Šta je novo?

Google Pixel 7

Benchmark test. Koja razlika kada se radi review koji nije plaćen( pošto je 99% takvih na kanalu) :)
I dalje dosta nepotrebnih informacija, ali može da se pogleda

Može se o ukusima polemisati, to je u redu, ali ovakve optužbe baš i nisu na mestu. Odnosno, čak i da jesu tačne, olako su izrečene i napisane bez mnogo razmišljanja, što u najmanju ruku nije korektno prema ekipi i lavovskom poslu koji obavljaju već godinama.

Ajde molim te.. od kada je pisanje činjenica i istine = optužbe koje nisu na mestu?
Ali ok, može mod da obriše.
Izvinjavam se

Малопре Одгледах, рецензија на месту, а Пиксел зло од телефона, да немам N20U snap ово би без дилеме био мој телефон.

Može se o ukusima polemisati, to je u redu, ali ovakve optužbe baš i nisu na mestu. Odnosno, čak i da jesu tačne, olako su izrečene i napisane bez mnogo razmišljanja, što u najmanju ruku nije korektno prema ekipi i lavovskom poslu koji obavljaju već godinama.
Sve što je rečeno u recenziji, stoji.
Lucidno, racionalno, realno.
Niko nije ni čuo za Pixel, još manje da nekome može kvariti posao sa 100 prodatih uređaja u celoj Srbiji. Ono što jeste istina je to da će Pixel ući na mala vrata ,bez centa uloženog u marketing, sve zahvaljujući toj šačici fanatika i verskih otpadnika, jel'te . :eek: :alien: 😁
Što bi rekli po srpski, MadeByGoogle.

Nisu ulgali u marketing? Po netu izlaze reklame za Pixel godinama, oni su targetirali i plasirali kako žele, bilbordi po Srbiji im sigurno nisu prioritet. Postoje godinama ako se sećate Nexus serije, za one koji su sada upali i otkrili Google telefon. Dugo godina oni skupljaju publiku i korisnike, imaju sada već neku lepu bazu a ne fanatike. A proslavili su se brutalnom kamerom i čuvenim HDR+ sa kojim su izašli još na Nexus liniji, ljudi koji su hteli sjajnu kameru a da to nije iPhone.

@alter
potpuno se slažem....i teško da oni ne ulažu čak i u Srbiju, na posredan način...Evo i Benchmark je testirao telefon, sećate se priče da neče da testiraju Iphone sve dok se zvanično ne budu uvozili u Srbiju. Za Pixel očigledno nije potreban taj uslov...Nema tu ni "fanatika ni verskih otpadnika" ;) , reklama je svetinja

Ili je bio uslov za Srpski jezik dok se ne ubaci da neće testirati? Morali su da pogaze svoju reč jer biznis trpi, logično, nisu ni prvi ni poslednji.
U svakom slučaju testovi ovkvih uređaja trebaju imati konkretnije informacije osim bacanja kutije na sto kako se otvara, trebalo bi da radi tehnički pismenija osoba, masa stvari nije navedena u razlici sa OnePlus koji mu je konurentan, niti šta može ili ne može Pixel u odnosu na iPhone, ne treba ljudi da se šoknu kada kupe nešto pa posle po iPhone temi kako nema ovo ili ono, a Peca kao diredtor da direktuje iz fotelje ko pravi direktor.

Ajde nesto konkretno... Vec neko vreme sam ili ja mentol ili neka "visa sila" samo ukloni ikonicu, uglavnom Whatsapp jer je po desnoj strani na desktopu, ja je vratim, desi se opet... Tako recimo vec 10x vidim, ponekad je samo vidim na drugom mestu, ali uglavnom samo nestane sa desktopa.
Ok, sumnjam da se mozda desi da otkljucam telefon u momentu dok ide ka dzepu ili slicno i da onda bas tu drzim palac i na neku foru prevucem ikonicu, ali ono, cudno je, nije mi se desavalo na pixel 6 pro niti bilo kom prethodnom telefonu.
Nisam uspeo da nadjem opciju da "zakljucam" ikonice. Da li je neko imao slican bug mozda? :)

Ja nisam imao.

Slažem se sa Pecom za punjenje. Navikao sam na prošlom telefonu da se brzo puni, ovaj se osetno lošije puni ali dobro, ionako ga samo noću punim. Ajfon se takođe sporo puni pa ništa nikom.

Desna strana dole on sam predlaže aplikacije, ako ti eksplicitno ne staviš neku aplikaciju tu...

Ajde nesto konkretno... Vec neko vreme sam ili ja mentol ili neka "visa sila" samo ukloni ikonicu, uglavnom Whatsapp jer je po desnoj strani na desktopu, ja je vratim, desi se opet... Tako recimo vec 10x vidim, ponekad je samo vidim na drugom mestu, ali uglavnom samo nestane sa desktopa.
Ok, sumnjam da se mozda desi da otkljucam telefon u momentu dok ide ka dzepu ili slicno i da onda bas tu drzim palac i na neku foru prevucem ikonicu, ali ono, cudno je, nije mi se desavalo na pixel 6 pro niti bilo kom prethodnom telefonu.
Nisam uspeo da nadjem opciju da "zakljucam" ikonice. Da li je neko imao slican bug mozda? :)

To je neko 'smart' go*no, sam ti tu postavlja ikonice koje cesto koristis, menja se stalno.. ugasi to u opcijama zaboravio sam kako se tacno zove.

Dobar test baterije/SoC
Dobro se drži novi tensor/exynos :)

To je neko 'smart' go*no, sam ti tu postavlja ikonice koje cesto koristis, menja se stalno.. ugasi to u opcijama zaboravio sam kako se tacno zove.
Nema leba da nadjem, hteo sam da odradim da zakljucam ikonice na home screen-u, medjutim ocigledno je to nesto sto je moglo na ranijim verzijama androida, zvalo se "Lock Home Screen Layout"... Ili neki launcher- ne dolazi u obzir.

Nema sta to ti je bilo zbog toga..

Dobar test baterije/SoC
Dobro se drži novi tensor/exynos :)

Koliko sam citao review vecina kaze mnogo bolja baterija na 7 Pro, a ustvari samo 20 minuta screen on time-a i nije nesto puno bolje.

To govori da je isto kao i kod iP13P kao i 14P ista situacija kao i kod P6P i 7P. Nema razloga za upgrade.

Problem je što mnogi pod pojmom kompakt zapravo misle na izumrle mini i compact serije telefona, jedino je iPhone 13 mini živ u tom (mini) smislu, i Zenfone 9 (donekle Xperia 5 IV) od kompakt Androida.
Uz to se vremenom menjaju i navike ljudi. Nekada su mnogi Samsung Galaxy S I smatrali ''poslužavnikom, papučom, tacnom'', pa su se postepeno navikavali na sve veće telefone, da bi danas veći deo tih ljudi nosio praktično fablete po džepovima i torbama.

P7 je kompakt verzija P7 Pro, i stvarno je prihvatljiviji po dimenzijama kućišta. P7 mi je nekako na ivici da mogu da ga smatram kompaktnim telefonom ali ipak može da prođe.

Objasnio lik. Možda ponekad malo preteruje sa sarkazmom ali je lepo objasnio sve razlike, prednosti i mane ova dva modela, i zašto misli da su možda i najbitniji uređaji ove godine.
Zanimljivo je i to što više puta navodi da je P7 serija primetno bolja od P6 na nekim bitnim poljima, tako da mi deluje da se isplati dodati više novca za P7 modele u odnosu na P6.

Evo i Benchmark je testirao telefon, sećate se priče da neče da testiraju Iphone sve dok se zvanično ne budu uvozili u Srbiju. Za Pixel očigledno nije potreban taj uslov.
Koiiko se sećam tog videa, rekli su da neće testirati iPhone dok ne ubace Srbiju u odabiru regiona. Što sam ja lično pozdravio.
Pixel (android) tu opciju svakako ima.

Imam jedan cudan problem, koji je mozda i do kartice ne znam, moram videti.
Nece da mi se konektuje na 3g, samo na lte i 2g. I onda dobiju ljudi da sam zauzet, jer on vrv ne moze da se vrati na 3g na poziv. Kada stavim rucno 3g on padne na 2g, znaci samo 2g i 4g moze, 3g sam probao i iz *# opcija da forsujem ali nece.
Imate li neki predlog?

Cek, to jedan dan samo ili od kad si kupio fon? Zar nisi istu karticu koristio u prethodnom telefonu?

Nije do kartice, sad sam probao drugu isto nece da prebaci na 3g (obe su mts kartice). Pa izgleda od danas krenulo, ne znam nisam primecivao. Prosto na 3g nece da se nakaci, na 2g i 4g sve normalno.

Nazad
Vrh Dno