Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Ajde molim te prestani da se vređaš na komad tehnike ko da ti je dedovina. Kakav hejt i nemir? Histerišeš jer nisam video da je A1 popravio problem. Ko da čitam informer. Sviđa mi se user experience kod Pixela, pratim temu za 10 jer želim da kupim, ali hoću da znam kako stvari stoje pre nego što dam skoro 1000 evra na nešto što ne mogu da servisiram ili vratim a poznato je da ima probleme. Nisam ni oduševljen prodajom dalje pa kao vruć krompir nekom drugom. Osim ljudi ovde na forumu, imam još jednog kolegu na poslu koji ima 8 sa kojim mogu da uporedim iskustva o Pixelu i to je to. I to je sve. Ako možeš da odgovoriš na pitanje odgovori, u suprotnom bez histerije i pisanja sa zvezdicama jer si se zaboga iznervirao pa bi opsovao. Ko DJV na kolegijumu.
Ne pisem sa zvezdicama, forum sam cenzurise. Molim te unormali se sa vredjanjem i poredjenjem mene koji ti sasvim mirno i stalozeno pisem sa ljudskim otpadima.
I ja ne histerisem, samo ti mirnim normalnim tonom kazem da prestanes da unosis nervozu i nemir u temu.
Isprati sta te zanima, pitaj sta te zanima, podeli iskustvo a ne da mi pises ovde sastave i pridike koje nemaju veze sa vezom, i sve iz razloga sto je par nas primetilo da volis da bacis hejt a da nisi pre toga se informisao o realnoj situaciji. Nema potrebe da vredjas bilo koga da je osetljiv, da je ovakav, onakav, da ironicno pises i slicno.
Cela poenta ovog foruma i svega sto sam ti do sada pisao je da prestanes da budes negativan i napadan konstatno, sa strane izgleda kao da si dosao na temu da nadjes uredjaju mane, a ne da vidis sta se stvarno desava da bi ga kupio. Evo ti si dosao ovde sa pretpostavkom da ce imati mane, da neces moci da ga servisiras, da ces baciti 1000 evra itd.
Ja samo vidim tebe da histerises, pises ironicno, poredis mene sa smecem od osoba i tako, tako da, smiri malo strasni, stvarno se dzabe uzrujavas. Ugledaj se na ostale kako razmenjuju misljenje i ucestvuju u temi bez ironije i napadanja.
Ja sam sa ovime zavrsio pisanjem tebi, samo te molim uzmi u obzir da treba da spustis loptu malo sa napadackim stavom cim dodjes, stvarno nema potrebe da se nerviras i "histerises", mnogo bitnijih stvari ima trenutno oko nas da razbacujemo "histeriju" na mestu gde je nema.

Generalno gigantskim kompanijama ništa osim 1st world-a nije interesantno.
Koliko je meni ovde evidentno, cilj je preobratiti iphone korisnike da vide i nešto drugo osim jabuke.
Ovde 80% ljudi koristi Apple.
A ako pomislis da Srbija ima stanovnika koliko samo London ima, interes postaje jasan.
Pogledaj i druge jake kompanije, Sony \ PlayStation, jos uvek u Srbiji ne mozes kupovati sa nalogom bez adrese u zemljama sveta.
Sumnjam da bi iko normalan presao sa iPhone Pro-a na Pixel Pro, pogotovo od petice pa nadalje
mogu da dobiju samo znatno gore iskustvo od gotovo celog hardvera do softvera i da se nikada vise ne vrate na pixel (zasluzeno)
a Pixel 10 vanilla danas ima jos manje smisla nego ranije pa nije nesto privlacan ni vanilla iphone korisnicima..

@oil_up to možda ovde u Srbiji, da si u usa i da vidiš koje sve benefite pruža google telefon verovatno bi drugačije govorio.
Nemerljivo manje nego trziste gde je 80% uredjaja u eplovom ekosistemu
Svestan sam da je van US Pixel "Lite" ali isto tako u US ne mozes da se takmicis protiv epla i ajfona ako su ti baterija, kamere i optimizacije za mreze kao i ekosistem nula..dakle ceo telefon
Plus guglov uzasan track record, a i generalno ti se u US smeju ako koristis ovakve stvari sto je solidno jer ne prolaze svakakve gluposti vec gugl mora ozbiljno da se potrudi (sto odgovara samo nama) ili inace i treba da se zavrsi kao nexus serija.

Ne bih da nastavljam diskusiju vec me tagujte za 5-10 godina da vidimo ko je bio u pravu jer vec znam svacije skripte unapred.

Poslednja izmena:
Nemoj hraniti trola, ide i troluje po Android temama. Dobio bi instant ban na Apple temi.
U redu je da neko ne voli nesto ali ubedjivati sve kako si ti u pravu i vidis buducnost, vec je tema za farmaceutske kompanije.

Nemoj hraniti trola, ide i troluje po Android temama. Dobio bi instant ban na Apple temi.
Nemoj me ni podsecati da ima epl tema ovde, radije ne bih zakoracavao tamo.
Pojma nemam, ali obzirom da u poslednje vreme nesto cesce idem za Ameriku, i sam sam se (prijatno) iznenadio koliko ljudi mozes videti sa Pixel telefonima u odnosu na pre tipa 3 ili 5 godina.
Samo polako, da prodju utisci :)
Nisu ameri nesto pametni ali nije ni njih toliko lako preveslati..

1756994536068.png
nista od nexusa nisu naucili. ap target $60 za tensor cip i grebanje o svaku kompaniju,
a i sta imam da pisem u epl temi kad su ajfon i pixel najbolji prijatelji sudeci po svakoj guglovoj reklami u poslednje 2+ godine, bas romanticne videe prave..

Ne bih da nastavljam diskusiju vec me tagujte za 5-10 godina da vidimo ko je bio u pravu jer vec znam svacije skripte unapred.
@MegaSkot da, lako moguće da je tako, a kao što je već ranije primećeno lako je moguće i da je povratnik/bivši član foruma.
@oil_up za slučaj da ipak grešimo po obe stavke, prijateljski savet spusti malo loptu.

@MegaSkot da, lako moguće da je tako, a kao što je već ranije primećeno lako je moguće i da je povratnik/bivši član foruma.
@oil_up za slučaj da ipak grešimo po obe stavke, prijateljski savet spusti malo loptu.
Jasno, zato i kazem ne bih dalje da komentarisem vec ce vreme pokazati - ili ce se opametiti ili ce se ugusiti kao i svaki put do sada

Javi ti Guglu šta da promene, jadni će propasti bez tvojih saveta. :D

Poslednja izmena:
Reč je o telefonima, ne ostalim uređajima i aplikacijama.
Nexus nije propao, odradio je šta je trebalo i Google je hteo da pređe na nešto više. Bilo bi glupo da imaju 2 linije telefona istovremeno, pogotovo što im se ne bi isplatilo da guraju najjače procesore u relativno pristupačne uređaje. A svi znamo kakav je Google i koga kopira

Što više ovakvih reviewa i pre će se uzeti za neku razumnu cenu :)
1757016237551.png
1757016247645.png
Frustrated World Cup GIF

Nego, bas su zeznuli Pixel 10 seriju unazadjivanjem glavne kamere, gubi i od iPhone 16 i to osetno
Toliko da P10 više ne može da se nazove flagship uređajem. Mid range telefon sa cenom koja počinje da zalazi u flagship

Što više ovakvih reviewa i pre će se uzeti za neku razumnu cenu :)
Samo oštro 😄
Iako verovatno ne bih ni uzeo u razmatranje P10, samo neka pada cena.
A možda nešto i promene u politici hahahaha

Btw baš mi je kul što su ovom bojom oživeli OG Pixel

Mid range telefon sa cenom koja počinje da zalazi u flagship
Znas ono "ali gugl nije hardverska kompanija, ne mozes ocekivati.....<copium>", problem je u tome sto tim ljudima, a izgleda ni guglu samome, niko nije javio da gugl ocigledno vise nije ni softverska kompanija. Ne znam da li je doslo do nekih internih promena u vodjama timova oko A10-A11 ere ali kao da namerno rade protiv sebe jer stock A12+ i Pixel UI od tada su boze sacuvaj i sve ide na gore.. na sta im lici ceo sistem je da covek stavi prst na celo i da se zapita u kojoj je godini kada vidi android 16 i "Material 3 Expressive", kameno doba

A po čemu je to tačno pixel UI kameno doba?
Nisam neki veliki ljubitelj blura, ali hajde da krenemo od njegovog hronicnog nedostatka.
Zatim, tiles u qs panelu izgledaju kao neka mesavina daljinskog za klimu i Lumie 640, a uz to katastrofalno stoje u "holy" kombinaciji sa Material dizajnom. O dark modu da i ne govorim.

Launcher je u najboljem slučaju siromasan, da ne kazem jadan, dok vidžeti deluju kao neka alpha verzija za ko zna šta, kao da nikada nisu ni trebali da budu finalni produkt, npr. widget za vreme koji izgleda kao jaje koje sam tek razlupao u 1x1 tiganj.
Zatim u novom QSu se dodatno pojavljuju razne mesavine nelogicnih oblika (circle koji se pretvara u squircle dok su pritom oba lose pozicionirana), i ovo se takodje mogu videti kroz ostatak sistema i kroz razne dijaloge.

At a glance meni licno ne smeta, ali mnogi bi voleli da ga mogu iskljuciti.
A da ne zaboravim i nove lock screen widgete, koji su blago rečeno, za zatvor.

Na kraju, sreca je da se većina 3rd party developera uopste ne obazire na Material, pa i dalje prave aplikacije koje me ne teraju da naudim sebi ako ne daj boze koristim dark mode kao 99% populacije..

Ovo je samo tip of the iceberg, bukvalno skroz amaterski sistem koji od A12L ne radi nista sem kopira iOS i ostale skinove na veoma los nacin, a bili su sve samo ne to.

Izmena:
Evo ovde vidim neki mali pomak na bolje ali i dalje sve izgleda bas lose, ovo je sa razlogom slikano van dark modea i to svako dobro zna.
1757046372781.png
1757046418273.png
Zatim ovo, kako ih uopste nije bilo sramota da drze ovo kako su drzali do juce? I ovo sto su juce dropovali je vec od prvog dana dostupno na AOSP ROMovima od A12L, osim ovih ikonica koje su jedina ekskluziva.
1757046505295.png
Bas su im fine ove nove AOSP PUI ikonice koje postoje od androida 8-9 (i ranije)
1757046565210.png
ovo me vec tera na nasilje
1757046597129.png
Opet, bas lepo sto su ubacili android icon pack od pre x godina i iskopirali iOS 18 grupisanje tileova na neki jeftiniji nacin

Poslednja izmena:
Ovako su nekad izgledale Samsung teme, sad mi je kompletno jasna poenta Tensor Exyja- a to je cist publicitet jer ne postoji losa reklama.. ljudi ce ga kupiti svakako, dal da ga kude, dal da ga hvale oni inkasiraju daleko vise kad se kudi i ubaci chip od 25e :) Vrhunski marketing, kapa dole za to.

I meni Material 3 nije legao nešto. Ispravio je neke stvari sa A15/16 ali i doneo neke koje mi smetaju.
Prvo mi smeta blur. Bilo bi dobro da možemo sami da podešavamo blur i opacity tako da ga možda i potpuno ugasimo i dobijemo neprovidnu pozadinu gde je sada blurovana.
Druga stvar koja mi mnogo smeta je font. Ceo sistem deluje neozbiljno za razliku konzervativnih prethodnika. Voleo bih da možemo da vratimo font iz A15/16.

@oil_up ostalo što si pomenuo ne nalazim zamerke ali se slažem da su se od A12 možda malo pogubili i krenuli da kopiraju WP (koji je već bio mrtav) i naravno iOS. Mada lično meni i nije toliko smetalo sve to jer me prošlo vreme "budženja" OSa i instaliranja custom romova još pre 10-15 godina i zapravo želim jednostavnost. Čak i takav vanila Android (Pixel UI) mi je neuporedivo bolji od SVIH skinova.

Jedini Android skin koji mi se sviđao je bio nekada Xperia.

Ja nikako ne mogu da svarim nove notifikacije. Ne znam zašto potreba da se ikonica aplikacije prikazuje u onolikoj veličini na notifikaciji. Ode 25% prostora na ikonicu, pa još kad se upari sa novim, većim i boldovanim fontom, bukvalno pola ne možeš da pročitaš u notifikaciji.

Vidi se ovde o čemu pričam, bukvalno ikona aplikacije iste veličine kao slika kontakta na notifikaciji sa porukom:

1000006690.jpg

Nazad
Vrh Dno