Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

Meni GPU na stoku ide na 1 GHz - MSI Hawk. Jedina mana je broj obrtaja ventilatora :(, ali karta ide do 75 C.

Meni GPU na stoku ide na 1 GHz - MSI Hawk. Jedina mana je broj obrtaja ventilatora :(, ali karta ide do 75 C.

Koliki mu je maximalan stabilan klok ako bez voltaze ide toliko?

Uzeo sam i ja jednu ali ne mogu da prebacim 970 stabilno za jezgro. Moze li da se klokuje jezgro nezavisno od shader-a kao sto je i ranije moglo ili mora da budu linkovani core i shaderi?

Poslednja izmena od urednika:
Klikni na link dugme u ABurneru i klokuj odvojeno.

Klikni na link dugme u ABurneru i klokuj odvojeno.

KApiram i to, tako sam ranije radio sa nVidia kartama ali mi je sada dugme link u Afterburneru zatamljeno i ne mogu da odvojim shadere od core-a :( driver forceware 285.62 i Afterburner 2.1.0

Koliko je 560-ica bluzu 580-ice kad se klokne do nekih 950 mhz ?

Ok, sta sa slikom. Pokazujes na voltage contol, ne menja nista situaciju linka core i shader-a. Koliko sam na brzinu guglao na Fermiu ne mogu da se odvoje klokovi core i shader-a, kazu ljudi da nije problem u afterburneru vec u Fermiu :(

Poslednja izmena:
moja greska,mislio sam nesto drugo da ne mozes, :) ...to sto hoces da odvojis nemoze ni kod koga na 560ti

Steta...

Koliki mu je maximalan stabilan klok ako bez voltaze ide toliko?

Uzeo sam i ja jednu ali ne mogu da prebacim 970 stabilno za jezgro. Moze li da se klokuje jezgro nezavisno od shader-a kao sto je i ranije moglo ili mora da budu linkovani core i shaderi?
Išao sam do 1025 - tu je stabilna, ali je to već previše za TwinFrozr III - buka koju stvara je prevelika. Ako uspem da stavim neki aftermarket cooling - videćemo. Core i Shader clock su linkovani - ne može posebno.

Ljudi dobijam u poslednje vreme onu
"display driver has stopped responding and has recovered" poruku pa rekoh ovde da pitam posto vidim da guglajuci ne dobijam nista konkretno.Neki kazu da su drajveri krivi,M$ ko po obicaju porucuje da gasim 1 po 1 service koji nije M$oft iz startupa dok ne nadjem koji pravi probleme,neki kazu da apdejtujem drajver od graficke preko device managera samo sa INF fajlom koji dodje u svakoj verziji drajvera itd.
Mislio sam da je do 7ce x64 ali evo ista stvar i kod sveze instalirane x32 ali doduse sada nisam instalirao Asus SmartDoctora i AsusGamerOSD.Jesu li oni uopste neophodni?
Mogu li i kako da utvrdim sta stvara probleme?Ono sto me najvise cudi je sto mi se nije desilo nijednom dok sam igrao nesto,vec na random ,nekad u wordu,nekad u browseru iz cista mira samo nestane slika i dobijem tu poruku.

Bruda da ti resim problem odmah, citam dosta na tu temu posto sam i ja imao taj problem. Ja sam moj resio tako sto sam digao napon na 1,1 i naravno klokove ;) i nemam nikakav problem, treba da prodje jos koji dan pa da ptotvrdim ali za sada sve je super :party: . Inace pucao mi je driver na default vrednostima na youtube-u, benchmark forumu itd, cak mi se i GTA IV kucao u sred misija(taman da dodje autosave i zakuca, vise puta takva situacija :( ). Uradio sam svez sys i o5 isto. Kazu da je najefektivnije da probas ovaj beta driver 290.53 ako se ponavlja problem pokusaj sa 280.26. Ja drzim 285.62 ali sa dignutom voltazom i klokom nemam za sada nikakav problem. Probaj pa javi, mislim da je definitivno problem do drivera i voltaza.

Poslednja izmena:
Bruda da ti resim problem odmah, citam dosta na tu temu posto sam i ja imao taj problem. Ja sam moj resio tako sto sam digao napon na 1,1 i naravno klokove ;) i nemam nikakav problem, treba da prodje jos koji dan pa da ptotvrdim ali za sada sve je super :party: . Inace pucao mi je driver na default vrednostima na youtube-u, benchmark forumu itd, cak mi se i GTA IV kucao u sred misija(taman da dodje autosave i zakuca, vise puta takva situacija :( ). Uradio sam svez sys i o5 isto. Kazu da je najefektivnije da probas ovaj beta driver 290.53 ako se ponavlja problem pokusaj sa 280.26. Ja drzim 285.62 ali sa dignutom voltazom i klokom nemam za sada nikakav problem. Probaj pa javi, mislim da je definitivno problem do drivera i voltaza.
Hvala puno na brzom odgovoru.Instalirah upravo ove poslednje beta pa cu videti par dana kako ce se ponasati

Problem je što nekome voltaža reši problem a nekom ne. Meni npr nije rešila. Probao sve živo. Čekam novi drajver.

Meni je (bar zasad) da kucnem u drvo poslednji beta driver resio problem.Poslednja 2 dana sam konstantno iz browsera cackao moodle kurs,jer mi se greska najvise javljala tokom browseovanja.Igrao sam i par igara i nijednom nisam dobio gresku
Hvala jos jednom BoArDsLiDe cheers

Meni je (bar zasad) da kucnem u drvo poslednji beta driver resio problem.Poslednja 2 dana sam konstantno iz browsera cackao moodle kurs,jer mi se greska najvise javljala tokom browseovanja.Igrao sam i par igara i nijednom nisam dobio gresku
Hvala jos jednom BoArDsLiDe cheers

Nema problema :) Jos jedno zanimljivo zapazanje, ima sam 67 chipset i i5 2500k par dana. Koristio sam isti driver(285.62) i bez menjanja voltaze i klokovanja znaci sve default sve je radilo najnormalnije na Intelu dok je na 880 + Phenom II X4 pucao(TDR problem) :)

Poslednja izmena:
b1144116.jpg

Jel ko pazario ovu grafu i probao? Vidim da se pojavila kod nasih prodavaca pa me interesuje... Ipak je EVGA :)

Ljudi klokovao sam grafu sa naponom 1.175v i grafa se greje malo vishe nego shto treba, malo pre sam igrao Assassins Creed Revelations oko pola sata mozhda i malo jache i temperatura se u nekim momentima penjala na 79c, jel to mnogo ako jeste da spushtam klok i napon?

To je forsiranje, a temperatura svakako ne bi išla puno preko te jer se PWM-om reguliše hlađenje. Ne reče o kojoj frekvenciji je reč? Ako je 1Ghz, preporučujem da spustiš na 1.05V i držiš na 950Mhz.

To je forsiranje, a temperatura svakako ne bi išla puno preko te jer se PWM-om reguliše hlađenje. Ne reče o kojoj frekvenciji je reč? Ako je 1Ghz, preporučujem da spustiš na 1.05V i držiš na 950Mhz.

1005mhz je u pitanju, a fan na 78-9c vrti na 95% tako je gigabyte stavio nisam ja podeshavao nishta znachi default fan.

95%?, kod mene na 95% ventovi stvaraju potisnu silu koja je dovoljna da kartica napusti kućište, a sve to prati audio komponenta koja se još jedino na kejp kanaveralu može izvorno doživeti.

95%?, kod mene na 95% ventovi stvaraju potisnu silu koja je dovoljna da kartica napusti kućište, a sve to prati audio komponenta koja se još jedino na kejp kanaveralu može izvorno doživeti.

Ovi ventovi na mojoj grafi su u fazonu kao ARCTIC COOLING na 100% buka je kao referentna karta na 30%

Ovi ventovi na mojoj grafi su u fazonu kao ARCTIC COOLING na 100% buka je kao referentna karta na 30%

Pretpostavio sam ali to ima i svoju lošu stranu jer su performanse slabije. Kode mene na 100% nema šanse da temperatura pređe 60°C pri punom opterećenju na 1Ghz.

Pretpostavio sam ali to ima i svoju lošu stranu jer su performanse slabije. Kode mene na 100% nema šanse da temperatura pređe 60°C pri punom opterećenju na 1Ghz.

To si u pravu, samo ne znam dal da drzhim ovako ili da smanjim malo klok i koliki je max safe temperature kod grafichkih kartica?

kod mene na ovoj gainward gpu je na 900mhz napon na 1050,a temepratura ne prelazi 70c sto je po mom misljenu ok :D,a sta vi kazete ?

Poslednja izmena:
To si u pravu, samo ne znam dal da drzhim ovako ili da smanjim malo klok i koliki je max safe temperature kod grafichkih kartica?

Ne postoje apsolutne vrednosti maksimuma za napon, klok i temperaturu jer to zavisi od puno faktora. Moj savet je da utvrdiš kako se kartica ponaša na defaultu (zabeležiš vrednosti za napon i temperaturu prilikom opterećenja i praznog hoda), a potom podigneš klok bez podizanja napona i utvrdiš koji je maskimum bez insistiranja na apsolutnoj stabilnosti i tada tu vrednost zadržiš uz povećanje napona od 5%. Eto tako bi grubo mogao da izgleda recept za neki preporučeni overklok. Ako se time ne postiže ništa značajno od istog treba odustati.

Ne postoje apsolutne vrednosti maksimuma za napon, klok i temperaturu jer to zavisi od puno faktora. Moj savet je da utvrdiš kako se kartica ponaša na defaultu (zabeležiš vrednosti za napon i temperaturu prilikom opterećenja i praznog hoda), a potom podigneš klok bez podizanja napona i utvrdiš koji je maskimum bez insistiranja na apsolutnoj stabilnosti i tada tu vrednost zadržiš uz povećanje napona od 5%. Eto tako bi grubo mogao da izgleda recept za neki preporučeni overklok. Ako se time ne postiže ništa značajno od istog treba odustati.

Videcu da spustim napon na 1.1v i probam neshto izmedju 970 i 980mhz

Ja sam drzao twin frozr II na 1,075V@970/2250 kada igram neku novu igru a kada isam igrao neku stariju ili desktop karta@def(ucitam profil po potrebi i tako radim sa svakom kartom ;-) ) i karta se pod tim klokovima nije cula na open air case-u. Temperature su isle oko 55,56 u gamingu dok u sintetici je znala da nabije i do 70. Pod tim naponom takodje se gubio svaki trag TDR-u. Pratim kako se ponasa HW na naponima i klokovima, u sred igre izletim u desktop na Alt + Tab i pogledam senzore za temp koji se vec ocitavaju u Aidi64 ili nekom drugom alatu cisto iz znatizelje.

Nazad
Vrh Dno