Šta je novo?

Google Pixel 7

Najviše me brine što nema garancije i ne znam da li ProMobi popravlja Pixele ako nekad zatreba. Koja je realna cena sada za P7 pro?

P.S. Da li može da se aktivira na P7 pro, fabrički Call Recording?

Koliko je cest slucaj da na telefonu imate neki problem i da ce realno da vam uvaze garanciju, tjs da nije vasa krivica?

Uvek sam se ovo pitao iz razloga sto telefone preko kp uzimam preko 10 godina, i nikada nisam imao problema, ali iz iskustva sa proverenim prodavcima, stekao sam utisak da bi mi instant zamenili telefon ili izasli u susret u slucaju da je telefon stvarno imao neku manu fabricki. Sve ostale greske su do sada realno bile moja krivica koje ne bi ni pod garancijom uvalili.

Naravno, jasno mi je da s razlogom postoji pojam garancije ali ja sam se toliko navikao na kupovinu tehnike preko kp a ne iz radnji da ne vec duze vreme ne vidim drugu opciju kupovine.

Najviše me brine što nema garancije i ne znam da li ProMobi popravlja Pixele ako nekad zatreba. Koja je realna cena sada za P7 pro?

P.S. Da li može da se aktivira na P7 pro, fabrički Call Recording?
Ne popravlja niko Pixel u Srbiji zvanično, samo ovi neovlasceni gde ne znaš jel Djura nekad otvarao Pixele i da li original deo stavljaju ili sa Aliexpressa.

Naravno da delove stavljaju sa Aliexpressa, uostalom kao i u svakom takvom servisu.

Možda ima nekih poštenih, pa naruče original sa ifixit-a, a znaju da otvore i zatvore telefon kako treba, jer imaju pravi alat.

U krajnjoj nuždi ako do toga dođe uvek može da se naruči deo pa odnese u servis da ti ga zamene /poprave. Cenim da većina mlađih servisera zna da rasklopiti i sklopi svaki mob za 15min.( Ipak su danas svi mogući tutorijali na netu, čak postoji i oficijelni repair tutorijal za pixele na netu)

Koliko je cest slucaj da na telefonu imate neki problem i da ce realno da vam uvaze garanciju, tjs da nije vasa krivica?

Uvek sam se ovo pitao iz razloga sto telefone preko kp uzimam preko 10 godina, i nikada nisam imao problema, ali iz iskustva sa proverenim prodavcima, stekao sam utisak da bi mi instant zamenili telefon ili izasli u susret u slucaju da je telefon stvarno imao neku manu fabricki. Sve ostale greske su do sada realno bile moja krivica koje ne bi ni pod garancijom uvalili.

Naravno, jasno mi je da s razlogom postoji pojam garancije ali ja sam se toliko navikao na kupovinu tehnike preko kp a ne iz radnji da ne vec duze vreme ne vidim drugu opciju kupovine.
Ni ja nisam imao veće probleme sa telefonima, ma gde da su kupljeni, sa ili bez garancije. Ali, kupovina telefona sa OLED/AMOLED ekranom bez ikakve garancije nije baš pametan potez, jer su potencijalni problemi itekako mogući, i to važi bukvalno za sve brendove i modele, od realme, xiaomi, pa sve do najskupljih iPhone, Samsunga itd. A OLED/AMOLED displej je praktično najskuplji deo svakog smartfona, koji traži originalni panel (naravno) i stručnu zamenu (i generalno, a i zbog IP68).

Meni P7 odgovara zbog hw/sw i dimenzija uređaja. Ali mi iz navedenih razloga baš smeta nedostatak validne garancije/mogućnost optimalnog servisiranja u SRB, kao i nedostatak telefoto kamere, što je ozbiljna mana, bar za moj plan upotrebe i činjenicu da ne menjam često telefone.

Novi Android 14 beta update, ovo je sad vec ko stable. Mogu samo da ga useru sa nekim sledecim

Meni su u Mobil Factory odmah dali nov Pixel 6pro jer mi se posle 3 meseca pojavila crna tacka u cosku ekrana a oni su taj poslali na reklamaciju tamo gde su ga uzeli, medjutim posto je upravo tada izasao 7pro ja sam doplatio za njega.

Tu sam i ja kupio Pixel 6! Preporuka

Meni juče zabo Pixel 7. Napravio neki snimak, i hteo da ga skratim, odem na Edit i odradim to, i krene on da vrti i vrti, nikako da završi. Više ne reaguje photos app, ne mogu da vidim ni nove (a ni stare) slike direktno iz camera app. Pomislih to je ono što su drugi korisnici pričali da zabode ta app. Restartujem ja telefon, a on i fastboot, piše boot failure. Restartuj ga par puta, probaj sve opcije, rescue, recovery, ništa ne radi. Neki put čak dođe na ekran da piše no command I ništa drugo se ne pojavljuje. Već sam mislio da ću morati da radim wipe, i pomirio se da je to cena Bete, ali ostavim ga ugašenog nekih sat vremena dok sam nešto radio, i upalim ga i on se pokrene normalno. To je bilo pre ovog jučerašnjeg beta update-a.

U jee.. sreca pa ima A i B particija i fon je detektovao abnormalnost neku i prebacio te na drugu.

Nisam znao za to, ako i jeste to, dobro je odradilo posao.

Zato je tako spor update kad radi, al eto ima svoje prednosti

U jee.. sreca pa ima A i B particija i fon je detektovao abnormalnost neku i prebacio te na drugu.
Imaju i drugi telefoni A i B particiju pa ne rade tako spor update. Kad sam bio na Pixel 4a svaki put mi je bilo fascinantno koliko vremena je potrebno i za najsitniji update.

Malopre sam čitao nešto o tome (pošto nisam ni znao da postoji) i kažu da je razlog taj što se update stream-uje umesto da se download-uje. Dakle, ne smešta se na neku od drugih particija kada se radi update, nego se bukvalno deo po deo update-a skida i odmah smešta na boot particije. Tako sam barem ja shvatio.

A nije mi ni bitno previse, svakako radim update kad legnem i stavim fon na punjac i ne diram ga kako god okrenes.

Novi Android 14 beta update, ovo je sad vec ko stable. Mogu samo da ga useru sa nekim sledecim
sad ću baš da vidim, jer sam došao na temu da bih povukao preporuku svima da slobodno instaliraju betu, desilo mi se upravo ovo:
Meni juče zabo Pixel 7. Napravio neki snimak, i hteo da ga skratim, odem na Edit i odradim to, i krene on da vrti i vrti, nikako da završi. Više ne reaguje photos app, ne mogu da vidim ni nove (a ni stare) slike direktno iz camera app. Pomislih to je ono što su drugi korisnici pričali da zabode ta app. Restartujem ja telefon, a on i fastboot, piše boot failure. Restartuj ga par puta, probaj sve opcije, rescue, recovery, ništa ne radi. Neki put čak dođe na ekran da piše no command I ništa drugo se ne pojavljuje. Već sam mislio da ću morati da radim wipe, i pomirio se da je to cena Bete, ali ostavim ga ugašenog nekih sat vremena dok sam nešto radio, i upalim ga i on se pokrene normalno. To je bilo pre ovog jučerašnjeg beta update-a.

ista stvar sad, resetovao telefon cisto onako (ne zbog kamere i photos), i prebacio me na fastboot ekran nekoliko puta, probao i ono "rescue", samo izbaci ekran sa "no command" i mrtvim zelenim robotom, i onda nije htio ni da se upali. Stavio ga na punjač, i poslije oko minut oživio. PHEW, preznojio sam se i pored klime, hladan znoj o_O
Iskreno se nadam da se ovo neće dešavati nakon apdejta na novu betu (ako mi iskoči, sad ću da provjerim). Je li ovo poznat problem, pominje li ga ko sem nas dvojica na ovom forumu? :D

Prijavili ste se da budete beta testeri, sta se preznojavate sad :D

jedno je kad imaš neke (manje ili veće) bagove, a drugo kad ne možeš da upališ telefon :D

Elem, apdejt sad prošao normalno, pa da vidim. Mimo ovoga baga, druge neke nisam primijetio za sad... Nemoj misliti da će Android 14 u avgustu biti bez bagova, da ne bude onda "kupio si Pixel, šta se preznojavaš sad?" :D ;)

Beta na windows sistemu i ajde, ima gresaka, ali nije strasno (na insider mislim). Ali na tel se ne bi usudio, zato sto je ako me secanje dobro sluzi uvek imalo brdo gresaka kod pixela.

Screenshot_20230728-053219.pngjel nekog jos zeza Google Feed (Discover)? Ne znam dal je do bete ili sta. Probao sam da disableujem app, ocistim cache... Prazno

Ljudi pozdrav. Pridružujem se vašem taboru od sutra :)
Imate neki savet, najnoviji update pa reset, setup i korišćenje

Vidim da pominjete tu betu, da li da odradim taj update ili da sačekam ipak stable

Nikad nisam koristio pixele ranije pa zato rekoh da se posavetujem

Pozdrav svima!

Ljudi pozdrav. Pridružujem se vašem taboru od sutra :)
Imate neki savet, najnoviji update pa reset, setup i korišćenje

Vidim da pominjete tu betu, da li da odradim taj update ili da sačekam ipak stable

Nikad nisam koristio pixele ranije pa zato rekoh da se posavetujem

Pozdrav svima!
Moj savet je stable, jedino ako baš hoćeš da se igraš pa probaj betu.
A ovako upali ga, odradi sve apdejte i onda nastavi sa podešavanjima dalje.
Barem sam tako ja.

Obican korisnik dok ne pogleda changelog nece ni skontati promene izmedju 13 i 14. Meni 14 beta radi bolje nego 13, to je sad vec maltene final.

Moj savet je stable, jedino ako baš hoćeš da se igraš pa probaj betu.
A ovako upali ga, odradi sve apdejte i onda nastavi sa podešavanjima dalje.
Barem sam tako ja.

Obican korisnik dok ne pogleda changelog nece ni skontati promene izmedju 13 i 14. Meni 14 beta radi bolje nego 13, to je sad vec maltene final.
Hvala na savetima.

Ako je 14 skoro final idem na stable varijantu, pa kad stigne... Verujem da će brzo.

ja mislim da je avgust, jer se ne ocekuje vise beta nakon 4.1

licno, ja bih odmah instalirao betu, pa podesavao, jer neke stvari znaju da puknu prilikom prelaska sa jedne velike verzije OS-a na drugu. Istina, jako su male shanse sad, ali prije recimo 10 godina je bila preporuka da se odradi factory reset nakon prelaska na novu verziju androida... Isto vazi za Windows i dalje, zar ne? :)

Sta ce vam beta verzije u 2023?🙂 Nema nista novo, ni revolucionarno da ne mozete da sacekate mesec-dva stabilne verzije. A ovo je doba kad telefoni sluze i za ozbiljne zadatke, sta da vam npr. pukne mbank aplikacija u trenutnku kad vam je neophodna?

mbank mi svakako ne radi (al zbog banke, ne zbog telefona, traze da otvorim tekuci umjesto ziro racuna, dok ebanking na PC-u radi i bez toga :p ).
No, ko sto rekose neki, aktuelna beta radi bolje nego aktuelna stabilna varijanta. Recimo na stabilnoj sam imao problema sa task switcherom, ovdje ne. Na stabilnoj mi se desavalo da haptic feedback na tastaturi samo prestane, dok ne restartujem tel (jesam li jedini?), sa betom jos nijednom nije...
A da je stable 100% bez bagova, ne bi svakih mjesec dana izlazili apdejti i zakrpe... Tom logikom treba preskociti i stable do negdje zime, minimum. Isto, tom logikom nije trebalo ni uzeti Pixel, jer sve i da je OS 100% stabilan kad izadje nova verzija, bice aplikacija koje nece raditi kako treba kad izadje novi OS, a obicno ispeglaju to tek kad Samsung izbaci apdejte. Tako je recimo NLB CG banka izbacila mpay app kompatibilnu sa androidom 13 tek kad je samsung azurirao svoje telefone na 13-cu

Nazad
Vrh Dno