Šta je novo?

GREE klima uredjaji

I ja se nadam da ću je uhvatiti, međutim do sada nijednom ispod 500W (tj. 489W mislim da je najniže što sam video).
Što se tiče AI moda, isto zapažanje imam da se naizgled nasumično pali/gasi, bez ikakvog vidljivog razloga (možda se "trenira" na serverima negde pa ne radi stalno da ne troši resurse :unsure:).

Što se potrošnje tiče, ja opet ne vidim uticaj. Evo upravo sad proverih, aktivan je AI, a potrošnja ista:

Screenshot_2025-10-05-22-50-56-511_com.gree.greeplus.jpg

Screenshot_2025-10-05-22-51-18-160_com.tplink.iot.jpg

Ranije danas (nisam obraćao pažnju na AI mod, no kontam da se palio svakako, a nema razlike):

Screenshot_2025-10-05-22-52-25-663_com.tplink.iot.jpg

Ili 500W ili off...

Naravno, možda su i uslovi u pitanju (kvadratura, izolacija itd)... 🤷‍♂️

Usput, neko je ranije pisao za 18-icu da ide ispod 500, tj. koliko sam ja u toku to nam je jedina informacija za Cliviu i <500W do sada.
Tako da ako je tvoja 18-ica, onda možda samo one hoće u nisku modulaciju, dok 12-ice jok. :unsure:

Kako god, ide zima, svakako ćemo ispratiti i znati definitivno, ubrzo.

Ljudi, da li je realno da se na gree premium amber ultra 12k cuje pucketanje plastike unutrasnje jedinice povremeno?

Usput, neko je ranije pisao za 18-icu da ide ispod 500, tj. koliko sam ja u toku to nam je jedina informacija za Cliviu i <500W do sada.
Tako da ako je tvoja 18-ica, onda možda samo one hoće u nisku modulaciju, dok 12-ice jok. :unsure:
Evo grafike od Clivia 18 od jednog clana iz CG :)
Screenshot_2024-11-25-08-00-59-691_com.tplink.iot.jpgScreenshot_2024-11-26-16-13-06-873_com.tplink.iot.jpg

Ljudi, da li je realno da se na gree premium amber ultra 12k cuje pucketanje plastike unutrasnje jedinice povremeno?

Realno je na Airy-u i Cliviji, tj. ne čudi me da je isto i na Amberu (nemam ga lično doduše, da ne bude zabune).
Airy krcne barem na 5-10min (pogotovo na hlađenju), Clivia drastično manje, tj. ređe (pretežno samo pri paljenju/gašenju).

Kad smo kod nerealnog, ja još uvek ne mogu mozak da smotam oko toga koliko je na Gree (oba^^ modela, tj. sve 4 koje imam) bučan motor ventilatora, barem u poređenju sa Mideom (Breezless i Xtreme) na kojima se do 80% brzine čuje samo strujanje vazduha, a vala i na 100%/"turbo" mora baš pažnja da se obrati da bi čuo/"odvojio" motor/"mehaniku"... 🙄
Mislim ne kažem da su Gree nepodnošljivo bučne, samo je razlika u odnosu na Mideu......prilično velika.

Ono što malo pomaže, takođe na oba modela, je usmeravanje po horizontali. Što više krilca levo ili desno to je tiša, i logično i nažalost najbučnija kada duva pravo. Vertikala koliko videh/čuh ne pravi nikakvu razliku...

Evo od danas kad smo dosli kuci pa do nekih 9. Ne znam zasto ovako kod mene varira gore dole jel to normalno? Pasto vidim kod vas drzi konstantno npr 500 i gura tako celo vreme😅 Ili treba da jos nesto podesavam da ? Kod mene se do sad nijednom nine pojavio AI mod? Ne znam ni dal radi to mozda je fabricka greska pa ne radi dal moze da se proveri? Screenshot_20251006_005441_Tapo.jpg

Evo od danas kad smo dosli kuci pa do nekih 9. Ne znam zasto ovako kod mene varira gore dole jel to normalno? Pasto vidim kod vas drzi konstantno npr 500 i gura tako celo vreme😅 Ili treba da jos nesto podesavam da ? Kod mene se do sad nijednom nine pojavio AI mod? Ne znam ni dal radi to mozda je fabricka greska pa ne radi dal moze da se proveri?

Ne bi trebalo tako, ali zavisi od pozicije i veličine prostorije.
Videh da si pisao da je u oko 33m2, tj. u dnevnoj i trpezariji + hodnik. Da li su dnevna i trpezarija zajedno ili su odvojene prostorije (ako da, kolika je dnevna), koja je visina plafona i razmak klime od istog i gde se tačno nalazi u prostoriji (pošto ovo ponašanje može da bude uzrokovano ako je "ćoškirana", iznad ormara ili okružena nameštajem i sl, što joj vraća ili zadržava vazduh pa prebrzo pregreje "skučen" prostor oko sebe -> vidi da je pregrejala == on/off svaki čas i "naježen" Tapo)!?

Ergo, "baci skicu da se igramo".... 🙂

Vrh Dno