Šta je novo?

H50 vs Megahalem

Ja ionako cekam do nove godine da kupim ceo komp jer cu cene sada poludele..Do nove godine izlazi 6xxx serija iz ATI i ono Sandy Bridge cudo pa ce mozda i cene 5870 i i7 920 da padnu :D

Inace sobna temp je sada 26 a preko zime 22-23 ..kuciste ce biti haf 922 pa ce biti dobar AF

Eto ti razlog vise da sacekas Corsair H70.

Takodje koji je rizik da procuri (video sam netu da se desavalo) i ako procuri jer su ovi iz Gigatrona duzni da mi zamene samo h50 ili sve sto je njegovim curenjem sj*bano

Nije tačno! Prvo ako ti "crkne" H50, ne šalješ ga Gigatronu niti bilo gde gde si ga kupio, već direktno u Corsair. Drugo, postoje samo dva slučaja da je H50 procurelo i u oba slučaja je Corsair zamenio sve delove koji su pokvarili prouzrokovani kvarom/cuirenjem h50 jednice.

Pun je forum tema o tome.

OK..
Ovo mi je super :D
2 fana +megah za 6400
I na kraju sta je bolje H50 VS MEGAH VS H70

Ceakas h70 koji nece biti sigurno ispod 10-11k ili uzmes h50. Sto se ceurenja tice Corsair je to.....nema curenja :type:

Ako si bas toliko zahtevan overclocker pa ti h50 nije dovoljan....mozes mu polirato blok....dodati jos jedan radijator od 12cm za nesto malo vise para.....ipak megashadow/halems je ogroman, plus dodatna 2 venta....ne kazem da nije efekasniji ali sto se izgleda tice nemamo o cemu da pricamo.Pitaj Villy-ja za h50 on hladi X6 na pristojnom kloku, cisto sumnjam da tebi nece maksimalno zavrsiti posao na i7 920 :wave::wave::wave::wave:

Test System:
i7 860
CM Storm Sniper
Asus Maximus III
Geforce GTX 295
Windows 7
IC7 thermal paste
Ambient temp 20c
2x Ultra Kaze 3k @ 100% Push/Pull used on mega and H50

H50 Pro's
*Small- Good for smaller cases and ram with high heat spreaders
*Good for window cases- Temps are the same in IBT with side fan & window
*Easy to Install
*Good price/performance ratio

H50 Con's
*Push/Pull on 38mm fans difficult to mount- had to use zip ties
*Pump could go out/unit could leak

Mega Pro's
*Better cooling if running your cpu on stock settings
*Had lower temps while gaming
*Easy to Install
*Good price/performance ratio

Mega Con's
*Big- May not fit in all cases
*Need for good airflow- If your case has bad airflow it might not cool as well
*May have to pay extra for mounting brackets for your cpu
*Have to pay extra for 38mm fan clips or make your own if using 38mm fans

LINK KA CELOM POSTU: MEGAHALEM VS H5O

Prosudi sam sta ti vise odgovara.. :)

Kao sto i pise u gornjem postu....za mega moras imati solidan cable managment i dobar airflow u njemu sto podrazumeva jos par 12-ca u kucistu....pa ti vidi:-devil-:

Znaci po vama H50 (h70) ..
Kolko je konkretna razlika u temperaturama izmedju H50 vs Megah pri full load (i7 920 4Ghz)
pitam jer na jednom sajtu jedno pise a na drugom drugo

P.S ovo me malo brine Pump could go out/unit could leak

Poslednja izmena:
Znaci po vama H50 (h70) ..
Kolko je konkretna razlika u temperaturama izmedju H50 vs Megah pri full load (i7 920 4Ghz)
pitam jer na jednom sajtu jedno pise a na drugom drugo

P.S ovo me malo brine Pump could go out/unit could leak

Ama nema teorije, veca ti je sansa da dobijes sedmicu na loto-u.:wave:

Kao sto neko rece-Corsair je to, nema razloga za zentanje.

Ok..
A ovo za temperature.
Uglavnom izgleda da Megah hladi bolje...nekih 3-6 stepeni bolje .
E sada ja bi pravio push/pull combinaciju na H50
A posto na 922 ima pozadi taj fan ja bi njega skinuo al gde onda da ga stavim ?
gde je najbolje mesto ...ja sam mislio nesto ovako

na prednjem delu i vrhu ostaju 2 200mm fana, onaj od 120mm sto je bio pozadi stavim na side panel H50 ide tamo gde je bio 120mm..
Onaj fan sto se dobija uz H50 stavim negde
Nego koje fanove da uzmem za h50?

Ili druga opcija koja pitanje da li je moguca

Da imam napred i na vrhu 200mm a pozadi da imam H50 sa 2 fana (1 onaj sto se dobija uz kuciste a drugi sto se dobija uz h50.)

sta mislite

Poslednja izmena:
Mislim da je to najbolja opcija jer sam ga i sam tako koristio na HAF 922 :D. Najbolje hladi taj corsair vent :guitar:

Pa druga bez razmislajnja....to ti je pravi push n pull za h50....koliko sam razumeo kad radijator stavis u sendvicu izmedju dve 12-ce :D:D:D

Gledam ovu temu i vec mi padaju svakakve ideje na pamet! ;)
Recimo da sam najblizi Mega Shadow-u za moju I7-cu 920... Cini mi se da je kuler ogroman pa me zanima kakva su iskustva sa smestanjem na plocu i u kucista?
Od komponenti imam Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev. 1.0) plocu, i7-920 proc i Antec p182 kuciste...
Pitanje, ocu li uspeti da smestim kulercinu? ;)

Poslednja izmena:
Najbolje izmeri sirinu kucista da budes siguran.......ako je sire od 16cm onda staje...kuler je 158mm

BTW....koji je to Antec P120?

@Ateluv
Antec p120 je slovna greska, imas u moja masina tacan model, a i ispravio sam u originalnom tekstu...

@OCz
Hvala OCz, samo sam to hteo da cujem ;)

Sad sam nasao siroko 210mm staje 100% kuler je 160mm :wave::wave:

ja bih uzeo cors samo u sluchaju da ce nekada u buducnosti da se radi upgrade istog (mod), sa recimo dodatnim radijatorom i rezervoarom, kada se dobija oko 10-ak c niza temperatura, sve to za oko 120e ukupno, ili pak kome fali prostora u kucishtu, u suprotnom za nijansu bolje hladi mega i to je chinjenica.

Al je skuplji i to bez ventilatora koji su neophodni.

Corsair H50 sam ja platio u Gi*atronu 6200din, tada sam najjeftiniji Mega nashao za 6800din i to ona "obicna' verzija bez i jednog venta. E sad na tu cenu dodati bar jedan vent a vecina uzima 2 sto mu dodje +1500-2000din i dodje se na sumu od 8500din a i vise.

Za 20e vise mene u tom trenutku apsloutno nije zanimalo sto Mega "bolje" hladi za 2c ako uopste bolje hladi u to me niko nije ubedio.

...tada sam najjeftiniji Mega nashao za 6800din i to ona "obicna' verzija bez i jednog venta..

:trust: Kada si gledao kulere?

Jesi li siguran da je bas ta cena bila?? Ja sam ga u januaru platio 4700 din bez ventilatora a oko 6800 din je bila neka overclocker verzija sa ventovima.

Upravu si ta cena je bila za onaj sa sythe slipStream edition, obican je tad pre 2-3meseca bio oko 5000din pa kad sam sracunao jos 2 venta neka bolja dobijao sam cenu vecu od H50 za 5-10e pa sam uzeo H50.

P.S. i ja sam pre ovog Phenoma sa H50 hladio Q6600 G0 na 3.6GHz i jedva sam ga ohladio!!! Kad se samo setim koja je to peceniza od procesora, nikad vreliji procesor imao nisam, ovaj Phenom ima u proseku nize tepm za 20C na vecem kloku od Q6600 :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno