Po svemu tome, kome je bitna stabilnost, da izbegava Pixele, bar u ovom delu sveta.🙂 Videcemo seriju 8 (Tensor 3 + Android 14), valjda ce biti bolje stanje.mbank mi svakako ne radi (al zbog banke, ne zbog telefona, traze da otvorim tekuci umjesto ziro racuna, dok ebanking na PC-u radi i bez toga).
No, ko sto rekose neki, aktuelna beta radi bolje nego aktuelna stabilna varijanta. Recimo na stabilnoj sam imao problema sa task switcherom, ovdje ne. Na stabilnoj mi se desavalo da haptic feedback na tastaturi samo prestane, dok ne restartujem tel (jesam li jedini?), sa betom jos nijednom nije...
A da je stable 100% bez bagova, ne bi svakih mjesec dana izlazili apdejti i zakrpe... Tom logikom treba preskociti i stable do negdje zime, minimum. Isto, tom logikom nije trebalo ni uzeti Pixel, jer sve i da je OS 100% stabilan kad izadje nova verzija, bice aplikacija koje nece raditi kako treba kad izadje novi OS, a obicno ispeglaju to tek kad Samsung izbaci apdejte. Tako je recimo NLB CG banka izbacila mpay app kompatibilnu sa androidom 13 tek kad je samsung azurirao svoje telefone na 13-cu
ne znam zasto bi Pixel 8 tu ista promijenio. IMHO, Pixel serija je nasljednica Nexus serije, a Nexusi su bili orijentisani na developere vise nego da budu prihvaceni od sirih narodnih masa, nije bila poenta zauzeti dvocifren procenat trzista. Pixeli se svakako ne prodaju zvanicno u ovom dijelu svijeta, a izgleda i nece skorije.Po svemu tome, kome je bitna stabilnost, da izbegava Pixele, bar u ovom delu sveta.🙂 Videcemo seriju 8 (Tensor 3 + Android 14), valjda ce biti bolje stanje.
U Srbiji pre svega ne postoji 5g, kamoli u bosni koja je uvela volte tek pre par meseci a sa 4g su kasnili par godina.ne znam zasto bi Pixel 8 tu ista promijenio. IMHO, Pixel serija je nasljednica Nexus serije, a Nexusi su bili orijentisani na developere vise nego da budu prihvaceni od sirih narodnih masa, nije bila poenta zauzeti dvocifren procenat trzista. Pixeli se svakako ne prodaju zvanicno u ovom dijelu svijeta, a izgleda i nece skorije.
BTW meni u CG ne radi 5G, kakvo je stanje sa Srbijom, Bosnom, Hrvatskom?
Jeste naslednik nexusa ali se od pixel 6 gleda na njega kao na mob za mase i kao glavni konkurent Samsungu u USA( u android svetu). To se sve reflektuje i kroz SW koji je sada pisan za prosečnog amera a ne za deva kao u vreme nexusa.ne znam zasto bi Pixel 8 tu ista promijenio. IMHO, Pixel serija je nasljednica Nexus serije, a Nexusi su bili orijentisani na developere vise nego da budu prihvaceni od sirih narodnih masa, nije bila poenta zauzeti dvocifren procenat trzista. Pixeli se svakako ne prodaju zvanicno u ovom dijelu svijeta, a izgleda i nece skorije.
BTW meni u CG ne radi 5G, kakvo je stanje sa Srbijom, Bosnom, Hrvatskom?
pa, mozda u USA. Za nas na Balkanu koriscenje Pixela zahtijeva malo poznavanja materije. Recimo drugarica sad uzela Pixel 7, na moj nagovor, i shokirana kako nema signala kad je prebacila SIM karticu. Nigdje ne pise da moras da podesis APN rucno, inace samo gubi signal, cak i za pozive. Samsung i Apple ce APN podesavanja sami da skinu pri prvom paljenju.Jeste naslednik nexusa ali se od pixel 6 gleda na njega kao na mob za mase i kao glavni konkurent Samsungu u USA( u android svetu). To se sve reflektuje i kroz SW koji je sada pisan za prosečnog amera a ne za deva kao u vreme nexusa.
P8 će u tome samo biti još bolji.
Meni je sam povukao apn podešavanja.u CG postoji 5g, barem godinu dana (postojao je kad sam kupio Pixela u oktobru), ali dzaba, dok google sa svoje strane ne pusti 5g. Ko hoce da rutuje, ima nekih varijanti, ali nije vrijedno truda.
VoLTE nemamo, i iskreno, to mi je veliki problem, jer telefon steka ako mu cekiram ono da moze da koristi 2G mreze (javljaju mi ljudi da sam nedostupan, ne mogu da ostvarim poziv, mada nisam ni testirao jesu li to sredili evo pola godine), a 3g pokrivenost je prilicno losa, sav prioritet je stavljen na 4 i 5G, tako da se desava da negdje imam 4G, mogu da koristim net, ali ako probam da nazovem nekoga, presalta se na 3g i onda nema signala!
Konkretno, to mi se i u kuci desavalo, pa sam morao da promijenim operatera (sa Telekoma CG sam presao na One)...
pa, mozda u USA. Za nas na Balkanu koriscenje Pixela zahtijeva malo poznavanja materije. Recimo drugarica sad uzela Pixel 7, na moj nagovor, i shokirana kako nema signala kad je prebacila SIM karticu. Nigdje ne pise da moras da podesis APN rucno, inace samo gubi signal, cak i za pozive. Samsung i Apple ce APN podesavanja sami da skinu pri prvom paljenju.
A ovo da ne treba koristiti 2g opciju, jer ces biti nedostupan, meni su trebale sedmice i sedmice da provalim. Opet, ne znam kako je kod vas, da li na vasim mrezama imate taj problem ako cekirate "allow 2g"?
upravo to, u Americi su pogasili 2g i 3g mreze, a ja bih morao da se oslanjam na 2g, ako zelim da sam dostupan (no se to zapravo negativno odrazava na dostupnost), te od svih generacija mreza za pozive mogu realno da koristim samo onu koja je najzapostavljenija: 3GMeni je sam povukao apn podešavanja.
Meni je čekirano 2g, ali imam volte pa nemam problema sa pozivima i slično. Ali da, problem ako nema volte, jer nije baš najsrećniji sa vraćanjem na 3g/2g radi poziva i zna da bude nedostupan.
sad sam bas provjerio sa One, ne podrzavaju VoLTE, ali "imaju u planu"... S obzirom da se o tim "planovima" prica od 2017-e, mislim da nema nista od toga...Ne znam šta bih ti rekao, ja dok nisam aktivirao volte preko one forice, baš sam imao problema.
Ja sam na 6 pro i sve radi najnormalnije kao i na svakom drugom telefonu, nemam problema nigde sa signalom itd. Samo za taj volte ti treba hack ako ti je bitan mada je meni zvuk pri pozivu super i bez toga. Bagovala telefon aplikacija malo i jednom pukla i u isto vreme zezao proxi senzor ali se to ubrzo sredilo. Sve ostalo je vrh. A pixel možeš relativno brzo da preprodaš ako ti se ne sviđa.Sad me malo uplasiste ..Kod yettela sam ,ako uzmem 7 pro ,imaću problema sa mrežom (to uključivanje isključivanje 2g,3g šta već ) ,ili neću ,tj.moze da se (volte,šta vec )reši i da radi normalno ...
?
Od kada sam ga uzeo "zeza" mreža i često jedva uspostavi vezu, šta god da sam pokušao nije bilo pomoći, takođe sam često nedostupan, doduše u 90% situacija taj problem sa eSim-om. Otisak prsta generalno loš, bag sa Photos app kada zaledi pri brisanju, i još par softverskih sitnica koje su meni smetale, kao što kaže Stefan, takođe bih i ja sačekao 8 Pro... Takođe su najavili da će moći da se bira jačina HDR procesuiranja fotografija na 8-smoj generaciji, što mi je dodatni plus.Sad me malo uplasiste ..Kod yettela sam ,ako uzmem 7 pro ,imaću problema sa mrežom (to uključivanje isključivanje 2g,3g šta već ) ,ili neću ,tj.moze da se (volte,šta vec )reši i da radi normalno ...
?
Za 2 vibera nisam siguran, znam da ce sad kad dodje Android 14 to biti nativno podrzano u sistemu.Dva pitanja:
1. Koju app koristite za kloniranje aplikacija? Moram da imam 2 vibera....
2. Navikao sam na dupli Klik za gašenje ekrana, Nova launcher kao alternativa?
Video sam da je neko postavio app za razdvajanje tonova za zvona to ću naći ovde na temi...
Radi volte na mts perfektno, nikakvih problema sa sms-om nisam imao, ali realno sms koristim jednom u nikad.E da zaboravih. Jel radi VOLTE na mts mreži?
Da li prolaze glatko sms poruke?
Ja imam esim, cak sam koristio i 2 u isto vreme, nikad nikakvih problema.Od kada sam ga uzeo "zeza" mreža i često jedva uspostavi vezu, šta god da sam pokušao nije bilo pomoći, takođe sam često nedostupan, doduše u 90% situacija taj problem sa eSim-om. Otisak prsta generalno loš, bag sa Photos app kada zaledi pri brisanju, i još par softverskih sitnica koje su meni smetale, kao što kaže Stefan, takođe bih i ja sačekao 8 Pro... Takođe su najavili da će moći da se bira jačina HDR procesuiranja fotografija na 8-smoj generaciji, što mi je dodatni plus.
Generalno sam zadovoljan 7 Pro modelom, pogotovo izgledom (hazel boja i orig case sa kojim brutalno izgleda) i kamerama, zbog čega se i zaborave ostali problemi 😁, svakako mislim da nije greška i ako se "zaletiš" na ovu generaciju...
Ja mislim da to nije do modema, jer je modem samsungov. Cak stavise meni se pokazao kao bolja, stabilnija i jaca 4g mreza nego na poslovnom iphone 13, oba fona na mts merezi. Vise mislim da je do njihovog softvera, drajvera za modem i slicno. Pa sad tu neka relacija koja je tacna verzija modema kod tebe sa kojim drajverima itd.Interesantno kako nekog mreža zeza a nekom kao meni radi sve ok. Čak i na Staroj planini u mom selu gde mreže jedva da ima, mislio sam da pixel zbog "lošeg" modema nema šanse da hvata mrežu, i ispalo je da mrežu hvata isto kao i ostali snapdragon telefoni.
eSim mi je Yettel, možda je i do toga, fizički sim Vip radi okej. A što se tiče otiska, zaboravih da imam foliju, outfitters tako dobro zalepljen da se ne primećuje 😂. Probaću da stavim više otisaka istog prsta. Po dobrom svetlu gde radi i face-unlock nema problema, tek u mraku kada face-unlock nema uticaja, onda više puta moram da stisnem...Ja imam esim, cak sam koristio i 2 u isto vreme, nikad nikakvih problema.
Otisak prsta mi bukvalno nikad nije omasio, radi bas brzo i bez greske. Samo da se dobro postavi na pocetku i radi odlicno. Ja sam stavio oba kaziprsta i oba palca, sve bez problema radi.
Imam i foliju neku na fonu, nista ne pravi problem.
Ako te zeza mozes da probas isti prst da postavis vise puta, bice preciznije sigurno.
Meni apsolutno nema razlike da li je svetlo ili nije.eSim mi je Yettel, možda je i do toga, fizički sim Vip radi okej. A što se tiče otiska, zaboravih da imam foliju, outfitters tako dobro zalepljen da se ne primećuje 😂. Probaću da stavim više otisaka istog prsta. Po dobrom svetlu gde radi i face-unlock nema problema, tek u mraku kada face-unlock nema uticaja, onda više puta moram da stisnem...
Ne samo to.. nego će novi pixel gotovo sigurno biti skuplji u startu za oko 100e.8 pro ce uskoro ,ali ipak novi tel donosi nove cene ,pa je to problem ,cekati dok padnu. 7pro kolko vidim ,nov od 650 do 700 moze da se nadje na kp .8 ce barem nekolko meseci biti daleko iznad ..
Hvala na odgovorima. Podešavanje ovog telefona me vratilo u vreme kada sam flešovao razne sisteme na telefonu, pa te ovo je radi, pa te ono ne radiZa 2 vibera nisam siguran, znam da ce sad kad dodje Android 14 to biti nativno podrzano u sistemu.
Novu launcher ja koristim i radi perfektno kao i zakljucavanja na dupli klik. Jedino nema dupli klik za zakljucavanje na lock screen-u al ajd nije to neki problem i navikao sam.
Radi volte na mts perfektno, nikakvih problema sa sms-om nisam imao, ali realno sms koristim jednom u nikad.
Ja imam esim, cak sam koristio i 2 u isto vreme, nikad nikakvih problema.
Otisak prsta mi bukvalno nikad nije omasio, radi bas brzo i bez greske. Samo da se dobro postavi na pocetku i radi odlicno. Ja sam stavio oba kaziprsta i oba palca, sve bez problema radi.
Imam i foliju neku na fonu, nista ne pravi problem.
Ako te zeza mozes da probas isti prst da postavis vise puta, bice preciznije sigurno.
Ja mislim da to nije do modema, jer je modem samsungov. Cak stavise meni se pokazao kao bolja, stabilnija i jaca 4g mreza nego na poslovnom iphone 13, oba fona na mts merezi. Vise mislim da je do njihovog softvera, drajvera za modem i slicno. Pa sad tu neka relacija koja je tacna verzija modema kod tebe sa kojim drajverima itd.
Ali npr jaaako se popravilo od kad sam kupio fon. Sto apdejtima sistema sto apdejtima kroz play store za te neke stvari vezane za mrezu, zaboravih sad kako se zove. U sustini svakakvih apdejta je bilo sto kroz sistem sto kroz play store, i sad je odlicno. Na pocetku bogami nije bilo...
Ja koristim Google pay, baš odlično radi.Hvala na odgovorima. Podešavanje ovog telefona me vratilo u vreme kada sam flešovao razne sisteme na telefonu, pa te ovo je radi, pa te ono ne radi. Tad mi je bilo zanimljivo, sad me umara da tražim rešenja....
Za sada sam rešio dosta stvari
Microsoft launcher (lawnchair mi je bagovao). Nova je ok ali rekoh da probam neki drugi launcher. Radi dupli Klik za zaključavanje ekrana. Ok mi je fabrička varijanta da jednom kliknem da probudim telefon.
Parallel space sam koristio za drugi viber. Biće dobro kad stigne android 14 sa tom opcijom.
Imao sam problem sa pozivanjem iz automobila, kad pozovem sa one konzole u autu pita me na telefonu koji sim da koristim ali obe opcije su sive i nije moglo da se odabere. Obrisao sam update PHONE aplikacije, to je neki bug sa novom verzijom, sada radi.
Ostalo je da rešimo RAIPAY aplikaciju, neće da napravi "novčanik", kaže da nema interneta što nema veze sa mozgom, sve radi. Pisao sam developerima pa ćemo da vidimo, dosta često to koristim.
Ovako drugo, tj utisci
Brz je telefon
Kamera super
Baterija je solidna, evo ceo dan maltretiranja od jutros u 7 i na 25% sam. Tek će se srediti posle nekog vremena korišćenja kad se sistem "slegne"
Jako dobro čujem sagovornike, odlični su i zvučnici
Ekran je solidan ali nekako ima isprane boje šta god čačkao. Ali se odlično vidi na suncu što je najbitnije
Veličina telefona je plus. Ne volim one nove phablete
Nema varijante za gesture za lampu, osim onog duplog lupkanja u leđa što ne radi baš kako treba (možda zbog maske)
Sve u svemu solidno ali ovo nije priča za nekog skroz regularnog korisnika. Pre ovog sam imao OnePlus, kod njega je sve iz prve radilo, bukvalno.
Nadam se da će android 14 ispeglati sve nedostatke...
Da dodam
Nikakvih problema sa signalom nemam. Odlično radi
Senzor otiska prsta radi takođe dobro, nemam doduše ni staklo ni foliju
Neće Gpay ne prihvata moju Raiffeisen visa karticu... Kaže da nije podržana banka ili tako nešto...Ja koristim Google pay, baš odlično radi.
Isto mi je ekran na 7 Pro taman veličine. Mada ja volim velike ekrane.
Isto sam bio na oneplus 7t pro pre ovoga, ali i na njemu sam imao zezancija da bi sve radilo, isto sam morao da se zezam za volte, ali ovde rešavam za minut direkt sa fona, a tamo mi je trebao komp i dosta više zezanja npr. Mada sam obožavao taj telefon kao i sad ovaj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari