Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Nop, u Nemackoj bilo kakav rad mora biti placen po zakonu.
Ako ce ti dete samo sedeti u razredu,, nista od para.
Cim mrdne negde na praksu, koja se vrsi samo u firmama, mora biti placen.
Letnjeg posla, bar kod nas i previse. Ne radi samo ko nece a ima ih dosta jer pod izgovorom korone mozes da sedis kuci i primas 70% plate.
Moja firma radi 24/7 i ne stizemo, primamo nove ljude a proizvodimo gradjevinski materijal.
Sve firme koje nisu stale pod koronom dele bonuse i povecanje plata, takodje bonusi na deciji dodatak za koronu.
Takodje vecina nemaca ostala za leto kuci, ostalo para od godisnjeg.
Tako da mene uopste ne cudi pomama za kartama bez obzira na cenu, to sam rekao i pre launch-a da ce tako biti.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
To je bilo i kod nas u zlatno vreme. Moj otac je isao graficku skolu i jedan dan u nedelji je bio na praksi u Grafosremu, dobijao je 1/4 plate. Kad je bio cetvrta godima imao je platu manju od majstora za nekih 20% ali isao je na praksu 3 dana nedeljno. Poenta je da onaj ko ide u skolu automatski uci zanat i kad je zavrsio skolovanje bukvalno je spreman da odmah moze poceti da radi a ne kad dodje u stampariju gleda kao tele u sarena vrata i nema pojma o poslu osim teoretskog dela sto je naucio u skoli. Znam da nije tema za ovde ali prave drzave to praktikuju i odmah posle skolovanja imaju spremne i naucene radnike.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Kad ce se javiti pocasni prvi vlasnik neke 3xxx ovde na forumu? Ovo je palamudenje cela ova tema...prica se o svemu i svacemu a kartica ni od korova
Bi mi da ima gde da se uzme :)

Kad ce se javiti pocasni prvi vlasnik neke 3xxx ovde na forumu? Ovo je palamudenje cela ova tema...prica se o svemu i svacemu a kartica ni od korova
Ja cekam da se pojavi strix verzija 3080 i uzimam je odmah, pitao fantu i kaze nema pojma kad ce biti na stanju bilo koje verzije. Cim se pojavi odmah nestane.

nista Duke, da mi ne bismo palamudili, zatvaraj temu za siroke narodne mase i da smeju samo da pisu ljudi koji ti dokazu (kako god) da fizicki poseduju karticu iz RTX 3000 serije :)

iz a dzouk, rileks

De bre da zatvaram, pa kako cu drugacije da delim poene i banove?!

Ja cekam da se pojavi strix verzija 3080 i uzimam je odmah, pitao fantu i kaze nema pojma kad ce biti na stanju bilo koje verzije. Cim se pojavi odmah nestane.

Porucis i cekas kad stigne stigne
Normalizacija krece tek krajem Oktobra
Naso na netu jednog dobavljaca oni dobiju po 2 3 karte svakih
7 do 12 dana
Ja otkazao tri porudznine i
Porucio Strix oc i X trio pa koja stigne prva uzimam

Poslednja izmena:
I tako na slepo narucis, stigne ti strix sa racunom na 1500e [emoji1]

Duke, realno si u pravu.

I tako na slepo narucis, stigne ti strix sa racunom na 1500e [emoji1]

Duke, realno si u pravu.
to u Svajcarskoj nema,i porudzbinu 90% moze da se otkaze
cini mi se da sam 1080 porucioi platio po ceni 1070
u jednoj radnji stavili pogresnu cenu ja naleteo i uzeo

Poslednja izmena:
Koga briga odakle tebi pare i da li si zaradio ili ti je neko poklonio, zasto imas potrebu da se hvalis banalnom cinjenicom da radis, treba li neko da bude impresioniran?
Ili neko ko ne radi, da se oseti manjim od tebe?
Koja je poenta tog isticanja?

Ne, ja se nisam suprotstavio tvom misljenju, vec tvom ponasanju.
Misli ti sta hoces, ali misliti nesto i propagirati to, nisu isto.

Ovo apsolutno nema veze sa politickom korektnoscu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Poenta je da ti na pristojan način objasnim da nemam šta kome da zavidim. Tvoj dalji besmisleni rant ću da zaboravim i prekinem moju diskusiju na ovu temu.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

@vatrogasac53 @Arki

ma naravno, nego se ja sprdam malo posto je Lemaja spomenuo nase madjare, a dobio kao odgovor "narucis, pa kad stigne"...

Nemamo mi gde da narucimo, kad nema odakle da se naruci... I da ima sacekao bih jer mi se ne zuri, ali je definitivno u razmatranju 3080, pa otkud i pratim temu... Sve igre koje trenutno igram 1060 sasvim OK izgura (mahom nesto stariji naslovi), a kad sklopim novu masinu onda prvo Cyberpunk, pa sve ostalo...

^ ne moze se naruciti posto nema, ni fanta nema pojma kad ce stici. Kaze i sam kad vidis da ima ti javljaj.

Ja to znam, ali reko cisto da pojasnim ako neko mozda "preko" nije upucen.

Ovo prvi put čujem, ali Nemačka je verovatno jedina zemlja u kojoj se đacima plaća da uče/idu u školu.
Jesi li mislio na letnji posao ove godine? To mi je malo čudno jer nešto ne znam koliko su deca u doba COVID-19 uopšte imali prilike/odobrenje da rade letnje poslove pošto mesecima nisu išli ni u školu a i polazak u novi razred im je odlagan.
Imam dosta prijatelja i familije na zapadu i njihova deca ove godine nisu radila nikakve letnje poslove.
Placa se i u Austriji.

Nažalost, ovde nema kao u SK forumu da nekome udariš "HVALA" na postu. Pogodio si suštinu, sasvim, ali ne baš dovoljno na pravi način. Srbi, kao narod, generalno kroz društveno vaspitanje, naučeni su na zabadanje nosa u tuđe stvari. Da postoji nekakva disciplina zvana "da komšiji crkne krava" mi bi bili šampioni decenijama unapred.
Brkas loncice. Nije isto da komsiji crkne krava, i savetovanje nekoga da trosi pare pazljivije. To su dve dijametralno razlicite stvari.

Jeste glupo cekati do naredne godine dok zivot prolazi, ali ovde je rec o cekanju u trajanju od manje od mesec dana. A takodje, hteli ne hteli, da cekate morate, jer em nV treba da otkloni probleme, em nema dovoljno kartica.

Svako ima pravo da trosi svoj novac kako hoce, ali kad to napise na forumu to postaje javna informacija, i onda svako ima takodje PRAVO da to komentarise.

Poslednja izmena:
Nisu cak ni skuplji, rade drugacije stvari. NVIDIA je malo u drajverima modifikovala frequency/power krivu i obezbedila vecu stabilnost, pa kartice koje su imale problem ga vise nemaju, razlika u performansama je prakticno neprimetna. To ne znaci da svi nece osveziti dizajn PCB-a nakon ovoga, ali ocigledno nije ni bilo samo do toga. Ko uspe da nadje 3080/3090 po prihvatljivoj ceni, neka uzima slobodno :)

@Fygaroo ubacivanje kondenzatora takodje moze da bude "saving face", "pozitivna reklama", protiv horde napada i komentara u vezi moguceg kondenzator "fijaska". Uopste nije bitno da li je tacno za kondenzator ili ne, toliko se masa uzrujala, da sad moraju da se smiruju strasti (kompanije usle u damage control mode).

Konkretna istina je najmanje bitna stvar, i zadnja rupa na svirali. Hvala bogu pa postoje GamersNexus i HardwareUnboxed, da izvuku sustinu/istinu, i udare kontru.

@Dusan K cak sta vise zadnje informacije su da je deo problem-a do Microsoft Windows 10-ke, i da na Linux-u nije bilo nikakvih problema od starta. Potvrda ovog ide i uz to da popravnog drajvera za Linux nema.

Poslednja izmena:
Linux nije primarno gaming platforma, pitanje je da li su na njemu karte inicijalno i bile podesene na identican nacin.

Ja planiram 3060 ili 3070 a do njihovog izlaska ce resiti ove probleme.

@Dogzila kao sto si rekao srecom imamo gamers nexus i ostale da pomognu sa sirenjem svesti o ovim problemima.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Opa baš je frka da se poklopi AMD.

Ja planiram 3060 ili 3070 a do njihovog izlaska ce resiti ove probleme.

Te karte ne bi imale ove probleme ni da su lansirane isti dan kad i 3080. Isto čekam jednu 3060 da se ponovim.

Nadam se da ce amd da razbije sa karticama kada izadju, bolje cene za sve nas.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Nadam se da ce amd da razbije sa karticama kada izadju, bolje cene za sve nas.

Mislim da Lisa Su i Frank Azor dobro znaju da im ni najmanje ne treba kartica kao 3090 za gejming. Retko ko tera i 4K igre, a kamoli 8K. Tek sad dolazi era 1440p igranja (na Steam-u preko 60% igrača igra na 1080p monitorima) i tu je RTX3080 trenutno najbolji izbor za maksimalno uživanje za ono što će izlaziti u narednih par godina.
Ako bi NAVI 21 imao performanse približne 3080 (ovom sada sa 10GB), sa 16 GB VRAM i cenom od 600$ mislim da bi to bio takav šamar Nvidiji da je to neverovatno. Ali ako je istina ono što je "Igor`s Lab" najavio cenu od 550$ za najjači NAVI samo zagriženi NV fanovi bi kupovali njihove grafike.
O tome kako novi Ryzeni gaze Intela je već stara vest. Već su se pojavili testovi u kojima Ryzen 7 5800X nadmašuje i9 10900K i u igrama. Šta tek može da uradi Ryzen 9 5900X ne smem ni da zamislim.
Ako cenovno AMD udari na Nvidiu, kao na Intel, biće ovo vrlo zanimljiva jesen i zima...

Poslednja izmena:
Kod ATi grafika mi je uvek smetala podrška, očajni drajveri i zbog toga ih smatram poluproizvodom. To se nastavilo i od kad ih je AMD preuzeo.
Nisam zagrižen ni za jedan brend ali ću kupiti 3060 da me glava ne boli, prošlo je vreme kad sam imao energije da se zezam sa računarom.

Nazad
Vrh Dno