Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

U ovoj temi je ocigledno samo jedno.Svi pricaju o necem sto njima trenutno odgovara ili bi voleli da bude tako?Nvidia je prikazala svoju seriju NV4xx koja je po mom misljenju OK,ali sa malim nedostatcima koji se tesko mogu ispraviti nereferentnim hladjenjem(koje nije na "vodenoj" bazi),sto direktno utice na mene kao kupca Njihovog proizvoda.Niko ko u posedu trenutno ima NV4xx bilo koji ne spominje buku koja ta karta pravi?Ja imam 5850 koji na 80% fanspeed-a urla tako da mi doje da ga bacim kroz prozor,a po onima koji su testirali 4xx ona je glasnija nego bilo koja 58xx.Vodeci se ovim sto ja cujem na karti iz potpisa na 80% fana(ako dobro cujem),serija NV4xx je "AVION KOJI POLECE".Komentari na 100% Fanspeed-a netreba ni uzimati u obzir,jer ako nemate slusalice "dzaba ste krecili".Ati serije 58xx ubzava fanspeed na max. 50% pri max.opterecenju,na 950/1200 i temperaturi od 80C sto se skoro i ne primeti.Da li treba da okacim slike sa Evg-a gde 5850 dere 470 u Vantage sa 4000+?Bez obzira da li je ukljucen PfX?Da li treba spominjati cenu karti + napajanja?Da li treba spomenuti da 480-tka nepali sa Corsair HX650,sto sa Ati kartama nije slucaj?Neki ovde to znaju samo nece da kazu!Naravno ko da 500+ eura za kartu mora imati i lovu za kvalitetno napajanje,sto Corsair HX650 nije:wall:!
Napredno nema sta!
@Uruk
Min Fps je u 1,2, slike u aplikaciji.Ja sa dve slike od 1000000 mogu da se nosim pa da budu i 10Fps-a za 100 evra manje.potpuno nebitna stvar,mada nekima mozda i nije!
:wave:

Izgleda da isto vrijedi i za tebe.

Okacio sam ovdje postove od ljudi koji imaju te karte i koji iznose svoja iskustva. No neki opet ovdje tjeraju po svome.

470 je Ok karta samo kosta kod nas 100 eura vise od 5850, sto nikako ne nadoknadjuje PhX i ostalo u desktop segmentu.O buci i zagrevanju netreba ni komentarisati,jer se ovde porede Fermi na 80C i 100%fan - 58xx na 80C i 50% fan.Sto je moramo priznati nebo i zemlja.U svakom slucaju 470 je proizvod koji ce mene interesovati u nekoj novijoj reviziji u koliko se stanje na trzistu kod nas ne promeni bitnije.

470 je Ok karta samo kosta kod nas 100 eura vise od 5850, sto nikako ne nadoknadjuje PhX i ostalo u desktop segmentu.O buci i zagrevanju netreba ni komentarisati,jer se ovde porede Fermi na 80C i 100%fan - 58xx na 80C i 50% fan.Sto je moramo priznati nebo i zemlja.U svakom slucaju 470 je proizvod koji ce mene interesovati u nekoj novijoj reviziji u koliko se stanje na trzistu kod nas ne promeni bitnije.

Pa opet frljanje sa ciframa ako si pogledao iskustva ljudi koji su koristili fermi 480 video bi da na 100% fan-a GPU ide na ~71C, na auto podesavanjima sa novim biosom krece se do 80C i fan ne prelazi 80% u fur marku dok je u igri just cause 2 opstaje na ~60% brzine i temperaturom nizom od 80C.... sto po meni nije ni blizu kriticnim vrednostima, ja imam 8800GT prvi verziju pa znam da se ona dostaaa gore ponasa od fermi-a

Evo sa Tvog foruma:)Fan na 100%.Da li Ti stvarno mislis da je u tom testu fan na 60%?Ako svi drugi na netu koji imaju karte kazu da te temp. imaju na 100%.
furmark_gtx470_OC.jpg

vantage2.jpg

GTX470_stock_withPPU_performance.jpg

100_1376.jpg

Hocu li dobiti majcu ako je kupim ili je to razlika od skoro 100 eura?:D
U svakom slucaju ,ako se poprave:D kupujem!
:wave:
Izvini Zeljko ovo je i za tebe(sporo kucam i pazim sta kucam):wave:

Poslednja izmena:
etqw2010041017455722.jpg

Fan na 67%, dobro provjetreno kuciste.

Cropujte ljudi malo te slike, to traje 10 sekundi...trebalo bi da se uvede limit na velicinu i rezoluciju slike ovde na forumu, kao sto je i za avatar limitirano, imam 24 ekran, pa moram 2x da skrolujem.

Sve je ok dok je fps oko 40. Ako ide na 30 i manje nije dobro. Ako sam odvojio 250-300 evrija a imam 30 fpsa, ne zbog lose napravljene igre , nego zato sto to parce hardvera ne uspeva da izgura vise, e onda mi ne bi bilo zao jos 50-100 evrija da igram ko coek sa 40+ fpsa..naravno mogu nesto da ugasim (teselaciju npr.), ali doci ce igre na kojima spustanje detalja ne pomaze...
Konkretno meni ovaj 10.3 driver radi odlicno skoro sve igre, gta4 na 50 fpsa i onda ima padove na 25 na nekoliko sekundi pa opet 45-50 onda opet 20-25... mucenje... Na onom starom 9.0 mi radi ok GTA4 ...Sama ta cinjenica da moram da razmisljam oce mi se grafa voleti sa igrom me tera da gledam na drugu stranu, a nisam uzeo grafu za benchmarkove nego za igre..
Od ove 400 serije nv-a nisam nista ocekivao, jedino gddr5 i stabilnost koje se secam sa proslih nv karata sto sam imao... greje se vise i trosi vise , ali ne tako dramaticno ko sto se pricalo...na ovim modelima za koje se nadam da ce izaci te dve stavke ce biti tolko zanemarive da ih nece niko spominjati, a i cena ce biti pristupacnija.
Mislim da jos nisu ni izasli driveri za 400 seriju tako da ocekujem samo poboljsanja..

Pojavile su se nove kartice u preorderu u Moskvi:

GTX480 - $715 (533 evra)
GTX470 - $525 (395 evra)

Kao pochetne cene, nisu tako strashne, obichno padnu posle 2-3 nedelje za nekih 20-ak procenata.

Najjeftiniji Ati proizvodi koshtaju ovoliko:

R5970 - $785 (590 evra)
R5870 - $460 (346 evra)
R5850 - $328 (247 evra)

metro2033 na gtx480
Level: Cursed

Settings:

1650x1080
Very High
4X MSAA
16X AF
Tess On
A.Dof Off

2010-04-11 13:31:54 - Metro2033
Frames: 38500 - Time: 816247ms - Avg: 47.167 - Min: 22 - Max: 83

====================

Level: Cursed

Settings:

1650x1080
Very High
4X MSAA
16X AF
Tess On
A.Dof On

2010-04-11 13:52:49 - Metro2033
Frames: 25985 - Time: 788135ms - Avg: 32.970 - Min: 18 - Max: 48

Ljudi komentarisu da je ovo lose za kartu od 550evra..ocekuje se vise kad izadju novi driveri:trust:
mislim vidim i ja ide ispod 20 fpsa ... bruka

Poslednja izmena:
Ma pusti Metro, on je neoptimizovan. Ja verujem da je bilo ljudi koji su verovali da će igrati Gothic 3 bez seckanja ako uzmu novi hardver. Godina je 2010. isti taj Gothic 3 radi užasno i na novom hardveru (bez komjuniti peča, sa njim radi nešto bolje). Onda je ista ta firma izdala Risen, sredila endžin i gle čuda radi ko podmazan i ne secka. Naravno, neoptimizovanost G3 i Metroa nema dodirnih tačaka (kod G3 je napravljena mega glupa greška da igra sve pamti i kešira na hard...) ali su u oba slučaja u pitanju nedostatak vremena/želje da se igra ispolira. Crysis ima dobar razlog da bude zahtevan Metro jednostavno nema.

Rusi su oduvek bili ocaj u optimizaciji... koliko sam video Metro preterali su malo sa teksturama i efektima da su vise paznje obratili na balans igra bi bila barem ~40% brza

Ma pusti Metro, on je neoptimizovan. Ja verujem da je bilo ljudi koji su verovali da će igrati Gothic 3 bez seckanja ako uzmu novi hardver. Godina je 2010. isti taj Gothic 3 radi užasno i na novom hardveru (bez komjuniti peča, sa njim radi nešto bolje). Onda je ista ta firma izdala Risen, sredila endžin i gle čuda radi ko podmazan i ne secka. Naravno, neoptimizovanost G3 i Metroa nema dodirnih tačaka (kod G3 je napravljena mega glupa greška da igra sve pamti i kešira na hard...) ali su u oba slučaja u pitanju nedostatak vremena/želje da se igra ispolira. Crysis ima dobar razlog da bude zahtevan Metro jednostavno nema.

ehehe.. ja sam bio ta naivcina...

Poslednja izmena:
Rusi su oduvek bili ocaj u optimizaciji... koliko sam video Metro preterali su malo sa teksturama i efektima da su vise paznje obratili na balans igra bi bila barem ~40% brza

Upravo tako, ubacivali su "napredne efekte" u engin samo da bi se mogli pohvaliti da ih imaju.. Pri tom imaju ogromnog uticaja na performanse, a minoran uticaj na poboljšanje grafičkog prikaza.

Naravno sve se to može izpodešavati u opcijama, dobiti pristojan fps, a da igra izgleda praktično isto. Samo se sada postavlja pitanje da li bi to bila optimizacija da nisu svašta po malo, jer da nema radilo bi bolje. Ili da sam možeš da gasiš "advanced features"...

Poslednja izmena:
I sta bi sa novim drajverima, jesu digli perfomanse Fermiju?
(glup sam sto i pitam, ali ajde)

Pojavile su se nove kartice u preorderu u Moskvi:

GTX480 - $715 (533 evra)
GTX470 - $525 (395 evra)

Kao pochetne cene, nisu tako strashne, obichno padnu posle 2-3 nedelje za nekih 20-ak procenata.

Najjeftiniji Ati proizvodi koshtaju ovoliko:

R5970 - $785 (590 evra)
R5870 - $460 (346 evra)
R5850 - $328 (247 evra)

Ovo je stvarno previse, GTX480 je ~55% skuplji od 5870 i prilicno blizu 5970, a GTX470 60% od 5850. Cene su ovde daleko nize, pa je i razlika manja (GTX470 je ~30% skuplji od 5850, doduse od OC verzije, ali je nesto skuplji cak i od 5870).

Videcemo koliko ce ih biti u narednim nedeljama na stanju. Prodaja bi trebala danas da pocne, ako se ne varam.

Ovo je stvarno previse, GTX480 je ~55% skuplji od 5870 i prilicno blizu 5970, a GTX470 60% od 5850. Cene su ovde daleko nize, pa je i razlika manja (GTX470 je ~30% skuplji od 5850, doduse od OC verzije, ali je nesto skuplji cak i od 5870).

Videcemo koliko ce ih biti u narednim nedeljama na stanju. Prodaja bi trebala danas da pocne, ako se ne varam.

Strasno, lupanje po usima... morace te GTX dole sa cenom!
http://www.techreport.com/articles.x/18682/6
http://www.techreport.com/articles.x/18682/7
http://www.techreport.com/articles.x/18682/8
http://www.techreport.com/articles.x/18682/9
http://www.techreport.com/articles.x/18682/10
http://www.techreport.com/articles.x/18682/11
http://www.techreport.com/articles.x/18682/12

470 i 480 od svojih pandana nisu brze, a skuplje jesu i to neopravdano.
GTX480 kosta dosta vise od 5870 a nije brzi. Takodje i GTX470 od 5850. jednostavno previse para traze. velik GPU, puno memorije i onda cena ode nebu pod oblake. Morace to malo nize, jedno 20% ODMAH!
najjadnije je kada GTX470 na nekim testovima IZGUBI od GTX 285. Nesto su tu oni debelo ukakili!

Poslednja izmena:
470 i 480 od svojih pandana nisu brze, a skuplje jesu i to neopravdano.
GTX480 kosta dosta vise od 5870 a nije brzi. Takodje i GTX470 od 5850. jednostavno previse para traze. velik GPU, puno memorije i onda cena ode nebu pod oblake. Morace to malo nize, jedno 20% ODMAH!
najjadnije je kada GTX470 na nekim testovima IZGUBI od GTX 285. Nesto su tu oni debelo ukakili!

Dobro, jesu svakako nesto brze, i razlika ce se verovatno nesto i povecati, ali ovakva cena svakako nije opravdana, a uz to nije sigurno cak ni da je kao takva bas previse isplativa za NVidiju (tj pitanje je koliko zaradjuju i sa ovako visokim cenama).

Ne bih se uopste iznenadio da se preslika situacija sa GT200b kartama u poslednjih par meseci... da bude prilicna nestasica uz visoke cene u odnosu na konkurenciju.

Malopre pogledah, ni na Neweggu ni kod evropskih etail-era nema ni jedne jedine GTX400 karte na stanju.

Ja lepo rekoh jos pre par nedelja da se nVdiji vise isplati da karte pusta na kasicicu uz paprenu cenu, nego da daje realne cene i da rizikuje rat cena sa ATI-jem koji ne mogu da izdrze.

A PCBeast me ispravlja i kaze kako bi trebalo da se postave kao cenovno konkurentni :p

Pa trebalo bi brate, al' jel vidis da nece :)

ja npr. ne vidim nigde tu zarade ... jedna karta u zemljama belneluxa, ni jedna u nemackoj i engleskoj , jedna i po u rusiji, u australiji preskupa (560$aud za 470)..ko da prave 10 cipova mesecno..

Poslednja izmena:
bolje da kupite graficke u bench house-u jer je kod njih do sada jos i najbolja cena,bar oni kojima je fermi potreban

ja npr. ne vidim nigde tu zarade ... jedna karta u zemljama belneluxa, ni jedna u nemackoj i engleskoj , jedna i po u rusiji, u australiji preskupa (560$aud za 470)..ko da prave 10 cipova mesecno..

Mozda da ih ukrase nekim rucnim radom i prodaju kao unikate
:)

Mozda da ih ukrase nekim rucnim radom i prodaju kao unikate
:)

axaxaxa.. da spuste cene , ovo malo ljudi sto su uzeli medju prvima bili bi tako nasamareni kao najverniji NV fanovi.. mislim da cene nece dole.. mozda 10 evra i to je to...
.. mozda neka druga serija karata, ali to je vec sta bi bilo kad bi bilo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno