Šta je novo?

H50 vs Megahalem

Pa kol'ka je budza ne bi me ni iznenadilo... :D

"budza"!!!. To je jedan od najlepsih i najbolje osmisljenih sistema za hladjenje... daleko da je samo komadina metala... na NH-d14 su maznuli sistem...
32_ifx14_inst.jpg
4149948924_6d07533aa9.jpg

...ovo drugo je tkz. Noctua sendvich sistem

Poslednja izmena:
Divno me je sluzhio sve dok nisam po par puta nedeljno morao da ga skidam. Imao sam ruke kao da me machka kasapila.. Rastali smo se teshka srca pre oc takmichenje... Kuler za respect !

Al ste vi otisli u off debelo...

Megahalem bolje hladi i nema sta da se pokvari na njemu. Ozbiljni vodeni sistemi su nesto sasvim drugo, samo ne H50.

Pa dobro,vecina vas slucajno ili namerno potpuno zanemaruje cinjenicu da H50 ni ne pretenduje da bude "ozbiljan vodeni sistem".

Uostalom,nije Corsair izmislio taj sistem.Postoji vec dosta dugo i njegova pouzdanost se vec pokazala/dokazala.

Megahalems stvarno hladi bolje,ali meni licno tih par stepeni manje ne znaci nista. Vise mi znaci sistem montiranja,sto mi nisu blokirani slotovi za memoriju,i jos neke sitnice.

***, ko shta voli....bitno je da ima da se bira... ;):)

Apsolutno. Samo sam rekao sta je bolje. :)

:wave:

Apsolutno. Samo sam rekao sta je bolje. :)

:wave:

Pa i to sto si ti rekao da je bolje ne znaci da je bolje i nekom drugom pored tebe...

Da zbog 2-3C imas 800gr metala obeseno na ploci da ti blokira memorijske slotove, corsair je mnogo lepis a i ako procuri dobijes nove komponente :)

Uglavnom sreca moja kao sto sam vec rekao, da je H50 bio na akciji i kostao 6200din inace bi i ja kao ti i drugi furao kilo metala ;)

Ja mislim na performanse, ne na sminku i blokadu memorijskih slotova, no ne citaju ljudi izmedju redova....

Jeste bolji i ako je nekom bitno bas tih 2-3C zbog nekog extreme klokovanja naravno da ide na Mega.

P.S. Sad sam pogledao ovaj tvoj test 4GHz AMD vs Intel, test je izuo kako je dobar, strava covece. Taman sam sad video na delu kako je stvarno odnos snaga, mislio sam da je intel "klok za klok" mnogo vise bolji ipak je i dosta skuplji procesor, i uvek sam zbog toga preferirao intel-a.

Poz

...trebali bi mozda da se dogovorite vi koji imate doticne kulere pa da odradite uporedni test , kao ovi sto su odradili

Corsair H50
OCCT max temps: 76, 73, 72, 68
LinX max temps: 80, 77, 74, 72

Noctua NH-D14
OCCT max temps: 68, 66, 63, 62
LinX max temps: 72, 71, 67, 66

...razlika je velika u loadu... sto znaci daleko vece OC mogucnosti.

Poslednja izmena:
Uh odrala je Corsair ta noctua.

Da li je ona bolja i od Mege?

...trebali bi mozda da se dogovorite vi koji imate doticne kulere pa da odradite uporedni test , kao ovi sto su odradili

Corsair H50
OCCT max temps: 76, 73, 72, 68
LinX max temps: 80, 77, 74, 72

Noctua NH-D14
OCCT max temps: 68, 66, 63, 62
LinX max temps: 72, 71, 67, 66

...razlika je velika u loadu... sto znaci daleko vece OC mogucnosti.

1. Corsair H50 (mounted as intake with fans in push/pull--stock Corsair fan + XION 120mm)

Ovo preporucuje Corsair ali sam vidjao na netu da se dobiju bolji rezultati ako se postavi kao exhaust.:)

Meni je exhaust, zato sto tu nemam filter za prasinu...

I meni. Ako je intake bice problema sa protokom vazduha unutar kucista, a i videh negde na netu da je bolje kao exhaust.;)

Bas zbog tog protoka vazduha sam ga i ja okrenuo da izbacuje...

2x120mm na prednjoj strani ubacuju, 2x140mm izbacuje odozgo i corsair push@pull izbacuje kroz radijator...

Ljudi, imam jedno mnogo glupo pitanje...
Kao sto rekoh vec, na i7 920 sam nakacio Mega Shadow pre neko vece. Nije klokovan, niti se pregreva, proso je sve zive testove u fulu to vece, ali mi se danas kopao i brljavi vec par puta. Nemam pojma da l mi je Windows isflesirao (verovatno jeste), nemam vremena da sednem uz komp da ga istestiram. Verovatno je do Windowsa ali se poklopilo sa ubacivanjem kulera, pa sam ga nekako povezao da sam nesto pogresno uradio.
Mene zanima da li kulercina moze da se previse pritegne za proc, posto sam ga muski prisrafio :))) pa da nesto pocne da brljavi?

Kao sto rekoh vec, na i7 920 sam nakacio Mega Shadow pre neko vece. Nije klokovan, niti se pregreva, proso je sve zive testove u fulu to vece, ali mi se danas kopao i brljavi vec par puta. Nemam pojma da l mi je Windows isflesirao (verovatno jeste), nemam vremena da sednem uz komp da ga istestiram. Verovatno je do Windowsa ali se poklopilo sa ubacivanjem kulera, pa sam ga nekako povezao da sam nesto pogresno uradio.
Mene zanima da li kulercina moze da se previse pritegne za proc, posto sam ga muski prisrafio :))) pa da nesto pocne da brljavi?

Ne, imas tacno granicu dokle mozes da stegnes, preko toga nece, probao sam.:)

I ja tako mislim, al' bolje da proverim sa jos nekim ko je instalirao Megu... Natego sam ga do te granice posle koje nece vise, pa mi palo na pamet da nisam preterao... OK, hvala ;)

Mislim da nisi nesto uradio kako treba:trust: neklokovani i7 da ti stize do 73c:d a kod mene ne prelazi 60c na 3GHz:)
Ja tipujem na pastu:d da nije dobro stavljena:S:

nonameee.jpg

Koliko vidim ovde je poredjenje izmedju stock coolera i 2x NF-P12 na H50

Stock config je podesen kao intake, ne znam na koliko su stavili da radi vent, 1600 mu je maks. Ne verujem da prosto dodavanje jos jednog venta obara temp za 6C, bice da to i exhaust zajedno daju tih 6C.
Al' slepci, mogli su testirati i sa 2xP12 kao intake, cisto da se vidi sta koliko donosi.

Poslednja izmena:
Mislim da nisi nesto uradio kako treba:trust: neklokovani i7 da ti stize do 73c:d a kod mene ne prelazi 60c na 3GHz:)
Ja tipujem na pastu:d da nije dobro stavljena:S:

Resen problem, Windows puko :) Jedan reinstal i sve radi besprekorno... Ne prelazi ti 60 C u full opterecenju u Intel burn testu? Pazi, moguce da sam za**** nesto :), al proc mi je 25-30 C hladniji od boxa, a neveovatno mi je da to moze ako pasta nije dobro stavljena???

Resen problem, Windows puko :) Jedan reinstal i sve radi besprekorno... Ne prelazi ti 60 C u full opterecenju u Intel burn testu? Pazi, moguce da sam za**** nesto :), al proc mi je 25-30 C hladniji od boxa, a neveovatno mi je da to moze ako pasta nije dobro stavljena???

Za sve postoji 1 put :)
Pasta je veoma bitna kako se nanese i koliko ;)

Aj sad, drugari bre, nemojte da me ubacujete lose :)))
Ocete da kazete, da sam dobio 30 C hladniji procesor sa lose nanesenom pastom??? Pastu sam stavio njihovu koju sam dobio uz kuler (a nije mi prvi put stavljam pastu).
Da li neko moze da mi kaze sa Mega Shadowom kolike su njemu temperature u idlu, u fullu i u oc, u kom programu mereno i kom programu przeno na i7 920 da razjasnim misteriju???

Ako ti ne prelazi 60c na sobnoj na 3GHz onda je sve u redu namesteno nego ja sam mislio da je 73c posto si rekao u nekom predhodnom postu da ti je tolika temperatura u full loadu:)

Inace mogo si pustiti linx 10 minuta pa okaci sliku da vidimo:D

Noviteti su sledeci: :)
Gotova radna subota, posle 100 god imao sam vremena da sednem uz kompjuter.
Ukljucim ga, opet ista prica, kopa se, nece ni da udje u Windows! Resim ja da vratim box, otkacim sve, pogledam pastu, bila je idealno stavljena, vratim box i ukljucim komp. SVE RADI!
Ponovo postavim Mega Shadow, ali ovaj put ne pritezem kao sivonja i opet sve radi, ali verovali ili ne jos 10 stepeni manje... :)

Zakljucak: Koliko god nelogicno da zvuci, mislim da sam previse prisrafio onaj deo iza ploce... Palo mi je na pamet da sam mozda preterao, sad je umereno zategnut i izgleda da je to to... Videcemo, necu da se radujem pre vremena, sad je i Windows sveze instaliran, neka radi malo da vidim da je sve ok pa ga klokujem za par dana...
Dakle, ako stavite Mega Shadow i kompjuter pocne da se ukopava odmah po ukljucivanju, dok je jos hladan, a ako ga pustis da se zagreje on proradi, skini kuler i razlabavi srafove :)))
Uskoro ide i slicka sa temperaturama

Nazad
Vrh Dno