Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

A koji ce mi krasni quad procesor na tabletu?
Probao sam par dana prestigio 5080 CPRO i osim jadne rezolucije ekrana nista mi nije drugo smetalo ( osim same specificnosti upotrebe vezane za tablet).
Drugim recima,kada bi 5080 CPRO imao rezoluciju od 1280x720 bio bi sjajan , bar sto se mene tice.
Meni je prilicno bez veze dati za tablet i 250E a kamoli vise od toga. Za te novce vec imam najnormalniji netbook ili za malo vise- laptop, sa kojima sve funkcionise "kako bog zapoveda".
Od 5080 CPRO se nisam odrekao zbog rezolucije vec zbog mnogih manjkavosti tableta kao forme u odnosu na ono sto meni odgovara/treba.
Potrebe su razlicite pa svako bira prema tome a i prema mogucnostima.
Doduse, ima i onih koji nesto kupuju samo zato sto mogu a ne zato sto im to zaista treba .

pa ja imam 800x480 na 3,3" na samsung wave-u. to je nekih 315ppi, odmah ispod iP4/s (326?) i sony xperie s (340) i opet mi ovo na 7" nije bilo toliko strašno. i to kao allwinner u 2012 meni nije preterano bitno ako tablet lepo i glatko radi ono za šta ga koristim. ako hoću da se igram igraću se na PS-u ili PC-u. sigurno neću igrati te android krševe.

da se nadovežem na radisasvr-ov komentar, i to zadnju rečenicu, mogu ja da kupim nexusa, lova je bila spremna još za sredinu avgusta ali mi realno čak i ovaj prestigio kršić ispunjava uslove. mada mislim da ću bolje pazariti neki TV od "mađara" za stan.

Ono sto sam primetio je da se ovi jeftini tableti brzo kupe a jos brze preprodaju.
Ja sam vratio prestigio 5080 najvise zbog ekrana. Da je u pitanju bio neki IPS sa 1280x800 , uz sav ostali isti hardver, zadrzao bih ga samo tako.

Mislis da bi A8 pogurao bilo sta na toj rezoluciji?

Pa na 5097 gura 1024x768 9,7" IPS. Valjda bi mogao da pogura i ovo. Tu je graficki cip vazniji.
Mada , kad pogledam sta nudi Nexus 7, ispada da ovi jeftiniji ne treba da kostaju vise od 60-70 eur.
Los ekran= los tablet. Mogu da svarim slabije performanse ( igrice me ionako zanimaju k'o lanjski sneg)
ali preko loseg ekrana ne mogu da predjem.

+1 samo sam ja imao problem sa dizanjem ekrana koji sam rešio veoma lako. Da li imaš "flickering" ekrana na nižem osvetljenju? Može se rešiti sa Lux programom. Zvuk je jako loš svejedno, ali kao što kažeš i meni je potreban samo za čitanje, surf itd. Ceo dan baterija, lagan, veoma brz, nema nikakog laga pogotovoje brz sa Holo HD launcherom.

Nisam primetio, tj. ucinilo mi se jednom, ali svakako zanemarljivo, i ako postoji. Baterija je fenomenalna, zaboravim kad sam ga punio, iako ga koristim solidno.

3G verzija je uvek pozeljna, e sad sto to zna malo vise da kosta :) Meni bi 3G Nexus 7 bio odlicna kupovina. Odmah bi bacio smartphone u kantu i vratio se na dumb (ili neki feature phone cisto zbog boljeg mail klijenta :) ) sa baterijom od 10 dana :D

mene je ovo čekanje u pc practicu totalno oladilo od tableta ponovo. početkom avgusta su mi rekli za 20 dana, već posle 10 sam počeo da se pitam koji će mi to Quratz i kad sam video kraj septembra..... danas čitam test u najnovijem Bug-u (HR) i kažu oni da je sjajan ali malo i neupotrebljiv u punom smislu jer već na kutiji kaže da je za Google Play. Play kod nas a i kod njih u HR nema paid apps-a, ne možeš knjige, časopise i filmove da kupuješ/iznajmljuješ. ako ga root-ujem instaliraću šta mi treba ali mi onda D3go neće raditi a uglavnom sam hteo da ga koristim za surf i D3go.

Onda svratim u comtrade i vidim za 12k prestigio 7.0 prime sa kojim mogu to isto da radim uz malo lošiju rezu na ekranu. ima 4.0.3, radi jako glatko a baterija traje oko 6 sati. Očekivao sam teški trash za te pare a baš sam se iznenadio koliko je kvalitetno urađen i kako ICS leti na njemu.

E vidis, zato sam ga ja prodao. Bio mi je ok u usa ali ovde sa blokiranim sadrzajem plus su mi uplasili $20. Da nije tuzno bilo bi smesno...

^ Glup razlog za prodaju. Jako lako se aplikacije kupuju kod nas aplikacije sa Google Play. Imate temu na forumu kako.

A i da ne mogu da se kupe, na Androidu je makar lako ubaciti svoj sadržaj, kako god ga vi nabavili.

Pa kako recimo knjige da ubacim u Play Books? Kako to isto sa casopisima da uradim? Zasto mi Music App ne ucitava sve pjesme koje sam kopirao na karticu?

Nisi me razumeo, mislio sam da nisi toliko vezan za play store. Nije to jedino mesto gde možeš naći knjigu ili časopis.
Muzičkih plejera imaš koliko hoćeš, što besplatnih, što onih koji se kupuju, ako ti se stock ne sviđa ili ti ne radi dobro, ubaci neki drugi, to bar nije problem.

A to... pa ne moras biti vezan maltene uopste. Mada,zaista mi nije jasno sto Srbija izlete sa Google-ove liste i sto vise nemamo pristup paid aplikacijama/knjigama/casopisima...

Sto se tice alternativa, slazem se da ima boljih, ali eto vec postojece bi trebalo da rade bez problema....

Inače slučajno udjoh u Google Play preko telefona i gle čuda:

y2aqebyj.jpg

Eto neko ko hoće da kupi nek ubaci pare na karticu, pa možda prodje kupovina kao što kupujemo i aplikacije ;)

sad tek video da mi uključen Market Unlocker :( mada vredi pokušati, pa ako prolaze aplikacije što i ovo ne bi prošlo?

Poslednja izmena:
...
sad tek video da mi uključen Market Unlocker :( mada vredi pokušati, pa ako prolaze aplikacije što i ovo ne bi prošlo?

Zato sto aplikacije preuzimas online, a kako mislis da downloadujes tablet:)? Posto nema marketa kod nas = ne salju:).

Pa valjda vide platnu karticu i pošalju ti na tu adresu? Kako PayPal? Ne šalju za Srbiju ovo ono misle Mađarska, Slovenija i dodje ti na kućnu šta si poručio... Kontam da i ovde tako ide...

Pa valjda vide platnu karticu i pošalju ti na tu adresu? Kako PayPal? Ne šalju za Srbiju ovo ono misle Mađarska, Slovenija i dodje ti na kućnu šta si poručio... Kontam da i ovde tako ide...
PayPal je samo nacin placanja na recimo ebayu a posle tamo ti sa prodavcem gledas da li salje u Srbiju ili ne, dok je ovde prodavac google i on ne salje u Srbiju. Znaci nije isto.

mene je ovo čekanje u pc practicu totalno oladilo od tableta ponovo. početkom avgusta su mi rekli za 20 dana, već posle 10 sam počeo da se pitam koji će mi to Quratz i kad sam video kraj septembra..... danas čitam test u najnovijem Bug-u (HR) i kažu oni da je sjajan ali malo i neupotrebljiv u punom smislu jer već na kutiji kaže da je za Google Play. Play kod nas a i kod njih u HR nema paid apps-a, ne možeš knjige, časopise i filmove da kupuješ/iznajmljuješ. ako ga root-ujem instaliraću šta mi treba ali mi onda D3go neće raditi a uglavnom sam hteo da ga koristim za surf i D3go.

Onda svratim u comtrade i vidim za 12k prestigio 7.0 prime sa kojim mogu to isto da radim uz malo lošiju rezu na ekranu. ima 4.0.3, radi jako glatko a baterija traje oko 6 sati. Očekivao sam teški trash za te pare a baš sam se iznenadio koliko je kvalitetno urađen i kako ICS leti na njemu.
D3Go moze biti bitna mogucnost za tablete ali zar ne bi trebalo da Temp Root Remover / Hide my Root odrade posao kad svakako nema SD?

Hyde my root radi.

^ Valjda preDprodaja? Sigurno ce sutra da objave.

A sta je sa Bosnom i Hercegovinom? Da slucajno nemate informacije o distributeru za BiH?

Nazad
Vrh Dno