Šta je novo?

Google Pixel 7

To ti je najbrže, preko aplikacije pošalješ zahtev i za 5min dobiješ na mailu, ne košta te ništa
Poslao sam im poruku na fb, brzo odgovaraju iz moje prakse.
Pa ćemo da vidimo.

Mene samo nervira to što se nekad najnormalnije kači i sve, a nekad ne, tačnije u poslednja dva dana na poslu se ne kači uopšte, a kada sam išao na ručak sve normalno.

Sta mislis da trazim esim? To zavrsavaju brzo, ne moram da se cimam do poslovnice..
Ja sam u startu imao eSim na 6-ici....i nije mi rešio problem koji sam imao prošle zime s ispadanjem iz mreže.....kasnije se update-ovima to sredilo.... Sada nemam nikakv problem, i pored toga što sam se u međuvremenu vratio na sim sa eSima....

Ja sam u startu imao eSim na 6-ici....i nije mi rešio problem koji sam imao prošle zime s ispadanjem iz mreže.....kasnije se update-ovima to sredilo.... Sada nemam nikakv problem, i pored toga što sam se u međuvremenu vratio na sim sa eSima....
A koji je razlog vraćanja na fizičku esim?

Ja držim fizičku sim karticu od provajdera kod kojeg sam.

Esim slot čuvam za "Airalo" kada idem u inostranstvo. Relativno pristupačni "one time" data paketi. Na taj način kada sam u ino dostupan sam na moj broj, a internet ne koristim iz rominga.

Usput, da li si probao da ukljuciš ili isključiš "adaptive connectivity"? Ili nešto sa onim " * # * # 4 6 3 6 # * # * "?

Poslednja izmena:
Msm da jesam za to adaptive, a u 4636 nešto malo nisam previše.
Isključen je trenutno adaptive.
I ja bih držao fizički, al rekoše da može dual sim esim na p7p

A koji je razlog vraćanja na fizičku esim?
Dva razloga.....prvi je...išao sam u inostranstvo gde mi je više odgovaralo da imam njihovu eSim...drugi je da sam hteo da proverim da li sam u pravu u vezi sa A1.... Naime kada je došlo do promene imena iz VIP u A1 , meni je na telefonu ( i na pixel 5 i posle na 6 ) ostalo VIp...svi su govorili da je u pitanju sw telefona a ja sam bio ubeđen da buđavi A1 treba da izmeni podatke na eSim, što njima naravno ne pada na pamet ( pitanje da li to i znaju da urade ). I kao što sam i mislio, odmah se pojavilo A1.. ;)

Poslednja izmena:
Evo me sada npr kod Slavije, i nijedan problem sve ok. Kako dođem na posao npr, odmah problemi.. Ne razumem evo.

Slučajno naleteo na ovo, možda je to uzrok problema?

Da li može da se otvori tema "Yettel gasi 3G signal na 2100 MHz" i da se postovi prebace u nju iz ove teme:

Pitam drugare koji nemaju VoLTE, jel primecujete razliku u svakodnevnom koriscenju?

To zavisi od provider-a, koje audio kodeke koriste. Kada se tek pojavio VoLTE u A1, prelaskom na isti nisam ništa dobio osim simultanog surfa za vreme telefonskog poziva.

Pitam drugare koji nemaju VoLTE, jel primecujete razliku u svakodnevnom koriscenju?
Nemam pojma da li je do nedostatka VoLTE, ali telefonu jako dugo treba da uspostavi vezu. Doduse, kada mi je VoLTE bio ukljucen, jer sam prethodno imao S10, imao sam jos vece probleme sa primanjem poziva. Desavalo se da ne zvoni telefon, samo se pojavi u nekom trenutku da je propusten poziv.

Meni su i posle zamene kartice stizale poruke da sam bio nedostupan. Uz ostale softverske bagove koji su se ponavljali je otišao na oglase, i sad je tuđa briga. Šteta, ali sam izgleda previše očekivao

Mogu da kažem da telefon radi kao zmaj od kako je kod mene. Punim ga samo bežično na 15W punjaču. Kamere odlične, baš fotkao neki kamion koji se prevrnuo.

PXL_20221129_092312826.jpg

PXL_20221129_115333128.jpg

PXL_20221129_115356582.jpg

Ova prva fotka sa zoom sociva? Malo je ulje na platnu :)

Kroz prozor.

Ok to nego pretpostavljam da je neki zesci digitalni zoom cim ga je ovako umuljao :)

Google-Pixel-7a-5K1.jpg

Krenem ja za bosnu, u putu zamenim sim za esim.
Sve super u Bosni vraca na 3g, dostupan uvek itd .. Sve super.
Vratim se u Srbiju, kad ono isto sve kao pre zamene.. Osim da nam nisu iste bazne stanice ili sta ja znam. Ocigledno sa odredjenim baznim stanicama ima problem jer eto podesavanja ili sta god modema. Jedan lik ovde sa forima rece da je to kod 6 serije ispravljeno apdejtima ako se ne varam. Svakako eto ima problem.
Ono sto cu sledece da uradim je da uzmem tipa globatel esim ili telenor nebitno, pa da vidim situaciju sa drugim operaterima.

Po mom mišljenju Google se orijentisao na tržišta na kojima zvanično prodaje Pixel. Na ostalima je tipa " ako radi radi, ako ne..." Možda ima veze i koji je provajder u pitanju,,,,,recimo ako A1 ima sličan hw u Austriji, Hrvatskoj i Srbiji, možda ima realnije šanse da sve proradi kako treba nego, recimo na MTS-u.....ne mislim da je ova moja " teorija " bez šupljina, ali očigledno je da Google još uvek eksperimentiše sa sopstvenim hardverom i da im je fokus na podržanim zemljama...

Izgleda da je na globatel (A1 mreza) ista situcija. Ali videcu jos.
Inace ne moze dual esim, kada hocu da aktiviram jednu esim drugu automatski trazi da deaktiviram.

Nazad
Vrh Dno