Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Primijetio sam jednu stvar koja me nervira. Aktivirao sam adaptive charging I kada stavim alarm u 06.20h da mi zvoni piše mi na zaslonu da će telefon biti u 06.20h do 100% pun. Medjutim u 06.20h telefon bude napunjen između 75 i 78%. Pretpostavljam da je to neki bug ali totalno bzvz

Kako ga puniš, tj. čime? Meni je jedan kabl riknuo, tako ostavio telefon preko noći na punjaču, kad ujutru on na svega par % iznad onoga što je bilo.
Ispostavilo se da je ispustio dušu kabl.

Taj sam i ja naručio gde si kačio link pre par dana , danas mi stiže. Ja ne vidim tu opciju za punjenje 🤔

Edit našao opciju. Meni je na limit 80% još od prvog dana. Nisam još imao potrebe da to promenim.

Prilozi

• Screenshot_20250910-114421.png
    Screenshot_20250910-114421.png
    117.2 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Možda mu treba još vremena tipa (par nedelja) da nauči tvoju rutinu punjenja tj plug/unplug vremena i možda se u to ne računa postavljeno vreme za buđenje ujutro? 🤔
Pošto ja radim u smenama sumnjam da bi kod mene ova opcija funkcionisala 😀

Mada logično kada navijes alarm to znači da se tada ujutro dizes iz kreveta i očekujes full napunjen Tel. Probacu još par dana pa ću vidjeti.

Gledam nove iPhone modele, ala ce Apple da razbije sa prodajom. Očekujem sledeće godine mnogoooo bolje pixel modele. I to će biti pravi upgrade.

Možda mu treba još vremena tipa (par nedelja) da nauči tvoju rutinu punjenja tj plug/unplug vremena i možda se u to ne računa postavljeno vreme za buđenje ujutro? 🤔
Pošto ja radim u smenama sumnjam da bi kod mene ova opcija funkcionisala 😀
Mislim da nema veze sa učenjem rutine. Treba da radi odmah na osnovu alarma. Verovatno je bug neki sitni

Mislim da nema veze sa učenjem rutine. Treba da radi odmah na osnovu alarma. Verovatno je bug neki sitni
Da, ali imas alarm postavljen odmah iz prve radi po njemu.

Meni alarm nije dugo bio upaljen jer nas je budio alarm od devojke, onda mu je trebalo neko vreme da provali kad obicno skidam fon sa punjaca.
Ali kada sam upalio alarm jer devojka nije bila tu, odmah je prepoznao da treba u 7:10 da bude full i to je i pisalo u obavestenju adaptivnog punjenja ili kako se vec zove opcija.

Možda punjač uđe u neki low power mode pa ga telefon posle ne razbudi kada krene ponovo sa punjenjem

Da, ali imas alarm postavljen odmah iz prve radi po njemu.

Meni alarm nije dugo bio upaljen jer nas je budio alarm od devojke, onda mu je trebalo neko vreme da provali kad obicno skidam fon sa punjaca.
Ali kada sam upalio alarm jer devojka nije bila tu, odmah je prepoznao da treba u 7:10 da bude full i to je i pisalo u obavestenju adaptivnog punjenja ili kako se vec zove opcija.
Pa da, ali ako imaš alarm tu se mislim završava priča o rutinama. Veći prioritet je alarm i radi po njemu

E sunce ti, čitam ovaj review sa gsm arene, google je stvarno neverovatan.

Sećam se šta sam pisao kada sam imao pixel 6 pro (sada imam 7 pro) i evo, 4 (slovima: ČETIRI!) generacije kasnije, 10ka ima iste probleme, smešno punjenje, procesor trotluje i pregreva se a entry serija je i dalje 128 bednih GB?!

Kakvi slepci, kakvi jadnici... Nemam reči.

Potpisujem.

Uzeo sam 6 Pro jer mi 7 Pro nije bio nista bolji. Cekao sam neke promene kod 8 Pro, 9 Pro, nije bilo naznaka da ce da dobije nove kamere (cak su telephoto smanjili senzor od 6 Pro pa nadalje), i bio sam u fazonu, OK brate, samo mi resite grejanje i te neke decije bolesti koje vucete, i vas sam. Nosio sam 6 Pro dok se nije raspao, i nema sanse da kupim drugi Pixel. Jedino ako bas nikako ne nadjem Vivo X100 Ultra, pa uzmem privremeno jos jedan 6 Pro, ali ne pada mi na pamet da izdvajam neke pare za Pixel vise.

OK znamo mi da oni generacijama furaju isti senzor, bio je isti glavni senzor od 2 do 6a, sada je isti od 6 Pro do 10 Pro, samo su se igrali malo sa optikom, nije GN2 nego GNV, trt. I to je OK dok su i dalje bili iznad konkurencije, ali sada ih Kinezi toliko šiju sa hardrverom da computational photography ipak to ne može da nadomesti.

Pritom mi je čist Android ultra precenjen. Razumem sve, ali nije sada da je nebo i zemlja. Evo imam Samsung službeni koji mrzim, pa mi stvarno nije bio težak nikakav prelazak sa jednog androida na drugi.

Na kraju, to što i dalje throttluje i greje se iako je TMSC a ne Exynox mi je mindboggling, neko mi je već objasnio zašto je to tako, ali avaj. Katastrofa.

Sve u svemu, inovacije 0, kozmetika max, samo da se približe iPhone dizajnu, i nista osim toga. Ne interesuje me da mi bljesti ekran 2000 nita, sa PWM-om od 250. Tu inovaciju sam zaboravio. Dok Kinezi i u tom segmentu imaju ekraje sa 3000 PWM-om itd.

Ja sam Pixel obožavao zbog telephoto kamere, ali (iz ugla softvera) ja nikad nisam imao osećaj da držim "gotov" telefon u ruci.

Ma, smejurija. Nekada legendaran i obećavajući, sada iako zastupljeniji na tržištu, bleda senka sebe, i telefon kome ne vidim nikakvu perspektivu u poređenju sa Kinezima, jedino ga AI featuri (trenutno) vade, i to im je jedini marketing.

A što popljuva lik Pixele kao da se radi o najlošijim telefonima na tržištu. Evo ja sam nedavno nabavio 9 Pro XL i najbolji je mobitel koji sam ikada imao. Ne mjenam ih tako često, zadnja dva su mi bila Oneplus 7 Pro i Galaxy S23 Ultra. Ova kamera i softverako iskustvo čistog androida su nešto najbolje što sam ikada koristio na mobitelima.

A što popljuva lik Pixele kao da se radi o najlošijim telefonima na tržištu. Evo ja sam nedavno nabavio 9 Pro XL i najbolji je mobitel koji sam ikada imao. Ne mjenam ih tako često, zadnja dva su mi bila Oneplus 7 Pro i Galaxy S23 Ultra. Ova kamera i softverako iskustvo čistog androida su nešto najbolje što sam ikada koristio na mobitelima.
Буквално имам исте бубе на пикселу 9 хл као и на пикселу 6 пре метар дана, а пиксел 6 је био невиђен крш од уређаја...Прескочио сам и 7 и 8 чекајући да нешто среде али ништа и даље се греје и багује невероватно...

@Detonate
Mislim da debelo grešiš oko nekih zaključaka :)
Sve u svemu uzmi Kineza sa nabudzenim kamera hw pa će ti se vremenom samo pokazati :)

I dalje tvrdim da je jedina prava mana pixel uređaja SoC, i jako je čudno što to njima posle 5 god I dalje nekako nije jasno.

Na osnovu odličnih, zanimljivih fotografija koje je Detonate postavljao u odgovarajućoj temi, i činjenice da najviše koristi telefoto kameru, mislim da je na pravom putu.
X100 Ultra, X200 Ultra, ili moj favorit - Find X8 Ultra - zato što ima 2 telefoto kamere, odnosno jednu (6x zoom) više u odnosu na Vivo modele, sa sasvim solidnim senzorom.

Pixeli su više za Android sw fanove i geek-ove, koji hoće da imaju odličnu instant kameru sa HDR+.
Dok su kineski Ultra telefoni već 3 godine ubedljivo najbolji izbor za foto entuzijaste. Plus što uglavnom nude i bolji hardver generalno od Pixela, na skoro svim poljima osim displeja, a od ove godine i mnogo veće baterije.

I displeji su im sada odlični :) malo brljaju sa bojama i podešavanjima, ali mogu reći da su odlični.

Naravno uz iste boljke kao kod zapadnjaka, da se osvetljenje ubija posle 1min na suncu i pored toga što je telefon bukvalno hladan.
Verovatno imaju preveliki strah od burnina, što je možda donekle i razumno, sa tako jakim nitima na suncu verovatno burn in se dešava i posle 20,30 minuta

@Detonate
Mislim da debelo grešiš oko nekih zaključaka :)
Sve u svemu uzmi Kineza sa nabudzenim kamera hw pa će ti se vremenom samo pokazati :)

I dalje tvrdim da je jedina prava mana pixel uređaja SoC, i jako je čudno što to njima posle 5 god I dalje nekako nije jasno.

Moguce. Ali mene su nervirali i konstantni bug-ovi. Recimo posle jednog update-a su mi se poremetile Google (da, njihove) 2 step verification notifikacije, pa su se pojavljivale tek kada zakljucam pa otkljucam telefon, nekada ni tad. I to je jedan od primera, posle jednog update-a se smiri nesto, pa posle drugog neki novi problem iskrsne.

Sa druge strane, ne znam kakvi su kasniji modeli, ali iako Pixel 6 Pro ima odlicne senzore, odlican displej, odlicne zvucnike, kuciste mu je bilo jako lose uradjeno. Meni je pukla zadnja strana preko maskice, od obicnog pada iz dzepa, USB port mi se pokvario jos pre toga, izdrzljivost u odnosu ne Redmi Note 10 Pro, koji je Xiaomi-eva budget linija, je bila neuporedivo losija. Xiaomi sam nosio bez maskice, ispadao mi je pa ga sutnem u hodu, nista mu nije falilo.

Po primerima koje sam video ne verujem ja da sa primarnog senzora Vivo ima bolje fotografije, Pixel i dalje ima najbolji HDR, ali kao sto rece @hsv.stoned na telephoto senzorima se vidi razlika. Btw, hvala na lepim recima. :)

Sve u svemu, ja sam jako, jaaako zeleo da imam Pixel koji je sredjen, stabilan, i da ni ne gledam druge telefone, nazalost takav model jos uvek nisam dobio. A Pixel mi je bio zelja jos od studija, kada i nisam imao para za njega. :') Gcam sam probao prvi put kad je Google pustio na LG telefonima (imao sam neki budget) i tada sam vec bio "uvau". Kasnije su je povukli.

Pixel mi je mozda najdrazi telefon do sad, ali i sa najvise problema, od onih ranih Androida nisam imao slucajeve da mi nesto tako zapucava.

Ako uspem da pronadjem Vivo, videcemo, bice zanimljivo. Javljam utiske svakako.

@fkloznica

Ma da, ne žalim se na kineske displeje na Ultra modelima, odlični su, samo nisu bolji od Pixel displeja, ni po jačini osvetljenja, a najčešće ni po out of the box kalibraciji.
Ali Google verovatno i ne razmišlja o Ultra Kinezima, nego o Samsungu i Apple-u. A sada kada vidimo najave za S26 seriju, i nove iPhone 17 modele i njihove kamere, jasno je zašto Google ne ulaže više u hardver Pixel kamera.

@fkloznica

Ma da, ne žalim se na kineske displeje na Ultra modelima, odlični su, samo nisu bolji od Pixel displeja, ni po jačini osvetljenja, a najčešće ni po out of the box kalibraciji.
Ali Google verovatno i ne razmišlja o Ultra Kinezima, nego o Samsungu i Apple-u. A sada kada vidimo najave za S26 seriju, i nove iPhone 17 modele i njihove kamere, jasno je zašto Google ne ulaže više u hardver Pixel kamera.

Ovo sam bas hteo da spomenem.

Ako Pixel izbaci neki model koji ne samo da je sredjen, vec ima i bolji hardver, vracam se odmah. Ali kao sto si i rekao, s obzirom da Apple i Samsung ne izbacuju ama bas nista novo na svojim modelima, ne vidim da ce i Google skoro. Opsti trend, nazalost.

Nazad
Vrh Dno