E sunce ti, čitam ovaj review sa gsm arene, google je stvarno neverovatan.
Sećam se šta sam pisao kada sam imao pixel 6 pro (sada imam 7 pro) i evo, 4 (slovima: ČETIRI!) generacije kasnije, 10ka ima iste probleme, smešno punjenje, procesor trotluje i pregreva se a entry serija je i dalje 128 bednih GB?!
Kakvi slepci, kakvi jadnici... Nemam reči.
Potpisujem.
Uzeo sam 6 Pro jer mi 7 Pro nije bio nista bolji. Cekao sam neke promene kod 8 Pro, 9 Pro, nije bilo naznaka da ce da dobije nove kamere (cak su telephoto smanjili senzor od 6 Pro pa nadalje), i bio sam u fazonu, OK brate, samo mi resite grejanje i te neke decije bolesti koje vucete, i vas sam. Nosio sam 6 Pro dok se nije raspao, i nema sanse da kupim drugi Pixel. Jedino ako bas nikako ne nadjem Vivo X100 Ultra, pa uzmem privremeno jos jedan 6 Pro, ali ne pada mi na pamet da izdvajam neke pare za Pixel vise.
OK znamo mi da oni generacijama furaju isti senzor, bio je isti glavni senzor od 2 do 6a, sada je isti od 6 Pro do 10 Pro, samo su se igrali malo sa optikom, nije GN2 nego GNV, trt. I to je OK dok su i dalje bili iznad konkurencije, ali sada ih Kinezi toliko šiju sa hardrverom da computational photography ipak to ne može da nadomesti.
Pritom mi je čist Android ultra precenjen. Razumem sve, ali nije sada da je nebo i zemlja. Evo imam Samsung službeni koji mrzim, pa mi stvarno nije bio težak nikakav prelazak sa jednog androida na drugi.
Na kraju, to što i dalje throttluje i greje se iako je TMSC a ne Exynox mi je mindboggling, neko mi je već objasnio zašto je to tako, ali avaj. Katastrofa.
Sve u svemu, inovacije 0, kozmetika max, samo da se približe iPhone dizajnu, i nista osim toga. Ne interesuje me da mi bljesti ekran 2000 nita, sa PWM-om od 250. Tu inovaciju sam zaboravio. Dok Kinezi i u tom segmentu imaju ekraje sa 3000 PWM-om itd.
Ja sam Pixel obožavao zbog telephoto kamere, ali (iz ugla softvera) ja nikad nisam imao osećaj da držim "gotov" telefon u ruci.
Ma, smejurija. Nekada legendaran i obećavajući, sada iako zastupljeniji na tržištu, bleda senka sebe, i telefon kome ne vidim nikakvu perspektivu u poređenju sa Kinezima, jedino ga AI featuri (trenutno) vade, i to im je jedini marketing.