Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da sve ide ka tome da Samsung pređe na tizen ,i ovo vidim kao neku vrstu odg googla.

Mislim.. prvo će da zahvate tržište i devove sa onim njihovim satom i onda će za par godina preci.
Nije džabe njihov sat na tizenu.

Moguće da tako samo "prete" ,ali i google pokazuje da ne sedi skrštenih ruku.

Poslednja izmena:
^tesko da mogu da bilo sta urade kada se pogleda da iOS i Android drze primat na trzistu, previse se para vrti u tim ekosistemima... Cak i da "finansijski" stimulisu devove kao sto je radio Malimeki sa svojim WP-om isto ce se provesti sa Tizenom kao i oni...

E bas ce da se usrece ako odu na Tizen. Nema sansi da se to sada progura pored Androida i IOS-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li iko od vas razmišlja da li bi Android bio tu gde je da nije imao samsung na svojoj strani?
Ako će google i samsung u rat tu će neko treći da profitira...

Google da uđe ozbiljno na high end tržište znači da iznervira sve OEM počev od Samsung i da namerno traže kako da se odkače od Google agresivnije nego sada. Google je kompanija koja ne zna da pravi pare osim na reklamama, i pravi dugoročno pare od servisa na telefonima na samoj količini uređaja.
Da li je podrška duža od dve godine? Verovatno nije. Zašto nisu iskoristili pritisak da reše problem fragmentacije ili je do u planu tek kad spoje OS-eve?
I to sad rade dok i Microsoft lagano sprema da uđe u high end segment kad dorade OS.
Ako Microsoft prenese dužinu podrške na telefone kao što je na računarima i Apple može da im pljune pod prozor, a kamoli Google. Tu ostaje pitanje aplikacija kao i dalje na strani Google, ali i to je realno desetak aplikacija koje 80% korisnika koristi, ostalo ih apsolutno ne zanima.

Da li iko od vas razmišlja da li bi Android bio tu gde je da nije imao samsung na svojoj strani?
Naravno da ne,o tome se i radi.. ja mislim da Samsung lagano može da izgura tizen priču

Microsoft sa onim bagovima moze da pruza podrsku i 10 godina, nema svrhe.

Usporavanje samog sistema, haos sa ram menadzmentom, najruzniji skin(dobro, lg je neprevazidjen). Sta je Samsung uradio za Android?Hardver im je #1, tu nema sta da se doda.

Sent from my m8 using Tapatalk

Za Android nije ali ljudi se pecaju na Samsung, ne na vanilla Android. Ima logike sto kaze Loznica, ali mislim da sada ne moze Tizen da se progura nikako.

Niko ne priča o tome da u ovakvom stanju. RS1 je već drastično bolji od predhodne verzije. Kao što sam milion puta podsetio Android je u prvoj godini bio drastično gori.

Zašto nisu iskoristili pritisak da reše problem fragmentacije ili je do u planu tek kad spoje OS-eve?

Mozda je ovo sto spekulisemo upravo to - povecavanje pritiska da se resi fragmentacija? Obzirom kakvu su podrsku pruzali ovih godina, nece mi biti zao ako neko od ovih velikih bude ispastao.

Teorije nema da oni pređu na tizen, android je potreban njima koliko i oni androidu.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Mozda je ovo sto spekulisemo upravo to - povecavanje pritiska da se resi fragmentacija? Obzirom kakvu su podrsku pruzali ovih godina, nece mi biti zao ako neko od ovih velikih bude ispastao.
Neće ni meni. Bilo bi dobro. Druga stvar koju ne znamo je koliko im treba još do spojenog univerzalnog OS na kom očigledno rade, još godinu, dve, tri? Taj sistem mora da bude s univerzalnom podrškom ako hoće da ima smisla. Pretpostavljam da će zadržati Android ime zbog već uspostavljenog brenda.

Svakako velike promene u najavi kod googla . Mislim da je sve počelo posle onog internog tumbanja u googlu ,stvaranja alphabet inc itd itd

Sada je zanimljivo videti da li će se pixel pojaviti kod sva tri provajdera u Srbiji 🙂
Kada ga već najavljuju da postaje komercijala

Poslednja izmena:
Biće super ako se pojavi kod sva 3 operatera, ali loša strana će biti što cene biti u rangu samsunga i ajfona. HTC,LG,i Sony -evi flagshipovi uglavnom imaju nižu cenu za par k din...

Sent from Z5

Završiće oni kao Nokia ako pređu na tizen... Ali možda se stvarno to desi. Možda su već najavili google pa zbog toga oni kreću sa pixelima...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Naravno da ne,o tome se i radi.. ja mislim da Samsung lagano može da izgura tizen priču

Naravno da mogu, jači su od svih ostalih zajedno. Takvu distribuciju je samo Nokia imala nekad.

Usporavanje samog sistema, haos sa ram menadzmentom, najruzniji skin(dobro, lg je neprevazidjen). Sta je Samsung uradio za Android?Hardver im je #1, tu nema sta da se doda.

Sent from my m8 using Tapatalk

Samsung je smestio Android telefon u toliko džepova da ljudi smatraju Android i Samsung jednim. To je najbitnija stvar, a ne ram menadžment i sve ostalo.
I pored toga kako si opisao Samsung telefone 90% ljudi će pre njega nego Sony, Motorola ili ne daj bože Nexus koji inače rade pet u glavu bolje.

Posle pregovora Samsung Google je došlo do prodaje Motorole i dizanja cene Nexusima, a sa druge strane je Tizen gurnut u stranu.
Ako je neko prekršio dogovor ili su promene u Google dovele do drugačijeg razmišljanja tipa sa 20% manje tržišnog udela ali sa svojim telefonima zarađuju mnogo više onda će narednih godina leteti perije...

Za mesec dana ćemo videti da li je marketing mašinerija krenula da gura Pixel modele ili Google samo preti i pravi novi dil sa Samsung...

Slažem se skroz. Pitanje je samo da li opipavaju teren ili su spremni da idu do kraja i "naljute" Samsung .

Neverovatno sta ljudi ovde pisu. Ispade da samsung treba guglu a ne obratno i da zbog toga gugl nece sam sebi da puca u noge,navodno ne bi li guranjem svojih telefona ugrozio partnerstvo...."nije im bitna prodaja"...stvarno neverovatne teorije. Svako od njih gleda da sto manje zavisi od nekog drugog pa se tako samsung bacio na razvijanje tog tizena(sto je blago receno tragikomicno,oni ne mogu da dovedu u red ni softver koji dobijaju na tacni a ne nesto drugo) a sa druge strane gugl gura nexuse i po mom misljenju gura ce ih sve vise dok za par godina ne budu u vrhuncu ponude android telefona,sa kim u saradnji to se vec pita gugl i naravno da ce svako od njih(htc,huawei ili neko treci) oberucke prihvatiti takvu ponudu.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Cisto da citiram sam sebe u vezi teme koja se vodi na poslednjih 4-5 strana...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Ali je to potpuno zaokret poslovnog modela, koji sa sobom nosi i veliki rizik.
Inače sve stoji da im treba Samsung po trenutnom modelu poslovanja.

To im je najveca mana 🙂
Htc може да држи осталима предавање како се израђују фонови и како се ради ui..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Takođe može da drži i predavanje kako da uprkos tome imaš lošu prodaju. 😀

Zato su tu gde su..
Зашто? 7 мојих пријатеља је прешло на htc кад је видело код мене каква је израда фона и какав је систем и како ради 2 године без икаквог проблема.. Не желе сви да буду овце за шишање и баје да ставе samsung или iphone на сто у кафићу.. Него гледају шта ваља...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno