žele da uživaju u jednom remekdelu.

Pozdrav

aje.. ajd ne lozite nas vishe .. nije humano... :)

Igrao sam 15 minuta (frka i panika sa zavrsavanjem broja casopisa, plus kachenje testova na benchmark:)) - instaliras steam, pa update za njega, onda ga ugasis, otpakujes onaj exe od 2.2 giga sto je neko bekapovao uz pomoc steama, konektujes se, sacekas par minuta, napravis za pola minuta account, kazes play games i already own, ukucas sifru, sacekas opet 15-ak sekundi i voila... Igra pocinje. Podesio mi je igru na maksimum + 8x AF + 4x AA i tako radi bez ikakvog seckanja u 1280 x 960! E sad, ja sam igrao 15-ak minuta, mozda ce kasnije biti veca frka :) A sledeci put cu da igram za dva dana :(

pozdrav

Vojkane, kome se to ne desi sa HL2 potpisujem da ce mu se desiti sa Stalkerom. On ima neku cudnu fiziku pokreta gde krosher stalno vrda levo-desno, ne mogu to da ti objasnim bas najbolje, ali sam jasno video u alfi...ume da bude vrlo neprijatno kad se brzo kreces...bukvalno te spopadne neka blaga mucnina posle odredjenog vremena

ja imam problem da kad loadujem predhodne saveov sve stoji samo se ja krecem
pa mora restrat pa trenutna pozicija

c3 je napisao(la):
ja imam problem da kad loadujem predhodne saveov sve stoji samo se ja krecem
pa mora restrat pa trenutna pozicija
Ukucaj u konzoli
ai_disable 0

Sad kad pochnu mrsomudi i testeri da nalaze mane i pametuju...sta tu ima da se pricha igra je neshto do sad nevidjeno.Fizika je najrealnija koju sam u zivotu video.Vredelo je chekati tolike godine na ovo.Malo je smarajuce chesto i dugo uchitavanje ali shta se tu moze kad smo josh uvek na sporoverglajucim hardovima.Sta drugo reci.. svaka chast majstori!

Poslednja izmena:
Potpuno se slazem sa Zverkom-ljudi su uradili neverovatnu stvar!!!! Mislim omoguciti (tj ne - onemoguciti) igranje ove igre na 4mx je samo po sebi nesto fantasticno...
Jel probao neko na gf2mx:D

Ovo je samo jedna od sitnica koja cini odlicnu igru (mislim na optimizaciju). Doom3 verovanto mnogi nece ni probati jer u vreme izlaska nisu imali dovoljno konja ispod haube svog PC-a da je igraju kako treba, a kada i budu imali tada Doom3 nece biti ni aktuelan a ni zanimljiv...

Ovo je pun pogodak i stvarno je vredelo cekati tolike godine ovakav jedan naslov. Skidam kapu... :Klanjanje

Poslednja izmena:
Neko reche da je HL2 20% optimizovaniji od DOOM 3 !? Po meni je optimizovaniji ne 20 vec bukvalno 200% ! :D

Elem, ova moja starudija (PIII-s 1.26 GHz, 512 SDRAM, Geforce 3, Audigy 2) je po defaultu zasluzila 800x600 rezoluciju sa medium setingsima (shaderi na high :)). Jest da su 1.1 ali stvarno fino izgledaju. FPS se drzi tu negdje izmedju 25-60 i ponekad zaseche ali boze moj to je i za ochekivati. Dodushe tek sam na pochetku igre (trainstation) mozda posle pochne da zeza. Uglavnom Valve-u svaka chast na optimizaciji !

E da CS:Source video benchmark daje 64 FPS na ovoj mojoj starudiji ! :d Neverovatno!

PS Oni mali leteci fotografi su stvarno *****ni, vishe puta su me oshamutili. :p

Jel postoji odvojeni path za shadere 1.3/1.4 (DX8.1) ili GF4Ti koristi GF3 1.1 shadere?

@A1200

Zar ti ne dodje da ga mlatnes pajserom kad te oshamuti tako?? :smash: :eyebrows:

BadMF - 5900 je ocajan u DX9, nikakve ucene nisu u pitanju...

Nazad
Vrh Dno