Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ok, pogledacu to.

Inace, sad videh na XDA da je 16GB verzija brza od 8GB verzije. Koristili su brzi memorijski kontroler.

@Hanry
Kakav je za skajp ili neku drugu video aplikaciju? Kakav je prijem WiFi signala? Kad budes imao vremena, probaj zvuk sa nekim boljim slusalicama, pošto su one koje si dobio uz Nexus verovatno krš. Šta misliš, da li je bolja kupovina Nexus 7 ili iPad2? (znam da su nebo i zemlja, ali ajde tek da pitam)

Inače, videh na netu da ima odlične benchmark rezultate, Antuntu skor je npr veći od HOX-a koji ima jaču verziju Tegre. Verovatno tu dosta udela ima i verzija Androida i Sense.

@Hanry
Kakav je za skajp ili neku drugu video aplikaciju? Kakav je prijem WiFi signala? Kad budes imao vremena, probaj zvuk sa nekim boljim slusalicama, pošto su one koje si dobio uz Nexus verovatno krš. Šta misliš, da li je bolja kupovina Nexus 7 ili iPad2? (znam da su nebo i zemlja, ali ajde tek da pitam)

Inače, videh na netu da ima odlične benchmark rezultate, Antuntu skor je npr veći od HOX-a koji ima jaču verziju Tegre. Verovatno tu dosta udela ima i verzija Androida i Sense.

Corvus-app je StickMount.
Strider-Skype radi OK iako je prijavljivao da video nece raditi na ovoj verziji. Wifi je standard bgn nemam nikakvih problema niti kuci niti na poslu. Imam dobre sluske Sennheiser probao sam ali nema neke razlike. nisam dobio sluske uz njega.
Ne mogu ti reci sta je bolje ali za moje potrebe je Nexus zakon a mislim i za vecinu ljudi. Prvi mi je Android uredjaj i stvarno sam prezadovoljan. Mene ne zanimaju benchmark rezultati toliko koliko sam uredjaj u radu. Ovaj mali djavo radi pa rastura sa 20+ otvorenih aplikacija u isto vreme sto na ipad-u mogu samo da sanjam. Nijednom nije zaglupio sto je za pohvalu. Ekran mi je sasvim solidan i overall odlican uredjaj, jedino sto nazalost ima te defekte. Kao da su namerno to napravili.

Hvala na odgovoru. I tvoje misljenje se znaci poklapa sa 99% drugih, a to je da je ovaj uredjaj must-have.
Uredjaj ima zapravo samo dve mane:
1) sto nema hdmi (ali ovo nije ni toliko bitno)
2) sto nema SD card slot (ali verzija sa 16GB ce vecini korisnika biti dovoljna)

Sve u svemu odlican tablet, verovatno ce se prodavati kao alva.

Nema na cemu. A od veceras sam verovatno i najsrecniji korisnik Nexusa 7:smoke:
Nije mi dao mira i resio sam da ga otvorim prateci ovo pa sta bude->http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1800418
Skinuo cover za 20-tak sekundi, malo otpustio srafove i dovidjenja prijatno aaaaaaaaaaaa bas sam srecan. Nexus je sada ono pravo i kako treba. Nema vise dizanja ekrana i cudnih zvukova. Nisam aplikovao celu metodu nego hvala bogu samo otpustio srafove,). Nemam fotke trenutno, palim u krevet umoran sam ko pas ali evo ostavljam linkove pa buduci korisnici kojih ce zasigurno biti mogu da profitiraju ako im zapadne ovako nesto. ,):p:smoke:
Nexus 7 teardown->http://www.techrepublic.com/photos/...2?seq=9&tag=content;siu-container#photopaging
http://www.youtube.com/watch?v=EmNWOVvt5mk

Sutra da se bacim na ovaj iGo sto me yebe ali to je sada manje vise bitno... Pozdrav i znajte da ovaj tablet vredi pa cak i manuelnog popravljanja od strane ne bas vicnog tehnicara :) :banana:
Sto kazu sa HRT-a "Laku noc ako nekome uopste moze biti laka" :d

Super sto si resio problem. :)

Posle nesto vise od dve nedelje utisci su - meh. Nista specijalno i primecujem da sve cesce uzimam zenin Samsung Tab 2 7.0. Jednostavno mi je vise user friendly. Jeste super-smooth kao ni jedan android uredjaj do sada ali nedostatak sd slota je meni ogroman nedostatak. Flash koristim da bih gledao neke emisije koje i dalje zahtevaju flash koristeci firefox betu i flash apk koji sam side-dl.

Ono sto mi se svidja je kvalitet izrade. Staklo je ogromna prednost u odnosu na pomenuti samsung. Brz je izuzetno.

Jos jedna stvar je da mi je 20 i nesto dolara otislo jer ovde nemam pristup placenim aplikacijama kao ni transformers filmu.

Ne znam šta će ti veći prostor od 8 ili 16 giga ali OTG usb rešava taj problem
I možes da zabodeš eksterne diskove.
Flash sadržaj radi i na JB. Probao sam Samsunga u prodavnici, fali mu tečnosti i brzine koju poseduje Nexus.

Ko je tražio iGO da zna da voice ne radi na JB. Ja se ubih tražeći rešenje (na mom jb sgs:) ) al rešenja za sada nema.

" Unfortunatelly the sound (any voice standard or TTS) do not work in Jelly Bean, but visually should be OK.Volume up/down will bring the sound for a moment but dissapear after again, so it's not a solution. Playing with TTS voice and vol up/down I get also distorted speach about half rate as normal (TTS works well with other programs) probably it's related. From what I read all devices with JB have the same problem".

A što se tiče 16gb, malo je. To je u startu 13. Dve, tri jače igre, iGO, backup aplikacija, nešto muzike i recimo dva 720 filma (po dva giga, ružno bi bilo gledati slabiju rezoluciju na ovim ekranu) i doviđenja memorija. Barem je tako na mom sgs+, al u njega zabodem 32gb micro sd i pesma a ovde u toj varijanti otg kablić i fleš. Ipak iskreno, zbog procesora i ekrana (JB, na žalost, u Srbiji ne može da se iskaže u punom svetlu sa Google now), 3g mi nije bitan, razmišljam se da pređem na Nexus 7

Poslednja izmena:
Posle nesto vise od dve nedelje utisci su - meh. Nista specijalno i primecujem da sve cesce uzimam zenin Samsung Tab 2 7.0. Jednostavno mi je vise user friendly. Jeste super-smooth kao ni jedan android uredjaj do sada ali nedostatak sd slota je meni ogroman nedostatak. Flash koristim da bih gledao neke emisije koje i dalje zahtevaju flash koristeci firefox betu i flash apk koji sam side-dl.

Ono sto mi se svidja je kvalitet izrade. Staklo je ogromna prednost u odnosu na pomenuti samsung. Brz je izuzetno.

Jos jedna stvar je da mi je 20 i nesto dolara otislo jer ovde nemam pristup placenim aplikacijama kao ni transformers filmu.

Pa na T-Prime imam samo 10GB crtanih filmova. Ko zna mog sincica zna koliko je bitno uvek imati brdo crtanih filmova ;) Plus imam oko 30GB+ tenisa u HD. Svi mi trazimo razlicite stvari od elektronike. Nikakve externe varijante niti cloud ne rade za mene. Nije mi komforno. Stvar navike i preferencije kako se koristie gedzeti :) Samsung nije NI BLIZU fluidan kao Nexus. Tu nema price. Ali konzola sa on/off za sve zivo plus slajder za brightness su mi ultra vazni. Ne znam, ja sam jedan od onih koji su bili na preorderu mesec i kusur dana i bas sam se nalozio na hw kao sto odavno nisam ali od kada sam ga pokupio 15 Jula ladio sam se svakog dana po malo...

Aj ljudi pisite prva iskustva sa ovim tabletom, znate da nas to zanima.

pa jel ima negde u Srbiji da se kupi ?

Aj ljudi pisite prva iskustva sa ovim tabletom, znate da nas to zanima.

Sta te konkretno zanima? Osim sto je 'najglatkiji' android uredjaj ikada ja ne znam sta bih drugo rekao :) Mislim, nista spektakularno, onako iskreno da ti kazem :)

"Spektakularno" je to sto ce uvek biti prvi tablet koji ce dobiti update i imati odlicnu optimizaciju. Po strani karakteristike koje su trenutno odlicne. A i zajednica ce verovatno biti najveca od svih tableta.

U Srbiju ce stici u septembru, pisano je vec u temi.

Samo da nema puno sa defektom i na konju smo.

Dosao mi je OTG kabal + StickMount skoro sve radi. AVI jedan fajl mi nije radio za divno cudo, .ts ne radi. MKV, wmv radi. Probao i NTFS radi. Odlicno :type:

Kakav OTG si kupio i gde? Preko DX?

To se odmah znalo. Ali valjda ce supercurio preraditi drivere, pa ce se koliko-toliko srediti audio.

Da li iko zna koja je ocekivana cena u PC practicu?

250e? Ta cifra se pominje na prethodnim stranama i na sajtu PC Practic-a.

Nisam primetio nikakav problem sa audiom. Moje uvo ne cuje razliku izmedju N7, Samsunga 2 7.0 i Prime-a...

prva tura stiže u septembru za sve koji su preorderovali na početku valjda (ja npr.) a od oktobra će biti u većim količinama, čak i da se kupi u radnji bez obzira na preorder. čak su za tu drugu turu pominjali novembar tako da su smanjili čak, a ne odložili.

A gde si preordovao, kad nigde nema, sve vreme samo pise uskoro...

Vrh Dno