Šta je novo?

Google Pixel 7

Imao si p7/pro i 10t pro? Daj malo više o tim iskustvima

Jel mozes nekako da je fotkas dok je na telefonu, ne mogu nijednu providnu da zamislim da dobro izgleda...

Jel mozes nekako da je fotkas dok je na telefonu, ne mogu nijednu providnu da zamislim da dobro izgleda...
Mogu, imam poslovni fon. Idu slike.
Uzeo 5 ovih da imam dok ne stigne spigen. Dugmići su baš prijatno kliktavi.

Prilozi

• 39F21680-6C2A-4129-995E-9F69A6C244B4.jpeg
    39F21680-6C2A-4129-995E-9F69A6C244B4.jpeg
    105.4 KB · Pregleda: 110
  • 9981C9AA-005A-4403-8492-93AE7A5AC9BA.jpeg
    9981C9AA-005A-4403-8492-93AE7A5AC9BA.jpeg
    120.3 KB · Pregleda: 107
  • EE31CC32-D087-4BC7-8C2F-B2655FA20462.jpeg
    EE31CC32-D087-4BC7-8C2F-B2655FA20462.jpeg
    125.7 KB · Pregleda: 104
  • E45563DB-09DB-4D80-8EE7-25B4325CBD48.jpeg
    E45563DB-09DB-4D80-8EE7-25B4325CBD48.jpeg
    126.4 KB · Pregleda: 107
  • 18066A73-9FB0-4286-8D3D-1DBEE0AD00BF.jpeg
    18066A73-9FB0-4286-8D3D-1DBEE0AD00BF.jpeg
    105.9 KB · Pregleda: 109
  • BD0F9661-05C4-487D-A3BD-9C754504AE69.jpeg
    BD0F9661-05C4-487D-A3BD-9C754504AE69.jpeg
    123.9 KB · Pregleda: 110
Ako nekome treba ovaj providni case kao iznad da slika, neka me iscima da mu poklonim.
Lično preuzimanje u bg po dogovoru.

Pozdrav drugari.
Pošto me posle godinu i 10 meseci udarilo ludilo da menjam telefon(dobro sam izdržao i ovoliko)
Imali li neko kombinaciju A1 i MTS?
Prošao sam zadnje 4-5 stranice i nevideh da je neko postavljao koliko je imao iskorišćenost baterije.
Zamolio bi @The PunisheR ako može da uslika SoT i kaže kako je zadovoljan baterijom.
Hvala unapred

Može sot sutra uveče, sada ga nisam punio do kraja pa nije merodavno.
Baterija je okej i ništa više od toga.

Ja se izvinjavam, nisam mogao sot da pošljem juče jer sam punio kolegi fon sa battery sharing pa nije merodavno..

Primetio sam jednu odlicnu stvar kod Pixela 7 Pro. Ako ga napunim pre spavanja i ne diram do budjenja, baterija nije ispod 99%, uvek ukljuceni Wi-Fi i 5G.

Supruga uzela pxl 7 pre 2 nedelje i juče poslat nazad. Čačkao sam ga ne nešto preterano puno jer nisam imao vremena. Ali staviću ovde neka zapažanja moja i njena. Rekoh joj da sa s21+ ili p6 koji je isto vratila neće biti neki upgrade, ali svejedno se odlučila da proba.

-Tokom prebacivanja aplikacija i vraćanja backup se užario baš

-klot UI generalno je sada već bar meni lošiji od OneUI. At glance meteo i google search widget ne mogu da se uklone što sam znao i ranije pa stavio Nova launcher odmah koji nešto sitno baguje sa otključavanjem, animacijama, itd

-Dialer daleko manje informacija od Samsungovog

-Sporo punjenje baterije i slabija autonomija od mog flip 4

-Ekran baš dosta lošiji od s21+

-Wallpaper je zumiran i neke fotke odseče, ali to kapiram da je došlo sa iteracijom androida u nekom trenutku

-Prednja selfie kamera i processing lošiji od pxl2/3 i sada više liči na prednju kameru na s21+

-Prelepa lemongrass boja(jedna od najlepših koje sam video) sa kao "zlatnim" mat delom gde su kamere

-Radi lepo na 90Hz

-Dobar zvuk

-Neke aplikacije čak nisu ni optimizovane za a13 pa je imala force close

Sve u svemu očekivao više. Možda odrade fold kako treba.

Pazario sam i ja 7 Pro verziju putem ebay-a. Obsidian 256GB verzija sa nekim promo vaucerom izaslo 875eu. Trebalo bi da stigne sredinom sledece nedelje. Trenutno koristim S22U sa kojim nesto i nisam zadovoljan. Videcemo kako ce se pokazati Pixel, mada ja volim "cist" Android. Ako mi se dopadne, S22U ide na kp a ako ne ide Pixel.😀

Pazario sam i ja 7 Pro verziju putem ebay-a. Obsidian 256GB verzija sa nekim promo vaucerom izaslo 875eu. Trebalo bi da stigne sredinom sledece nedelje. Trenutno koristim S22U sa kojim nesto i nisam zadovoljan. Videcemo kako ce se pokazati Pixel, mada ja volim "cist" Android. Ako mi se dopadne, S22U ide na kp a ako ne ide Pixel.😀
Čim nisi zadovoljan pomocicu ti.
Imaš od mene 400 za bilo koj 😜

Da li se, kao i ranije, formatira telefon kada hoću da uradim root?

Uradio bih ga zbog VoLTE.
Takođe me zanima da li mora stalno da se nešto radi kada dođe update a imaš root ili prolazi update normalno a root ostane?

Da, moraš da otključaš bootloader što znači da se sve briše. Sačuvaj sve što treba pre toga.

Kada dodje update, malo je komplikovanije u odnosu na OnePlus, ali postoji PixelFlasher koji je neverovatno dobar program za komp, koji sve uradi automatski u par klikova. Baš, baš prosto.

Mislim da cu na kraju i morati malo da se iscimam sa root-om i slicno. Ali dobro, kontam barem da je root okej na pixelima.

Kakva je situacija sa pucanjem veze i gubljenjem signala? Ima li ikakvog napretka?

Kad, gde?

I u 6a temi se raspitivao, izgleda kao da je iz "pouzdanih" youtube i sličnih izvora informisan da već generacijama Pikseli u Srbiji ne funkcionišu kako treba.
Ljudi se žale da su često nedostupni, telefon gubi signal, ne može da se poveže na 3G, puca veza i dr. Navodno problem postoji već par generacija unazad i kada se telefon koristi u državama u kojima Pixel nije zvanično dostupan (Srbija).

@MegaSkot @Poolmaker
Takodje sam imao problem na pixel 6, dosta puta se dešavalo da mi se u toku poziva tj razgovora samo ugasi poziv, i da moram ponovo da zovem, kao da izgubi mrežu. Jako čudna situacija, znam da je dosta ljudi to spominjalo u temi za pixel (6). Sa pixel 4 nisam imao takvih problema (ista mreža a1 godinama)

Ja sam primetio na mom 7 Pro, kada sam u liftu gde je loš signal, prebaci mi sa LTE na H i desi se da ne vrati na LTE kad izađem napolje i nemam net. Rešenje je da se upali i ugasi airplane mode...

Ja sam na običnom 7 u centru grada dobijao poruke o propuštenim pozivima. Besmislena gimnastika to sa uključivanjem/isključivanjem airplane moda

Ipak nista, evo sad opet probao ista situacija..

Samo je zanimljivo što u BiH nisam imao nikakvih problema..
U svakom slučaju ako su vam primarni pozivi, nažalost Pixel preskočite. Meni nisu, imam poslovni za to.
Jedino koliko vidim rešenje je root, omogućavanje VoLTE i onda je dosta laganije..

Vrlo je tesko da se definise ovaj problem. Hocu da kažem, praktično mora da se ima dva telefona, da se upotrebljava ista kartica, na istoj poziciji, da bi se definitivno konstatovalo da li je problem u Pixelu. Takođe, mislim da problem nema veze sa podržanim i nepodržanim zemljama ( sa 6-icom su korisnici najviše problema prijavljivali u US,verovatno je tamo i najviše uređaja prodato), već je problem u Tensor čipu i Samsung modemu i njihovoj sw kompatibilnosti.
Ja već duže vreme ne primećujem problem koji sam imao na 6-ici krajem prošle i početkom ove godine, vezano za ispadanje iz A1 mreže u Srbiji. Ali to ne znači da ne postoji.

Ja sam pre Yettela bio na A1 i svaki telefon mi je povremeno ispadao iz mreže i bio nedostupan. Sada ne znam, nemam uvid godinama, ali od kada imam Pixel 6 ( mesec, dva) nisam imao problem sa mrežom/pozivima i netom. Sam o konstatujem da se Yettel pokvario solidno...

Vrh Dno