Zasto niko ne ide preko 980 za GPU, ne moze ili nema boljitka u performansama?
Meni GPU na stoku ide na 1 GHz - MSI Hawk. Jedina mana je broj obrtaja ventilatora, ali karta ide do 75 C.
Klikni na link dugme u ABurneru i klokuj odvojeno.
KApiram i to, tako sam ranije radio sa nVidia kartama ali mi je sada dugme link u Afterburneru zatamljeno i ne mogu da odvojim shadere od core-adriver forceware 285.62 i Afterburner 2.1.0
Pogledaj sliku
Išao sam do 1025 - tu je stabilna, ali je to već previše za TwinFrozr III - buka koju stvara je prevelika. Ako uspem da stavim neki aftermarket cooling - videćemo. Core i Shader clock su linkovani - ne može posebno.Koliki mu je maximalan stabilan klok ako bez voltaze ide toliko?
Uzeo sam i ja jednu ali ne mogu da prebacim 970 stabilno za jezgro. Moze li da se klokuje jezgro nezavisno od shader-a kao sto je i ranije moglo ili mora da budu linkovani core i shaderi?
Hvala puno na brzom odgovoru.Instalirah upravo ove poslednje beta pa cu videti par dana kako ce se ponasatiBruda da ti resim problem odmah, citam dosta na tu temu posto sam i ja imao taj problem. Ja sam moj resio tako sto sam digao napon na 1,1 i naravno klokovei nemam nikakav problem, treba da prodje jos koji dan pa da ptotvrdim ali za sada sve je super
arty: . Inace pucao mi je driver na default vrednostima na youtube-u, benchmark forumu itd, cak mi se i GTA IV kucao u sred misija(taman da dodje autosave i zakuca, vise puta takva situacija
). Uradio sam svez sys i o5 isto. Kazu da je najefektivnije da probas ovaj beta driver 290.53 ako se ponavlja problem pokusaj sa 280.26. Ja drzim 285.62 ali sa dignutom voltazom i klokom nemam za sada nikakav problem. Probaj pa javi, mislim da je definitivno problem do drivera i voltaza.
Meni je (bar zasad) da kucnem u drvo poslednji beta driver resio problem.Poslednja 2 dana sam konstantno iz browsera cackao moodle kurs,jer mi se greska najvise javljala tokom browseovanja.Igrao sam i par igara i nijednom nisam dobio gresku
Hvala jos jednom BoArDsLiDe cheers
To je forsiranje, a temperatura svakako ne bi išla puno preko te jer se PWM-om reguliše hlađenje. Ne reče o kojoj frekvenciji je reč? Ako je 1Ghz, preporučujem da spustiš na 1.05V i držiš na 950Mhz.
95%?, kod mene na 95% ventovi stvaraju potisnu silu koja je dovoljna da kartica napusti kućište, a sve to prati audio komponenta koja se još jedino na kejp kanaveralu može izvorno doživeti.
Ovi ventovi na mojoj grafi su u fazonu kao ARCTIC COOLING na 100% buka je kao referentna karta na 30%
Pretpostavio sam ali to ima i svoju lošu stranu jer su performanse slabije. Kode mene na 100% nema šanse da temperatura pređe 60°C pri punom opterećenju na 1Ghz.
To si u pravu, samo ne znam dal da drzhim ovako ili da smanjim malo klok i koliki je max safe temperature kod grafichkih kartica?
Ne postoje apsolutne vrednosti maksimuma za napon, klok i temperaturu jer to zavisi od puno faktora. Moj savet je da utvrdiš kako se kartica ponaša na defaultu (zabeležiš vrednosti za napon i temperaturu prilikom opterećenja i praznog hoda), a potom podigneš klok bez podizanja napona i utvrdiš koji je maskimum bez insistiranja na apsolutnoj stabilnosti i tada tu vrednost zadržiš uz povećanje napona od 5%. Eto tako bi grubo mogao da izgleda recept za neki preporučeni overklok. Ako se time ne postiže ništa značajno od istog treba odustati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari