Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Sve je to Veoma slicno, samo se kod ovih dodatno naplacuje brend i naravno po meni vazana podrska koju mi nemo ovde za kineze

Jel se zezate? Delovi 150e/dolara (svejedno). I sta ocekujete da se prodaje za toliko? Pakovanje? Reklame? Transport? Porezi? Radnici? Oni za dzabe da rade m?
I ja bih voleo da je nexus 7 50eura a Inifinity recimo 100.
A i smesno je porediti sa kinezima. I kvalitet i hw i podrsku.

Poslednja izmena:
Kakva podrska, skrnavi android ide isti za sve... samo je pitanje dana kad cemo sami instalirati OS koji zelimo, a tableti su nerealno precenjeni sve zbog hypa prokletog Apple-a i to sto su se ostali veci igraci kasno ukljucili

Eno hypuju win8 tablete a kad se pojave ja se kladim da rat cena krece istog momenta

Bože Zeljko, ala lupaš...

Kakav hw? Kakva podrška?

Uporedjujes Kineze sa ovim tabletom koji su single core i očajni npr. Prestigio ili sta vec ima što košta kod nas 20k din koji su možda update-ovani na HC, mada sam vidjao GB na nekima...

Poslednja izmena:
Bože Zeljko, ala lupaš...

Kakav hw? Kakva podrška?

Uporedjujes Kineze sa ovim tabletom koji su single core i očajni npr. Prestigio ili sta vec ima što košta kod nas 20k din...

Ko uporedjuje Prestigio?
Uporedjujem cenu HW-a u tabletima nevazno ciji su HW je HW!
Svi koriste iste arm procesore, flash memorije itd, razlika je u brandu i finalnoj obradi istih

Sad ce enko da dodje da kaze da je Google na gubitku jer je neki majmun od menadjera tako izjavio
Acer vec najavio isti tablet kao i nexus 7 za 200$ pa jos ima hdmi i sd pa ce jos zaraditi na njemu.....

Jednostavno govorim da je vreme proslo kad se na android krsevima davalo 400-600e

Dosta je na primer da pogledate akcije Samsunga uocio je trziste i profit na svojim tabletima je derao i derao, prakticno je na 1$ dobijao 1.5$, i to sve zato sto su ostali bili inertni

Poslednja izmena:
Ti ako misliš da su ti kinezi bolji a jeftiniji uzmi njih, mi koji mislimo da je Nexus 7 bolji uzećemo njega i kraj priče.

@zeljko, jel vidiš možda da sam napisao "npr. Prestigio" nisam rekao da si ti rekao, ali gledam te kineze i ostale nazovi tablete koji koštaju 20k din i više, a single core 256-512 ram memorije 4-8gb rama, o grafičkom čipu da i ne govorim... Na to sam mislio i sad mi reći da taj kinez više vredi od ovog N7?

Ma tumacis nesto sto ja ni najmanje nisam poredio, jednostavno govorio sam o ceni HW-a i spomenuo neke kineske tablete, ne ove kod nas definitivno jer su sa marzom od 100%, mislim sa na cene u kini, na primer Cube U30GT i slicne koji su tamo ~180$

Nije mi namera da poredim kineske i brand tablete ni jednom smislu, vec su mi jedino cene smesne kad se uzme u obzir koliko malo HW-a ide u tablet, to nisu procesori u 28 ili 32nm, idu jeftini ARM procesorcici koji GB-a jeftine flash memorija, ekran i malo plastike i to je sve

Au ***.... i ti mislis to je to. Sam se on sklopi od prilozenih materijala, vazduhom se izreklamira, zapakuje i sam se proda i to je to?! I onda isto tako dzabe sam sebi napravi update na noviju verziju i milina.
(Govorim o nexusu i njegovoj ceni od 200dolara za 8gb model).
Ajde iskreno. Za koliko mislis da treba da ga prodaju? Po ceni ugradjenih komponenti?

Ne cini cenu tableta samo hw u njemu. Ali ne vredi objasnjavati.

P.s. kad si pomenuo kineski tablet ISTE snage za manje para. Podeli ga sa nama pliz.

Poslednja izmena:
A jel ti radis za google pa imas interesa da spinujes.... ovo su masovni proizvodi gde ce rabat biti ~7-8% za ~6 meseci, ako zele da android opstane i ako M$ pozeli da progura win 8
Google je jedino prvi spoznao da su cene prenaduvane i da mislim da je 200$ sada realna, takodje vecina njih ce uzet model sa 16GB tako da vec pricamo o 250e

Ali ja nemam problema sa time vec sa politikom google-a da isti prodaje samo gde moze dodatno da zaradi na prodaji aplikacija, spinovanje o dostupnosti nexusa kod nas i u ostatku planete smrdi, jer za 2-3 meseca trziste ce drukcije liciti u to sam ubedjen

PS: vec sam ti rekao na koji kineski tablet mislim i njega sam uzeo samo za reper o ceni HW-a a ne o direktnom poredjenju
http://translate.google.ie/translat...bbs.imp3.net/thread-10663972-1-1.html&act=url

Poslednja izmena:
Pa nije ista cena single core procesora i Tegre 3, kao ni cena ekrana sa Nexusa i 800x480 kojeg ima većina kineskih sedmica.

Daj ti meni tablete ovde ostavi se ti Kine i tih bakraca, znaci pričamo o ovom području... Mogu i ja tamo da odem da kupim novu X5 za 10k $ samo što će se zvati xiao min hishi mushu, umesto BMW...

Pa onda kupi nexus 7 u srbiji!
Po svemu sudeci nece ih biti pre septembra a ne bi me cudilo i kasnjenje, a i kad stigne 100% cemo tacno znati na cemu stojimo po pitanju win8 tableta, acera i ostalih pa ce ova prica sad biti smesna

zeljko, da li si ti drzao u rukama neki od tih kineskih tableta?

ajde jos malo bolje pitanje, da li si drzao neki Samsung tablet?

ajde jos jedno pitanje, koja je aktuelna verzija Android OS koji dolazi na:
a) Kineskom
b) Samsung
c) Google\Asus tabletu?

i ako ti nije dosta sto je Nvidia unutra, onda lepo svoje vidjenje koliko nesto treba da kosta - iskazi i ostani na tome, a ne da nas ubedjujes u svoju verziju kao da je jevandjelje po Zeljku.

Imas link gore, snage tog Cube U30GT i tegre 3 se mogu porediti u svakom slucaju...

da da...samo sam letimično preleteo tekst, i video da je u pitanju krš od dual core procesora, sa max frekvencijom 1.2 GHz, Mali 400MP GPU koji radi na 266 MHz i pri tome podržava samo opengl 1.1...Pa od njega bolje radi single core S2 na 1.4 GHz, i miljama je daleko od bilo kog S3 a kamoli jednog exynosa 4412 sa kojim pokušava da se poredi...

Još kada kapacitet baterije mere vremenom u stanby režimu, sve mi je jasno :)

Cena nexusa od 200$ je vise nego dobra za to sto on pruza.Samo sto ako ikada dodje kod nas regularnim kanalom bojim se da ce se cena pretvoriti bar u 250e sto opet nije toliko lose.Ja licno ne bi ga uzeo samo zbog velicine ekrana( to je moja potreba).
Nisam bio u Kini ali mi je dobar prijatelj rekao da tamo za malo para mogu da se kupe sjajni tableti ali sta sa njim u Srbiji, taj nikada nece dobiti neku podrsku, update..........
Naravno da Nexus, Samsung, Apple kostaju mnogo vise iako je naprimer slican hardver zato sto su ovi brand, dobija se podrska, garancija i oni trose milione na marketing.

kad bi ovde nexus u radnji kostao 200$ ja bi ga uzeo iako mi na tabletu neigra 7-inca ekran.Ali za te pare bi ga uzeo kao drugi tablet u kuci koji ce korititi zena, dete igrai igrice i ja naravno kad nemam potrebu za vecim ekranom...

Poslednja izmena:
Uh ljudi, raspravljate 2 starane oko gluposti... tacno je da Google ne zaradjuje mnogo sa ovim tabletom, ali ipak zaradjuje narocito 16gb verzijom koja se uglavnom i kupuje... i tacno je sto Zeljko prica o ceni hw-a, i da su dokaz kineski proizvodi, naravno ne oni koji dolaze kod nas, vec namenjenih njihovom trzistu... i niko ne prica o kupovini istih, vec samo kao potvrdu teze da su cene prenaduvane...
Evo pogledajte samo specifikaciju novog MIUI telefona za 225e, da se prodaje kod nas kupovalo bi se na kilograme
http://www.gsmarena.com/new_xiaomi_mitwo_handset_is_first_ever_with_quadcore_krait-news-4657.php

Ali za sada, ovde, Nexus 7 je najbolja kupovina, naravno ako uopste stigne...

Jbmliti sunce što ovaj Xiaomi dobro izgleda. Ne mislim samo vizuelno. Xbox 360 grafičke performanse.

Cena nexusa od 200$ je vise nego dobra za to sto on pruza.Samo sto ako ikada dodje kod nas regularnim kanalom bojim se da ce se cena pretvoriti bar u 250e sto opet nije toliko lose.Ja licno ne bi ga uzeo samo zbog velicine ekrana( to je moja potreba).
Nisam bio u Kini ali mi je dobar prijatelj rekao da tamo za malo para mogu da se kupe sjajni tableti ali sta sa njim u Srbiji, taj nikada nece dobiti neku podrsku, update..........
Naravno da Nexus, Samsung, Apple kostaju mnogo vise iako je naprimer slican hardver zato sto su ovi brand, dobija se podrska, garancija i oni trose milione na marketing.

kad bi ovde nexus u radnji kostao 200$ ja bi ga uzeo iako mi na tabletu neigra 7-inca ekran.Ali za te pare bi ga uzeo kao drugi tablet u kuci koji ce korititi zena, dete igrai igrice i ja naravno kad nemam potrebu za vecim ekranom...
+1

Totalno se slažem, imam Prestigio 5080B tablet veličine 8" odnosa 4:3 i to mi je idealna mera ekrana, u odnosu na ekran 7" stranicea 16:9 razlika je ogromna.
Nexus jeste odličan tablet, kupio bi ga uprkos malom ekranu da je cena oko 150e.
iPad Mini bi trebao da ima 7.85" ekran sa odnosom stranica 4:3, to je ogromna razlika u odnosu na Nexus. Koliko sam video cena bi trebala da bude oko $250.

-dobar dan komsija, imate hleb?
-jutro komso, evo 65dinara.
-ne zezaj, ja mislim da je vrednost tog hleba 37.32 dinara.
-e pa ti izadji i kupi tamo gde ima za tu cenu...

zvuci poznato?!?

al zato ova diskusija na Benchu zvuci ovako: Ja mislim da taj Nexus vredi 100E, ne $150, ... nenenene 250AUD, ma 3 kamile i 2 *******ca....
ljudi, cena je ta koja jeste - ili kupite ili ne. kome smeta cena u Srbiji ima najlakse resenje - promenite zemlju!!! (ili je unapredite ili napustite)

Poenta je da ce cene jako brzo padati ne nexus-a 7 vec ostalih tableta, pre svega mislim na nove modele pa samim tim i nexus 7 uopste nece izgledati povoljno......
Prica se vodi jer nexus-a 7 nema u srbiji i ne vredi dizati u nebesa google za koji ova bestija od zemlje ne postoji kao ni mi sami

@IzNoGooD
Problem je to sto vecina nemoze promenuti zemlju tako da su nam i besmislene diskusije jedina zanimacije

Sad videh da jedna strana online prodavnica koja radi i kod nas nudi nexus 7 za 340€.

-dobar dan komsija, imate hleb?
-jutro komso, evo 65dinara.
-ne zezaj, ja mislim da je vrednost tog hleba 37.32 dinara.
-e pa ti izadji i kupi tamo gde ima za tu cenu...

zvuci poznato?!?

al zato ova diskusija na Benchu zvuci ovako: Ja mislim da taj Nexus vredi 100E, ne $150, ... nenenene 250AUD, ma 3 kamile i 2 *******ca....
ljudi, cena je ta koja jeste - ili kupite ili ne. kome smeta cena u Srbiji ima najlakse resenje - promenite zemlju!!! (ili je unapredite ili napustite)

Nismo se razumeli.
Mislim da je cena od $250 odlična za takav hardver, pogotovo kad Nexus uporedimo sa ostalim tabletima, ali je meni ekran od 7" mali i takav tablet mi je nepotreban, ali uprkos tome, da je cena oko 150e uzeo bi ga.

Ma jeste sad, vidi ovog za 150 evra. Dva komada za tu cenu i to je pravi deal, dajte ljudi molim vas...

Vrh Dno