Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ja imam informaciju da verovatno nece dolaziti kod nas regularno, odnosno da ga nece asus distribuirati vec samo googl sto znaci da ga kod nas nece biti uadnjama zvanicno.Nadam se da to nije tacnoer bi voleo a ga vidim i probam.

Ja imam informaciju da verovatno nece dolaziti kod nas regularno, odnosno da ga nece asus distribuirati vec samo googl sto znaci da ga kod nas nece biti uadnjama zvanicno.Nadam se da to nije tacnoer bi voleo a ga vidim i probam.

Ma Google ja stoka teska... zamisao im je da deru na app store... pa umisljaju, mislim cim cuju najavu za win RT tablet po istoj i slicnoj ceni bice drz nadaj deli sakom i kapom :p

Nemam nameru da uzimam Nexus 7 jer imam Ipad2, i Sgs2 pa mi nije potreban ali ne vidim razlog za pljuvanje Googla sto nece ovde zvanicno prodavati svoj uredjaj. Imali smo Market i povukli su nam ga vrlo brzo. Sigurno postoji neki razlog. Ja sam uvek iz fazona da platim aplikaciju developerima, ali vecina ljudi nije. Kapiram da u Srbiji nije malo puci za aplikacije 50ak evra, jos ako neko hoce najnovije igrice za tablet/telefon, al ima ljudi koji kad izafju potrose 100e a kad im kazem da ppacam aplikacije se iscudjavaju. Zato i nema Marketa u Srbiji, a ni Nexusa 7 zvanicno, ako se prica o Asusu ispostavi tacnom.
Sto se tice tableta, jedino mi se ne svidja neprosirivost. Meni ne bi bilo dovoljno 16GB. Ja sam zrtvovao 3G na ipadu da bih imao 64GB i ne kajem se.uopste. Malo je za tablet koji skoro uvek nosis da ima samo 16gb. I bez muzike na njemu je to premalo. Igrice, aplikacije,filmovi, serije, neki podcasti, slike... Realno za moje.koriscenje je 32gb minimum.
Ne vidim razlog zasto sada Google.fura tu Apple pricu o nemogucnosti stavljanja SD karitce? To su uradili i sa Galaxy Nexusom i sada sa Nexus 7. Ne podrzavam taj i korak i nadam se da ce novi Nexus fon podrzavati SD card...

Ne znam sta ce ti 64 giga na tabletu uopste. Vise sam pripadnik toga da prikacim usb drajv ili flesku koju god hocu i cepaj. Ajde nakaci nesto na iPad :banghead:. Da ne bude da sam hejter posedujem iPad2 tj. zeni sam uzeo. Takodje, 7 inca je daleko najbolje za putovanja, citanje u busu, itd. iPad nikada ne bih nosio sa sobom, ako izadje mini mozda se i isplati ali nece biti ispod 300$. Svejedno Nexus 7 ih je ubio cak i sa svim tim manama. Konacno imam uredjaj za copy paste bez iTunes glavobolje, bez flash sadrzaja itd. Za 210$ neces naci nijedan ovoliko dobar , brz i kvalitetan uredjaj.

A gde si preordovao, kad nigde nema, sve vreme samo pise uskoro...

u prodavnici u NS-u. početkom avgusta. dao im osnovne podatke i rekli mi početkom septembra da stižu a mailom su mi javili (nakon što sam ih pitao) da im uporedo stižu i padfone-ovi i da će na YT kanalu par dana pred početak prodaje objaviti testove za oba uređaja. ko je suscribe-ovan neka prati.

Ne znam sta ce ti 64 giga na tabletu uopste. Vise sam pripadnik toga da prikacim usb drajv ili flesku koju god hocu i cepaj. Ajde nakaci nesto na iPad :banghead:. Da ne bude da sam hejter posedujem iPad2 tj. zeni sam uzeo. Takodje, 7 inca je daleko najbolje za putovanja, citanje u busu, itd. iPad nikada ne bih nosio sa sobom, ako izadje mini mozda se i isplati ali nece biti ispod 300$. Svejedno Nexus 7 ih je ubio cak i sa svim tim manama. Konacno imam uredjaj za copy paste bez iTunes glavobolje, bez flash sadrzaja itd. Za 210$ neces naci nijedan ovoliko dobar , brz i kvalitetan uredjaj.

Na iPad imas ogroman broj aplikacija i igrica napravljene za tablete i kada na to dodas novu retina rezoluciju videces da ti 16GB malo jer sve to zahteva prostor, narocito kada imas ogroman izbor stvari i imas sta da instaliras, i tu ne pomaze nikakva usb fleska jer bas bi bilo glupo da instaliram stvari na to i tako da koristim tablet sa fleskom svo vreme da viri i smeta. :)
Doduse na Nexus 7 i dalje izbor aplikacija se svodi na one napravljene za telefone, pa najverovatnije da je to i jedan od razloga zasto su izabrali manji ekran (pored cene), ali dobra stvar je sto su te aplikacije manje i sporije ce napuniti uredjaj.

Ne vidim razlog zasto sada Google.fura tu Apple pricu o nemogucnosti stavljanja SD karitce? To su uradili i sa Galaxy Nexusom i sada sa Nexus 7. Ne podrzavam taj i korak i nadam se da ce novi Nexus fon podrzavati SD card...
Zbog dva razloga:
-8gb naplaćuju 50€, a ovako bi ljudi mogli za 7€ da kupe memorijsku od 16gb
-zbog nekog patenta koji drži Microsoft u vezi toga, pa da izbegnu tužbu

Uopste nijednog trenutka nisam poredio ova dva tableta... Niti mi je to cilj. Za moje potrebe na tabletu iPad je idealan i to je to. Ja samo govorim da je 16GB meni licno malo. Bilo mi je malo i kad sam imao ipod Touch, i sad kad imam SGS II i jednostavno moram da ga prosirim SD karticom ili kupim veci model. Meni je zato licno mana sto ima samo 16GB, ali kapiram da je vecini korisnika to dovoljno...

Slazem se nisam ni ja poredio nego tek sada vidim da meni vise odgovara Android. Mnogo su vece mogucnosti. Slazem se sa Priestom sto se tice retine i aplikacija. Ja ne znam sta vi stavljate na 32Gb ili 64 tablete? Na hiljade mp3 fajlova uzima par giga, mozda jedino jace igre i hd filmovi.
Zasto bi davao soma $ za ipad 64gb kada mogu za 200 plus usb drajv od 50$? Slazem se razlika u ekranu, kvalitetu, itd bukvalno neuporedivo ali mislim da je preterano svejedno

Kao što je 64gb za nekog previše, tako je 8gb za skoro svakog premalo. Od tih 8gb korisnik ima manje od 5 za podatke, neka instalira npr samo 2 igrice-fifu 12 i Betmana, zauzeće mu 3,6gb i skoro mu neće ostati mesta ni za šta drugo. Kada na to dodaš HD filmove i flac audio... Meni je i 16 malo, 32gb bi bila prava mera.

Imam iPad 2 od.64GB i platio sam ga 390e. Ni ja nikada ne bih dao 1000$ za tablet, smatram da he to previse... Imam na njemu Breaking bad 4-5 epizoda uvek(720p),drugi deo Death note-a(mislik da drugu polovinu serije), Big bang theory 7-8 epizoda, neke NFL preseason utakmice... Aplikacije, par video podcasta, fotografije sa 3,4 putovanja... I imam 10ak GB slobodnog prostora. Ne racunam knjige koje zauzimaju malo prosotra u odnosu na 64GB.

Kad bi postojao flash drajv sa mini usb ili micro usb portom, nikog ne bi bilo briga sa koliko memorije raspolaze neki uredjaj. Ubodes direktno i tablet ti izgleda kao da ima antenicu. A sad pitanje: Stvarno, zasto nema takvih drajvova?

Zato sto i ovako znaju da se polome/ostete konektori na flesu, a kada bi oni bili 4x manji tek tad bi bila igranka...

Meni sutra stizu, i to dva komada! :) (jedan bio za brata, al on odustao u medjuvremenu, zbog kesha)
Ko ce da doceka, jos ~25h..

Reci ce ti 210+500$=710+tax :thumbdown:

I mene interesuje gde ima napolju da se uzme(najblize) i gde ste ovde videli te preordere?

Generalno, sto se rasprave o prostoru tice, imam ipad2 32gb i imam mozda 5gb slobodno, ali to je zato sto imam gomilu aplikacija, a 70% tih aplikacija koristim jednom mesecno ako ne i redje. One koje zaista koristim, ukljucujuci i neke igrice, zauzmu svega par gigabajta.
Video uopste ne stavljam na ipad, posto sve strimujem, sto sa neta sto iz kucne mreze/svog racunara, tako da uz pametno koriscenje cloud opcija, nexus7 ima sasvim dosta mesta. Po mom misljenju

he he, zadnja vest

nexus 7 možda stiže tek krajem septembra kod nas. ja neću otkazati preorder ali kad me budu zvali reći ću im da od*ebu :D

I mene interesuje gde ima napolju da se uzme(najblize) i gde ste ovde videli te preordere?

Generalno, sto se rasprave o prostoru tice, imam ipad2 32gb i imam mozda 5gb slobodno, ali to je zato sto imam gomilu aplikacija, a 70% tih aplikacija koristim jednom mesecno ako ne i redje. One koje zaista koristim, ukljucujuci i neke igrice, zauzmu svega par gigabajta.
Video uopste ne stavljam na ipad, posto sve strimujem, sto sa neta sto iz kucne mreze/svog racunara, tako da uz pametno koriscenje cloud opcija, nexus7 ima sasvim dosta mesta. Po mom misljenju

Ok je sve strimovati sa neta kad si kuci, ali ja govorim o situaciji da nemas net... Citaonica, prevoz, aerodrom, avion,bus...

Nece ovo kod nas legalno...
Mozda bude neki Asusov 7" tablet uskoro.

lol... makar koristi Nvidia CPU :)

Hoće zaradu preko pogače, a ovamo ti da tablet za 200$, skoro bez ikakve zarade.

Jel ti stvarno verujes da nemaju zarade, HW i za 8 i 16Gb model je ~150 MAX!, samo uporedi sa kineskim tbletima iste snage pa ce ti biti jasno a svi oni kupuju u istoj "fabrici" jedino sto Asus malo bolje sklopi i google nudi podrsku jer za aplikacije dere kes
A da ne pricamo da ce vecina kupiti 16Gb verizju gde je zarada "debeljuckasta"

Da to nije tako ne bi Acer vec najavio prakticno isti tablet za iste pare i ne bi kinezi prodavali "slicne" za <150$ (u kini naravno ne kod nas)

Pa naravno da imaju zarade, ali opet ne možeš tako pričati i ne možeš uporedjivati nekog kineza koji NIJE NI DO kolena N7...

Pa naravno da imaju zarade, ali opet ne možeš tako pričati i ne možeš uporedjivati nekog kineza koji NIJE NI DO kolena N7...

Poredim u kontekstu koliko kosta HW....
Takodje mislim da ce tek tableti krenuti dole sa cenama jer dati za "igracku" 500e+ je ludost a ne vrede vise od 150e u delovima

Nazad
Vrh Dno