Šta je novo?

H50 vs Megahalem

Megahalems se prodaje bez fan-a, tako da je izbor istog na korisniku, ja sam se dvoumio izmedju h50 ili megahalems, odluka je pala posle par reviews. H50 dolazi sa fan-om koji je za moje pojmove bucan, tako da sam se odlucio za megahalems + scythe s-flex, izaslo me jeftinije nego da sam uzeo h50 koji je u to vreme bio oko 7k.

Naravno...

Da nisam tada nashao H50 za 6200din i ja bi kao vi uzeo 2kg "gvozdja" :D

uh sad dobro nisi u decimale...

Poenta je jasna :) - kuler je i vise nego prevelik i nepraktican.

Videću za neki dan kako hladi IFX 14 :D

Playboy, 6600 generalno ide na mnogo više temperature, nisam siguran koji je max dozvoljen za njega ali za phenom II je 62C, tako da mislim da je teže ohladiti pII nego q6600.

Playboy, 6600 generalno ide na mnogo više temperature, nisam siguran koji je max dozvoljen za njega ali za phenom II je 62C, tako da mislim da je teže ohladiti pII nego q6600.

Meni IFX-14 obavlja posao i do 30C kucne temp. Hladi mi masinu iz potpisa I7-920 na 4.0GHz :D:p

uh sad dobro nisi u decimale...

Poenta je jasna :) - kuler je i vise nego prevelik i nepraktican.

Svako ima svoje razloge, tebi je nepraktican, nekom je skroz ok. Inace, FYI H50 tezi 700g, radiator mu je izrdajen takodjer od gvozdja, fan koji dolazi uz njega je bucan, uz to ne pruza bolje prformanse, itd.

nuff said :)

Glupo je sto poredimo ova dva proecora ali relano ako nekom Phenom II radi preko 50C taj nema "dobro' hladjenje

Evo mojih cifri:

3.9GHz 1.43V idle 33-36C max temp u LinX x64, 50 prelaza sa svom memorijom 48C

Corsair je lapovan procesor nije, pasta je titan nano za 170din :d

Moze procesor sigurno vise, ima lufta al nesto nemam vremena da se zezam a i na 3.9 nemam ja to cim da iskoristim, ne bavim se necim gde bi mi trebao Quad toliko klokovan...

Po meni stvarno leden procesor, al dobro posle Q6600 i 65nm sve je hladno...

Poslednja izmena:
@plejboj

izgleda da opet se ponavlja da svako svog konja hvali :D
ja opet kazem, iz lichnog iskustva znam da je mega bolji kuler za par stepeni, po meni je on praktichniji, i jednostavniji od korsa. shto se tiche cene, klot varijanta je bila neshto malo ispod 50e, a one kao oc varijante i shta ti ja znam su bile preko 6k rsd. cors si ti kupio na nekoj kaciji i to sumnjam da ce se ponoviti, i ne mozesh da poredish to i momenat kad je u radnji bio mozda samo megashadow koji je papren, a samo ofarban. realno, cors je 70e, mega je 50e, uz kors ide vent, ali ako zelish push pull, bolje dva ista venta i onda opet morash da dash kao i za megu, josh oko 1000-1500din za dva solidna venta. tako da te na kraju kors izadje ~85e, a mega ~65e max.
ipak je to voda, pumpa, creva, komplikovano :D, ponavljam, ja bih to pazario da planiram neki upgrade tog istog vodenog, jer ipak za 120e ne mozesh nishta valjano custom da sklopish.

mogo bi neki SS tog fenoma da bacish da vidimo kako to radi, gigaflopse i josh shto shta :D

Svako ima svoje razloge, tebi je nepraktican, nekom je skroz ok. Inace, FYI H50 tezi 700g, radiator mu je izrdajen takodjer od gvozdja, fan koji dolazi uz njega je bucan, uz to ne pruza bolje prformanse, itd.

jel si ti video H50 na delu ? nesto mi se ne cini da jesi ..... kuler koj dolazi uz H50 je necujan ... bar kad sam ga ja stavio ...

jel si ti video H50 na delu ? nesto mi se ne cini da jesi ..... kuler koj dolazi uz H50 je necujan ... bar kad sam ga ja stavio ...

Necujan je dok se ne zavrti na 1600 obrt. tj kad se zavrti na max obrtaje inace radi na nekih 1150-1200 obrt ;)

Upravu si ta cena je bila za onaj sa sythe slipStream edition, obican je tad pre 2-3meseca bio oko 5000din pa kad sam sracunao jos 2 venta neka bolja dobijao sam cenu vecu od H50 za 5-10e pa sam uzeo H50.

P.S. i ja sam pre ovog Phenoma sa H50 hladio Q6600 G0 na 3.6GHz i jedva sam ga ohladio!!! Kad se samo setim koja je to peceniza od procesora, nikad vreliji procesor imao nisam, ovaj Phenom ima u proseku nize tepm za 20C na vecem kloku od Q6600 :D

Da, q6600 je bas furuna, ali ga megahalems dobro hladi u ovom mom slabo provetrenom kucistu.

@plejboj

izgleda da opet se ponavlja da svako svog konja hvali :D
ja opet kazem, iz lichnog iskustva znam da je mega bolji kuler za par stepeni, po meni je on praktichniji, i jednostavniji od korsa. shto se tiche cene, klot varijanta je bila neshto malo ispod 50e, a one kao oc varijante i shta ti ja znam su bile preko 6k rsd. cors si ti kupio na nekoj kaciji i to sumnjam da ce se ponoviti, i ne mozesh da poredish to i momenat kad je u radnji bio mozda samo megashadow koji je papren, a samo ofarban. realno, cors je 70e, mega je 50e, uz kors ide vent, ali ako zelish push pull, bolje dva ista venta i onda opet morash da dash kao i za megu, josh oko 1000-1500din za dva solidna venta. tako da te na kraju kors izadje ~85e, a mega ~65e max.
ipak je to voda, pumpa, creva, komplikovano :D, ponavljam, ja bih to pazario da planiram neki upgrade tog istog vodenog, jer ipak za 120e ne mozesh nishta valjano custom da sklopish.

mogo bi neki SS tog fenoma da bacish da vidimo kako to radi, gigaflopse i josh shto shta :D

Ma nisam nikad u fazonu bio da hvalim svog konja :) kazem da bi i ja furao kao i vi kilo gvozdja da cors nije bio na akciji :d

Inace H50 mi je skroz lagan za koriscenje a i nije mi potrebno da ga budzim jer gubim garanciju - a za moje potrebe je i vise nego dovoljan.

Obicno ne kacim rezultate OC-a i tako toga al ajde kad si me ti pitao sutra cu da pustim par 25 prelaza i da lupim SS :) (otvoricu novu temu u podforumu o klokovanju procosora ;) )

Bucan je mozda kad radi na max rpm sto je nepotrebno. ;)

Hehehe,svako tera svoju pricu. :)

Mogao bih i ja da dodam po koju,ali nema poente...

Ljudi, ja pazario Mega Shadow-a... :D Ukratko, odusevljen sam!

Box mi je radio na 45-50 C u idle, Mega Shadow 35-40 C.
Box u Everestu 85-90, Mega Shadow 65 C max!
Box u Intel burn test-u nisam smeo da probam :), Mega Shadow 73 C max! :)

Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom izrade i nacinom postavljanja na plocu. Pakovanje je veoma kvalitetno, ali su genijalci iz Gi*atrona uspeli da mi posalju u Nis pocepanu kutiju, sto je sramota totalna. Kupis elitni kuler, das 6.110din za njega, platis postarinu i stigne ti pocepana kutija... Aj sto su ga pogledali to mogu da razumem, al da pocepaju kutiju dok ga otvaraju, to me je zabezeknulo. Nisam hteo da dramim oko kutije pa sam uzo takav, ali sramota za firmu koja pretenduje da bude ozbiljna. A, da, nema sanse da je kurirska sluzba to uradila, vidi se iz aviona da je bila pocepana pre pakovanja...
Uzgred, na njega sam stavio Noctua-icu NF-P12 i pustio je da se vrti na 1300...
Sve u svemu preporuka, a za koji dan pada i neki OC za ovaj moj primerak I7-920... ;)

Dizhi to na 4ghz sa HT-om nemoj da se brukash ! Naravno za 24/7 :d

Ovako neshto [ ovo je sa TRUE BLACK-om ]

Poslednja izmena:
Polako bre Oki, cemu zurba, prvo skoci pa reci hop ;) Otkud znam da moze na 4 GHz ;) Malopre sam ubacio kulercinu u kuciste i odoh u krevet iz momenta, OC ceka neradne dane, pa natenane... ;) Uzgred, do kolko stepeni da przim proc a da ima smisla za 24/7?

Pogledaj screenshot.. Ako negde zapne tu smo da poguramo :wave:

Mozhe taj 4ghz sa tim kulerom i max 76c u full load-u ne zvao se ja Petar.

:wave:

Pojma nemam, vidish da je bila zima shto znachi da je bilo grejanje ukljucheno .. verovatno oko 22-23..vidish da je minimum oko 35-36c..

Necujan je dok se ne zavrti na 1600 obrt. tj kad se zavrti na max obrtaje inace radi na nekih 1150-1200 obrt ;)

a ****ga meni se nikad nije zavrteo na tih ... 1600 sto ti spominjes :) u stvari da ne lazem nisam ni gledao na koliko se vrti :) ali sve sam radio ... i linx i ostala ****** i realan radi ... sve, a nisam ga ni jednom cuo da se razdere.

Vidi .... sad sam stavio 2 Scythe slip stream na 1200 RPM, za push pull .... imam 2x 9cm koji uvlace vazduh preko hardova .... a onaj Corsair 12cm je uglavljen u kuciste da duva preko memorije i generalno maticne ploce :)

e sad se cuje blagi huk od svih tih ventova i to samo kad nema okolne buke .... ukljucis TV ... ne cuje se nista ... deca se igraju ispred zgrade (ja sam na 8mom spratu) ne cujes nista, bilo ko prica ... ne cujes nista ... kucam po tastaturi ... ne cujem nista.

****ga pitacu prijatelje kad budu dolazili jel cuju ... sta znam mozda ja ne cujem dobro pa cu da iznesem utiske ovde ponovo.

Evo dok ovo pisem ... ovaj Xeon na 3,8GHz je na 34C, i ja zam vrlo vrlo zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Pa nece moci sigurno... Isto kao sto mi je celo leto komp bio na default-u jer sta god da si stavio bilo je vrelo...ljudi i sa vodom nisu mogli da imaju "istu" situaciju...

Pa nece moci sigurno... Isto kao sto mi je celo leto komp bio na default-u jer sta god da si stavio bilo je vrelo...ljudi i sa vodom nisu mogli da imaju "istu" situaciju...

Ugasi HT meni je celo leto I7 920 na 4,0GHz na sobnoj 29-30(nemam klimu :wall: ) a nije prelazio 68 po core u game ;)

Blago tebi :)

Nazad
Vrh Dno