Šta je novo?

H50 vs Megahalem

Zar ti se ne klima kuler ako nije do kraja pritegnut??

Pa vidi, ja sam to isto mislio, pa zato i zasrafio preterano, kao tezak je kuler treba da se pritegne... :) Medjutim, istina je drugacija :guitar: Cim sam ga razlabavio radi, ako je to uopste u pitanju (mislim da jeste), ali to cu da znam za koji dan.
Mislim da je problem bio u onom delu koji se srafi iza ploce, koji sam bas pritego :). Nisam stavljao onaj gumeni deo, a u uputstvu pise i da se ne stavlja u mom slucaju. Kuler se niti klima niti mrda, a moze jos propisno da se prisrafi. Trenutno sam zasrafio taman toliko da sve stoji cvrsto.
Skinuo sam programe i evo rezultata:

Prilozi

• Test 1.jpg
    Test 1.jpg
    385.7 KB · Pregleda: 64
Kod tebe nesto nije dobro stavljeno jer i kod mene je stegnuto do kraja pa sve normalno radi.

Inace ta guma kockasta obavezno ide pozadi ona drzi dalje onaj metalni deo od ploce da ne napravi spoj.

Poslednja izmena:
Kod tebe nesto nije dobro stavljeno jer i kod mene je stegnuto do kraja pa sve normalno radi.

Inace ta guma kockasta obavezno ide pozadi ona drzi dalje onaj metalni deo od ploce da ne napravi spoj.

Guma se postavlja za socket 775 koliko se secam . . . ;)

Uffffffff, ne da mi se da legnem i da pustim tv i da kuliram... :)))))
Sad sam izvadio uputstvo za Megu i pise:
"For 775 platforms, please apply the custom LGA775 spacer to the center of the backplatewhere the crater is."
Vec sam se prepao da opet moram sve da rasklapam :))))

Jumper, kolko imas i idlu, a koliko pod opterecenjem??? A, da, trenutno imam 1 ventilator manje u kucistu, onaj sto izduvava na gore... Verovatno mi to malo povecava temperaturu...

Poslednja izmena:
Guma ide samo na 775, to stoji - nego sam to pitao jer se meni backplate sa skroz zavrnutim srafovima (onim sto imaju dva navoja) klimao. Zapravo, nisam mogao da ga stegnem 'previse' nikako. Sve je bilo do maximuma.

Sto se idle temperature tice, nemam pojma, zaboravio sam. Sada imam vodeno hladjenje. Inace imao sam jedan Noctua NF-P12 ventilator.

@najj

Guma glavu cuva! ;) :D

:D:D:D:D
Evo jedne slike da vidis da nesmeta guma:d:d
4400mhz.jpg

Kvadratasti deo je u za Socket 775, tako da ipak ne.:)

Stegnes srafove do kraja, to je normalno, tako se postavlja.

Poslednja izmena:
Rushko, druze, izgleda da zavisi koju plocu imas.
Na ovoj mojoj ploci pozadi imas metalni deo koji je izgleda malo veci nego kod ostalih, na koji se nosac kulera prilepi kad ga prisrafis i ako preteras vrsi neki pritisak sta li vec i pocne da se ukopava komp, isprobao i deluje kao da je zbog toga. Stvarno neverovatno zvuci, ali cim sam olabavio pritisak prestao da se kopa. Bolje da to napisem da znaju ljudi ako ima neko slican problem ;)

A, da, sad sam se setio da dodam jos... Vidim gore kod tebe najj i7 860. Nisam u toku stvarno, je l on ima iste radne temperature kao 920? Ovo kod mene video si do 66 stepeni u full na neklokovanoj 920tici. Ja mislio da je to dobro, jer je box cepao na oko 85-90 isto to pa 66 zvuci super, al' vi me ubedariste nacisto :)))

Poslednja izmena:
Kad sam rekao, "stegni do kraja", mislio sam na srafove sa oprugama. Retention mehanizam na Megahalems-u je jedan od najboljih do sada, taj pritisak i omogucava odlicno hladjenje, dzaba si ga montirao ako mu ne obezbedis isti.

A, da, sad sam se setio da dodam jos... Vidim gore kod tebe najj i7 860. Nisam u toku stvarno, je l on ima iste radne temperature kao 920? Ovo kod mene video si do 66 stepeni u full na neklokovanoj 920tici. Ja mislio da je to dobro, jer je box cepao na oko 85-90 isto to pa 66 zvuci super, al' vi me ubedariste nacisto :)))

Jos je topliji od i7 920:) tako da je i to 66c puno:S:

@Demios: Mi ovde pricamo o stock clocku. Na 4GHz je sasvim druga prica.

ma vidim ja da kod vukodlaka neshto ne shtima. moguce je da je njegov primerak mega-senke poseduje neravnu bazu, ili pak cpu neravan ihs, ili pak da mu senzori jednostavno pokazuju vishu temperaturu nego shto to zaista jeste, ili je mozda njegov retention sistem neshto nategnutiji od drugih i kad se nategne krivi plochu shto uzrokuje odizanje heatsinka ploche koji hladi naponsku i dolazi do grejanja iste i onda i do nestabilnosti i vishih temperatura, ili mu u sobi ima 35c, ili mu je kucishte ultra ne provetreno, ili mozda koristi ventove na 500rpm itd itd ;)

al sve jedno, opet, cela pricha je off jer je ime teme h50 vs megahalem.

edit sad videh da ima i memoriju 3x1 gb geil, ako je to ona value, ja sam sa njom imao samo takvih problema i gremlina. to spominjem apropo pucanja win-a

Poslednja izmena:
Nesto tu nestima ipak je puno na stock clocku 66C sad moze biti da je neravan cpu hs posto je sa stock kulerom imo previsoke temperature:S:

Trebas to poskidati sve pa vidi dali je kuler ili cpu hs neravan.

Evo kako se i7 920 ponasao sa razlicitim hladjenjem

Prvo sa stock kulerom temperature su bile visoke tako da sam presao na H50.

stock_kuler_2670Mhz by kizzam, on Flickr

Evo sad temperature sa H50 koje su takodje bile visoke zbog krive baze

200x20=4009HT_Corsair_finish by kizzam, on Flickr

E sledeci kuler je bio Megahalem koji je po meni bio ok ali i on nije mogao da se izbori sa I7 920 na 4.2Ghz HT-on

4200HT_nova setovanja-finish by kizzam, on Flickr

I konacno rezultati sa pravim vodenim sistemom sa kojim sve stima savrseno

4.2Ghz_GTX480 x 2_ApogeeXT_500 krugova_1.425v_22_67-68-65-63 by kizzam, on Flickr

4418MhzHTon_GTX480 x 3_ApogeeXT_75 krugova_1.5313v_26_78-78-78-75 by kizzam, on Flickr

:wave::wave:

Poslednja izmena:
Ko je ti je ovo vodeno da je bolje Megahalem-a za 22c:S: sto mi deluje preterano.

A da nije hladnjak iz kola:d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno