Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Sta planiras da radis sa tabletom pa ces cekati 2013 ili vec koju da bi kupio tablet.

Ja sam odlucio da seckam Win 8 RT predlazem i ostalima (sto da placaju prenaduvane cene u srbiji), pre svega razocaran sam koliko je Android sistem ogranican.... ako i win RT bude presakat cekama nov Atom(ne ovaj sto izlazi oktobra vec bas sledecu generaciju) tamo krajem 2013 za tablet sa punokrvniom win-8-com
Cuj ovo, kraj 2013...

Do tad tableti mogu da postanu potpuno demode, prijatelju.

Cime je Android ogranicen?

po svemu, pratim teme o nexsus-u i nemogu da verujem da ni preko costum kernela jos nisu ispeglali ntfs na flashu (read/write), naravno i ostale sitnice

jednostavno za sad vukljam netbook koji mi je muka da otvaram za sitnice ali kad vidim da 30% sitnici sto obavlja netbook, android nemoze...

Tebi tablet ni ne treba prijatelju koliko mi se cini...Jer si pogresno razumio njegovu namjenu.

Tebi tablet ni ne treba prijatelju koliko mi se cini...Jer si pogresno razumio njegovu namjenu.

Aha a ti si strucan da predvidis razvoj trzista, pogotovo sto cemo za mesec/dva imati tonu tableta sa punokrvnom win8-com....... cccccccc

Pre par meseci preporucim jednom doktoru tablet jer vec ima laptop za sitnice i tip ga prakticno baci, sad vidim da je u pravu, jednstavno ti ako na tabletu nemozes da pogledas izvod iz banke i platis racun mislim za sta ces onda da ga koristis????

Windows je windows, da je android blizi punokrvnom linux-u aj de pa jos da pricamo

Poslednja izmena:
N7 je totalno dizajniran za konzumiranje sadrzaja. Bio mi je OK par dana i sad pojma nemam kako da se optimizujem i smestim sve sto mi treba na 16gb :) Ako ga neko hoce neka se javi :)

Btw ima zanimljivih razmisljanja ovde. Neki od nas ovde bi se savrseno uklopili u us society haha nije cudo da prosecno u garazi imaju robe u vrednosti $15.000 ;)

Aha a ti si strucan da predvidis razvoj trzista, pogotovo sto cemo za mesec/dva imati tonu tableta sa punokrvnom win8-com....... cccccccc

Pre par meseci preporucim jednom doktoru tablet jer vec ima laptop za sitnice i tip ga prakticno baci, sad vidim da je u pravu, jednstavno ti ako na tabletu nemozes da pogledas izvod iz banke i platis racun mislim za sta ces onda da ga koristis????

Windows je windows, da je android blizi punokrvnom linux-u aj de pa jos da pricamo

Kako ne radi e-banking? Ja sam se naplacao i naprimao preko paypal, wells fargo i boa. Mozda ovde kod nas ne radi i to je onde vec lokalizovan problem i nema veze sa odnosnim tabletom.

Kako ne radi e-banking? Ja sam se naplacao i naprimao preko paypal, wells fargo i boa. Mozda ovde kod nas ne radi i to je onde vec lokalizovan problem i nema veze sa odnosnim tabletom.

Jeste lokalni jer zahtevaju javu i IE zavisno od banke banane drzave
Takodje za par sitnica za koje sam bio siguran da ima resenje ispostavilo se da nema ili niko nezna i eto....

Iako smatram da je glupo ovde raspravljati o korisnosti tableta, onako kako sam ga ja skapirap I kako meni odgovara, tablet se.koristi za konzumaciju sadrzaja najvise. Internet, ebooks, filmovi, serije, slike, internet I to je osnovba uloga. Tableti trenutno nemaju prveliku upotrebnu vrednost za nesto drugo. Imaju, ali realno ovo je glavna svrha. Zato svako treba da razmisli ako mu ovo nije dovoljno, za sta jos.moze da ga koristi I da li vredi za to.

Ne moze mozda u Srbiji ali ja placam sve racune preko app od banke. Sve radi fenomenalno. Srbiija, njeni zakoni, bagra parlamentarna kao i sam narod su krivi sto do sada nema pravih zakona, paypal-a, itd. U Americi vec placaju preko wallet-a, iphona direktno a to kod nas nikada nece stici nazalost zato sto svako gleda svakog da odradi, ucari nesto i tako dalje. Namena tableta po meni je samo media i tacka. Mozda za 5-10 godina bude ali za sada ne verujem.

Iako smatram da je glupo ovde raspravljati o korisnosti tableta, onako kako sam ga ja skapirap I kako meni odgovara, tablet se.koristi za konzumaciju sadrzaja najvise. Internet, ebooks, filmovi, serije, slike, internet I to je osnovba uloga. Tableti trenutno nemaju prveliku upotrebnu vrednost za nesto drugo. Imaju, ali realno ovo je glavna svrha. Zato svako treba da razmisli ako mu ovo nije dovoljno, za sta jos.moze da ga koristi I da li vredi za to.

Sve je to tacno ali meni a verujem jos nekima treba "malko" vise, ja sam rezervisao nexus jer sam zamisljao android kao distribuciju linux-a, a uvideo sam da to nije to vec veoma sakata verzija istog..... ako zakljucim da ipak mogu da prilagodim android svojim potrebama mozda ga i uzmem ali za sada win 8 mi deluje kao siguran posao, ali otom potom

Ima li neko neku informaciju koliko ce da kosta najjeftiniji Win 8 tablet sa Intel procesorom? Da li ce biti nesto konkurentno ovome?

Ima li neko neku informaciju koliko ce da kosta najjeftiniji Win 8 tablet sa Intel procesorom? Da li ce biti nesto konkurentno ovome?

Nezna se, zna se da ce ici atom + 1-2GB ram-a, 32-64Gb flash-a i 10.1 inc ips, po meni to ne vredi vise od ~350$

Jel se bavis ti procenom vrednosti kapitala, investicija i sl?

Ne vec govorim o vrednosti HW-a na osnovu toga predvidjam cene...... naravno ne u prvih par meseci ali ko zna
Sadasnji atom je arhitektura stara blizu 5 godina uz sitnije izmene, isto se odnose na ostatak HW-a, M$ ako zeli da uzme udeo na trzistu gde kasni bar 2 godine morat ce jako agresivno da igra

Takodje ovo ne iznosim tek tako, zna se da se Acer zestoko naljutio na M$ zbog verovatno predvidjene cenovne politike, sto tumaci da ce se ici agresivno cenama

Tableti ako zele da postanu masovni itekako zasluzuju pad cena

Jedino ostaje cena Windows-a 8 koja se vec teze uklapa pogotovo za ne RT verziju :)

Poslednja izmena:
na osnovu toga predvidjam cene......

Tableti ako zele da postanu masovni itekako zasluzuju pad cena....

Vidovita Zorka predvidja da tableti danas nisu masovni i da nijedan ne treba da kosta preko 150$. Pa da li si ti svjestan sta pises u ovih par zadnjih postova...? TI BI platio 150$ Nexus, TI BI procijenio hw surface-a na 350$...Alooo rodjace, nije to prodavnica komponenti iza coska pa da se pogadjas za najjeftiniju stvar i sklapas konfiguraciju.

Dobro rekoh ja, tablet nije nesto sto tebi treba.

Vidovita Zorka predvidja da tableti danas nisu masovni i da nijedan ne treba da kosta preko 150$. Pa da li si ti svjestan sta pises u ovih par zadnjih postova...? TI BI platio 150$ Nexus, TI BI procijenio hw surface-a na 350$...Alooo rodjace, nije to prodavnica komponenti iza coska pa da se pogadjas za najjeftiniju stvar i sklapas konfiguraciju.

Dobro rekoh ja, tablet nije nesto sto tebi treba.

ignorisi me molim te!
I ne stavljaj mi reci u usta, nigde ja nisam rekao da bi platio 150$ za nexus al sam bio spreman platiti ~250e donedavno, za mesec dana videt cemo ko je u pravu a ti sacekaj pa se onda busaj kad si tako pametan

Poslednja izmena:
Ne vec govorim o vrednosti HW-a na osnovu toga predvidjam cene...... naravno ne u prvih par meseci ali ko zna

Pa moram ti reci da silno gresis :) HW nema mnogo veze sa cenom. To vazi za mnogo toga pa i za tablete. Cena nije prost zbir cene kostanja pojedinih komponenti. Koliko procenata vlasnika ipada zna sta je unutra? Mozda 1%. Percepcija, ocekivanja, mojo i ekosistem dolaze svi pre hardvera.

Btw, to sto kazes da ti ne treba ali da bi ipak uzeo ako je xy eura je ok. Tako razmislja 90% amerike i zato su pre 4 godine imali $1.000.000.000.000 na kreditnim karticama ;) Kupuju zbog 'dobre cene' a ne zbog realne potrebe.

Slazem se, ali ja sam cenu HW spomenuo samo u kontekstu toga da tableti treba i mogu da kostaju dosta manje, jer su neki ovde tvrdili da je google u minusu sa nexusom..
Takodje verujem da je nexus odgovor i na windows RT, jer verujem da google vec tacno zna cenovnu politiku M$

Google je rekao da nema zaradu na Nexusu. Bilo je u par izjava.
I dalje, cena tableta ne moze da bude samo sabrana cena hwa. Ali dzabe, dok se to skonta....
Inace o tome da li su omasovljeni ili ne prica kolicina koja je prodata.

Aha i WD samo sto nije bankrotirao nakon poplave... tako kazu :p

Pa moram ti reci da silno gresis :) HW nema mnogo veze sa cenom. To vazi za mnogo toga pa i za tablete. Cena nije prost zbir cene kostanja pojedinih komponenti. Koliko procenata vlasnika ipada zna sta je unutra? Mozda 1%. Percepcija, ocekivanja, mojo i ekosistem dolaze svi pre hardvera.

Btw, to sto kazes da ti ne treba ali da bi ipak uzeo ako je xy eura je ok. Tako razmislja 90% amerike i zato su pre 4 godine imali $1.000.000.000.000 na kreditnim karticama ;) Kupuju zbog 'dobre cene' a ne zbog realne potrebe.

off topic: :)
Broz, vrati staru profilnu sliku sa Bred Pitom, mozda te ljudi prepoznaju... mada je domorodaca sve manje u ovim virtuelnim prostranstvima :)

ajde i ja po treci put: Broz, zasto si hteo da menjas Nexus za Infinity?

ajde i ja po treci put: Broz, zasto si hteo da menjas Nexus za Infinity?

Izvini, imamo bebu od 7 meseci i danas je bio nemoguc :) Evo sad spava pa odmah da ti odgovorim :)

Pa znas kako ja sam ti sa godinama postao nevidjena picajzla i very picky :) Nemam nista pametno da ti kazem osim da mislim da bi infinity bolje radio za mene/nas tipa zena ubode 32GB karticu sa 10gb toma i dzerija i pici :) Ne mogu/mozemo bez sd slota, to sam konacno shvatio :) Nemam bas nista lose da kazem o N7. Samo je stvar preferencije.

off topic: :)
Broz, vrati staru profilnu sliku sa Bred Pitom, mozda te ljudi prepoznaju... mada je domorodaca sve manje u ovim virtuelnim prostranstvima :)

Eeeeej, srdacan pozdrav! :) Tebe se DOBRO secam iz mojih moderatorskih dana! :) Vracam Breda cim ga nadjem ;)

aha, dobro je. posto me je Prime spasavao 10 sati voznje do Grcke sve sa Nodijem i 15mesecnim carem pozadi :)

Vrh Dno