Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Mikro USB za punjac.

Slažem se, kome treba 7" i ne smeta mu manjak priključaka (3g,usb,HDMI,SD) ovo je best buy. Prosto je neverovatno da ni USB nema a još malo će ga biti na zamrzivačima i peglama. XD
Ispravka: Moja greška ipak ima mikro USB - možda neki 3g modem i radi..

Iskreno, jedini manjak koji ja tu vidim je nedostatak porta za kartice! Sta ce mi 3G kad i onako placam data saobracaj u telefonu! Napravim wireless acces point, to se bar radi jednim klikom u androidu i eto radosti!

USB, kao sto rekose, ima micro, na koji mogu da se kace i diskovi i sl. U najgorem slucaju, ako hocu da gledam 5 filmova na njemu, moram da ih rekompresujem ili da ih ubacim na karticu i da nosim citac!

HDMI... zaista ne vidim smisao, obzirom da imam komp zakacen za TV, koji i onako ne gledam.

10" prestizi i sl. za mene jednostavno imaju premalu rezoluciju, da bi ih covek gledao iz blizine!
OK, je to za monitor, ali za citanje iz blizine, iPad 3. Sve ostalo je ruzno i smeta!

Prestigio 5197 je prelep uredjaj, tu nema dileme, ali moze da kosta 150 evrica maximum!

Asus ima bolji ekran, 4 core procesor, neuporedivo bolju grafiku (kazu skoro najbolju od svih mobilnih uredjaja za sada), GPS i uz to sve i manji format, zgodan za drzanje u ruci!

Po meni, mozda je i najveca mana Nexusa 7 nedostatak dobre prednje kamere, kakvu ima iPad 3. Ipak je to multimedijalni uredjaj. Naravno, slika se sa telefona za cas prebaci na Nexus, ali... Tablet samom svojom velicinom omogucava vecu optiku, veci cip, pa samim tim i bolju sliku!

Ja jedva cekam da mi stigne, zaista! Dosta mi je vucaranja prevelikih tableta. 7" moze stati u dzep od jakne, ako treba, a Nexus 7 sa svojih ~350 grama i u neku torbicu sto se nose oko vrata ili preko ramena!

@ testthenext Ma nema sumnje da kad se odmeri šta se dobije za 240€ nedostaci su prihvatljivi i nadomestivi drugim manje praktičnim rešenjima al ostaje utisak da uređaj nije kompletan iako ima hardver koji se neće naći još dugo u cenovnom rangu ispod 300€ (nadam se da grešim:)). Ja ne upoređujem Nexus sa Prestigiom 5197, 7 i 10" tableti se po meni ne mogu upoređivati i oba su trenutno best buy u svojoj kategoriji, isto tako Nexus ne može ubiti ove jeftine 7" tablete jer su duplo jeftiniji i kod nas će uvek imati prođu pošto prosečan korisnik ne zna šta je arm tegra3 ips etc...

A cemu je to tablet namenjen? Da li je PC namenjen samo za jednu ili dve stvari? Da li ja moram sa tabletom da radim isto sto i ti ili neki kinez tamo? Svasta, vecu budalastinu odavno nisam procitao! Kakva genaralizacija... neki izgleda i dalje ne zele bolji hardver za manje para tj. bune se??

imao sam ranije kineza, baš okorelog, od 10" i prodao ga nakon mesec dana. možda sam ga tri puta upalio. tablet je super radio, to nije bio problem uopšte nego je problem bio u tome što ja nisam ukapirao šta će mi uopšte. sve to sam mogao na telefonu da odradim bez ikakvih predrasuda oko veličine ekrana, tj. nije mi bilo preterano bitno što mi je fon 3.3". u 16:9 formatu sajtovi mi ni u jednom položaju tableta nisu bili dovoljno dobro prikazani. ako je uspravan puno zumiranja, ako je položen puno skrolovanja. pdf-ovi takođe.
ovaj nexus je istog formata i to mi se odmah nije dopalo kod njega. jer mi je taj 10" tablet bio previše naporan za takvo korišćenje. tabletolikih aplikacija za android ima toliko da je to skandalozno, kad se pogleda kada se npr. honeycomb pojavio. uglavnom su to sve google-ove i još par "third party".

onda kod ovog nexusa u srbiji imaš apsurd, ne možeš ga uopšte koristiti za ono za šta je isključivo napravljen. a napravljen je za sve segmente google play-a. ali ajd ko bi kod nas i kupovao te aplikacije i da može. meni se lično jako dopada to šta je sve nagurano za te pare, kad je objavljen baš sam se izhajpovao pa sam i preorderovao u radnji u NS-u i onda kako je vreme prolazilo a oni odlagali postajalo mi je sve gluplje to da ga i pazarim. kažu praktikovci kad sam poništio preorder, nema veze ionako nećemo moći sve preordere da "zadovoljimo" zbog ogromne potražnje. toliko je tražen da tih 50ak ne mogu čitav dan da prodaju, tj. rezervišu za preorder.

Poslednja izmena:
Nema vise tableta za rezervaciju.

Oni koji imaju interes da dizu u nebesa doticnog prodavca koji ce obezbeti 30 -tak tableta trebali bi da imaju bar neku trunku realnosti u svojim komentarima. Za koga je prica da ce Srbija biti nekakv centar sveta za Google i Assus sa Pc practicom na celu.

Google je osetio snagu i moc Srpskog trzista pa se nije udostojio ni da postavi funkcionalni Google play kao neki osnovni servis koji je vezan za ovaj tablet, o drugim servisima da ne govorim, a oni koji imaju neki uski interes proglasavaju da ce u Srbiji biti regionalni, a ja dodajem i pupak Sveta.

Hoces da kazes da i ovi momci lazu:

0675.VRH.jpg

:sceptic:

Oni koji imaju interes da dizu u nebesa doticnog prodavca koji ce obezbeti 30 -tak tableta trebali bi da imaju bar neku trunku realnosti u svojim komentarima. Za koga je prica da ce Srbija biti nekakv centar sveta za Google i Assus sa Pc practicom na celu.

Google je osetio snagu i moc Srpskog trzista pa se nije udostojio ni da postavi funkcionalni Google play kao neki osnovni servis koji je vezan za ovaj tablet, o drugim servisima da ne govorim, a oni koji imaju neki uski interes proglasavaju da ce u Srbiji biti regionalni, a ja dodajem i pupak Sveta.

O čemu ti pričaš?Kakav interes,kakvo dizanje u nebo?
Da li je moguće da se uvek pojavi neko da pljuje po svemu novom što se pojavi?
Ako nisi uspeo da rezervišeš svoj primerak pa si ljut ja ću ti ustupiti svoj...

Ma vidis da ne zna sta prica. Sta smo dobijali do sada? Ni Nokia nije ponudila nove WP telefone na nasem trzistu, o iPhone-u da ne pricamo... Asus se potrudio i dobijamo medju prvima u Evropi Nexus 7 eeeej. Nije kriv Google sto nam ne nudi paid apps, kriv je nas monetarni sistem - ali imas bar mogucnost da koristis free ili kupujes na drugim marketima - sta vec... Ne razumem ovakve ljude

Da li se to opet neko ljuti sto Nexus 7 moze da se kupi?? Tj. ne moze vise :D Asus obezbedio 30-ak tableta.

Elem, da li neko ko je naručio može da mi kaže da li je negde ostavio svoju adresu? Ja sam ostavio samo ime, mail i broj telefona, a oni su mi na mail odgovorili da je rezervacija prihvaćena.

Kada sam promenio da želim profakturu pošto bih platio preko računa otvorila su se i polja za adresu.
Samo sam dobio mail da je rezervacija prihvaćena.

Ja nisam stavio da želim profakturu, valjda je plaćanje pouzećem, kao i sve drugo što se kupi online, ali me buni što nigde nisu tražili adresu.

Ima vremena kontaktiraće te,isporuka je planirana za poslednju nedelju septembra.

Ponovo je dostupna rezervacija preko PCpractic sajta, ima još manje od 10 primeraka za rezervaciju :)
Izbrisali su očekivani datum isporuke, valjda će ispoštovati ono što su ranije napisali...

Posle puno razmisljanja, sacekacu da tablet bude dostupan u Emmi-ju. Ako ne bude nesto valjalo sa njim, da mogu odmah da vratim u prodavnicu. A ne da se zezam sa slanjem.

Zbog ovoga sam voleo "stari" benchmark forum.

Na zalost, popularnost neta i racunara, dovela je i ovakve likove na forum. Ja bih banovao ovo, za uvek, po mailu, IP adresi, svemu!!!

Ja se secam kada sam morao da placam gotovo duplo da nabavim nei hardver, tipa Miro (Pinnacle) DV500, kasnije DC50, pokusali su da me izuju...

Danas, u sred ove krize, pre 80 posto Evrope, neko ti ponudi po krajnje realnoj i fer ceni da nabavis nesto relativno egzoticno i neko se nasao da pljuje!

Kapiram ja i posecenost i sve, ali zbog ovoga me nije ni bilo par godina na forumu...

Dalje, Nexus koncept is here to stay! Google se ne sali, pa ce i Apple morati da odgovori nizom cenom, sto ce opet dovesti do sveukupnog pada cena, pa ce i pljuvaci moci sebi da priuste 5197 za 17.000 dinara, za koji mesec, kad mu cena padne na realni nivo!

@testthenext Ne mogu bas da se slozim, slazem se da recimo Prestigio ima nerealnu cenu ali isto tako je tacno da Google ne profitira previse od ovog tableta. Kod nas da jer oko 250e je cena na koju ide i zarada ali sta da radi recimo jedan Prestigio koji prodaje samo hardver i koji ima naravno i dodatne troskove ali koji nema prodavnicu da sve to lepo umnozi i naplati? Budite malo realni, jedan Google Android uredjaj nikako ne moze da se poredi sa ostalim proizvodjacima koji prodaju "samo" hardver.

Da li se zna tacan datum kada vi koji ste ga narucili dobijate Nexus 7? Ako bude nekih problema sa tabletima a nadam se da nece budite iskreni i recite :D

Datuma nema,na FB stranici PC Practica su mi rekli poslednja nedelja septembra.
Naravno da cemo biti iskreni...;)

Nexus koji će se prodavati u Practicu i ostalim radnjama u Srbiji biće iz lokalne distribucije, nevezano za UK / US / DE itd radnje. Zbog toga će i cena biti verovatno najniža u celoj evropi. 27990 din = 239 EUR, i zbog toga već sad ima gomila kupaca iz okolnih zemalja koji rezervišu Nexusa u Srbiji. U MediaMarkt-u u Madjarskoj, koštaće 89,990 Forinti, to je oko 339 EUR,,,

Ja se bojim da će biti ovih trolova koji će opet da kažu "pa to je preskupoooo"

Evo ko dize u nebesa tu prodavnicu , neki su izgleda Alergicni i na samo pominjanje njenog imena. Priznajem da sam pogresio sto nisam citirao na sta se moj post odnosi.

Zasto ste se ti Veljodj i ostali prepoznali u tome ne znam. Ovo pljuvanje od strane testthenext necu ni da komentarisem. Kad sam ja to i gde izjavio nesto u smislu da kod nas treba da budu cene vece nego u drugim zemljama i kde to proizizilazi iz ovoga sto sam napisao.

To sto ne verujem da ce u Srbiji Nexus biti Najjeftiniju u Celoj Evropi ne bi trebao da bude razlog za takve reakcije. Ako ti Testthenext u to verujes ili si mnogo Naivan ili mnogo Bolestan. Ova tvoja reakcija mi deluje Bolesno.

Poslednja izmena:
ostalo jos 10 komada u pcpractic-u , narucujte dok ima

Nece biti forever, vec su ga promenili, sad stoji "Dostupno je još 10+ primeraka za rezervaciju" :D

Izgleda da niti znaju koliko stize niti koliko je rezervisano. No nema veze, samo da stigne.

Juce sam bio do PCPractic-a i rekose da stizu krajem meseca, i da ne mora da se uplati unapred nego kada stignu na licu mesta.

ista fora kao i sa "mađarima" koji dovlače televizore na kupujem/prodajem. nazovite bilo kog od njih i reći će vam da nemaju traženi model trenutno "na lageru". tek kad se skupi njih par onda odu tamo po televizore. a ovo sa nexusom mi deluje kao da ljudi rezervišu pa onda otkažu, jer non stop cifra ide gore dole. u comtrade-u mi kažu pre neki dan da će biti i kod njih. znači na kraju će biti i u emmiju i koštaće nekih 200€. pc practic ne volim jer imaju najgore cene za čitav asortiman, lažne popuste itd.

strpecu se ja koji mesec da ga bude fizicki u radnjama i na 12 rata karticom :>> a taman dokle i smislim da li mi to uopste treba u zivotu (posto dosad jos nisam uspeo da skontam sta bih radio sa tabletom, a tih 250e uglavnom znam kako da potrosim :)))

Ustvari ajd bas me zanima sta mislite:
Imam android od 4" za svasta, devojka ima n8 koji je superioran za navigaciju i kao foto u svako doba, imam kindle za knjige, imam ultrabook za kad mi treba nesto prenosno, desktop mi je prikacen na tv 42" kuci i sluzi za gledanje serija/filmova, imam desktop na poslu... i sad ja razmisljam sta ce mi tablet :) imam i mali jbl zvucnik sa lion baterijom kad mi treba bolji zvuk iz telefona :D
Ima onih par igara iz humble bundle sto su za tablet, mozda zato :D

Poslednja izmena:
Uhh..Ako je samo zbog tih par igara...;)

Vrh Dno