Šta je novo?

Google Pixel 7

Hvala, hvala. Primetio sam da se telefon dosta greje, daleko vise nego 12 mini i Redmi 10 koje takodje koristim. Sa punjaca sam ga skinuo vrelog, takodje vidim da je vruc i posle par fotkanja kamerom. Ovako nesto sam poslenji put video samo na Galaxy S8 kad sam imao. Jel to grejanje normalno? Iskreno na prvu nema nesto bolju kameru od 12 mini, a selfi kamera je iako mi ne treba nizasta slabija fino od iphone-a.

Normalno je, pogotovu sada leti.
Plus nema previše prostora u tom malom kućištu za adekvatno hlađenje.

Evo malo utisaka. Kad sam prebacio slike na racunar razlika je ogromna p7 i 12 mini, daleko vise detalja sto se ne vidi kad se uporedjuje na ekranima uredjaja. Ne svidja mi se sto su fotke dosta kontrastne, portreti su mi mnogo prijamcljiviji na iphone, manje detalja ali mi je kolorizacija lepsa. Sam telefon leti kako radi i tu nema sta, odlican. Ekran mi se ne dopada sto nema podesavanja vise i sto ili je hladan ili pretopao sa night rezimom, iphone mi je tu 2 koplja bolji, doduse tamniji na suncu ali mi boje vise prijaju. Grejanje se smanjilo i skoro da ga ni nema sem kad se puni imam utisak zapalice se haha. Baterija po meni top, ubih ga ova 2 dana sa jednim punjenjem i jos ima struje. Sta znam, navikao sam se na ios, ali cu mu vrvt dati sansu zbog kamere.

Resio sam i grejanje telefona dok se puni, iskljucio sam sve Adaptivne dodatne benefite, i evo jedva mlak telefon. Probajte i vi :)

Greje li se prilikom koriscenja 4g data, ili dok koristite navigaciju? Meni je pixel 6 znao da se ugreje prilicno na 4g, toiko da vidim da je supustio takt procesora. Radi na 30 hz bukvalno secka.
Naravno u tom scenariju baterija samo pada. I otisak prsta je ocaj zivi, ne znam kakav je na 7ici?

Imao sam vise situacija gde ako je napolju toplo a ti koristis 5g/LTE za video poziv , aj sto se pregreje i posrce bateriju nego sto mi se u par navrata i iskljucio telefon zbog pregrevanja... E sad to su kao bili known issues - dva razlicita - potrosnja povecana/pregrevanje pri koroscenju kamere i pri koriscenju data preko bilo cega sto nije wifi... Pa kad se iskombinuje jos sa vrucim danom / direktnim suncem... Navodno je sredjeno / pwtchovano i mogu da potvrdim da mi se nije desilo u prethodnih mesec dva ...

Greje li se prilikom koriscenja 4g data, ili dok koristite navigaciju? Meni je pixel 6 znao da se ugreje prilicno na 4g, toiko da vidim da je supustio takt procesora. Radi na 30 hz bukvalno secka.
Naravno u tom scenariju baterija samo pada. I otisak prsta je ocaj zivi, ne znam kakav je na 7ici?
Meni na P7Pro nikad senzor nije omasio ocitavanje.

Naletio na zanimljiv YT kanal, i dosta mog mišljenja se poklapa sa njegovim.
Sreća nisam ga morao slati na popravak, jer nemam gdje ovdje to uraditi uopće.
Situaciju sa FP sam imao na P6, ali sreća update sustava je rješio stvar.
TLDR: Fokus Pixela je vazda na kameri bio, i kao nekakvom clean androidu, a to što telefon ima 5k mAh bateriju i nemože izdržati dan čitav ih ne zanima, plus masa drugih sitnica, preko kojih se olako prelazi.

Video 1

Video 2

Ja ću da preskočim Pixele (iako će mi baš faliti ta kamera, i jedino radi nje sam i kupovao Pixele) idućih par generacija.

Izgleda da me odlično iskustvo sa Pixel 2 XL koje sam imao tjeralo da i svjesno kupujem svaki sljedeći Pixel, nadajući se dostojnom nasljedniku, ali ništa od toga.

Meni deluje da je sve posle Nexusa,manj ili veci promasaj.

Odlicna ova beta 4 (p7pro), baterija je bas bas dobra rekao bih

Ako je neko koristio 6 pro i sada ima 7 pro, je li vredi?
Sestrin izbor spao na Pixel, samo ne znamo jos koji model.
Razlika u ceni nije ni mala, a opet nije ni puno ako je sedmica bolja.
Po svemu sto sam gledao i citao, 95% isti telefoni, pa mi trebaju utisci iz prve ruke.

Nisu isti telefoni nikako, pogotovo kad se gleda unapredjeni modem na p7pro.
Uvek je bolje novije. Samo nek trazi dobar deal

A da sacekate seriju 8 jos par meseci?

^ Teško, ortak mi dolazi početkom Oktobra iz Amerike, pa ću preko njega p7pro da uzmem. Tamo je on kao i p7 u ovom trenutku. ~450e

Da se upisem, upravo uzeo P7, 4m star iz o2 mreze pod garanciom u full paketu 400e sam platio . Da li ima neki nacin da viber koji sam imao na iphone prebacim na pixel?:)
Pa uradiš backup u Viber app zadnje verzije mogu čak i videos backup
Ja sam prebacio sa Oneplus 8 na S23U ali nešto nije ispalo dobro jer imam 3GB slika i videos moram probati opet ili što je verovatnije prebaciću slike na PC pa ako zatreba nešto od tih 90% gluposti biće u nekom folderu

Viber back up se radi na gdrive.

Viber back up android to android -> ok.

Viber back up iphone to android -> neće da može.

Viber back up se radi na gdrive.

Viber back up android to android -> ok.

Viber back up iphone to android -> neće da može.
Da užas sad baš gledam na iP13PM backup je na iCloud nema uopšte opcija za Gmail, apple sekta fore kako će i ovaj na oglase...
Verovatno ima neka fora pogledati na Reddit npr

Da užas sad baš gledam na iP13PM backup je na iCloud nema uopšte opcija za Gmail, apple sekta fore kako će i ovaj na oglase...
Verovatno ima neka fora pogledati na Reddit npr
Nema, za wa ima za viber nema.

Ima i fora za ios na pc sa pc na android, nisam radio ali ima. Mada ne znam sta je frka dignes slike na drive, kad ubacis viber uneses broj u njega koji je bio u apple on sam povuce sve grupe u kojima si ili koje si kreirao, prazne da ali su tu. Ko cuva istoriju svih chatova jedino peske na pc pa na andr.

Kod mene nema to, ne znam da li bi prihvatili reklamaciju zbog toga.

Jel postoji neki bezbolni nacin da razdvojim ring&notifications volume bar na 2 odvojena dela?
Ne znam zasto ikome ima smisla da zvuk notifikacija bude povezan sa zvukom zvonjenja telefona

Nazad
Vrh Dno