Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

ja bi cekao Sikai futrole, deluju mi najlepse.

Jel ima neko ideju koliko moze da kosta dostava? Nisam nikada narucivao sa americkog amazona.

naruci sa nekog evropskog, sto bi placao postarinu 20, 30 i kusur evra...
iz evrope je ispod 10e, zavisi ko i kako salje...

Kada li ce pcp da izbaci cene za preorder. Najavili su povoljnije nesto:).

Poslednja izmena:
Da li neko ima informaciju kad ce se pojaviti u prodaji kod nas? Na jedinom domacem sajtu gde se pojavio vec nedelju dana stoji samo "Uskoro".

Na kom sajtu? Mada ce ga svi dobiti u isto vreme. Ja cu ga najverovatnije uzeti. Napisao je neko u drugoj temi da ce biti oko 240e za verziju od 16GB. Sto je novi best buy.

To bi bilo dobro. A kada ce biti moguc preorder?

Ja imam povremeno par specificnih potreba..., tablet do sad nisam imao ni andorid

1. kontam da ce ici preko otp usb-a flask-e fat32/ntfs koliko gledam po netu treba nesto da se root-je da bi se neki dodatan program za to koristio, ovo ce mi samo trebat kad sam na terenu da skinem nesto sa neta i nasnimim na flash, kontam to ce raditi ok?
2. treba mi onaj usb to lan adapter da se kacim na rutere... vidim vani ima sa podrskom za andoid-e a kod nas sam vidjao u prodajama ali nigde nevidim da je nazanaceno da podrzava andoid... jel zna gde to kod nas nabaviti a da radi (pogotovo da li ce raiti na ovom google-u)?
3. ako rade flash-ke trebali bi da rade i 2.5inc hardovi preko USB-a?, takodje verujem da za android postoji aplikacija da izcita S.M.A.R.T. iz tako prikacenog harda, ovo mi zatreba ponekad za backup sitniji i da testiram 2.5 hardove?

Kontam da su ovo cudna pitanja ali meni pored igrica povremeno zatreba i za gore navedene stvari za koje sad teglim netbook koji za 2 godine nema vise od 2 dana rada.......

A po kojoj ceni? I jel imas neke pogodnosti?

Ja imam povremeno par specificnih potreba..., tablet do sad nisam imao ni andorid

1. kontam da ce ici preko otp usb-a flask-e fat32/ntfs koliko gledam po netu treba nesto da se root-je da bi se neki dodatan program za to koristio, ovo ce mi samo trebat kad sam na terenu da skinem nesto sa neta i nasnimim na flash, kontam to ce raditi ok?
2. treba mi onaj usb to lan adapter da se kacim na rutere... vidim vani ima sa podrskom za andoid-e a kod nas sam vidjao u prodajama ali nigde nevidim da je nazanaceno da podrzava andoid... jel zna gde to kod nas nabaviti a da radi (pogotovo da li ce raiti na ovom google-u)?
3. ako rade flash-ke trebali bi da rade i 2.5inc hardovi preko USB-a?, takodje verujem da za android postoji aplikacija da izcita S.M.A.R.T. iz tako prikacenog harda, ovo mi zatreba ponekad za backup sitniji i da testiram 2.5 hardove?

Kontam da su ovo cudna pitanja ali meni pored igrica povremeno zatreba i za gore navedene stvari za koje sad teglim netbook koji za 2 godine nema vise od 2 dana rada.......

Treba ti OTG kabal i onda na njega idu usb kljucevi ili diskovi+StickMount app. Mislim da ne radi NTFS nisam siguran. Ja ako budem uzimao biče samo za surf, čitanje, malo filmovi, malo igre za šta je table i namenjen.

Za sada mi je jedini problem naci kod nas usb -> lan adapter koji radi pod androidom...., ako neko zna provereno koji radi a ima ga kod nas bilo bi lepo

Sta ce ti lan imas wifi čoveče...?

A po kojoj ceni? I jel imas neke pogodnosti?

kažu da će biti lepa razlika ali ni ona cena na sajtu nije konačna već samo očekivana. *** pogledaj šta se sa dinarom dešava svaki dan. pre je bilo u svakom dnevniku udarna vest kad pada vrednost a sada ni ne spominju a vrednost "lepo" pada svaki dan.

A da uzmes telefon pa sa njega pravis hot spot? Ja tako radim, pa vpn i to je to...

Negde pročitah da Nexus 7 u Nemačku stiže u septembru... Znači, kod nas će početkom sledeće godine :D

Stize i kod nas u septembru.

Negde pročitah da Nexus 7 u Nemačku stiže u septembru... Znači, kod nas će početkom sledeće godine :D

početkom septembra u pc practi*, možeš i da preorderuješ. a sa druge strane u Nemačku stiže zvanično u septembru a kad nas zvanično nikad jer ipak smo mi jedina država koja je imala opciju kupovine aplikacija pa joj je ista ukinuta :D
Mora da su išle ko lude ... ali sa pirate bay-a :D

Sad naleteh na najavu ovog tableta u nekoliko puta pominjanoj domacoj radnji:
http://www.pcpractic.rs/vesti/148-nexus-7-totalni-tablet

Tu je prakticno receno na dva mesta da ce kod njih kostati 250e:
tableti od 250 evra, koliko će NEXUS 7 koštati

NEXUS 7 je jedna od najboljih IT kupovina ikada, jer je to prvi računar (ponekad zaboravljamo da tablet nije igračka) koji je opremljen najmodernijim hardverom i softverom za samo 250 evra.

Takodje, izgleda da ce uskoro pustiti da se prodaje u prednarudzbini:
tako da je možda dobra ideja da unapred rezervišete ovaj tablet jer je moguće da sve od oktobra/novembra snabdevanje ne bude stabilizovano

Vrh Dno