Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Kakav amatersko-navijacki tekst od najave, i to jos sa nekim pogresnim zaključcima...

tako da je možda dobra ideja da unapred rezervišete ovaj tablet jer je moguće da sve od oktobra/novembra snabdevanje ne bude stabilizovano

I šta onda ako crkne? Ili čekam zamenu do sudnjeg dana, ili dobijem povraćaj para u dinarima, pa sam opet na gubitku.

A koliko vidim po najavama, Google je poručio još milione Tegra 3 procesora, tako da ne znam odakle gornji zaključak.

To znaci da papani nece da porucuju vece kolicine, vec samo 20-ak jer to moze sigurno da se proda. Onda time dobijaju vestacku ogromnu potraznju, pa ce da skoci evro, pa PDV pa ce da lepo dignu i cenu i prodaju na kasicicu kad im stigne po par komada. Mada kako menjaju vlasnika, mozda ponude i kontejner kinez tableta od 7" za 100e za one koji ne mogu da cekaju Nexus...

Poslednja izmena:
To znaci da papani nece da porucuju vece kolicine, vec samo 20-ak jer to moze sigurno da se proda. Onda time dobijaju vestacku ogromnu potraznju, pa ce da skoci evro, pa PDV pa ce da lepo dignu i cenu i prodaju na kasicicu kad im stigne po par komada. Mada kako menjaju vlasnika, mozda ponude i kontejner kinez tableta od 7" za 100e za one koji ne mogu da cekaju Nexus...

Pa ako naručiš u prednarudžbini po jednoj ceni ne mogu kasnije da ti ga naplate više... Ili ja grešim, ovo je Srbija, ovde sve može.

P.s. Znam da je ovo mala digresija, ali pošto čovek pomenu pdv, pošto postoje najave da će da ga dignu na 20%, da li neko zna da li će se to odnositi i na računare za koje je do sad bio 8%?

Ja uzeo pre par dana i dosao mi juce. Nazalost levi deo ekrana je, kao sto vec kruzi prica na xda, blago uvucen u odnosu na ostali deo.:S: Mislim znao sam da to postoji ali da vec nisu ispravili ***. Direktno iz Google store. Znaci moram da im vracam nazad, koji *****i. *** kad necu da cekam stock ovde jer ga nigde nema. Veoma je tesko provaliti jer nisam provalio iz prve. Inace sve radi odlicno. Root odradjen sa toolkit-om 2.0 nikad lakse :) i sve se otvorilo :). Sve radi odlicno samo eto taj defekt puuu:smash:

daj koju sliku, ako ti nije tesko... cisto da i mi vidimo :)

Evo par slika sa iphona ali vidi se ok.
ImageUploadedByTapatalk1344519879.749990.jpg
ImageUploadedByTapatalk1344519892.987116.jpg
ImageUploadedByTapatalk1344519905.850961.jpg

gledam na malom iphone ekrancicu ali stvarno ne vidim.. koji bedak. zvucalo je kao dobra kupovina za 250e.

Ne vidite sa je staklo utonulo u odnosu na okvir?

I meni je bilo potrebno malo buljenja, gledam na telefonu. :D
Najbolje se vidi na prvoj slici. Gledajte sivu ivicu, na coskovima se vidi, dok je na sredini digitizer izdignut (odlepljen).

Bas bezveze. Nadam se da ce resiti te probleme dok ne stignu kod nas. Prvi tablet za koji sam se zagrejao, a ono puno gresaka u proizvodnji.

ja vidim kao da mi je malo ispupcenije po sredini :) Ovo ide na dusu Asus-u u kojeg sam imao veliko poverenje...

Pazi *** 210$ nije ni puno ni malo za tablet. On radi odlicno. E sad sto kad pritisnes u tom delu upada a pogledaj ćoškove Uroše pri vrhu i dnu i u sredini. Takodje kada pritiskas duz ekrana na toj strani javlja se i Wallpaper:))). Kao da pritiskas po samom ekranu. Cuje se isto onako kao da pritiskas plastiku. Mislim ako to nisu ispravili do sada pfff. Ja ga šaljem nazad najverovatnije videcu.

Vidim vidim, na telefonu bas nisam mogao da procijenim.... stets ***.

Salji nazad, valjda ce regulisati to... Nisu imali pravo na gresku

Ma nije problem poslati nazad nego ljudi sa xda menjali po 3-4 puta hahahha show brate mili. Mada ima dosta njih koji nemaju nikakve probleme.Verovatno cu return pa da cekam da se pojavi u prodavnicama ovde lokalnim. Pozzz

Ma nije problem poslati nazad nego ljudi sa xda menjali po 3-4 puta hahahha show brate mili. Mada ima dosta njih koji nemaju nikakve probleme.Verovatno cu return pa da cekam da se pojavi u prodavnicama ovde lokalnim. Pozzz

Sve bi to malo super lepka sredilo :-devil-:
Mora da je kinez stedio il mu se osusio dok je sklopio

A jel možeš još neki utisak o njemu da napišeš pošto si prvi sa ovog foruma koji je kupio ovo čudo?

Koliko se iznerviram svaki put kada se "zagrejem" ovako za neku "spravu" ali neka da kazem sitnica ili glupost pokvari utisak o istom...
Isto je bilo i za onaj Archos tablet, HTC One X recimo... ma imabu zadnje vrene puno primera. Tuzno je sto danas retko sta moze da se kupi a da se pre toga ne strepi i ne proveri 10 stvari.
I nemojte samo da kazete: "Pa to je samo 200e" i da je 50 isto je.

Pa ko ima ovaj problem, vrati, dobije novi = nema drame. Dok kod one Xa na primer svaki ima problem pa nema zamene lol.

Da vrati-dobije novi ali u inostranstvu. Svi znate kakve se situacije desavaju kod nas...
A sta ako je neko planirao da ga kupi preko? To je tek maltretiranje.
Na XDA se MNOGI zale da su menjali tablet i do 6-7 puta! Neki su i od toga odustali...

Ma nije samo ovo sa ekranom problem, mnogi su prijavili i druge defekte. Planiram da ga uzmem, valjda neću biti toliki baksuz da pogodim neki takav...

Sacekaj dok stigne do nas :) i veruj da ce resiti ovu gresku/e za koje ne postoji opravdanje...

A jel možeš još neki utisak o njemu da napišeš pošto si prvi sa ovog foruma koji je kupio ovo čudo?

Evo nešto na brzaka pošto sam na poslu a juče sam ga tek dobio tako da nisam imao baš puno vremena za igru. Ipak mogu da uporedim sa ženinim iPad-om 2. Jako lepo leži u ruci s'obzirom da ja imam malu a deblju šaku. Meni je taman za moje potrebe: čitanje, surf, muza, malo video, malo igre. Veoma lagan, naizgled čvrsto odradjen. Ekran je solidan, kontrast je ok, nemam flickering za sada. Jako brzo se navikneš na Android pogotovo što mi je prvi. Sto se tiče zvuka on je očaj, mogli su to bolje, sluške nisam probao. Instalacija bilo kog programa leti, sve radi veoma tečno, sa te strane sam
Se oduševio. Surf na Chrome, Opera, firefox radi odlicno, brzo skrolovanje, nema nekog laga. Instalirao Flash i gledao malo tenis sve radi dobro. Pozadi je daleko bolji od iPad-a jer ne klizi. Narucio sam vec LuvTab futrolu i OTG kabal, pa videcemo kako to šljaka. Eto ukratko recite ako vas nešto još zanima. Pozzz

Jel podrzava one OTG adaptere koji imaju i USB i citac kartica?

Ovako nesto.

Edit: Ili, jos bolje, moze li se na OTG USB prikljuciti obican citac kartica?

Poslednja izmena:
Root je moj dobar drug. :D

Mora da se rootuje zbog aplikacije? Koja aplikacija je u pitanju?

Ma to je ok. Ja sve uredjaje ionako rootujem. Ali koja aplikacija se koristi nakon rootovanja? To sam pitao.

Nazad
Vrh Dno