Šta je novo?

Google Pixel 7

Vrlo je tesko da se definise ovaj problem. Hocu da kažem, praktično mora da se ima dva telefona, da se upotrebljava ista kartica, na istoj poziciji, da bi se definitivno konstatovalo da li je problem u Pixelu. Takođe, mislim da problem nema veze sa podržanim i nepodržanim zemljama ( sa 6-icom su korisnici najviše problema prijavljivali u US,verovatno je tamo i najviše uređaja prodato), već je problem u Tensor čipu i Samsung modemu i njihovoj sw kompatibilnosti.
Ja već duže vreme ne primećujem problem koji sam imao na 6-ici krajem prošle i početkom ove godine, vezano za ispadanje iz A1 mreže u Srbiji. Ali to ne znači da ne postoji.
Imam dva telefona, testirao sam istu karticu u oba. Definitivno je problem u Pixelu za sada, ali kao sto mi je par ljudi reklo problem im je prestao na proslim pixelima nakon nekih par apdejta (januar, febuar, mart). Cak sam i menjao obicnu za esim, identicna situacija..
E sad kako oni podesavaju modem, procesor sta god, to vec ne znam, ali da problem u Srbiji postoji jer zvanicno nije podrzana, postoji. Barem kod mene na 7 pro sa mts karticom (probao i globatel koji radi na a1 mrezi, isto).
Ali isto mislim da bi root zbog VoLTE resio skoro sve probleme sto se toga tice, jer realno sada retko gde, ako uopste negde a da nije neka zabit, nemas 4g.

Slažem se s tobom, ali i u tvojoj teoriji ima rupa :) ni BIH nije podržana a tamo ti je radilo kako treba.... u tom smislu kažem da ne znam kolko to ima veze sa regionima...

Vrlo je tesko da se definise ovaj problem. Hocu da kažem, praktično mora da se ima dva telefona, da se upotrebljava ista kartica, na istoj poziciji, da bi se definitivno konstatovalo da li je problem u Pixelu. Takođe, mislim da problem nema veze sa podržanim i nepodržanim zemljama ( sa 6-icom su korisnici najviše problema prijavljivali u US,verovatno je tamo i najviše uređaja prodato), već je problem u Tensor čipu i Samsung modemu i njihovoj sw kompatibilnosti.
Ja već duže vreme ne primećujem problem koji sam imao na 6-ici krajem prošle i početkom ove godine, vezano za ispadanje iz A1 mreže u Srbiji. Ali to ne znači da ne postoji.
Piše se sa šesticom, ne 6icom. Ako već izmišljamo i prepravljamo pisani jezik, onda može 6e6tic0M.

Ja nemam nikakvih problema sa mrežom na 6 pro. A isto je tensor i isto exynos. Yettel mreža.
Ali isto tako znam da su neki ljudi imali problema sa mrežom sa običnim pixel 6.
Tako da je otvoreno pitanje šta je ustvari problem sa pixelima

Ajde i ja da doprinesem temi. Kada sam uzeo pixel 4a (cini mi se jun, jul 2020) u prvih par meseci mi je telefon konstantno ispadao iz mreze, pozivi su se prekidali i po 2,3 puta. Vremenom se stvar popravila ali i danas se desi da imam jedno ispadanje. Moguce je da je esim donekle reaio stvar ali ne mogu da se setim kad sam presao na esim.

Da li imate preporuku za zastitu ekrana kao i poledjine za 7 Pro? Zanima me i koji punjac koristite.
Trenutno razmisljam o mobile outfitters folijama, a za punjac xioami 65w gan.

Ne bacaj pare na to đubre od folije. Ne vredi ništa više od hydrogela sa Alija.

Vi sa običnom sedmicom, kakav je kvalitet ekrana? Posebno me interesuje jačina osvetljenja i vidljivost ekrana napolju.

Trenutno mi je na Pixelu 4a 5G, najveća zamerka ekran, razmišljao sam da ga do proleća zamenim sa Pixel 7, ali ako je ekran meh, pričekao bih osmicu.

@vulex8 da te lepo služi :)
Isto me zanima kvalitet ekrana na 7 običnoj, da li je siva uniformna ili ima zelenih delova na ekranu. ( Isto važi i za čistu belu, da li ima delova gde je roze) ?
Ozbiljno se razmišljam da sa 6 pro pređem na mali pixel 7, da odmorim ruku :)
Ali samo me taj ekran plaši, na xda pišu da je veoma sličan pixel6 ako ne i isti, što je naravno loše.

Stigao danas. Slikano sa S22U koji ce uskoro naci drugog vlasnika. 😀 Dobio sam i case uz telefon, ortak me naduvao i rekao mi sta ce ti to kinesko sran... i rekao mi da uzmem ovaj ispod pa cu veceras da porucim. Inace ne nosim nikada case ali...

Prilozi

• 20221229_182359.jpg
    20221229_182359.jpg
    124.2 KB · Pregleda: 70
  • 20221229_182507.jpg
    20221229_182507.jpg
    118.2 KB · Pregleda: 80
  • 20221229_182840.jpg
    20221229_182840.jpg
    197.1 KB · Pregleda: 85
moze li pitanje za ljude koji imaju p7/p7p, da li im se desava da se tel restartuje sam u toku poziva (soft reset) jer sam p6 prodao jer je bilo nemoguce voditi razgovor da se to ne desi , probano sa fizickim sim, esim update, roll back ista stvar uvek...

Kakav je utisak sa ekranom na pixel 7? U odnosu na recimo s22? Postoje li razlike u modemu za mreze izmedju USA modela i EU?

moze li pitanje za ljude koji imaju p7/p7p, da li im se desava da se tel restartuje sam u toku poziva (soft reset) jer sam p6 prodao jer je bilo nemoguce voditi razgovor da se to ne desi , probano sa fizickim sim, esim update, roll back ista stvar uvek...
Nikad mi se to nije desilo na 7pro.

Ali ljudi, kamera sabija u raznim uslovima, svi zivi su odusevljeni, niko nema zamerku..

@The PunisheR
Iz pixel 6a teme ako nisi video. Kidov komentar. Možda da isključiš VoLTE koji je vezan za tvoj broj, to jest da kažeš operateru da ga isključi. Možda je to razlog zašto u Bosni nisi imao bugove sa mrežom.

"Problemi se cesto desavaju sa mrezom kada je VoLTE aktivan na nekom broju, a Pixel-i ga ne podrzavaju kod nas. Skoro je kolega ovde sa foruma imao problem bas na Pixelu sa pozivima jer mu je bio aktiviran VoLTE, a telefon ne podrzava i gasenjem istog, problem resen."

@The PunisheR
Iz pixel 6a teme ako nisi video. Kidov komentar. Možda da isključiš VoLTE koji je vezan za tvoj broj, to jest da kažeš operateru da ga isključi. Možda je to razlog zašto u Bosni nisi imao bugove sa mrežom.

"Problemi se cesto desavaju sa mrezom kada je VoLTE aktivan na nekom broju, a Pixel-i ga ne podrzavaju kod nas. Skoro je kolega ovde sa foruma imao problem bas na Pixelu sa pozivima jer mu je bio aktiviran VoLTE, a telefon ne podrzava i gasenjem istog, problem resen."
Moj paket trenutni (zmaj mts) ne podrzava volte.

Onda ti ostaje samo da ga rootujes i skines te barijere za zemlje gde se ne prodaje pixel :)
Sada me baš interesuje da li bi to sredilo bugove sa mrežom...

Onda ti ostaje samo da ga rootujes i skines te barijere za zemlje gde se ne prodaje pixel :)
Sada me baš interesuje da li bi to sredilo bugove sa mrežom...
Pa sto se tice poziva ja mislim da bi, jer ne bi imao potrebe da ide na 3g. Njega zeza taj momenat prebacivanja na 3g, a nekad ni ne moze 3g uopste da uhvati. Nekad full bez problema a nekad se vrati na 2g i tako.
Kad uhvatim vremena posle praznika cu vrv da se igram sa root-om.

Verovatno slican problem kao S20 serija sto je imala, meni se to desilo na S20+.

Nakon decembarskog apdejta na 7 Pro više nisam imao problem gde neće da se poveže na LTE nakon što izgubi signal u liftu, sada mi deluje da je sve kako i treba da bude.

Lepo ti to redjas! Cestitam na prinovi i da te sluzi bez greske bar koliko i ovaj 3XL
Hvala! 3XL je preko 2 i po godine kod mene, a uzet je skoro godinu dana star, tako da je i više nego dobro odradio. Inače je još uvek na A10 jer A11 realno ništa novo nije doneo, a A12 nisam hteo da instaliram da bi mi veća razlika bila kad uzmem P6/7 😆

@vulex8 da te lepo služi :)
Isto me zanima kvalitet ekrana na 7 običnoj, da li je siva uniformna ili ima zelenih delova na ekranu. ( Isto važi i za čistu belu, da li ima delova gde je roze) ?
Ozbiljno se razmišljam da sa 6 pro pređem na mali pixel 7, da odmorim ruku :)
Ali samo me taj ekran plaši, na xda pišu da je veoma sličan pixel6 ako ne i isti, što je naravno loše.
Hvala! :)
Što se tiče ekrana sasvim ok je, ali ništa wow, koliko sam mogao da primetim za ovih 3-4 dana. Što je najbitnije prikaz boja je dobar i osvetljenje je zadovoljavajuće i za sad nemam problema sa vidljivošću po ovom decembarskom suncu 😁 Rekao bih da je osvetljenje tu negde sa iP12 Pro koji takođe imam, a daleko bolje nego na P3XL. Ono u čemu zaostaje u odnosu na iP12 Pro i P3XL su uglovi gledanja. Odmah se primeti da prikaz boja nije isti. Ništa strašno ali eto, treba reći. Svakako se ekran gleda pod normalnim uglom više manje. Bela je dobra koliko moje oko vidi.

Ne mogu a da ne pomenem jedan ozbiljan downgrade u odnosu na P3XL o kojem se retko priča a to je prednja kamera. Ne znam da li je u pitanju samo nedostatak AF ili još nešto, ali kvalitet prednje kamere je na P3XL je za klasu iznad P7... Slike na 7 generalno nisu loše ali to je zahvaljujući softverskoj obradi.
Takođe što se tiče zadnje kamere, nekad slike znaju da izgledaju overprocessed. Na P3XL je bilo opcije da se delimično ili potpuno ugasi HDR+, ovde toga nema. Ali šta je tu je.

Evo u Hrvatskoj na HT nijednom nije ispao sa mreže niti imao problema sa propuštenim pozivima...

Da li je neko presao sa P6 na P7, osetili se ta mala razlika u dimenziji telefona? Bukvalno svaki Pixel sam imao ali P6 mi nikako nije legao zbog dimenzija, samo zbog toga sam ga prodao i kupio iP 13 mini. Problem se javlja sto sam ocigledno navikao na Pixel i neke stvari poput tastature, kamere, zvucnika u slusalici i jos nekih sitnica mi vise odgovaraju na Pixel-u. I zadnjih par nedelja razmisljam da kupim P7 misleci da tih par mm moze da pomogne 😁.

Vrh Dno