Mnogo onih koji ne zarađuju, sedi kod kuće, dosađuju se i traže od roditelja da im kupe najnovije/najbrže grafičke.
Vala bas... Dok god ovi dizu cene, a ljudi i dalje kupuju, trend ce se nastaviti, nista tu nije cudno... Cisto ratno profiterstvo, ali hvala bogu pa nije RTX 3000 serija jedina opcija za sve ljude kojima treba graficka kartica.Previše brige je ovde, kako drugi troše svoje pare.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Ali, kakve veze ima ta analogija, sa cenom RTX 3000 karti ???
Djaci u Nemackoj su placeni.Mnogo onih koji ne zarađuju, sedi kod kuće, dosađuju se i traže od roditelja da im kupe najnovije/najbrže grafičke.
Cek cek, znaci oces da kazes da ovi koji su zaradili pare vise vrednuju svoj novac i nece se zaleteti za mnogo vece cene dok "besposlicare" boli uvo sto je nesto npr 50% skuplje, pa ce samo da upere prstom roditeljima sta da kupe (pod pretpostavkom da roditelji nemaju pojma pravu vrednost proizvoda i samo se isprse za kes)?Onaj ko je zaradio tih 700$, 1000$ ili 1200$, neće upasti u paniku i po svaku cenu kupovati od preprodavaca po ebay-ju zato što ne može da se strpi nedelju, dve ili mesec dana već će izvagati šta je najbolje i kupiti odabranu karticu na normalan način.
Ovo prvi put čujem, ali Nemačka je verovatno jedina zemlja u kojoj se đacima plaća da uče/idu u školu.Djaci u Nemackoj su placeni.
Npr sada zbog korone sin mi ide u "pripremnu skolu za skolu", tj da ne gube godinu "odrzavaju" im znanje dok se ne stabilizuje stanje. Za to dobija 300e mesecno + standardnih 200e decijeg dodatka.
Kada krene dalje redovno sa skolom, dobija minimum 800e.
Ides lupam sada za elektricara, ides u neku firmu na praksu i placen si mesecno dokle ti traje skolovanje.
Preko raspusta je isao da radi jer mu smor da sedi kuci, zaradjivao je 1500e mesecno.
Sve sto ima od tehnike i namestaja je sam kupio od svojih para koje je zaradio, ja sam mu pomagao samo u izboru, transportu i sklapanju.
Tako sam ga i ucio, zaradi sam i niko ti ne moze ista prebaciti, niti ja niti neki sa foruma
Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Onaj ko je zaradio tih 700$, 1000$ ili 1200$, neće upasti u paniku i po svaku cenu kupovati od preprodavaca po ebay-ju zato što ne može da se strpi nedelju, dve ili mesec dana već će izvagati šta je najbolje i kupiti odabranu karticu na normalan način.
Šta misliš kako stereotip postaje stereotip?Cek cek, znaci oces da kazes da ovi koji su zaradili pare vise vrednuju svoj novac i nece se zaleteti za mnogo vece cene dok "besposlicare" boli uvo sto je nesto npr 50% skuplje, pa ce samo da upere prstom roditeljima sta da kupe (pod pretpostavkom da roditelji nemaju pojma pravu vrednost proizvoda i samo se isprse za kes)?
Aha, ti znaci posmatras graficku karticu, kao investiciju/ulozen onovac ?!
Ako su ove dve kvalifikacije "...primitivizam i seljacizam..." odnosilo na mene, ne znam kako se uklapa sa zadnjom rečenicom "...ne vređaj nekoga ko ne razmišlja kao ti...". Nasty je to rekao u skladu sa konstatacijom Ne vređaj nikoga.Razlozi su sto ljudi ne vole primitivizam i seljacizam kakvim smo generalno okruzeni u Srbiji, da svako ko ima malo vise para ili ih trosi malo vise na stvari koje voli, ili mu pada sa neba ili je krimos...
Ne zadiri u tudji dzep i ne vredjaj nekoga ko ne razmislja kao ti, ne budi ogranicen i zavidan i niko nema problem.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
pre pet godina: spreman sam da dam za dobru grafiku 300 evra, 450 za istu kartu ni u ludilu.
danas: spreman sam da dam za dobru grafiku 700 evra, 1.000 za istu kartu ni u ludilu.
za pet godina: spreman sam da dam za dobru grafiku 3.000 evra, 4.000 za istu kartu ni u ludilu.
za pet godina: spreman sam da dam za dobru grafiku 3.000 evra, 4.000 za istu kartu ni u ludilu.
Nop, u Nemackoj bilo kakav rad mora biti placen po zakonu.Ovo prvi put čujem, ali Nemačka je verovatno jedina zemlja u kojoj se đacima plaća da uče/idu u školu.
Jesi li mislio na letnji posao ove godine? To mi je malo čudno jer nešto ne znam koliko su deca u doba COVID-19 uopšte imali prilike/odobrenje da rade letnje poslove pošto mesecima nisu išli ni u školu a i polazak u novi razred im je odlagan.
Imam dosta prijatelja i familije na zapadu i njihova deca ove godine nisu radila nikakve letnje poslove.
ne nađoh kakav je Turing u odnosu na Pascal po pitanju AVC (H.264) encoding-a. znam da je Turing-u AVC slow na nivou x264 medium.Nvidia's video decoder engine (NVDEC) has also been upgraded, now with native support for AV1 decoding. AV1 can provide better quality and compression than H.264, HEVC, and VP9 and is being adopted by many video platforms. However, it can cause high CPU utilization, which is where Nvidia's AV1 decode comes into play. Ampere's NVDEC can do up to 8K60 AVI decode in hardware. The NVENC (Nvidia Encoder) on the other hand remains unchanged from Turing.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari